Naprednija Opera 11

poruka: 611
|
čitano: 144.612
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naprednija Opera 11".
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Kako stavit da kad kliknem na home da mi otvori speed dial?...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Naprednija Opera 11
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Rješeno...hvala..;))

15 godina
Naprednija Opera 11

Ono sto me muci kod opere i veliki razlog zbog cega sam je prestao koristiti je glupo napravljen bookmark (vidim da je i na beti od firefox-a isto tako). jednostavno mi je nepojmljivo da moram 15 klikova napraviti da otvorim stranicu u bookmarku. ima li koji nacin da se to promijeni? znaci, klik na tab bookmark i onda klik na spremljenu stranicu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
????

Kakvih 15 klikova... ako ces na lagan nacin: Menu klik - bookmarks - odaberes stranicu i kliknes... to je 2 klika puna...

Isto tako stisnes ctrl - b, odaberes bookmark i kliknes na isti... sto je tu tesko?
15 godina

ma moram ici gore lijepo, pa klik, pa spustiti na bookmarks, pa klik, pa desno, pa naci stranicu pa klik.

nije to to. trebalo je ostati na vidljivom mjestu tipka bookmarks, to se klikne, pojave se bookmarksi i to je to. dobro, nema veze. stavil sam si tab i imam sad sve na tome. ugodno sam iznenađen ekstenzijama za operu. nisam znao da su to uveli. uglavnom, polako se odvajam od firefox-a... (samo da flash bolje radi na operi i to bi bilo to)

17 godina
neaktivan

pa kazem ti... stisni ctrl B... cemu spustati... nije ti valjda tesko kliknuti kombinaciju tipki?

Inače... još nikad nisam nikoga čuo da flash ne radi na operi jednako dobro kao u bilo kojem ostalom (ISTI plugin je za sve sto znači da je brzina više manje ista 2 - 3% razlike koje ni ne primjetiš)...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 17:33 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Jedna od mogućnosti,meni vrlo korisna je bookmark bar koji je sad moguće postaviti ispod adress bar-a.U prijašnjoj verziji nije bilo bookmarks bar-a,samo personal bar.

Složiš si ovako ili koristiš kratice kao što kaže kolega

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 17:35 (zitzko).
15 godina

zasto onda osjetim? recimo, "what a stupid pigeon" izleda kao da trza na operi dok na firefox-u radi ok.

@zitzko i napravio sam si tako. jedino nisam gledao da se mogu i folderi raditi...

17 godina

Inače... još nikad nisam nikoga čuo da flash ne radi na operi jednako dobro kao u bilo kojem ostalom (ISTI plugin je za sve sto znači da je brzina više manje ista 2 - 3% razlike koje ni ne primjetiš)...

Evo onda da ja budem prvi. Opera po mom misljenju ima jednu od gorih implementacija flasha. Nije to tako drasticno losije, ali ipak je.

Ponekad moram prilagodavati flash za razlicite broswere odnosno naci metodu koja radi indenticno u svim broswerima.

Ne moze se usporedivati sa prilagodavanjem html/css-a IE-u, ali se ipak u jako malim postotcima zna desiti takav problem.

Tocno je da koristi isti plugin kao i ostali browseri (kao FF, Chrome, Safari - dok IE koristi ActiveX), ali imaju drukcije implementacije.

lab.simurai.com/html5/ads/
17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Ako nekome treba, može dodati i više stvari u speed dial od onoga ponuđenog.

Dakle:

Zatvoriti Operu.

Editirati "C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\speeddial.ini" ili "%AppData%\Opera\Opera\speeddial.ini"

Dodati sljedeće:

[Size]
Rows=4
Columns=4

Za Rows i Columns se može staviti bilo koji brojevi (npr. za netbook Rows=2, Columns=4)

Pokrenuti Operu.

ICARUS HAS FOUND YOU!!! RUN WHILE YOU CAN!

3 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Jel netko zna za dobru IMDB Pirated skriptu koja ce raditi na "novi" IMDB ...ili mozda ekstenziju

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Imam 1 problem. Opera 11 mi na OS X-u ne prikazije stranicu http://www.njuskalo.hr/ kako treba..  Npr. tu bi se trebali prikazivati pri dnu oglasi a meni se ništa ne vidi, dok na istom racunalu na Safariju stvar najnormalnije radi. Ima li tko slicnih iskustava ili neki savjet? {#}

EDIT: Evo i slika da se vidi na šta mislim:

Opera Opera
Safari Safari
**** Sretan Božić svima!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 15:23 (alen-c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera na macu ne ucitava njuskalo oglase

Probaj ovako :

Na njuškalo.hr klikni F12

Klikni uredi postavke lokacije

Klikni na Karticu Mreža

Pa zatim identifikacija preglednika odaberi "Maskiraj kao Firefox" i onda klikni OK

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Hvala na odgovoru, ali probao sam sve te kombinacije maskiranja i indetificiranja.. nije pomoglo {#}
A ovo mi je iritantno, stalno palit Safari zbog njuskala koji par puta tjedno upalim.

**** Sretan Božić svima!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj instalirati ovu ekstenziju pa vidi jel ti radi, ako ne, ja ti ne mogu pomoći,  jer meni na win 7 njuškalo prikazuje sve normalno. 

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

I to probao, neide {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesi kliknuo na tu ekstenziju? Pitam te jer moraš na nju kliknuti kad uđeš na njuškalo, ako neznaš kako izgleda, u obliku pilule, crveno bijele boje koju kad klikneš promijeni boju u plavo bijelu, to je znak da je aktivna.

15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Jesam, i prije sam je jednom prilikom probavao i sada, ali ne pomaze... Ocito je to samo do ove verzije za Mac, radi se o Operi 11; 1156

Hvala na trudu! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Naprednija Opera 11

Evo danas cijeli dan radim sa Operom i nakon Chromea mi je ovo sve mali sok. Navikao sam se na neke stvari kod Chromea pa mi je ovo sve nekako cudno (na losiji nacin).

Kako Chrome ima ocito neki bug opisan ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/chrome-1006123-silverlight-problem-bug/81717.aspx?page=0&jumpto=1552455&sort=asc&view=flat

....prisiljen sam jednostavno samo na BUG forumu koristiti neki drugi browser. Ako se naviknem opet na Operu, ostati cu na njoj.

Kako da dok oznacim neki tekst i idem na desni klik misa dobijem opciju "Search Google"? Korisna stvar kod Chromea, a vidim i da je ima Firefox pa me zanima dali se moze dobiti i u Operi ta ista opcija na neki nacin?

Ako ostanem na Operi, malo cu vas gnjaviti sa pitanjima jer je uistinu nisam koristio cca 6-7 god ili mozda cak i vise.

Dali mogu nekako dobiti ovakav bookmarks bar kao na slici:

http://img810.imageshack.us/img810/9813/24219825.jpg

Ne kuzim zasto moram par puta udariti "Paste" da napokon "Zalijepi" evo npr ovaj link iznad!?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 12:40 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
win32 kaže...

Evo danas cijeli dan radim sa Operom i nakon Chromea mi je ovo sve mali sok. Navikao sam se na neke stvari kod Chromea pa mi je ovo sve nekako cudno (na losiji nacin).

Kako Chrome ima ocito neki bug opisan ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/chrome-1006123-silverlight-problem-bug/81717.aspx?page=0&jumpto=1552455&sort=asc&view=flat

....prisiljen sam jednostavno samo na BUG forumu koristiti neki drugi browser. Ako se naviknem opet na Operu, ostati cu na njoj.

Kako da dok oznacim neki tekst i idem na desni klik misa dobijem opciju "Search Google"? Korisna stvar kod Chromea, a vidim i da je ima Firefox pa me zanima dali se moze dobiti i u Operi ta ista opcija na neki nacin?

Ako ostanem na Operi, malo cu vas gnjaviti sa pitanjima jer je uistinu nisam koristio cca 6-7 god ili mozda cak i vise.

pa Opera ima tu mogučnost search with google kada označiš neki tekst

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
mind_challenge kaže...

Da, moje isprike....tek sada sam to vidio.

Jos jedno pitanje.....kako da dovucem neku sliku dolje tu na forumu i da se slika normalno uploada na forum? Znaci dio "Dovuci svoje slike ovdje!"?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
Naprednija Opera 11

Samo da javim njuskalo.hr mi za sad radi nekim cudom normalno. Izašao sam iz Opere i ponovo ju upalio, otišao na njuskalo i normalno je radilo. Nadam se da ce i dalje :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
win32 kaže...
mind_challenge kaže...

Da, moje isprike....tek sada sam to vidio.

Jos jedno pitanje.....kako da dovucem neku sliku dolje tu na forumu i da se slika normalno uploada na forum? Znaci dio "Dovuci svoje slike ovdje!"?

da, znači prozor od Opere smanji, na nekih pola ekrana ili koliko ti već odgovara i onda samo povuci sliku, neide ako je prozor maksimiziran

ako te još nešto zanima, slobodno pitaj

15 godina
mind_challenge kaže...

da, znači prozor od Opere smanji, na nekih pola ekrana ili koliko ti već odgovara i onda samo povuci sliku, neide ako je prozor maksimiziran

Upravo to i radim no nesto ne sljaka. Moguce da je nesto i do samoga OS-a jer vidim da mi se nesto blesira i FileZilla, a i sada mi se i zblokala Opera.

Vrijeme je da komp detaljno procesljam sa Malwarebytes'om ili necime sl.

16 godina
win32 kaže...
mind_challenge kaže...

Upravo to i radim no nesto ne sljaka. Moguce da je nesto i do samoga OS-a jer vidim da mi se nesto blesira i FileZilla, a i sada mi se i zblokala Opera.

Vrijeme je da komp detaljno procesljam sa Malwarebytes'om ili necime sl.

a trebalo bi raditi, puzdano znam da taj uploader ima problema sa Operom (ne ona s njim, jer ako narediš da se maskira kao firefox onda radi kako treba)

15 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ako nekome treba, može dodati i više stvari u speed dial od onoga ponuđenog.

Dakle:

Zatvoriti Operu.

Editirati "C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\speeddial.ini" ili "%AppData%\Opera\Opera\speeddial.ini"

Dodati sljedeće:

[Size]
Rows=4
Columns=4

Za Rows i Columns se može staviti bilo koji brojevi (npr. za netbook Rows=2, Columns=4)

Pokrenuti Operu.

Još lakše je ako imate tuneup....uđite u njega i u postavkama nađite operu i nariktajte speed dial..;))

17 godina
neaktivan
Ja ne znam zasto uopce tako raditi....

Jednostavno otvorite speed dial, odete dolje u desnom kutu na configure speed dial... i voila...
17 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Još lakše je ako imate tuneup....uđite u njega i u postavkama nađite operu i nariktajte speed dial..;))

Ne koristim TuneUp  {#}

Ja ne znam zasto uopce tako raditi....

Jednostavno otvorite speed dial, odete dolje u desnom kutu na configure speed dial... i voila...

Ne možeš tako detaljno namjestiti, konfiguracija je moguća samo za 2x2, 3x3, 4x4, 5x5, 4x3 i 5x4.

Za netbook je recimo idealno 4x2 kojeg nema ili ako ima "power usera" možeš si staviti 10x10 i više.

ICARUS HAS FOUND YOU!!! RUN WHILE YOU CAN!
17 godina
neaktivan
Da da.... to se slazem... ali za vecinu korisnika je trebalo ipak i to spomenuti... jer lakse je i more idiot proof...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice