Odlična prodaja iPhonea 3G

poruka: 147
|
čitano: 14.470
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odlična prodaja iPhonea 3G".
17 godina
RE: Odlična prodaja iPhonea 3G
naxeem kaže...

Sve to i dalje ne umanjuje činjenicu da su Apple proizvodi teško smeće. Plastični i silicijski otpad upakiran u rijetkima lijepe kutije.

Zašto smeće, ok, ako ti se ne sviđaju, ali nazivati ga smećem, kako onda nazivaš ljude koji koriste njihove proizvode- smećarima... Ja se ne bi nimalo bunio sa jednim iPhone-om, ljepo izgleda, sada ima i prihvatljivu cijenu u americi, samo eto što ga svak može imati pa više nije fora, sve ostalo je ok.
17 godina
neaktivan

Znam i to, ali jednako tako znam da sa Svojim M600 mogu većinu stvari koje može iPhone, uz toga još imam i GPS (doduše s modulom) te raznorazne stvarčice koje mi za razliku od reprodukcije youtube videa i mp3ca mogu poslužit.

Smatram da je čak i manji novac uložen u neki od smartphonea tipa Vario i sl puno bolja investicija od prvog iPhone-a, za drugi budemo vidjeli.

Ali da proširim...

Šta nevalja kod iPhone-a?

- Ni na koji način se ne može koristiti opcija copy/paste - moj M600 može

- Nedostatak A2DP-a (Advanced Audio Distribution Profile koji koristi Bluetooth te nemogućnost razmjene podataka Bluetooth-om) - moj m600 može

- Prilikom konekcije na računalo moguća razmjena podataka samo preko iTunesa, Outlooka, i adresara

- Nemogućnost uređivanja PDF-a, Worda i Excella, već samo mogućnost pregleda - koji će mi vrag pregled ak ne mogu uredit? e da, i moj m600 može

- Ni sistem ni web browser Safari ne podupiru Adobe Flash, iako je moguće korištenje YouTube-a

- Nemogućnost slanja i primanja MMS-a - m600 može

- Nemogućnost glasovnog biranja - opet m600 može

- Baterija je nezamjenjiva i nije ju moguće izvaditi - ha ha ha ha, kaos

- Ne možeš proslijediti sms poruku - za nepovjerovat. e da, m600 može.

- ne možeš proširtiti memoriju karticom - a ah ha ha, toliko o dobrom MP3 sviraču i sl.

- nema liste zadataka - sorry al meni to treba, i m600 to ima

- nema rss feeder - jel moram govoriti za m600

- nema podrške za excel ili powerpoint... - toliko o pametnom telefonu, naravno m600 ima

Ima toga još, ali radije ja dam 2000 kn za m600 pa sve to imam uz mogućnost instaliranja stotine aplikacija... i gps. :D

@ Lebo... Ja inače ne biram stvari po tome mogu li ih svi imati ili ne... Al eto... he he Belji se

Joj da, ne mogu slušat mp3, lol... ne mogu koristiti itunes muziku za ringtone, nema java support...

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 13:26 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina

IMHO, Iphone je uspio cistom marketingu i nicem drugom...Nikad mi nece bit jasno sta je tolko posebno kod njega kad vise mogucnosti imaju uredaji tipa HTC, SE P9xxx i P1 serija. Po meni, da njoke N-serije imaju touch screen iphone bi se doslovce mogao pokrit usima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Znam i to, ali jednako tako znam da sa Svojim M600 mogu većinu stvari koje može iPhone, uz toga još imam i GPS (doduše s modulom) te raznorazne stvarčice koje mi za razliku od reprodukcije youtube videa i mp3ca mogu poslužit.

Smatram da je čak i manji novac uložen u neki od smartphonea tipa Vario i sl puno bolja investicija od prvog iPhone-a, za drugi budemo vidjeli.

Ali da proširim...

Šta nevalja kod iPhone-a?

- Ni na koji način se ne može koristiti opcija copy/paste - moj M600 može

- Nedostatak A2DP-a (Advanced Audio Distribution Profile koji koristi Bluetooth te nemogućnost razmjene podataka Bluetooth-om) - moj m600 može

- Prilikom konekcije na računalo moguća razmjena podataka samo preko iTunesa, Outlooka, i adresara

- Nemogućnost uređivanja PDF-a, Worda i Excella, već samo mogućnost pregleda - koji će mi vrag pregled ak ne mogu uredit? e da, i moj m600 može

- Ni sistem ni web browser Safari ne podupiru Adobe Flash, iako je moguće korištenje YouTube-a

- Nemogućnost slanja i primanja MMS-a - m600 može

- Nemogućnost glasovnog biranja - opet m600 može

- Baterija je nezamjenjiva i nije ju moguće izvaditi - ha ha ha ha, kaos

- Ne možeš proslijediti sms poruku - za nepovjerovat. e da, m600 može.

- ne možeš proširtiti memoriju karticom - a ah ha ha, toliko o dobrom MP3 sviraču i sl.

- nema liste zadataka - sorry al meni to treba, i m600 to ima

- nema rss feeder - jel moram govoriti za m600

- nema podrške za excel ili powerpoint... - toliko o pametnom telefonu, naravno m600 ima

Ima toga još, ali radije ja dam 2000 kn za m600 pa sve to imam uz mogućnost instaliranja stotine aplikacija... i gps. :D

@ Lebo... Ja inače ne biram stvari po tome mogu li ih svi imati ili ne... Al eto... he he Belji se

Joj da, ne mogu slušat mp3, lol... ne mogu koristiti itunes muziku za ringtone, nema java support..

Krenimo redom.

1. Copy/paste datoteka, foldera možeš s aplikacijom koju svi imaju na iPhoneu, Finder, radi kao windows explorer. Na novom 2.0 firmwareu imaš opciju snimanja slika s weba, maila direktno u folder s slikama.

2. Bluetooth na nama poznat način Apple ne podržava zbog njihove politike, tj. da se ne bi aplikacije i glazba kupljena preko iTunesa i AppStora djelile naokola badava, jer je to što mi radimo ilegalno. Naravno da ima bluetooth, ali npr. za spajanje iPhone-a s slušalicama. To nije nedostatak ili nemogućnost, to je namjerno tako.

3. Sinkronizira se preko iTunesa s PC-om, i to je vrlo dobro. Da imaš iPod, znao bi kako se lijepo glazba da urediti na iTunesima. Isto tako i kontakti.Inače možeš manualno slike vaditi s iPhonea na PC, a sada s 2.0 softverom je podržan Microsoft Excange, a za ostale tu je Mobile.Me s kojim sinkroniziraš svoj iPhone, s Macom doma, PC-om na poslu, s laptopom kod cure i sve je sinkronizirano (mail, kontakti, kalendar...) Veoma impresivno kako funkcionira.

4. Uređivanje datoteka nije podržano, ali doći će to ubrzo nekom aplikacijom na AppStoreu.

5. Za flash nije kriv Apple nego Adobe. Biti će uskoro razvijen flash za iPhone, najavili su. Inače brdo stranica je napravljeno s podrškom za iPhone, tako da flash podrška nije baš najbitnija stvar.

6. Jako lijepo radi aplikacija za MMS, koristim već dugo. Taman da i ne postoji, što će ti MMS kad imaš mail.

7.Nisam siguran, ali mislim da sam vidio na forumima da postoji nešto u tom obliku od aplikacija. Ovo možeš uzeti da nema. Imam razne programe, tipa slikovno biranje itd. ali to se ne koristim, jer je sam način telefoniranja prejednostavan na iPhoneu. A i nije baš stvar zbog koje bi pripisao minus uređaju.

8. Baterija je zamjenjiva i moguće ju je izvaditi. Da se jednostavno srediti, znam ljude koji su mjenjali i sve ok. Naravno da nema za kupiti kod svakog tipa u Dubravi.

9. SMS aplikacija ne može, ali postoji brdo aplikacija koje funkcioniraju kao klasičan SMS, tako da se sve može, samo treba znati.

10. OK, ne može se nadograditit memorija, ali što će ti za Boga više od 16 GB na mobitelu. Doći će modeli s više memorije.

11.12.13. Postoje vrlo dobri RSS readeri za iPhone (koristim), dobre aplikacije za izradu liste zadataka, podrška za excel i da se složiti ringtone koji god želiš, bez većih problema.

Bitnije od svega ovoga je da se radi o prvom uređaju iz neke tvrtke. Zamisli što će moći iPhone 5. generacije, kad budu imali nekoliko klasa.

Bijaše prvo samo iPod, pogledaj sada, nekoliko klasa i veličina (GB) kojima se ni cijenom, ni kapacitetom, ni mogućnostima, a kamoli dizajnom može netko drugi približiti.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
17 godina
neaktivan

Aplikacija za ovo, aplikacija za ono... Koliko toga trebam napraviti da dobijem telefon s kojim mogu sve šta i sa P1?

No nebitno, drž se ti svog iPhone-a, najbitnije je šta misli onaj koji ga ima a ne ostali. Zato i jesmo svi drugačiji.

Ja se držim svog SE, a ako naleti nešto za šta ja mislim da je bolje, uzimam bez razmišljanja.

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

17 godina

Bluetooth na nama poznat način Apple ne podržava zbog njihove politike, tj. da se ne bi aplikacije i glazba kupljena preko iTunesa i AppStora djelile naokola badava, jer je to što mi radimo ilegalno. Naravno da ima bluetooth, ali npr. za spajanje iPhone-a s slušalicama. To nije nedostatak ili nemogućnost, to je namjerno tako.

To je jednako glupo kao i kada bi zabranili prodaju kuhinjskih nozeva, da neko ne bi ubio nekog s njima. Na kraju krajeva - ko to razmjenjuje mp3 bluetoothom...vecinom se razmjenjuju klipovi, slike i sl.
Nokia ima slicno ogranicenje za aplikacije (koje je takodje priglupo, jer me recimo sprjecava kad hocu svoju vlastitu aplikaciju kopirati nekom na mob - pa sam morao instalirati Profi-Explorer). Medjutim, i pored toga nokia ima Bluetooth, i moze se raditi razmjena fajlova s njim.

Bitnije od svega ovoga je da se radi o prvom uređaju iz neke tvrtke. Zamisli što će moći iPhone 5. generacije, kad budu imali nekoliko klasa.

Pa dobro, da su napravili i nesto na nivou Nokia 5110, bilo bi bolje nego prvi model nokie. A niko ih ne pita sto su se kasno ukljucili. Dok oni izdaju 5. verziju iPhonea, mislis da ce ostali spavati?
Gotovo sam siguran da ce i iPhone 5 isto donijeti "vec vidjen" set funkcionalnosti, upakovan u sminkersko kuciste, i vjerovatno biti napravljen tako "da ga moze koristiti i budala".

Bijaše prvo samo iPod, pogledaj sada, nekoliko klasa i veličina (GB) kojima se ni cijenom, ni kapacitetom, ni mogućnostima, a kamoli dizajnom može netko drugi približiti.

Jedna rijec: Sony. Svi noviji Sony mp3 playeri su daleko superiorni u odnos na ipod, kako po pitanju kvalitete zvuka, tako i po trajanju baterije, kvalitete displaya, vrhunskim slusalicama koje dodju uz njih (imam ipod - i ove slusalice su smece).

Sony Playeri

A meni licno, mada je to stvar ukusa, serija NWZ-A820 je puno ljepsa od Ipoda. I jeftinija u mjeri da za sony mozes kupiti iPod nano duplo manjeg kapaciteta. I mozes kopirati fajlove u exploreru - ne treba ti iTunes.

Samo Sony marketing je pusiona.

Opet ne kazem da je iPhone los - samo jednostavno nije "high-end" uredjaj, za zahtjevne korisnike, nego, prosjecan aparat upakovan - "upakovan u sminkersko kuciste i napravljen tako da ga moze koristiti i budala".
I nije jeftin - jer se prodaje samo s ugovorom - a tako neke telefone mozes kupiti i za jedan EURO.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 17:06 (knight).

0 0 hvala 0
17 godina

Jer se možda zna ili nagađa koliko će koštati kod nas jer ako nabiju cijenu kao ipod touch od 2700kn to bi bilo pohlepno i bahato ako mu je ipak cijena 200$.

mislim da bi realna cijena BILA 1700-1900 ni preskupo ni prejeftino!!!

Viva la vida
17 godina
neaktivan
Grobničan kaže...

A što reći ja ga ne mislim kupit niti za 100$ jer jednostavno ne valja.  Čisti  ŠROT. iPhone prodaje samo reklama i brand a krcat je nedostataka kao npr. nema niti jedne jedine hardverske tipke, sve što na njega ide mora proći kroz iTunes, nema explorer tj. copy, paste funkcije, kao ni stvaranje foldera niti manipulacije datotekama, sramotno za Apple jer su mogli napraviti i bolje neke stvari. To je prvenstveno telefon za šminkere i preserute koji se hvale da imaju nešto a nemaju ništa niti znaju što će s njim. Što se tiče softwarea mogu reći samo ajme meni ja veće smeće nisam vidio.

Frend mi ga ima i mogu reći da mi se niti malo nije svidio, jednostavno nije niti telefon kao što bi trebao biti a nije niti pocket pc jedino što na njemu radi donekle kako treba koliko sam shvatio je audio i video reprodukcija no dosta je i to ograničeno formatima zapisa i zahtijeva recode svakog videa preko iTunesa.

Svi  očekuju  od  iPhonea  nešto  a  ustvari  svaki  pravi informatičar  zna o čemu se tu radi kada ga dobije u ruke.  Jednostavno bljak.

1. iPhone ima 4 hardverske tipke (ili 5)! A i ne shvacam zasto je to nedostatak!? Jel ti bas volis kad je ekran mali jer negdje moraju stat i sve te tipke?

2. ja ne znam koji si ti to softver gledao, pojasni malo! Ili ti mozda mislis na iphoneov OS koji je odlican i ima mozda par nedostataka, ali za razliku od ostalih ima minimalno BUG-ova, ja do sada nisam naisao niti na jedan (imam iPod Touch, OS je isti kao i na iPhoneu)

3. "jedino što na njemu radi donekle kako treba koliko sam shvatio je audio i video reprodukcija" - jesi li ti uopce ikada vidio iPhone? A internet koji je bolji od svih ostalih na mobilnim uredjajima? A hrpa odlicnih i korisnih aplikacija? A puno odlicnih igara (spomenimo     samo one koje za svoj rad koriste ugradjeni žiroskop)?

Prema tvom postu se moze lijepo vidjeti da si ti o iPhoneu mozda citao u Gloriji ili slicnom magazinu, ili si cuo od frenda da je on citao u Gloriji ili slicnom magazinu, ili si cuo od frenda koji je cuo od frenda...
Ili si drzao iPhone u ruci i znas koliko je dobar, ali si ti "cool" pa ti je to sve jadno.

EDIT: I jos nesto! Sto se mene tice sinkronizacija uredjaja iskljucivo preko iTunesa je prednost, a ne mana! iTunes je odlicna aplikacija koju ja osobno koristim i za slusanje glazbe na pc-u i za gledanje videa, a primam i nekoliko podcastova! Sve u svemu, skoro pa savrseno (jedan od nedostataka je sto se dugo dizu, slicno kao FireFox)
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 18:06 (Assassin).
17 godina

Alo ima bolji i pametnijih uređaja na tržištu, ali iPhone njima nije konkutencija, velika većina ljudi skupa samnom traži od uređaja da bude jednostavniji za koristiti, ljudi najviše koriste mobitele za zvati i javljati se, sms i sl., meni osobno ne treba ništa bolje od njega (nebi trebalo), ne da mi se vući 'pederuša' da bi mogao nositi neku bilju od mobitela koja može copy/paste i još neke stvari koje većini ne trebaju, pa i tržište je prepoznalo, a usput i izgleda odlično...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lebo1 kaže...

Alo ima bolji i pametnijih uređaja na tržištu, ali iPhone njima nije konkutencija, velika većina ljudi skupa samnom traži od uređaja da bude jednostavniji za koristiti, ljudi najviše koriste mobitele za zvati i javljati se, sms i sl., meni osobno ne treba ništa bolje od njega (nebi trebalo), ne da mi se vući 'pederuša' da bi mogao nositi neku bilju od mobitela koja može copy/paste i još neke stvari koje većini ne trebaju, pa i tržište je prepoznalo, a usput i izgleda odlično...

To te ja pitam...
Pogodio si srz "problema".

I tko kaze da kvalitetan marketing nije vrsta genijalnosti.

E dado dado....

... ...sine spe
17 godina

ne da mi se vući 'pederuša' da bi mogao nositi neku bilju od mobitela koja može copy/paste i još neke stvari koje većini ne trebaju, pa i tržište je prepoznalo, a usput i izgleda odlično...

http://www.blogsmithmedia.com/chinese.engadget.com/media/2008/05/r1167923.jpg
http://www.blogsmithmedia.com/chinese.engadget.com/media/2008/05/r1167918.jpg
http://www.slashphone.com/media/data/796/diamond-iphone-x1-1.jpg

Toliko na temu dimenzija i izgleda.

I tko kaze da kvalitetan marketing nije vrsta genijalnosti.

Sa stanovista mene kao kupca - ima znacaj samo kao nesto zbog cega treba biti dodatno oprezan - a nikako kao nesto zbog cega bih potrcao kupiti neki proizvod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 20:19 (knight).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

Jer se možda zna ili nagađa koliko će koštati kod nas jer ako nabiju cijenu kao ipod touch od 2700kn to bi bilo pohlepno i bahato ako mu je ipak cijena 200$.

mislim da bi realna cijena BILA 1700-1900 ni preskupo ni prejeftino!!!

Siguran sam da će biti više tarifa, ali možeš računati na 1000kn+2god ugovor. Možda i manje, možda i 1kn sa flex300 tarifom.
Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
17 godina

Marketing je znanost, a o tome koliko ćeš ti biti kritičan što se tiče marketinga- pa samo pogledaj koliko si kritičan na stotine promidžbenih poruka kojim te zasipaju svaki dan, toliko o marketingu ( za informaciju marketing nije samo 'reklama', već on polazi od ideje za proizvod, ono što ti vidiš je samo mali dio).

Steve Jobs je genij on oko jednog mobitela digne toliku prešinu, svaka čast...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...
naxeem kaže...

Sve to i dalje ne umanjuje činjenicu da su Apple proizvodi teško smeće. Plastični i silicijski otpad upakiran u rijetkima lijepe kutije.

Zašto smeće, ok, ako ti se ne sviđaju, ali nazivati ga smećem, kako onda nazivaš ljude koji koriste njihove proizvode- smećarima... Ja se ne bi nimalo bunio sa jednim iPhone-om, ljepo izgleda, sada ima i prihvatljivu cijenu u americi, samo eto što ga svak može imati pa više nije fora, sve ostalo je ok.
Ne, OK su ljudi koji ga koriste. Ja ne očekujem od svakoga da razumije sve, pogotovo ne Appleovu politiku.

U svakom slučaju, poznajem vlasnike iPhonea i pratim događanja. iPhone je okljaštreni telefon spojen s okljaštrenim dlanovnikom koji ima prljav ekran.
Mnogi se kvare, a uz popravljeni uređaj isporučuje se spajalica za papir kojom možeš u slučaju kvara (čestog kao što Apple predviđa) izbosti svoj telefon.

Iako ti 90% stvari na iPhoneu zaista ne treba, kupit ćeš ga jer ti propaganda tako kaže.

Kao što je moj rođak jednom rekao kad sam ga pitao zašto je u kučište ugradio 9 ventilatora; na što mi je odgovorio: "zato što mogu!".

Tako je i s iPhoneom: čim ga kupiš, dva dana ćeš googlati na njemu, otvarati PDF-ove (jel se može?), čitati vijesti na netu, skrolati slike prstima, copy-pasteati text prstima, drkati po njemu na sve moguće načine, a onda će te proći početna euforija oko beskorisnog uređaja koji si kupio za previsoku cijenu, pa ćeš početi uviđati sve nedostatke, kojih i na 3G verziji, vjeruj mi ima na bacanje.

Samo naprijed. Ja se sad idem popišati u iŠkoljku. Totalno je cool dizajnirana i bijele boje. Fali samo jabuka.

Moj prijezir i gađenje prema genijalnom Appleovom marketingu kojim uspiju prodati stari Xeon 2.8 za 200% višu cijenu od novog Xeona 3.2 npr., ne isključuje da ću i ja baciti nekih $200 i kupiti to govno u Americi (nemam namjeru bez razloga dati Mudriniću svoj teško stečeni novac ako mogu obaviti sivi uvoz) samo zato da se mogu k**čiti da ga imam. :)

EDIT:

Vidim da si i sam rekao:

lebo1 kaže...

Marketing je znanost, a o tome koliko ćeš ti biti kritičan što se tiče marketinga- pa samo pogledaj koliko si kritičan na stotine promidžbenih poruka kojim te zasipaju svaki dan, toliko o marketingu ( za informaciju marketing nije samo 'reklama', već on polazi od ideje za proizvod, ono što ti vidiš je samo mali dio).

Steve Jobs je genij on oko jednog prosječnog mobitela digne toliku prešinu, svaka čast...

Dodao bih podebljano i zaista pohvalio, meni gadljiv, ali i dalje naprosto genijalan marketing kojem se uistinu divim i s te strane neizmjerno cijenim Jobsa.

P.S. Diže se prašina,  a ne prešina.
P.P.S. Spomenuo si riječ marketing 4 puta, riječ reklama i promidžba po 1 put.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 23:07 (naxeem).
17 godina

Spomenuo sam više puta jer za razliku od neki koji toliko koriste 'taj' i druge stručne izraze ja znam šta znači, vidim da su mnogi stučnjaci, mogao si napisati koliko sam imao samoglasnika, ali nije ni to važno, važno je da sam napisao prešina, a pravilno je ....... nema veze sa temom, ali neka ti bude.

17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

Spomenuo sam više puta jer za razliku od neki koji toliko koriste 'taj' i druge stručne izraze ja znam šta znači, vidim da su mnogi stučnjaci, mogao si napisati koliko sam imao samoglasnika, ali nije ni to važno, važno je da sam napisao prešina, a pravilno je ....... nema veze sa temom, ali neka ti bude.

Znam i ja što znači. Nije ta ekonomija tako nešto mistična.

Nisam podebljao ili naglasio (ok prašinu jesam kao šalu) te riječi da bih ti se rugao, nego upravo suprotno, da naglasim o čemu se radi kod iProizvoda. Ne toliko o kvaliteti, koliko o genijalnom marketingu. (I pri tome ne mislim na reklame. :) )
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

U ovom slucaju tema nije ta znanost koja se bavi prodavanjem "m* pod b*", nego funkcionalnost, kvalitet i ostale stvari koje navodno iPhone stavljaju ispred konkurencije. Zbog toga marketing mozemo razmatrati samo u kontekstu necega sto ljude moze navesti da istresu novac na nesto sto ne vrijedi toliko koliko daju.

A to sto je Jobs genij za marketing, ne cini iPhone nimalo boljim ili losijim proizvodom nego sto jest.

I da, jako sam kritican na "stotine promidžbenih poruka kojim me zasipaju svaki dan".

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 23:39 (knight).
17 godina
neaktivan

,

LOL... Aj da malo smirimo stvari, evo, viš da je za nekaj i dobar. :D

0 0 hvala 0
17 godina

Blenduje! Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
knight kaže...

U ovom slucaju tema nije ta znanost koja se bavi prodavanjem "m* pod b*", nego funkcionalnost, kvalitet i ostale stvari koje navodno iPhone stavljaju ispred konkurencije. Zbog toga marketing mozemo razmatrati samo u kontekstu necega sto ljude moze navesti da istresu novac na nesto sto ne vrijedi toliko koliko daju.

A to sto je Jobs genij za marketing, ne cini iPhone nimalo boljim ili losijim proizvodom nego sto jest.

I da, jako sam kritican na "stotine promidžbenih poruka kojim me zasipaju svaki dan".

Tema je prodaja iPhonea, a ne funkcionalnost, kvalitet i sl. dotičnog, nego jednostavno odlična prodaja, i mi smo htjeli da objasnimo uzrok takve tržišne situacije, to je to. Čovječe pa nemaš toliko osjetila kojima bi ih mogao primati, možeš pažnju usmjeriti  samo prema jednom izvoru, i zadnje kako možeš biti kritički kada ih je dosta ispod ili iznad praga ljudskih osjetila... možda ako si jako kritičan:) Jedino Chuck Norris to može.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 23:57 (lebo1).
17 godina
Genijalnost u marketingu je proporcionalna budžetu projekta :-)
17 godina
neaktivan
dado kaže...
Genijalnost u marketingu je proporcionalna budžetu projekta :-)
 Ovo je djelomično točno... :)
17 godina

Tema je prodaja iPhonea, a ne funkcionalnost, kvalitet i sl. dotičnog, nego jednostavno odlična prodaja,

Da, naslov teme jeste "Odlicna prodaja" , zaboravio sam tu "sitnicu" - medjutim, na temise diskutuju razlozi odlicne prodaje, i glavno razlilazenje je oko toga je da li je iPhone zaista toliko kvalitetan ili se odlicno prodaje samo zbog odlicnog marketinga - dakle svejedno nije marketing tema.

A ako i ti smatras da se on odlicno prodaje prvenstveno zbog marketinga, a ne zato sto je narocito dobar proizvod - onda se apsolutno slazemo i nema razloga za raspravu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Daj ljudi prestanite vise s tim! Svima je jasno da postoje dvije grupe ljudi, jedni koji vole i drugi koji ne vole iPhone! Ja pripadam ovoj prvoj grupi i svi proturazlozi koje ljudi iz druge grupe iznose su meni smijesni, neosnovani na cinjenicama i jednostavno ih ne shvacam kao prave razloge zbog kojih je iPhone los (kao recimo to da ima pre malo pravih hardverskih tipki)! Isto tako misle i ljudi iz druge grupe prema mojim razlozima! Te dvije grupe se nikada nece pomiriti i zato nemojte pokusavati uvjeriti jedni druge da je iPhone dobar/los!

p.s. stvarno mi je zao ove druge grupe sto nikada nece imati iPhone

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam rekao da ću ga vjerojatno kupit iz inata. :)

Nego, reci mi, kako šalješ MMS sa iPhonea? :|

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nego, reci mi, kako šalješ MMS sa iPhonea? :|

Sa dodatnom aplikacijom! Ja ga ne saljem jer imam iPod Touch, ali da ti budem iskren nisam u zivotu poslao MMS, a imam mogucnost! A i ne razumijem zasto bi slao MMS kad imas mail!?
17 godina
Assassin kaže...

Daj ljudi prestanite vise s tim! Svima je jasno da postoje dvije grupe ljudi, jedni koji vole i drugi koji ne vole iPhone! Ja pripadam ovoj prvoj grupi i svi proturazlozi koje ljudi iz druge grupe iznose su meni smijesni, neosnovani na cinjenicama i jednostavno ih ne shvacam kao prave razloge zbog kojih je iPhone los (kao recimo to da ima pre malo pravih hardverskih tipki)! Isto tako misle i ljudi iz druge grupe prema mojim razlozima! Te dvije grupe se nikada nece pomiriti i zato nemojte pokusavati uvjeriti jedni druge da je iPhone dobar/los!

p.s. stvarno mi je zao ove druge grupe sto nikada nece imati iPhone

Ovo me podsjeca na ono
- "Slijedite tikvu!"
- "Ne slijedite papucu!".

Iz "Brajanovog zivota".

Ili ovo:
After the recent Apple conference, Mac fans were elated. One person was quoted as saying "I've had a Macintosh now for a total of 35 days, and I'm really excited to be part of the Mac community." Part of the Mac community? It's a computer, not a social movement, asshole! I feel like Apple is not just selling computers, they're selling a way of life, and I'm not ready to be that heavily invested in a product.

Nije stvar u tome voli li neko iPhone ili ne, nego u tome sta iPhone moze, a sta ne. Mozda je bolje da ovako postavim pitanje.
Sta iPhone ima, sto vec nema na drugim aparatima? I ne prihvatam subjektivne odgovore: "Njega je lijepo i ugodno koristiti, ja volim iPhone, "I'm really excited to be part of the iPhone community.". A vec je nabrojana gomila vrlo vaznih stvari koje iPhone po defaultu ne moze/nema, od kojih neke se nikako ne mogu nadoknaditi, a za druge se moraju instalirati dodatne aplikacije, raditi hackovi i sl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 12:01 (knight).
17 godina

Sa dodatnom aplikacijom! Ja ga ne saljem jer imam iPod Touch, ali da ti budem iskren nisam u zivotu poslao MMS, a imam mogucnost! A i ne razumijem zasto bi slao MMS kad imas mail!?

Zato sto zelis da neko dobije to odmah - a ne kada checkira e-mail. Misliim...mozda taj neko nema blackberry?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 12:03 (knight).
17 godina

Kupices ga cisto da vidis da li "blenduje"? Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 12:06 (knight).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice