Kako stavit da kad kliknem na home da mi otvori speed dial?...
Rješeno...hvala..;))
Ono sto me muci kod opere i veliki razlog zbog cega sam je prestao koristiti je glupo napravljen bookmark (vidim da je i na beti od firefox-a isto tako). jednostavno mi je nepojmljivo da moram 15 klikova napraviti da otvorim stranicu u bookmarku. ima li koji nacin da se to promijeni? znaci, klik na tab bookmark i onda klik na spremljenu stranicu...
Kakvih 15 klikova... ako ces na lagan nacin: Menu klik - bookmarks - odaberes stranicu i kliknes... to je 2 klika puna...
Isto tako stisnes ctrl - b, odaberes bookmark i kliknes na isti... sto je tu tesko?
ma moram ici gore lijepo, pa klik, pa spustiti na bookmarks, pa klik, pa desno, pa naci stranicu pa klik.
nije to to. trebalo je ostati na vidljivom mjestu tipka bookmarks, to se klikne, pojave se bookmarksi i to je to. dobro, nema veze. stavil sam si tab i imam sad sve na tome. ugodno sam iznenađen ekstenzijama za operu. nisam znao da su to uveli. uglavnom, polako se odvajam od firefox-a... (samo da flash bolje radi na operi i to bi bilo to)
pa kazem ti... stisni ctrl B... cemu spustati... nije ti valjda tesko kliknuti kombinaciju tipki?
Inače... još nikad nisam nikoga čuo da flash ne radi na operi jednako dobro kao u bilo kojem ostalom (ISTI plugin je za sve sto znači da je brzina više manje ista 2 - 3% razlike koje ni ne primjetiš)...
zasto onda osjetim? recimo, "what a stupid pigeon" izleda kao da trza na operi dok na firefox-u radi ok.
@zitzko i napravio sam si tako. jedino nisam gledao da se mogu i folderi raditi...
Inače... još nikad nisam nikoga čuo da flash ne radi na operi jednako dobro kao u bilo kojem ostalom (ISTI plugin je za sve sto znači da je brzina više manje ista 2 - 3% razlike koje ni ne primjetiš)...
Evo onda da ja budem prvi. Opera po mom misljenju ima jednu od gorih implementacija flasha. Nije to tako drasticno losije, ali ipak je.
Ponekad moram prilagodavati flash za razlicite broswere odnosno naci metodu koja radi indenticno u svim broswerima.
Ne moze se usporedivati sa prilagodavanjem html/css-a IE-u, ali se ipak u jako malim postotcima zna desiti takav problem.
Tocno je da koristi isti plugin kao i ostali browseri (kao FF, Chrome, Safari - dok IE koristi ActiveX), ali imaju drukcije implementacije.
Ako nekome treba, može dodati i više stvari u speed dial od onoga ponuđenog.
Dakle:
Zatvoriti Operu.
Editirati "C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\speeddial.ini" ili "%AppData%\Opera\Opera\speeddial.ini"
Dodati sljedeće:
[Size]
Rows=4
Columns=4
Za Rows i Columns se može staviti bilo koji brojevi (npr. za netbook Rows=2, Columns=4)
Pokrenuti Operu.
Jel netko zna za dobru IMDB Pirated skriptu koja ce raditi na "novi" IMDB ...ili mozda ekstenziju
Imam 1 problem. Opera 11 mi na OS X-u ne prikazije stranicu http://www.njuskalo.hr/ kako treba.. Npr. tu bi se trebali prikazivati pri dnu oglasi a meni se ništa ne vidi, dok na istom racunalu na Safariju stvar najnormalnije radi. Ima li tko slicnih iskustava ili neki savjet?
EDIT: Evo i slika da se vidi na šta mislim:
Probaj ovako :
Na njuškalo.hr klikni F12
Klikni uredi postavke lokacije
Klikni na Karticu Mreža
Pa zatim identifikacija preglednika odaberi "Maskiraj kao Firefox" i onda klikni OK
Hvala na odgovoru, ali probao sam sve te kombinacije maskiranja i indetificiranja.. nije pomoglo
A ovo mi je iritantno, stalno palit Safari zbog njuskala koji par puta tjedno upalim.
probaj instalirati ovu ekstenziju pa vidi jel ti radi, ako ne, ja ti ne mogu pomoći, jer meni na win 7 njuškalo prikazuje sve normalno.
I to probao, neide
jesi kliknuo na tu ekstenziju? Pitam te jer moraš na nju kliknuti kad uđeš na njuškalo, ako neznaš kako izgleda, u obliku pilule, crveno bijele boje koju kad klikneš promijeni boju u plavo bijelu, to je znak da je aktivna.
Jesam, i prije sam je jednom prilikom probavao i sada, ali ne pomaze... Ocito je to samo do ove verzije za Mac, radi se o Operi 11; 1156
Hvala na trudu!
Evo danas cijeli dan radim sa Operom i nakon Chromea mi je ovo sve mali sok. Navikao sam se na neke stvari kod Chromea pa mi je ovo sve nekako cudno (na losiji nacin).
Kako Chrome ima ocito neki bug opisan ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/chrome-1006123-silverlight-problem-bug/81717.aspx?page=0&jumpto=1552455&sort=asc&view=flat
....prisiljen sam jednostavno samo na BUG forumu koristiti neki drugi browser. Ako se naviknem opet na Operu, ostati cu na njoj.
Kako da dok oznacim neki tekst i idem na desni klik misa dobijem opciju "Search Google"? Korisna stvar kod Chromea, a vidim i da je ima Firefox pa me zanima dali se moze dobiti i u Operi ta ista opcija na neki nacin?
Ako ostanem na Operi, malo cu vas gnjaviti sa pitanjima jer je uistinu nisam koristio cca 6-7 god ili mozda cak i vise.
Dali mogu nekako dobiti ovakav bookmarks bar kao na slici:
http://img810.imageshack.us/img810/9813/24219825.jpg
Ne kuzim zasto moram par puta udariti "Paste" da napokon "Zalijepi" evo npr ovaj link iznad!?
Evo danas cijeli dan radim sa Operom i nakon Chromea mi je ovo sve mali sok. Navikao sam se na neke stvari kod Chromea pa mi je ovo sve nekako cudno (na losiji nacin).
Kako Chrome ima ocito neki bug opisan ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/chrome-1006123-silverlight-problem-bug/81717.aspx?page=0&jumpto=1552455&sort=asc&view=flat
....prisiljen sam jednostavno samo na BUG forumu koristiti neki drugi browser. Ako se naviknem opet na Operu, ostati cu na njoj.
Kako da dok oznacim neki tekst i idem na desni klik misa dobijem opciju "Search Google"? Korisna stvar kod Chromea, a vidim i da je ima Firefox pa me zanima dali se moze dobiti i u Operi ta ista opcija na neki nacin?
Ako ostanem na Operi, malo cu vas gnjaviti sa pitanjima jer je uistinu nisam koristio cca 6-7 god ili mozda cak i vise.
pa Opera ima tu mogučnost search with google kada označiš neki tekst
Da, moje isprike....tek sada sam to vidio.
Jos jedno pitanje.....kako da dovucem neku sliku dolje tu na forumu i da se slika normalno uploada na forum? Znaci dio "Dovuci svoje slike ovdje!"?
Samo da javim njuskalo.hr mi za sad radi nekim cudom normalno. Izašao sam iz Opere i ponovo ju upalio, otišao na njuskalo i normalno je radilo. Nadam se da ce i dalje :S
Da, moje isprike....tek sada sam to vidio.
Jos jedno pitanje.....kako da dovucem neku sliku dolje tu na forumu i da se slika normalno uploada na forum? Znaci dio "Dovuci svoje slike ovdje!"?
da, znači prozor od Opere smanji, na nekih pola ekrana ili koliko ti već odgovara i onda samo povuci sliku, neide ako je prozor maksimiziran
ako te još nešto zanima, slobodno pitaj
da, znači prozor od Opere smanji, na nekih pola ekrana ili koliko ti već odgovara i onda samo povuci sliku, neide ako je prozor maksimiziran
Upravo to i radim no nesto ne sljaka. Moguce da je nesto i do samoga OS-a jer vidim da mi se nesto blesira i FileZilla, a i sada mi se i zblokala Opera.
Vrijeme je da komp detaljno procesljam sa Malwarebytes'om ili necime sl.
Upravo to i radim no nesto ne sljaka. Moguce da je nesto i do samoga OS-a jer vidim da mi se nesto blesira i FileZilla, a i sada mi se i zblokala Opera.
Vrijeme je da komp detaljno procesljam sa Malwarebytes'om ili necime sl.
a trebalo bi raditi, puzdano znam da taj uploader ima problema sa Operom (ne ona s njim, jer ako narediš da se maskira kao firefox onda radi kako treba)
Ako nekome treba, može dodati i više stvari u speed dial od onoga ponuđenog.
Dakle:
Zatvoriti Operu.
Editirati "C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\speeddial.ini" ili "%AppData%\Opera\Opera\speeddial.ini"
Dodati sljedeće:
[Size]
Rows=4
Columns=4
Za Rows i Columns se može staviti bilo koji brojevi (npr. za netbook Rows=2, Columns=4)
Pokrenuti Operu.
Još lakše je ako imate tuneup....uđite u njega i u postavkama nađite operu i nariktajte speed dial..;))
Jednostavno otvorite speed dial, odete dolje u desnom kutu na configure speed dial... i voila...
Još lakše je ako imate tuneup....uđite u njega i u postavkama nađite operu i nariktajte speed dial..;))
Ne koristim TuneUp
Jednostavno otvorite speed dial, odete dolje u desnom kutu na configure speed dial... i voila...
Ne možeš tako detaljno namjestiti, konfiguracija je moguća samo za 2x2, 3x3, 4x4, 5x5, 4x3 i 5x4.
Za netbook je recimo idealno 4x2 kojeg nema ili ako ima "power usera" možeš si staviti 10x10 i više.