Nema kruha u netbookovima

poruka: 27
|
čitano: 4.550
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nema kruha u netbookovima".
17 godina

nije toliko anemičan gospon Davore.

i za mene je ovo mijesanje krusaka i jabuka...posebno u cjenovnom razredu.

rado istrpim ponekad anemicnost na ustrb cijene (ali srecom,padaju pomalo)

za mog malisana,nemam zamjerki u smislu, anemicnost/frustracija.   i sto ce mi HD na 10 inca?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
7 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da,

največi razlog sporog rada same platforme leži po meni u guranju windowsa na istu. Sa opensuse ili ubuntu Linuxom sve radi bitno bolje tj. nema skoro nikakve razlike između onih večih (jačih) strojeva. Na windowsima zna biti frustrirajuče sporo obavljanje normalnih radnji dok na linuxu sve radi fluidno. Sam imam HPmini na VIA chipsetu i Acer One na Atomu i tek kada su isti dobili Linux (HPmini je došao sa OpenSuse) su strojevi postali upotrebljivi u punom smislu. Zato ne mjerljiva je financijska priča od netbooka od 1700kn i ultrabooka od 7000kn ili tableta koji je ograničen sa USB portovima, jer mjesta za netbooke postoji ali samo na pravoj platformi. 

P.S. Večinom guraju win7 starter ili winxp home koji stvarno loše rade .

2 0 hvala 0
16 godina
Re: Nema kruha u netbookovima

Bezveze tekst.

Tom logikom smrt su zasluzili i svi jeftini pametni telefoni, jer eto na njima se sve vuce u odnosu na modele iz visoke klase, ili svi automobili cija nosivost je ispod 5 tona, ili .....

Kada je proizvodjac vrhunskih maticnih ploca, Abit  zatvarao svoja vrata, da li smo to trebali nazivati smrcu maticnih ploca?

Jedna lasta ne cini proljece, a tekstovi se ne bi trebali pisati radi ispunjenja kvote.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina
RobertN kaže...

Da,

največi razlog sporog rada same platforme leži po meni u guranju windowsa na istu. Sa opensuse ili ubuntu Linuxom sve radi bitno bolje tj. nema skoro nikakve razlike između onih večih (jačih) strojeva. Na windowsima zna biti frustrirajuče sporo obavljanje normalnih radnji dok na linuxu sve radi fluidno. Sam imam HPmini na VIA chipsetu i Acer One na Atomu i tek kada su isti dobili Linux (HPmini je došao sa OpenSuse) su strojevi postali upotrebljivi u punom smislu. Zato ne mjerljiva je financijska priča od netbooka od 1700kn i ultrabooka od 7000kn ili tableta koji je ograničen sa USB portovima, jer mjesta za netbooke postoji ali samo na pravoj platformi. 

P.S. Večinom guraju win7 starter ili winxp home koji stvarno loše rade .

Pa windowsi nisu napravljeni za slaba računala i nemožeš očekivat da rade savršeno na njima.

Netbokovi su jednostavno preslabi

Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
17 godina

hajde da budemo malo realni i objektivni oko toga sto sve moze a sto sve ne moze.

renderiranje videa?  pa naravno da to necemo raditi.

evo ja vam stavljam ss netbooka,pa mi javite, jesz li ovdje sve multimedijske mogucnosti koje korisniku mogu biti potrebne?

navedite jednu koja je zahtjevna za netbook!

nema je. a kad nisam doma, vec sa ovim prdavcem na terenu,opet imam dostupno SVE...bez stekanja.  razlucimo stvari,na elementarne aplikacije i nepotrebne glomazne editore videa,slike i sto li vec postoji...gaming za primjer.

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina

"Nitko ne roni gorke suze?" {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina

"Želim-se-sklupčati-u-položaj-fetusa-i-plakati-sporo", hehehe, ovo me dobro zasmijalo! Već pola godine se služim netbook-om kao jedinim PC-em u kući, koristim ga uglavnom za pretraživanje interneta, ponekad pogledam film (naravno ne u HD rezoluciji, hehe) i mogu reći da se baš osjećam ovako kako je kolega Šuštić opisao. Najviše me boli "trzanje" stranica dok ih skrolam. Ponekad zaigram stariji naslov Tomb Raidera i to je to. Jedino mu skidam kapu na mobilnosti: kada kreneš na put lako stane i ne zauzima gotovo ništa mjesta u nekakvoj torbi. Još ako vam treba samo jedan dan onda još bolje, punjač tada ostaje kući. Po mome mišljenju i vrijeme mu je za povlačenje jer sa razvojem hardvera na tabletima (ultrabook-ovi su već tu sazreli) definitivno će im doći kraj.

Meda
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nikad nisam volio netbook-ove, odnosno, točnije, ne vidim za mene korist od njih. Shvaćam da može biti koristan za poslovnjake u pokretu, ali to je zanemariva brojka.

Priznajem samo laptope.

hacktivist

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neće netbookovi nestati, već će se stopiti s tabletima - vidi Asusovog Transformera...

A trpanje neadekvatnog OS-a (Windowsa) na netbookovima je svakako pogodovalo lošem glasu netbooka.

Kad sam bio kupio svoj netbook bio sam neugodno iznenađen trzanjem pod Windowsima. Na sreću, našao sam odličan Linux sustav, kojim sam zamjenio Windowse i od tada netbook radi bez trzanja i problema.

Očito koncept netbooka nikada nije doveden do poliranosti i usklađenosti hardvera i OS-a.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Ta tek se pojavom modela s dvojezgrenim Atomima, Nvidijinom platformom ION (2) i AMD-ovim Brazosom glatko izvođenje HD videa našlo na listi mogućnosti netbooka."

Ogroman nedostatak na uredajima koji posjeduju 10" ekrane... {#}

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.

4 0 hvala 0
17 godina

Ma netbuci su odradili odličan posao i sada prebacuju fokus dalje. Prije njih nije postojalo priuštljivo zaiista prijenosno računalo - sada palicu (logično) preuzimaju tableti i ultraprijenosnici. Netbuci će imati svoju nišu, koja u apsolutnim brojevima sigurno neće biti mala. Samsung tu jednostavno ne vidi zaradu, nije baš da je tržište umrlo.

Bilo bi ironično i dobra fora da je Intel Atomom zapravo ubrzao trend prelaska na ARM arhitekturu. Nekako se ne mogu oteti dojmu da se tržište mijenja na sličan način kao što se mijenjalo iz doba mainframeova prema PC-u - sve ide u smjeru (ali zaista) osobnih računala - uskoro neće biti bitno na kojoj periferiji konzumiraš sadržaj, niti gdje se konkretno nalaze tvoji podaci. Malo zastrašujuće, čak :/

Gledam te!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Netbook je sasvim ok uredjaj ako se koristi za ono sto mu je namjena... Ne shvacam neciju potrebu teglit 13, 15 ili jos veci laptop za stvari tipa prezentacija, pisanja jednostavnih dokumenata, surfanje, testiranje auta (obd II), skype, itd. itd... U redu ako je vec prisutan, ali da ga svaki dan vucem sa sobom, a realno nemam potrebe za jacim hardverom, onda mi nema smisla... da ne bude zabune, imam sve skupine osim tableta (stolno, laptop 13", netbook 10", smartphone android) i koristim ih ovisno o potrebama...

2 0 hvala 0
13 godina

Pored nezadovoljavajućeg OSa, nefluidnosti, najveći nedostatak je po mala tipkovnica i sitni touch-pad (koji mi je muku zadavao)... Puno mi je bolje riješenje jedan veći touch-screen kao kod tableta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E, ovo sa touch padom je stvarno istina - meni je trebalo dugo da se priviknem. Mala tipkovnica i nije neki problem, ali sićušni touch-pad jest.

I zato je spoj tableta i netbooka, kao Transformer, odlična stvar.

15 godina
neaktivan

Mozemo izdrzati i bez samsunga, jer su tu jos uvek Asus, Dell, Acer, HP, Toshiba, Gateway, Lenovo.... i ostali :)

Posedujem vec duze vreme gore pomenuti Asus eeePC 4G Surf netbook i Eken M002 tablet racunar.

I kraj desktop racunara ja koristim najvise "slabasni" Asus eeepc netbook, jeste da njegov Intel Celeron procesor radi na samo 630Mhz. Windows Xp, Ubuntu, Kubuntu, Android... svi oni rade bez problema na njemu, cak pokrece i neke zahtevnije igre poput HL2, WoW-a i sl (mozete pogledati na yt). Svako se navikne na malu tastaturu posle dan/dva koriscenja, pa cak ni ekran od 7"...  Dok tablet ne sluzi nizasta drugo sem krstarenje netom i gledanje filmova. Ima dosta mana, ali po meni je glavna otisci prstiju na ekranu koji su me toliko nervirali da sam ga batalio.

Autor teksta sigurno ne koristi netbook jer ne bi pisao takve gluposti. Tablet nije nista drugo neg' igracka.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
torrente kaže...

hajde da budemo malo realni i objektivni oko toga sto sve moze a sto sve ne moze.

renderiranje videa?  pa naravno da to necemo raditi.

evo ja vam stavljam ss netbooka,pa mi javite, jesz li ovdje sve multimedijske mogucnosti koje korisniku mogu biti potrebne?

navedite jednu koja je zahtjevna za netbook!

nema je. a kad nisam doma, vec sa ovim prdavcem na terenu,opet imam dostupno SVE...bez stekanja.  razlucimo stvari,na elementarne aplikacije i nepotrebne glomazne editore videa,slike i sto li vec postoji...gaming za primjer.

Prvo daj molim te potrpaj te ikone u neki recimo object dock ne vuče puno rama, a drugo daj mi reci jel ovo ikona od srpskog vip mobajla? nemam takvu na hr vipu :)

btw pokušao na netbook presitno, premalo, preslabo.... jedino baterija rula u odnosu na veće lapove, e da mi je takva baterija ali nije :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 22:39 (Oldy).
16 godina

pa netbookovi su morali imati svi 1366x768 rezoluciju, barem to i veličina ekrana od 11,6"...a da su cijenom ispod 2000 kn

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nisam shvatio ovo sa ramom i ikonama. vip ikona je vipov VOIP. ljudi i neznaju da to postoji. sve mane koje se nekada navode su zanemarive ,ako nisi doma. ja sam prije potezao laptop i zivcirao se...sada netbook od jednog kilograma ide svugdje samnom. baterija traje 6 sati.
cesto sam u doticaju sa nekim terenskim zbivanjima vezanim uz novinarstvo...sa presica bude po 15 netbooka i nijedan 15incni laptop.
potvrda mojih tvrdnji o prakticnosti, mobilnosti,officu... tipkovnice se puno razlikuju. nije ista na modelu od 1700kn u 2800kn...zato sam i kupio papreniji model. pisem krajnje ugodno i brzo.
13 godina
neaktivan

Nema meda*

0 0 hvala 0
16 godina

Ah-a poslije sam skužio gore i od vmb-a, nisam imao takvu vipovu ikonu a samo je još jedan uz naš vip pa me asociralo :)

velim ti da program sa kojim možeš poredati i svesti u red te ikone objectdock ili i rocketdock ne uzimaju puno rama, eto meni objectdock plus sa 42 ikone ni 1535k rama, znam da nemaš rama na bacanje zato o tome pišem :) barem meni ljepše izgleda tako kada su ikone u docku, ne nužno i tebi :)

0 0 hvala 0
17 godina
tek sada sam skontao. u pravu si. uvijek me cudilo zasto u startu ne ubacuju 2gb rama. to je obvezna investicija...ne nuzno skupa..cca 150kn...malo bude peoblema sa prinalaskom malenog ddr3 koji kuca na 1066..to sa nasao na e-kupi.
jako osjetna razlika...samo na bootu po 15 sekundi...sve prodise i uvijek inas cca gigu i 300 za aplikacije.
17 godina
sorry za pojedena slova...tako to ide kad pijes jutarnju kavu i tipkas sa mobitela...a editiranje posta steka ;-)
15 godina
neaktivan

Meni osobno su netbooci genijalna stvar. 10.1" mi je savrseno za kopanje po internetu iz kreveta, potrosnja energije smijesna i gotovo su necujni te time savrseni za ostaviti preko noci za nekakav veci DL.

Jos da imam jedan HDMI konektor i da je u stanju vrtit FullHD video tako da ga se moze povremeno spojiti na TV za kakav film u funkciji media playera, bilo bi savrseno.

Bio bi spreman izdvojiti i vece novce nego za klasican notebook za nesto bolje performanse, ali uz uvjet da nije preko 10.1", sve vece mi je nezgrapno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima cijenu solidnog laptopa i hardware zastarijelog računala - ne čudi me da tržište za njih propada.

Njihova prijenosnost nije upitna - cijena jest.

1 0 hvala 0
16 godina

Je pa sve upakirano u manje ti je skuplje :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mijenjam ''anemicni'' netbook za ''punokrvni'' laptop.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prije bih rekao da se smanjuje tržište za taj tip uređaja nego da je isti loš. Netbook sa linuxom dobitna je kombinacija, windows xp je zastario, a vista 7 i 8 su promašeni osevi za tu platformu pa i u svojim okljaštrenim verzijama.

Imam Acer One, evo već dvije i pol godine. Sa Ubuntuom (Unity) stvari lete, podizanje sustava u usporedbi sa Xp je ekstremno brzo (netbook ima XP licencu). U usporedbi sa Lenovo 2procesorskim strojem (cca 8kkn) i instaliranim Windows7 rad je daleko jednostavniji i brži. Za svrhu koju ga koristim (prezentacije, web, komunikacija, text, izračuni ...) dere svaki laptop sa instaliranim windowsima u ugodnosti rada, perfomansama i cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 9:06 (rmiculini).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice