OpenGL 3.0 razočarao programere

poruka: 14
|
čitano: 2.248
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OpenGL 3.0 razočarao programere".
17 godina
neaktivan

Toliko o budućnosti Linux gejminga...

Zatvorite prozore. linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Što će biti sa programima poput Blendera na GNU/Linuxu onda? Hoće li directX postati standard za CAD/CAM? Što će nam Quadro i FireGL za 3ds Max. Nestrpljivo očekujem što će se dogoditi. Naxeeme i Carmackće javite se.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da su uglavnom sve rekli svugdje po netu, ali OpenGL je odavno mrtav za gejming. Ima ogromno CAD tržište koje mora podržavati, ali još je DX9 zgazio OpenGL i pljunuo na lešinu par puta izlaskom verzije 10.

3.0 je trebao biti ogroman skok naprijed, a zapravo je sranje kao i ovo ranije. Mrtva kobila koju mlate bez milosti.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 20:10 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OpenGL 3.0 razočarao programere
na zalost mrtvo al bi voleo da nije.....
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
protjeran

Nista nova, vec se znalo i prije izlaska da ce OpenGL napraviti nista, umjesto evolucije dobili smo zakrpu. Nek mu je vjecna slava, pocivao u miru..

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 1:25 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čemu tolika strka ljudi. Ovo je ionako beta verzija, kao i sve x.0 verzije. Čekajte da izađe OpenGL 3.1. Ili još bolje - OpenGL 3.4.15

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 8:13 (bor4c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bor4c kaže...

Čemu tolika strka ljudi. Ovo je ionako beta verzija, kao i sve x.0 verzije. Čekajte da izađe OpenGL 3.1. Ili još bolje - OpenGL 3.4.15

Nisi procitao vijest dobro. 3.0 je trebao da bude rađen od nule, ali nije. Ovo je samo zakrpa koja nevrijedi nista.
Gentoo user. :')
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 11:43 (Tux Slave).
16 godina
neaktivan

Hi društvo,

studentica sam matematike na razmjeni, ali su mi dodijelili i predmet Računalna grafika, koji se polaže tako da isprogramiram 3D igricu u OpenGL-u (mora sadržavati barem jednu osobu i kretati se po prostoru koji ima prepreke). Ima li netko tako nešto da je radio iz hobija ili nešto, jer programiranje i ja nismo baš u dobrim odnosima...

Hvala,

Pozdrav!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda otvoriš temu, a baš da su ti to dali za polaganje... na kojim si osnovama uopće došla na razmjenu i "dobila 3D grafiku"?

Isprogramirat igru za ispit? Ma... ti se to želiš oslobodit ispita? Malo teže da ti je to zadatak, barem ne na FESB-u, FER-u ili FOI-u tj. ne u Hrvatskoj.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam iz Hrvatske, a na razmjeni sam u Ljubljani... I da, tako se polaže ispit i to je jedini način...Osmijeh Dali su mi taj ispit jer sam imala C++ na nekim kolegijima prije...

17 godina
neaktivan

Dakle, oni očekuju od tebe game engine, renderer zato jer si imala C++ za kolegij? Ma daj... pa što si se napušila meskalina??

Nema teorije da to netko traži od tebe ni na MIT-u na kojem se čak grafika i radi kroz nekoliko kolegija.

I da tebi netko tu napiše game engine? - Da bi ti to znala, moraš odlično znati linearnu algebru, osnove grafike, OpenGL, C++... Ma nema teorije.

Da ti netko i da sada sve nebi znala ništa objasnit jer vjerojatno ne znaš ni osnovne principe (čim pitaš).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.fri.uni-lj.si/si/osebje/271,3419/class.html

pogledaj pod "laboratorijske vaje", "predstavitve seminarskih nalog 2009"...

A to trebam napraviti do kraja 5. mjeseca pa bih do tada trebala nešto o tome i naučiti...

17 godina
neaktivan

Može li iskoristiti jedan od postojećih besplatnih game engine-a?

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne smije vjerojatno. Cilj je da napravi svoj.

Hmm, pa ovako...

Mislim da je premalo vremena da naučiš to, ako se baš nećeš baviti time. Vjerujem da ti taj zadatak mora biti osnovnog izgleda i sl.

Ako je zaista tako, evo ti izvor iz kojeg sigurno moraš moći nešto naučiti jer je to zapravo najbolji OGL sajt na Netu: http://nehe.gamedev.net/

Prođi tutoriale, skini primjere i zabavi se malo. 3D grafika je krasno područje i meni je učenje OGL-a bilo jako zabavno. Ako s ovog sajta ne naučiš, ni nećeš. Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice