Motorola: "Android i nije tako loš"

poruka: 47
|
čitano: 10.201
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Motorola: "Android i nije tako loš"".
16 godina
neaktivan

Hmm da. Ajmo ih mi svi *ajebat i vratiti se na WinCE ver.5 "smartphone" ili PalmOS (koji je još bio stvarno majka). Koji Ios (uvijek kad napišem ios pomislim na Cisco, brrrrrr), koji Android, koji bakrači...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bravo motorola, napokon se nasao netko tko je spreman priznati da Android nije tako savrsen koliko se prikazuje. Imao sam cetri Android uredaja(HTC desire,HTC DHD,Samsung Galaxy S, LG Optimus X2) i svima njima je bila zajednicka jedna stvar, a to je da ni jedan nije radio kak spada Out of Box, za svakoga je trebalo Nesto instalirati, nesto izbrisati, nesto ukljuciti i nesto iskljuciti, da bi Uredaj konacno proradio kak spada. No sto motorola zna zar ne?
I'll be back
Moj PC  
17 4 hvala 0
14 godina
Re: Motorola: "Android i nije tako loš"
microman kaže...
Bravo motorola, napokon se nasao netko tko je spreman priznati da Android nije tako savrsen koliko se prikazuje. Imao sam cetri Android uredaja(HTC desire,HTC DHD,Samsung Galaxy S, LG Optimus X2) i svima njima je bila zajednicka jedna stvar, a to je da ni jedan nije radio kak spada Out of Box, za svakoga je trebalo Nesto instalirati, nesto izbrisati, nesto ukljuciti i nesto iskljuciti, da bi Uredaj konacno proradio kak spada. No sto motorola zna zar ne?

Nisi mogao obavljat razgovore i slat poruke čim si dobio mobitel i u njega stavio karticu? Really?

16 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Nisi mogao obavljat razgovore i slat poruke čim si dobio mobitel i u njega stavio karticu? Really?

Mogao si, naravno, ali od smartphone-a ipak očekuješ malo više, zar ne? Također imam Android-a i na žalost zaista je tako, bez obzira na uređaj, uvijek moraš čačkati da bi sve radilo kako spada.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 4:14 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Tocno, ali eto meni je bas to cackanje zabavno, a i poboljsao sam mob nekih 20% haha :D. Kad je opensource, zasto to ne iskoristiti :).

Istina, support za updateove im je sranje, pocevsi od Motorole (cekao sam 7-8 mjeseci da dobijem official Froyo na Milestoneu koji je trebao izaci za "2 mjeseca" - na kraju je bio pun bugova) do LGa (Optimus 2X su poceli ignorirati, jedan od najjacih modela, sumnjam da ce ici na 2.3 -.-').

A sve to rade da bi se kupovali novi uredjaji koji su na Gingerbreadu i slicno...gamad jedna!
PoTpIsPotPiSpOtPis?!
15 godina
neaktivan

Symbian huhuhuhu

nego da vas pitam, jeste li primjetili kod određenih recenzija uređaja u bugu, kad se uspoređuje npr. iphone i neki drugi uređaj i sad kad iphone nema zamjenjivu bateriju niti memorijsku karticu to je ok, nije nikakav problem, ali recimo u istom broju nađemo tamo neki LG ili nokiu koja također nema promjenjivu bateriju ili memorijsku karticu i to je izlistano pod nedostatke

28 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

da nije Androida... Motorola bi i dan danas bila drugorazredno smeće po pitanju mobitela... ne sjećam se kad su prije Milestonea napravili mobitel za koji se isplatilo dati pare...

15 godina
odjavljen
mrjimmypage kaže...

Symbian huhuhuhu

nego da vas pitam, jeste li primjetili kod određenih recenzija uređaja u bugu, kad se uspoređuje npr. iphone i neki drugi uređaj i sad kad iphone nema zamjenjivu bateriju niti memorijsku karticu to je ok, nije nikakav problem, ali recimo u istom broju nađemo tamo neki LG ili nokiu koja također nema promjenjivu bateriju ili memorijsku karticu i to je izlistano pod nedostatke

Šta misliš da će se ljudima koji ne žele čačkat po mobu dat vadit bateriju ili da znaju što je memorijska kartica? Get real.

17 godina
irmascher kaže...

da nije Androida... Motorola bi i dan danas bila drugorazredno smeće po pitanju mobitela... ne sjećam se kad su prije Milestonea napravili mobitel za koji se isplatilo dati pare...

baš to. android ih je vratio iz mrtvih i sad se već bahate.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
16 godina
neaktivan
Dececi pricate gluposti.Zato sto Motorola nije bila poznata u Hrvatskoj neznaci da nije imala trziste,uostalom Motorola ima malo sire trziste osim samih smartphone.
I'll be back
Moj PC  
5 3 hvala 0
14 godina
protjeran
microman kaže...
Dececi pricate gluposti.Zato sto Motorola nije bila poznata u Hrvatskoj neznaci da nije imala trziste,uostalom Motorola ima malo sire trziste osim samih smartphone.

Imao je i Siemens, pa i dalje ima šire tržište, samo bez mobitela.. A kako je motorola krenula, da nije bilo Androida, mogla je slobodno zatvoriti vrata tom segmentu ;)

14 godina
protjeran
Chronosus kaže...
microman kaže...

hahahhahahahha :D

kralj :D

Chronosus - svaka čast na postu, nisam dugo čuo da neko nekog ovako spusti :D

16 godina
neaktivan
Inace informacije radi, ja govorim o pametnim telefonima,a ne o "glupim". Tako da me nije nista spustio,stovise pokazao je kako ne shvaca bas previse o cem se ovdi radi.
I'll be back
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Motoroli bi bilo bolje da malo poradi na izvedbi svojih uređaja sa ciljem smanjenja zračenja. Bio sam zainteresiran za Defy, međutim kad sam vidio da je SAR 1.52 W/kg, lagano sam ga zanemario. A usput sam i vidio da priličan broj njihovih uređaja ima SAR oko 1.5 W/kg.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako ti je to kada ti se obije o glavu, a Motorola je prva koja je to priznala. Sada ce krenut i ostali. A, znajte, bit ce gore!

Java je smece i to uvijek tvrdim i dalje cu tvrditi. Danasnji PCi sa gigabyteima memorije i silnim GHz i corovima pod haubom su na koljenima kada se zavrti Java aplikacija. Pogledajte danasnje smartphonove. Pa svi odreda imaju GHz procesor i to nije dovoljno i sada se prelazi na dual core, 1.5 i vise GHz! Nemojte Javasi sada skocit na mene i  zapoceti prepucavanje kaj je bolje. Ne govorim o programskom jeziku vec o njegovoj primjeni. Glavni zadatak Jave bile su Internet aplikacije koje bi se vrtile na svim sistemima i zato se radi o interpretiranom jeziku. Medjutim, imati semicomipilirani jezik za OS je ludost! Zamislite sto bi bilo da se ispod Andorida ne vrti Linux vec neki Javoid!? A to nas ocekuje vrlo skoro!

I, koje su posljedice? Upravo to, akumulatori su mrtvi za par desetaka minuta i korisnici pocmu pljuvati po proizvodjacu telefona, a ne OSu. Nazalost, nije tu samo Android, tu je i Microsoft koji je vecinu posla prebacio na C# i Javoidne jezike/libove. Razog je vrlo jednostavan, to je jedini nacin da se u kratkom roku napravi aplikacija koja bi radila na sto vise sistema.

Eto, imam HTC HD2 koji ima WinCE6.5 i telefon se podize za nekih 15 sek. Kada sam gore stavio Android podizanje traje preko 2 minute! Jedan od razloga je bootanje sa SD kartice, ali da je OS u romu bootanje bi i dalje trajalo minutu. Nije li to zalosno?

Evo, bas gledam task manager, Java aplikacije zderu po 200mb rama! Firefox prazan trosi 80mb, a kada otvorim ovaj forum 115mb! IE9x64 prazan je 20mb, a sa forumom 40mb. Bugove stranice na IE9 ne prelaze 35mb! Da se razumijemo, vrlo slicnu situaciju imamo na mobitelima!

2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da neki koji pričaju o android uređajima nisu imali nijedan u rukama, a oni koji su imali nisu se ni potrudili u potpunosti  iskoristiti ono kaj nudi.

Out of box radi odlično, pa dajte mi recite kakve to aplikacije morate instalirati da vam radi "sve"?  jer vidim da se spominje desire hd, pa opet po ne znam koji put moram ponavljat, sve radi out of box, od prvog uključivanja, a aplikacije koje bi da sad sve maknem ostavio su sms backup koji mi radi backup poruka na gmail, 3g watchdog koji mi prati 3g promet i dropbox, eto to je ono kaj  stvarno trebam, a ovo ostalo je dobro došlo ali nije stvarno potrebno.

hobi: androidhr.blogspot.com

3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Mislim da neki koji pričaju o android uređajima nisu imali nijedan u rukama, a oni koji su imali nisu se ni potrudili u potpunosti  iskoristiti ono kaj nudi.

Out of box radi odlično, pa dajte mi recite kakve to aplikacije morate instalirati da vam radi "sve"?  jer vidim da se spominje desire hd, pa opet po ne znam koji put moram ponavljat, sve radi out of box, od prvog uključivanja, a aplikacije koje bi da sad sve maknem ostavio su sms backup koji mi radi backup poruka na gmail, 3g watchdog koji mi prati 3g promet i dropbox, eto to je ono kaj  stvarno trebam, a ovo ostalo je dobro došlo ali nije stvarno potrebno.

Tješi se tješi, no kad probaš Symbian3 ili iOS onda mi govori o dobrom Androidu, koji je dobar no u niti jednom slučaju nije kompletniji od iOS-a i Symbiana3.

Kao što nije ni iOS kompletniji od Symbiana3

I'll be back
16 godina

Ja sam probao symbian3 i nedo bog nikome tog zla. To je toliko komplicirano, zastarjelo i sporo.

16 godina
neaktivan
microman kaže...
nsoul kaže...

Tješi se tješi, no kad probaš Symbian3 ili iOS onda mi govori o dobrom Androidu, koji je dobar no u niti jednom slučaju nije kompletniji od iOS-a i Symbiana3.

Kao što nije ni iOS kompletniji od Symbiana3

probao sam ios jos dok su neki koji se hvale iphoneom bili u pelenama , i znam da nije kompletan. ali kaj god ja rekao appleovci uvijek  nadu izgovor i vele da tako mora biti . nisam ja rekao da je android out of box  kompletan, ali kompletniji  je od iosa, ali opet ovisi kome kaj treba, ako neko koristi pozive i poruke onda mu je svaki mob kompletan.

16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

probao sam ios jos dok su neki koji se hvale iphoneom bili u pelenama , i znam da nije kompletan. ali kaj god ja rekao appleovci uvijek  nadu izgovor i vele da tako mora biti . nisam ja rekao da je android out of box  kompletan, ali kompletniji  je od iosa, ali opet ovisi kome kaj treba, ako neko koristi pozive i poruke onda mu je svaki mob kompletan.

Naravno da jesi.

I'll be back
16 godina
protjeran
microman kaže...

Charlize Theron, Pamela Anderson, Cameron Diaz, mmmm..m.. sve su bile moje {#}

U snovima...

14 godina
neaktivan

Zamisli,imao sam iP4,Desire HD i sad HD2.Nes ti problema.

Andorid je onak,dobar,ali nije olicenje stabilnosti.

iOS ga sisa u tome i to je cinjenica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
nsoul kaže...

Naravno da jesi.

naravno da jesam, jos dok je postojao iphone os jer me zanimaju te stvari i probao sam prvi iphone, pa 3g s ios 3 i 4 i znam o cemu pricam.

BMK kaže...

Zamisli,imao sam iP4,Desire HD i sad HD2.Nes ti problema.

Andorid je onak,dobar,ali nije olicenje stabilnosti.

iOS ga sisa u tome i to je cinjenica.

primjer stabilnosti?ak vec pricas o tome.

meni je android na dhdu stabilan, koristim ga za sve kaj mi treba, ne blokira, ne trza, ne ruse mi se aplikacije, ne rusi mi se sistem... meni to znaci stabilnost

16 godina
protjeran

Android nije los, svidja mi se mogucnost podesavanja do u sitnice, ali ono u cemu ga iOS ubija je fragmentizacija platforme koja vec iritira svakog power usera. Zar trebam kupovati novi tel svakih malo samo da bih imao aktuelnu i popravljenu verziju OS-a? A da ce ti rijesiti, nece. Ista stvar je razlog zasto Linux nikad nije uzeo veci dio trzista Windows-u.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
microman kaže...
Inace informacije radi, ja govorim o pametnim telefonima,a ne o "glupim". Tako da me nije nista spustio,stovise pokazao je kako ne shvaca bas previse o cem se ovdi radi.

Isprika, mislio sam da misliš na iPhone da može out of box zvat i slat sms...{#}

16 godina
neaktivan
qube kaže...
microman kaže...

Isprika, mislio sam da misliš na iPhone da može out of box zvat i slat sms...{#}

Pa recimo ovako, sa iPhoneom netrebaš brisati stock sučelje da ti mob nebi trzao, sa ovim HTC-ovima moraš obavezno ak oceš da ti baterija barem koliko toliko drži i ako želiš da ti ne trza, naravno ovo drugo važi i za ostale. Zatim ak oćeš na muzickom Playeru imat Equalizer moraš instalirat drugi jer ga ovaj stock sa androidom nema. LOL. Ima još dosta toga, al bi predugo potrajalo da sad nabrajam, a ionako nece promjenit mišljenje zatupljenika u Android.

I'll be back
16 godina
neaktivan
bnaci kaže...

Charlize Theron, Pamela Anderson, Cameron Diaz, mmmm..m.. sve su bile moje {#}

U snovima...

Pogledaj dobro slike i ubuduce bolje da šutiš{#}

iOS iOS
iOS iOS
Android Android
Symbian 3 Symbian 3
Android Android
I'll be back
16 godina
microman kaže...
qube kaže...
microman kaže...

Pa recimo ovako, sa iPhoneom netrebaš brisati stock sučelje da ti mob nebi trzao, sa ovim HTC-ovima moraš obavezno ak oceš da ti baterija barem koliko toliko drži i ako želiš da ti ne trza, naravno ovo drugo važi i za ostale. Zatim ak oćeš na muzickom Playeru imat Equalizer moraš instalirat drugi jer ga ovaj stock sa androidom nema. LOL. Ima još dosta toga, al bi predugo potrajalo da sad nabrajam, a ionako nece promjenit mišljenje zatupljenika u Android.

Al kod androida možeš promjenit sučelje, možeš promjenit player i možeš promjenit hrpu toga, a to je ogromna prednost nad iOSom.

17 godina

ja inace sudjelujem u raspravama o pederima, antivirusima, pedofilima, politici, pomahnitalim krastavcima i zavjerama.  teme slicne ovoj citam ako su zanimljive...ali mi nije jasno u cemu je problem sa out of box.

mozda sam ja fosil koji nema blage o drkenzi sa nekim romovima i presaltavanjima,pa koristim telefon kakav je iz kutije.

izvadio iz kutije jos dok sam sjedao u autu napustivsi vip centar.  bilo 30% baterije. ćušno karticu, sat datum mail. bilonakrcano vec brdo aplikacija...vidim neki market ima,odem tamo...isprobam par aplikacija i upalim auto i odem doma.

eto, primjer vulgaris rednecka za smart telefon koji ga je izvadio iz kutije.

u cemu je onda problem?

Eat Da Poo Poo
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

po mom iskustvu s ljudima s androidima, nekako mi se cini da je 90%

kupilo mobitel radi velikog ekrana. briga njih za to da android nema file manager, eq u playeru i slicno

ili ako cak i skuze da im to treba, samo slegnu ramenima

slicno i sa iphone-om. dode prijatelj u mene i kaze stavi mi muzike na iphone. sad mu ti objasnjavaj...

raste broj prodanih smartphonova, ali ljudi ostaju isti (mozda i gluplji - cast iznimkama)

ne shvacajte salu ozbiljno
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice