Microsoft "napao" Windowse XP

poruka: 133
|
čitano: 13.983
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft "napao" Windowse XP".
17 godina
neaktivan

windows xp i age of empires najbolje šta je microsoft napravija

4 0 hvala 0
15 godina
Re: Microsoft "napao" Windowse XP
Harold kaže...

windows xp i age of empires najbolje šta je microsoft napravija

Nope.

Windows 8.1 je najbolji.

Swedish latin super funk.
16 godina
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...

Pa da osobno smatram da je bolji stavio bih XP.

Dosta mi je bilo not respondinga dok sam i bio na njemu.

fulao si temu skroz 

ekipa koja jos drzi XP drzi ga zato jer radi ,a ne zato sto je bolji
vecini windows 7 niti windows 8 nebi radio dobro zbog premalo rama na starijim kompovima

Neka sam fulao i ja nisam oduvijek imao 8GB RAM-a pa koji puta kupim i novo računalo pa eto imam.

11 godina
protjeran
Oldy kaže...

Za not responding su obično krivi korisnici, tak da...

•from freedom came elegance•
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...

fulao si temu skroz 

vecini windows 7 niti windows 8 nebi radio dobro zbog premalo rama na starijim kompovima

Neka sam fulao i ja nisam oduvijek imao 8GB RAM-a pa koji puta kupim i novo računalo pa eto imam.

Al moras shvatit da nisu svi ljudi ti :D
nisam nit ja ti ,al eto imam i ja 8GB rama :P

Ljudi kojima komp sluzi za word2003 i facebook na 8 godina starom racunalu ne zanima nesto drugo dok im god ovo radi kak spada (manje vise)
Pa nisu ludi da idu kupovat novo racunalo i nove windowse samo da budu u toku sa IT entuzijastima ,a opet ce samo koristit word 2003 i facebook

Neke ljude jednostavno to ne zanima kaj je dosel nekakav windows 8.1 ,a niti ih treba zanimat 

16 godina

Jel jesu?

Pa isti je korisnik i sada na 8.1 pa nemam not responding.

0 4 hvala 0
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Jel jesu?

al zato ima užasno sučelje :D 

Ja dok sam davno koristio XP nisam imao problema 

11 godina
protjeran
Oldy kaže...

Jel jesu?

Pa sačekaj...mladi su windowsi to i po mom mišljenju totalno beskorisni jer NE NUDE ništa što sedmica nema!

16 godina
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...

fulao si temu skroz 

Ljudi kojima komp sluzi za word2003 i facebook na 8 godina starom racunalu ne zanima nesto drugo dok im god ovo radi kak spada (manje vise)
Pa nisu ludi da idu kupovat novo racunalo i nove windowse samo da budu u toku sa IT entuzijastima ,a opet ce samo koristit word 2003 i facebook

Neke ljude jednostavno to ne zanima kaj je dosel nekakav windows 8.1 ,a niti ih treba zanimat

Pa ok neka onda ostanu na XP zašto se živciraju jednostavno će izgubiti podršku za taj OS.

Ne moraju uopće biti u toku umjesto novog touch iphone-a ili samsunga slobodno imaju ericssona t68 ili nešto noviju nokiu 7650 recimo.

To je vrijeme kretanja XP 2001./2002. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:02 (Oldy).
16 godina
kamen1 kaže...
Oldy kaže...

Jel jesu?

Pa sačekaj...mladi su windowsi to i po mom mišljenju totalno beskorisni jer NE NUDE ništa što sedmica nema!

Neka su mladi.

Prvo na osmici sam od 13.8.2012. kada sam odmah i ostao na njoj još na starom lapu. Nema not respondinga niti jednom.

Drugo i XP je bio mlad windows pa je do recimo sp2 imao hrpu problema.

Do sp1 nije niti bio upotrebljiv Bog zna kako.

Neka je 8.1 i gori od XP bar nema tih nekih za današnje vrijeme smiješnih problema kakvih je onda imao XP dok je bio mlad.

17 godina

Samo se vi tješite da će vam XPi super raditi... a sve što treba jest jedan novi Blaster ili Sasser da vam promijeni mišljenje, jer patcheva neće biti... pa što mislite, da se sada sve 0day sigurnosne rupe za XP prijavljuju? Kak da ne... predviđam veselo ljeto 2014 za sve one koji su tvrdoglavi :)

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
5 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
ali zato 4 godine star moze 

To kaj su napravili od windowsa 8 je kriminal  

Pa ako ti se ne sviđa šta je Microsoft uradio i u kojem smjeru rade, ti fino pređi na konkurenciju.

Windows? B**ch my Arch can do anything.
16 godina
neaktivan

Xp je pregazen odavno , Win 8 je odlican os , samo je Microsoft "prolija mlijeko" s doslovnim forsiranjem Metro sucelja (Why???).

Da su ponudili "classic" ili "legacy" opciju kod prvog boot-a ,nebi danas imali ove rasprave.

Slicna stvar se dogodila u linux svijetu kad je naspusten Gnome 2 u korist "revolucionarnog" Gnome 3 desktopa i Unity-a,

Unity i Gnome 3 se tada bili "sve samo ne ispolirani" i bilo je dosta negodovanja od strane korisnika.

2-3 godine kasnije, gnome je izgubija primat najrasirenijeg desktopa, Gnome 2 živi i dalje kao MATE desktop, a i pojavio se novi igrac: Cinnamon.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:06 (insomniac_cro).
Moj PC  
3 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ma prijeci ce na noviju verziju kada im vise novije igre nebudu podrzavale Xp, pa gotovo sve nadolazece hehe
TD collector
15 godina
protjeran

Prema istraživanju danske sigurnosne kompanije Secunia, tokom protekle godine, broj otkrivenih sigurnosnih propusta u Windowsu 7 (i u XP-u) udvostručio se u odnosu na 2012. godinu.Što se tiče Windowsa 8, on zapravo ima najveći broj propusta, ali u kompaniji naglašavaju da je za to pretežno kriva integracija Adobe Flash Playera u Internet Explorer.

Kad smo kod Adobea, njihov PDF čitač također ubjedljivo vodi po sigurnosnim bugovima u odnosu na konkurentne programe, ali to je jedna od posljedica njegove popularnosti.

S druge strane, rezultati Secunijinog istraživanja pokazuju da proizvođači softvera sve brže izbacuju sigurnosne nadogradnje za tek otkrivene rupe. Pored toga, broj propusta u pet najpopularnijih web browsera (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera i Safari) značajno je opao u prošloj godini.

Izvještaj u PDF formatu možete pronaći ovdje, nakon popunjavanja forme (možete dati i lažne podatke).

http://www.info.ba/tekstovi1_tekst.aspx?tid=19798&nadnaslov=&naslov=Udvostru%C4%8Dio%20se%20broj%20sigurnosnih%20propusta%20u%20Windowsu%207&podnaslov=Oprez

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:09 (soundstream).

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Pa ok neka onda ostanu na XP zašto se živciraju jednostavno će izgubiti podršku za taj OS.

Ne moraju uopće biti u toku umjesto novog touch iphone-a ili samsunga slobodno imaju ericssona t68 ili nešto noviju nokiu 7650 recimo.

To je vrijeme kretanja XP 2001./2002. :)

Ajoj o cem ti trabunjas

Korisnici XP-a se ne zivciraju niti najmanje jer imaju XP koji im radi i zadovoljni su (inace bi vec presli na nesto drugo)
Jedini tu tko se zivcira je Microsoft  

O tome je i tema

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:16 (Arnold Layne).
16 godina

Radio je i meni samo kako.

Mogu slobodno reći nakon toliko vremena na 8/8.1 da mi rade bolje nego XP onda. :)

0 3 hvala 0
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Radio je i meni samo kako.

Mogu slobodno reći nakon toliko vremena na 8/8.1 da mi rade bolje nego XP onda. :)

Ali to si ti :) 

Meni je pak windows XP radio bolje nego windows 8
sto nam to govori ? Nista . Izjava jednog korisnika koja nije niti kap u moru  

16 godina

Ako ti je XP radio bolje od osmice onda stvarno imaš novije računalo.

Ili ne znaš raditi. Budeš u školi naučio kako sam i ja naučio Orlove i Galebe. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:20 (Oldy).

0 3 hvala 0
13 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Ako ti je XP radio bolje od osmice onda stvarno imaš novije računalo.

Ili ne znaš raditi. Budeš u školi naučio kako sam i ja naučio Orlove i Galebe. :)

Yeah right :)

XP mi bolje radio jer je radio tocno ono kaj sam ja htio od njega ,a osmica radi svakave nepotrebne gluposti
i neugodna je za rad. No eto 7 mi radi bolje od XP-a :)  

A racunalo je svega mjesec dana staro i ima SSD i i5 4440 :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:24 (Arnold Layne).
16 godina

Neugodna je za one koji se neće prilagoditi na novo.

U mobitelima će se prilagoditi na svakakve gluposti ali na kompu nula bodova. :)

Dobro je napreduješ čak i priznaješ da na novom kompu sedmica bolje radi od XP ima nade i za tebe da se moderniziraš i na kompu tj. već jesi donekle. :p

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:28 (Oldy).

0 3 hvala 0
11 godina
protjeran
Oldy kaže...

U mobitelima će se prilagoditi na svakakve gluposti ali na kompu nula bodova. :)

Dobro je napreduješ čak i priznaješ da na novom kompu sedmica bolje radi od XP ima nade i za tebe da se moderniziraš i na kompu tj. već jesi donekle. :p

Ajde stari ne sekiraj se...pa nitko tebe ne želi natjerat da ostaviš osmicu, kao što isto tako ne možeš mene natjerat da pređem na nju. Ti si jedan, ajmo reči, zadovoljan korisnik novog OS-a ali to ne mjenja apatiju prema tom OS-u. A i ti Galebovi i Orlovi su pružali više zadovoljstva i kreacije nego win8...jer su bili tehnološki BUM u svojem vremenu, čime se kontraverzni OS i ne može baš pohvaliti.

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Samo se vi tješite da će vam XPi super raditi... a sve što treba jest jedan novi Blaster ili Sasser da vam promijeni mišljenje, jer patcheva neće biti... pa što mislite, da se sada sve 0day sigurnosne rupe za XP prijavljuju? Kak da ne... predviđam veselo ljeto 2014 za sve one koji su tvrdoglavi :)

Čuo sam da postoje neki programi, kako se ono zovu, an-te-vi-rus, ili tako nekako, koje platiš pa te štite od Blastera, Sassera i inih Ass-era ;)

16 godina
kamen1 kaže...
Oldy kaže...

Ajde stari ne sekiraj se...pa nitko tebe ne želi natjerat da ostaviš osmicu, kao što isto tako ne možeš mene natjerat da pređem na nju. Ti si jedan, ajmo reči, zadovoljan korisnik novog OS-a ali to ne mjenja apatiju prema tom OS-u. A i ti Galebovi i Orlovi su pružali više zadovoljstva i kreacije nego win8...jer su bili tehnološki BUM u svojem vremenu, čime se kontraverzni OS i ne može baš pohvaliti.

Basic je svakako bio kreativan moš mislit'. :)

Bilo je riječi kako se mladi bez škole ne mogu naučiti na neki noviji OS, ja sam učio tada na tome i na Spectrumu i Commodore.... Windowsa nije niti bilo kao ni net-a.

Vidi vraga sve sam naučio samouk bez ikakve škole. To je ono kada hoćeš a kada nećeš neće ti pomoći ni 5 škola. :)

11 godina
protjeran
Oldy kaže...
...

Vidi vraga sve sam naučio samouk bez ikakve škole. To je ono kada hoćeš a kada nećeš neće ti pomoći ni 5 škola. :)

Nisi ti ništa naučio kad ti se poslje svega na kraju sviđa osmica {#}

16 godina

Da osmica.

8.1 još više.

Čuj koliko sam naučio naučio sam bar ne dopuštam da me vrijeme pregazi brzo se prilagodim na nešto novo.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...
Arnold Layne kaže...
Oldy kaže...

fulao si temu skroz 

kad se već hvalimo -  i ja imam 8 gb rama...

12 godina
neaktivan

Kinezi u KingSpec tvornici za proizvodnju SSD diskova testiraju na Win XP-u.

Kada se išao raditi Win 8.1 zašto nije bilo omogučeno da se radi više vrsta desktop environmenta kao kod linux-a gdje svaki DE ima vlastite resurse zauzeća radne memorije, diskovnog prostora te ovisno o računalnoj konfiguraciji moguće birati desktop environment po želji? Znam da se može ručno mijenjati i maknuti sve nepotrebno ali nije to tako zamišljeno niti omogućeno za slabije konfiguracije.

Primjer:

- desktop environment bez metro-a

- desktop environment identičnog sučelja kao na xp-u

- desktop environment bez sučelja, samo meni na desni klik za potrebe slabijih konfiguracija

- desktop environment za podizanje sustava samo u power shell modu i po potrebi instalacija .net frameworka putem powershell-a bez ijednog sučelja (core verzija je zapravo za embedded sustave)

- embedded sustavi kao Windows Embedded za industrije ali nikakva dobra iskustva s tim i ne može se migrirati recimo sa 8.1 na embeded niti removat sučelje ako ti ne treba npr. metro ili switchanje

Windows Embedded Family

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:53 (marin_sagovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Oldy kaže...

Da osmica.

8.1 još više.

Čuj koliko sam naučio naučio sam bar ne dopuštam da me vrijeme pregazi brzo se prilagodim na nešto novo.

A jake li prilagodbe: na OS za curice! {#}

16 godina

Ne uopće se ne hvalim.

0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice