* * *
hvala vam što pažljivo i kritički čitate,
Dario
* * *
Pusti kritičare, oni su karcinom društva, kritizirali bi film iako da im daš kameru u ruke ne bi znali ni REC stisnuti.
Inače tekstovi su vrhunski, evo sat vremena čitam sve koje su objavljeni, nekako lijepo izbalansirana između čisto naučnog jezika i laičkog da se tako izrazim. Inače što se tiče ovoga vjernika/nevjernika i tu ne vidim problem nikakav, ako je netko vjernik zašto mu onda jedan tekst olako poljuja vjeru. Lijepo je da je Drago stavio tačku na to.
Ali ja imam jedno pitanje. Naime u članku se spominje dijelovi teksta: "iznad ruskog grada", zatim "Premda eksplodiraju iznad tla", te "eksplodirao iznad Sibira 1908. godine." Dakle ovaj dio mi nije jasan, kako to da nešto explodira iznad tla, valjda se sudari sa tlom?! Je li explodira iznad tla ili se sudari sa tlom i na taj način nastane explozija?
I ako nije na odmet, može li još neki članci o samom udaru nebeskim tijelom sa zemljom. Nikako si ne mogu predočiti da jedna stijena promjera 1km napravi totalnu havariju. Nekako kada se spominju silni kilometri i prečnik same Zemlje, to mi se nekako sićušno doima. Pa odatle pitanja, zašto jednostanno ne propadne kroz zemlju? Gledao sam jedan video kada zrnce pijeska udara u brašno, zaista šteta je ogromna (u odnosu na znce pijeska ako je primjerice 1mm, napravilo je krater oko 100mm (lupam, tj oko 10cm). Ali koliko sam ja skužio oni su masu (koja nije realna) zamjenili tako što su povećali brzinu, barem ovima iz Mythbustera su NASA rekla da tako urade ako će pravu simulaciju udara.
Taj sam udar mi je fascinantan, pa kao ti nije mrko da pišeš neku temu na taj rad, može neka preporuka, link, knjiga ili slično. Inače svaka čast!