Microsoft "napao" Windowse XP

poruka: 133
|
čitano: 13.992
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft "napao" Windowse XP".
16 godina
Re: Microsoft "napao" Windowse XP
kamen1 kaže...
Oldy kaže...

Da osmica.

8.1 još više.

Čuj koliko sam naučio naučio sam bar ne dopuštam da me vrijeme pregazi brzo se prilagodim na nešto novo.

A jake li prilagodbe: na OS za curice! {#}

Pa ti se niti na to ne možeš prilagoditi. Znači da sam ja u prednosti. ;)

16 godina

Vidim po TD da sam trebao kupiti računalo sa 512MB RAM-a i staviti XP onda bi bio glavni frajer na forumu. :p

Žalosno razmišljanje za neki IT forum ali eto....

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 15:12 (Oldy).

7 5 hvala 0
11 godina
protjeran
Oldy kaže...

Vidim po TD da sam trebao kupiti računalo sa 512MB RAM-a i staviti XP onda bi bio glavni frajer na forumu. :p

Ko baba si neka...svađo bi se oko OS-a koji je promašaj godine(IMO). A valda to s godinama dođe tak...{#}

•from freedom came elegance•
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Ajme ajme 

Ne ja ti govorim da oni koji imaju takvo racunalo i dobro im sluzi ne trebaju niti novo racunalo niti windows 8

A to kaj si ti tu umisljas da ti mi govorimo je druga stvar i ne zelim ulazit u to jer mi nije struka ;) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 15:16 (Arnold Layne).
16 godina

Ne svađam se ja uopće vi se sa mnom svađate cijelo vrijeme ja samo odgovaram.

I tvoj cijenjeni XP je bio promašaj godine tada pa su ga nekako zakrpali jedva. ;)

0 9 hvala 0
16 godina
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...

Ajme ajme 

Ne ja ti govorim da oni koji imaju takvo racunalo i dobro im sluzi ne trebaju niti novo racunalo niti windows 8

A to kaj si ti tu umisljas da ti mi govorimo je druga stvar i ne zelim ulazit u to jer mi nije struka ;)

Ma ne treba niti meni novi mob. Nokia E51 me dobro služi ne daj Bože novog moba nikako.

Tako i oni isto. :)

13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Ne svađam se ja uopće vi se sa mnom svađate cijelo vrijeme ja samo odgovaram.

I tvoj cijenjeni XP je bio promašaj godine tada pa su ga nekako zakrpali jedva. ;)

neka je ,al promasaj kao windows 8 sigurno nije bio 

Bas se pitam zasto je tako brzo dosao windows 8.1 ? 

16 godina

I ja isto zašto je odmah 2002. došao SP1. ;)

Neka je. :p

4 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

I ja isto zašto je odmah 2002. došao SP1. ;)

Neka je. :p

pa naravno XP nije nit imao firewall :) ,al su ga sredili 

dok windows 8 jos nisu

Prvi korak prema tome je da maknu metro 

15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Pa da osobno smatram da je bolji stavio bih XP.

Dosta mi je bilo not respondinga dok sam i bio na njemu.

Ovo je biser svjetskih razmjera. Sad ti je i OS kriv za traljavo napisane aplikacije?

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
14 godina

Uz ovakvu temu (ne ovu već temu za OS) i instalaciju nekolicine potrebnih aplikacija, jamčim da bi više od pola korisnika mislilo da i dalje rade na starini XP-u. Smijeh

Stručnjak za odmaganje...

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam računalo koje se za današnje standarde može smatrati dosta jakim i opet obožavam WinXP. Najbolji windowsi ikad napravljeni, eto to je tako. Jedino što mi je žao što ta đubrad iz microsofta ne želi popraviti 64 bitnu verziju XP-a jer u njoj skoro ništa ne radi. A imam 8GB rama, tako da je prava šteta da sam na 32-bitnima. Da bar padne neki source code od winxpa pa da to neko drugi napravi kad oni ne žele.

FX 8120, XFX 6870 Double D, Asrock 990FX Extreme3, 2x4GB Corsair Vengeance, OCZ ZT 550W Modular, Razer Naga
17 godina
walterica kaže...

probao sam windows 8.1 i stvarno ne vidim u čemu je bolji od sedmice...stalno nešto sihronizira u pozadini,disk usage svako malo 99 % a nijedan program nije pokrenut...idiotske aplikacije u storu...troši više bateriju i grije se više...sedmica je za mene najbolji OS do sada i na kojem ostajem do dolaska boljega

Pričaš o laptopu?

Znaš da su laptopi, iako osobna računala, mnogo različitija od desktopa nego što bi na prvu ruku rekao?

U većini slučajeva neće raditi noviji driveri, pogotovo za grafiku i neku egzotiku tipa bluetooth. Praktički većina drivera 3-4 godine starog laptopa radi jedino na Win 7.

Nekad nadogradnja nije realna opcija, što je iako neke kombinacije i rade out-of-the-box na Win 8, dobar dio laptopa ovisi o volji proizvođača i njihovim driverima, koji u većini slučajeva imaju datum izdavanja unutar godine dana od godine proizvodnje laptopa, znači dok se u planiranom garantnom roku ne isprave problemi koje prijave korisnici.

Ja bih na tvom mjestu provjerio sve drivere, pa malo istražio na internetu o dotičnom modelu, primjerice za moj Lenovo y560 ni community moderator na support stranicama Lenova nije isprve upogonio Bluetooth, dok je ostale drivere morao instalirati u točno određenom redoslijedu.

Doduše za zagrijavanje može biti da je jednostavno laptop prljav. Baterija je vjerojatno, gotovo sigurno, do poremećenih postavki za power managment ili da softver proizvođača ne radi kako spada.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
wifi kaže...
DSkyline kaže...

Radim u školi kao nastavnik informatike i mogu "osmicu" instalirati legalno kad god hoću, ali svejedno mi se ne sviđa i čisto sumnjam da ću je ikada instalirati. Kome se sviđa i tko se može naviknuti na "ono", svaka čast, neka koristi šta hoće, ali ovako nagovarat ljude da uzmu Win 8 je bezobrazno, iako opet sa poslovne strane shvaćam zašto to rade.

nadam se bar da si se pomaka sa xp na 7, kad vec ne na 8.1. 

a u skolama je, bar kad su ucitelji i nastavnici u pitanju opcenito kaos, masu njih uopce ne zeli cut za ista drugo osim xp, 7 im je previse, 8.1 znanstvena fantastika, a linux valjda spada u "what?!" kategoriju. znam neke koji i dalje nastavu drze na folijama i grafoskopima... 

Mene je moja "pametna" uciteljica u srednjoj skoli ucila kako se radi u DOS-u, Win 3.11 koji su bili na kompu nisu

nikad pokretani, a zalosna stvar iza toga je da je to bilo u doba kada je vec Win 95 imao onaj OSR2 patch.. i svi

su ih imali doma.

Inace, ja bi uveo pod obavezno osnove DOS-a i Linuxa u prvu godinu informatike srednjih skola jer inace zapravo

nemas pojma kako komp u "pozadini" funkcionira, ali nakon toga se trebaju uciti iskljucivo najnovije tehnologije.

12 godina
neaktivan
Nightmare kaže...

Da bar padne neki source code od winxpa pa da to neko drugi napravi kad oni ne žele.

kaslj  http://www.reactos.org/  kaslj

TD collector
17 godina

Totalno sam zanemario jednu stvar.

Ova tema je za znanstveno promatranje.

U njoj, većina korisnika sa neshvatljivim i neviđenim entuzijazmom (znatno jačim od seksa 40-godišnjaka) blati firmu radi jednog softvera, da bi potom nadmašila intezitet seksanja 40-godišnjaka, dapače prešla u nivoe napaljenih tinejđera, da bi tu istu firmu nahvalila radi ranijeg softvera.

I dok psihički zdravom, normalnom svijetu, još nije dokučivo što to ljude tjera da se krvnički bore za različite oblike potpuno iste stvari, primjerice grafičke kartice, gdje pošten čovik vidi uređaj koji pogoni Crysis, ili smartphonea u kojem taj isti čovik vidi zabavu na WC-u i uređaj za maltretiranje od žene i majke, a fanboj nešto mnogo, mnogo, mnogo (gotovo erotski mnogo) više, za razumijevanje ove razine rasprave potrebne su mnogo dulje i stručnije studije.

Na sve ovo imam reći jedino jednu stvar. Win XP SP3 je najveće smeće, izrod, abnormalni proser od softvera, jedini čru XP je Win XP SP2. Suck my balls.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
5 2 hvala 0
13 godina
odjavljen

ne blatimo firmu nego software
Koga uopce briga za frimu pa ne koristimo nju ... 

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Arnold Layne kaže...

Jel koristiš Win XP SP3?

13 godina
odjavljen
wyks kaže...
Arnold Layne kaže...

Jel koristiš Win XP SP3?

ne

koristim windows 7 trenutno za kojeg sam i napisao da mi je bolji od XP-a 
ali mi windows 8 nije bolji od XP-a  

I nema smisla ga koristit na modernom racunalu kad imamo windows 7 i razne linux distribucije 
isto tak nema smisla koristis windows 8 na prastarom HW-u  

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 17:03 (Arnold Layne).
16 godina
neaktivan

Sve se može kad se hoće. Kad bi Win XP dobio jedan veliki SP4 mogao bi bez problema stati uz neki novi os. Jednostano je teško promjeniti u ljudima nešto što se toliko uvuklo u društvenu i poslovnu sferu. Pa nekoliko generacija je odraslo uz windows xp , cijela državna uprava radi na win xp, škole , banke itd. Za ono što im treba windows xp je odličan i još uvijek će biti otpora prema novim OS.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marin_sagovac kaže...

Kinezi u KingSpec tvornici za proizvodnju SSD diskova testiraju na Win XP-u.

Kada se išao raditi Win 8.1 zašto nije bilo omogučeno da se radi više vrsta desktop environmenta kao kod linux-a gdje svaki DE ima vlastite resurse zauzeća radne memorije, diskovnog prostora te ovisno o računalnoj konfiguraciji moguće birati desktop environment po želji? Znam da se može ručno mijenjati i maknuti sve nepotrebno ali nije to tako zamišljeno niti omogućeno za slabije konfiguracije.

Zato što windows nije fragmentiran. Postoji jedno, i samo jedno tijelo koje odlučuje što će ići u distribuciju windowsa a što neće, a to je Microsoft.

S druge strane linux je gol, to nije operacijski sustav nego samo kernel. Tek kad na njega nabacaš sijaset drugih aplikacija dobiješ upotrebljivi operacijski sustav. Pa onda tako imaš svačiju viziju onoga što treba biti standardni dio neke distribucije i zbog toga imaš zilijun distribucija i raznih nekompatibilnosti među njima. Useri to interpretiraju kao velik izbor, a u stvari je to posljedica ega developera gdje svaki misli da je baš njegovo najbolje.

Stvoriti vlasitu linux distru nije ništa lakše nego slipstreamanjem izmijeniti instalaciju windowsa - sve je to isti drek. Isto kao što i izmjena shella na windowsima nije ništa teža od izmijene shella na linuxu. Još prije 10 godina sam se igrao sa blackboxom na windowsima.

Zašto svuda pokušavaš ubaciti linux model? Zar ti je tako teško prihvatiti da postoji još nešto osim toga, i da to nešto čak i (sačuvaj bože svetogrđa) zadovoljava nečije potrebe? Ovo je windows vs windows rasprava, a ne windows vs linux. Fulao si ceo fudbal. Ako imaš što reći na tu temu ok, ali ne petljaj stvari izvana (linux) u ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 18:23 (rustweaver).
12 godina
neaktivan

Kada sam kupovao sve nove komponente za novo računalo,istodobno sam kao student nabavio "oriđiđi" Win 8. I nakon tjedan dana se vratio na dobru staru TPB verziju Win 7 :). Ne zato što je Metro sučelje gore,ne zato što su Win XP OS moje mladosti pa ne prihvaćam nove stvari, nego mi se svaki dan pojavljivao BSOD, i to nekoliko puta, naravno sa najnovije instaliranim driverima i popratnim programima. Kada sam stavio 7 gore, radim nsvaki dan 6-7 sati na kompu i nema problema. To što Win XP uskoro se gasi (službeno) ne znači ništa drugo nego pare i samo pare za Microsoft. Osbno sam za linux koji koristim paralelno sa Win 7 ali zbog drivera te nedostataka određenih programa mi nije OS br.1 na kompu. I da...neko je tamo na početku spominjao i određene vjerske zajednice, jako neukusno(i pokazuje njegov odgoj) pošto se ovdje ne raspravlja o religijama ,nacionalnostima i sl.

5 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam stari laptop na kome su original bili XP sa SP2 (SP3 jošnije izašao!). Laptop je full ispravan (!), na njemu sve radi i naravno XP SP3! Ja bi sada trebao kupiti novi laptop radi win 8? Zašto? Meni je moj laptop za surfanje, pogledati koji film, neku arkadnu igru izvrstan. Od AV rješenja stavio sam "kineza" 360 IS i on radi perfektno! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 19:19 (Mijo2).
17 godina
neaktivan
Cortez kaže...

Mene je moja "pametna" uciteljica u srednjoj skoli ucila kako se radi u DOS-u, Win 3.11 koji su bili na kompu nisu

nikad pokretani, a zalosna stvar iza toga je da je to bilo u doba kada je vec Win 95 imao onaj OSR2 patch.. i svi

su ih imali doma.

Inace, ja bi uveo pod obavezno osnove DOS-a i Linuxa u prvu godinu informatike srednjih skola jer inace zapravo

nemas pojma kako komp u "pozadini" funkcionira, ali nakon toga se trebaju uciti iskljucivo najnovije tehnologije.

u vrime kad sam bia u srednjoj, mi smo radili na c64 i orlovima, boljeg prakticki nije ni bilo osim u velikim racunskim centrima. 

ne znam kakva ti je bila uciteljica, ali nisu uvijek krivi profesori. cinjenica je da se skolski sustav desetljecima nije minja, a to u danasnje vrime ne prolazi, osobito ne kad su u pitanju predmeti poput racunalstva i informatike. problem nastaje jer ti isti profesori trebaju pratit plan i program ministarstva, tako da bi hejt triba bit usmjeren njima, a ne uvijek i iskljucivo profesorima. 

trebalo bi puno stvari uvest i svak ima svoje zamisli, a kad ti kazem da novi, znatno moderniji, skolski programi stoje u ladicama vec 2-3 godine, sve sam ti reka... taman dok se uvedu, vec ce bit donekle zastarjeli... 

s W8 i W8.1 ponajvise problema mi predstavljaju sami proizvodjaci hardvera, a s kojima bi se trebala pozabavit EU komisija, jer npr. glupo je da sasvim ispravne canon usb skenere n670u i lide20 mogu na W7, W8 i W8.1 bacit jer nisu "podrzani", i iako postoji npr. VueScan, ali koji kosta vise nego skeneri vride. Zatim su tu zahtjevi za potpisanim driverima (usbasp-libusb), sto se moze zaobici, ali je iritantno. Za obicnog korisnika, cisto je stvar navike, a to ide relativno brzo... 

14 godina
Nemoj me zahebavat. Win 8 = Win 7 + izmjene (neke manje a neke više uspješne). Petljanciju sa sučeljem im nije trebala (postoje obilaznice). Da je nije bilo sad bi se svi kleli u 8-cu. Reći da je XP bolji OS od 8-ce je, u najmanju ruku nefer.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
zeroname kaže...

Mene zanima samo jedna stvar , godine prolaze i ako se većina ljudi odluči za windows 7 za par godina ce nastat veliko sranje sa update-ovima , microsoft bi prije crkao nego izbacio SP2 za Windows 7.

Koliko ja znam 7 se više ne može kupiti?

mario.L_hr kaže...
Nemoj me zahebavat. Win 8 = Win 7 + izmjene (neke manje a neke više uspješne). Petljanciju sa sučeljem im nije trebala (postoje obilaznice). Da je nije bilo sad bi se svi kleli u 8-cu. Reći da je XP bolji OS od 8-ce je, u najmanju ruku nefer.

Malo je fer, malo nije fer. Kako kome.

1000+ računala koja održavamo su starijeg datuma, reći da je 8.1 bolji nije istina jer iziskuje kupnju novog računala + licencu i samim time XP je WIN WIN jer čovjek uredno radi sve što mu treba. Mislim, da baci 2000Kn za novo računalo + tko zna koliko za VLK zato da bi mogao dalje raditi u Office-u je neopravdano, da ne kažem da su već prije uzeli Win 7 VLK pa to trenutno stavljamo na novija računala. Nažalost se ne može raditi na Linux-u jer je glupa aplikacija vezana uz još gluplji IE, ali i tome će doći kraj, a onda bye bye MS i Office.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 20:16 (zbuzanic).
15 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Koliko ja znam 7 se više ne može kupiti?

Ajmo vidjeti:

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=25&naziv=software

17 godina
zeko.ma77 kaže...

Čuo sam da postoje neki programi, kako se ono zovu, an-te-vi-rus, ili tako nekako, koje platiš pa te štite od Blastera, Sassera i inih Ass-era ;)

Aha. Samo što je problem što se radilo o crvu koji je koristio računala pametnih "informatičara", kakvih ima i ovdje, koji nisu radili WU jer su imali piratske windowse, nisu imali AV jer im je to "usporavalo sustav" ili su imali vrlo loš company policy pa računala nisu bila patchirana. Inače, crv je mutirao u nekoliko varijanti koje AV firme nisu bile u stanju pratiti u realnom vremenu, nego su kasnile.
Nisi informiran o situaciji, vidim :) a ja bio u centru vatre kada je Blaster navalio. Čistili smo ostatke slijedeća dva tjedna.

Pomagao je samo i isključivo patch, ako ga nisi imao, Blaster je, kad je izašao, bio 0day, i proširio se na skoro milion računala u maltene jedno popodne.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
11 godina
kamen1 kaže...
Oldy kaže...

Ko baba si neka...svađo bi se oko OS-a koji je promašaj godine(IMO). A valda to s godinama dođe tak...{#}

Ma daj ajde, nemoj pametovati...Win 8 promasaj godine? Kakav si onda tek ti promasaj? {#}

Enjoy The Silence
11 godina
protjeran
Moj PC  
3 1 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice