a sta on to nudi a pc nema???
Nagrizenu jabuku...
mislim da ima i crva...
kompaktnost,eleganciju,bez nepotrebnih kabela
os koji nema virusa,koji se ne rusi(bar ne ovolko koliko i windowsi).manje trosi struje(bilo u bugu)....
os koji nema virusa,koji se ne rusi(bar ne ovolko koliko i windowsi).manje trosi struje(bilo u bugu)....
Linux anyone...
10x bolji, samo eto...
pricate glupostg(vecina,cast iznimkama)
zasto bi mac morao imati blu-ray?zato sto je tako skup?zato sto apple proizvodi jedne od najboljih uredaja na svijetu?
niposto.jobs je ocijenio da je to nepotrebno i tako ce zasigurno i ostat.mac za ono sto nudi i nije skup.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA......kakvih uređaja???????
Da moja razmišljanja kao poduzetnika ne valjaju, ne bi izdržao na tržištu ni 20 mjeseci, a kamoli 20 godina.
Ekonomija kaže: Apple je prodavač, a ja kupac i ja imam pravo izbora. Da je Apple tako dobar vizionar, onda bi danas imali 90% Macova i 10% PC-eva na tržištu, a ne obratno.
Stvar je vrlo jednostavna, čitaj mi sa usana: MOGUĆNOST IZBORA! Stvarno ne razumijem čemu tolika opsjednutost Appleom i pretvaranje svih njegovih mana i nedostataka u "standard" i "vizionarstvo"?! Nekoć smo i mi Amigaši bili poznati po svojoj zatupljenosti i opsjednutosti Amigom, ali sve ima svoje granice.
Tu bezveznu rečenicu i izjavu si citirao, a pitanje kako možeš biti pametniji od gro marketinških stručnjaka i analiza koje se rade na desecima milijuna ispitanika nisi ;).
To što Apple ima samo 10% je potpuno druga priča, i to se treba gledati situacija još i prije iphone-a.Pusti sad apple kog boli uvo za njega.
Ali nije to bitno - bitno je što ljudi na nestavljanje tehnologije na neki proizvod toliko osobno shvaćaju. Nisam ja tebi rekao da si loš poduzetnik nego da ti je razmišljanje bezveze. Govorio sam sa puno ekonomskih stručnjaka i svašta su rekli OBJEKTIVNO popraćeno analizama i razumjevanja jer ipak se svaki potez kod takve korporacije pomno razrađuje - nema ti tu hirova glavnog direktora. Ali reakciju tipa "šta on meni ima govorit" sam očekivao od nekih klinaca. Opsjednutost nepostoji kao pojam u ekonomiji.
Ovak kao prvo boli me k** za ekonomiju,kao drugo boli me briga kaj je mac elegantan i nema kablova i kaj neznam trosi manje struje itd... pa nisam neka Paris Hilton da bi trebao padat na neki stil i dizajn bitno je ono sto se nalazi unutra a ne kak izgleda vani lol....Cinjenica je da Mac za 20 000 kn i PC za 20 000 kn ce bit sigurno za duplo brzi nego ovo govno Macovsko.
Ovak kao prvo boli me k** za ekonomiju,kao drugo boli me briga kaj je mac elegantan i nema kablova i kaj neznam trosi manje struje itd... pa nisam neka Paris Hilton da bi trebao padat na neki stil i dizajn bitno je ono sto se nalazi unutra a ne kak izgleda vani lol....Cinjenica je da Mac za 20 000 kn i PC za 20 000 kn ce bit sigurno za duplo brzi nego ovo govno Macovsko.
I? kake to veze ima sa bluerayom na macu?

Jos jedan apple fan...
Pc od 20 000 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> (iliti neusporedivo bolji) Mac od 20 000 kn...
po komponentama, po benchmarcima A I PO TOME STO MOZES ZAMJENITI KOMPONENTU...
to je isto malo glupo što imac od 27 inča nema blu ray player ,jer taj stroj dosta ljudi u americi koristi kao kućno kino to sam vidio na blu ray com,a i na you tube ,ali apple vjerovatno planira krenuti u distribuciju filmova u hd pa bi im blu ray samo bio konkurencija u zaradi,jer će vjerovatno biti ista cijena blu ray downloada i blu ray filma kao i sa glazbom,pa se boju da bi ostali bez djela zarade,gledao sam itunes već imaju ponudu filmova u sd kvaliteti pa ja lako moguće da sam u pravu
Ja sam srusio OSXu roku od 5 minuta, a pao je tako sto mu je pao built in software za citanje maila... smijesno!
Ti si malo jaci onako? Jesi ti svjestan da si sad reko jednu od najglupljih izjava na Bug forumu uopce?
Još samo fali i obožavatlji Linuxa i ova tema će biti kompletna.
Ali nije to bitno - bitno je što ljudi na nestavljanje tehnologije na neki proizvod toliko osobno shvaćaju. Nisam ja tebi rekao da si loš poduzetnik nego da ti je razmišljanje bezveze. Govorio sam sa puno ekonomskih stručnjaka i svašta su rekli OBJEKTIVNO popraćeno analizama i razumjevanja jer ipak se svaki potez kod takve korporacije pomno razrađuje - nema ti tu hirova glavnog direktora. Ali reakciju tipa "šta on meni ima govorit" sam očekivao od nekih klinaca. Opsjednutost nepostoji kao pojam u ekonomiji.
Reci ti što hoćeš, ali ja bi i dalje volio pogledati kvalitetan Bluray film na onom odličnom monitoru, a sigurno nisam jedini sa takvom željom. I da, imam Maca i htio sam u slijedećem stroju vidjeti Bluray da ne moram nagrđivati stol sa externim USB uređajem (čitaj Wintech USB to ATA/sATA adapter + LG Blueray) :-(
P.S. Zakonita je htjela Maca jer joj paše uz interijer stana, a uz to je i prirodna plavuša;-) Što se mene tiče, ja sam okorjeli Linuxaš i ne volim ni Stevu ni DeBilla, da ne bi ispao samo Mac-mrzac;-)
Iako osobno volim imat to u rukama kaj kupim mislim da će filmovi ići sudbinom glazbe (iTunes & Amazon) i igara(Steam), jer je jednostavno pametnije rješenje imat jeftini multifunkcionalni PC - media centar spojen na net, nego imat lako zgrebivi medij, za kojeg morate kupiti skupi uređaj sa jedinom funkcijom - pregledavanja filmova.
Da moja razmišljanja kao poduzetnika ne valjaju, ne bi izdržao na tržištu ni 20 mjeseci, a kamoli 20 godina.
Ekonomija kaže: Apple je prodavač, a ja kupac i ja imam pravo izbora. Da je Apple tako dobar vizionar, onda bi danas imali 90% Macova i 10% PC-eva na tržištu, a ne obratno.
Stvar je vrlo jednostavna, čitaj mi sa usana: MOGUĆNOST IZBORA! Stvarno ne razumijem čemu tolika opsjednutost Appleom i pretvaranje svih njegovih mana i nedostataka u "standard" i "vizionarstvo"?! Nekoć smo i mi Amigaši bili poznati po svojoj zatupljenosti i opsjednutosti Amigom, ali sve ima svoje granice.
onda bi vas 90% uspijevalo a 10% propadalo a ne obratno. Iako se zna da ovih 10% uspješnih nije ni zbog applea ni pc-a,-svojta i politika je ključ ali to nije tema ovog foruma.
Iako osobno volim imat to u rukama kaj kupim mislim da će filmovi ići sudbinom glazbe (iTunes & Amazon) i igara(Steam), jer je jednostavno pametnije rješenje imat jeftini multifunkcionalni PC - media centar spojen na net, nego imat lako zgrebivi medij, za kojeg morate kupiti skupi uređaj sa jedinom funkcijom - pregledavanja filmova.
Slažem se i nikako mi nije jasno zašto tolko gorčine oko blu-raya na mac-u. Ko da napadneš mercedes zašto ne isporučuje s maybachom kurblu!
Slažem se i nikako mi nije jasno zašto tolko gorčine oko blu-raya na mac-u. Ko da napadnešmercedes zašto ne isporučuje s maybachom kurblu!
wtf???
Slažem se i nikako mi nije jasno zašto tolko gorčine oko blu-raya na mac-u. Ko da napadnešmercedes zašto ne isporučuje s maybachom kurblu!
wtf???
Mislim da čovjek ne shvaća potpuno koncept usporedbe.
Zaboravite optiku, cloud je mjesto gdje Apple koraca. Podrzavam takav razvoj situacije. Iskreno, ne sjecam se kada sam zadnji put ubacio neki opticki medij u DVD slot kompa osim mozda radi instalacije nekog sw-a...
Ne znam na kojoj drogi moraš biti za ne viditi loše strane cloud-a
Nigdje nisam spomenuo da je cloud dobra stvar vec da Apple tome tezi (zasto bi u protivnom gradio tone servera).
Nisi rekao da je dobra stvar nego da podržavaš takav razvoj situacije. Nije govno, nego se pas posra!
ja ne mogu virovat kakvih ljudi ili "budala" ima..kakvo skidanje blu ray s interneta????? pa kako vi mislite jednog dana kad bude vašoj kćer-sinu rođendan spremit na nekakav medij??? u kojem će obliku biti vaše vjenčanje ako se vi glupavi "geekovi koji samo znate citirati druge ljude s interneta" ikada oženite...nema te blu ray jer si ga ne možete priuštit, a ne zato što to ne valja....jedva ste skrpili za računalo od 2000 iljade kuna koliko košta jedan blu ray snimač...ja ih imam 2 i svaki dan ih koristim i zarađujem na njima jer ljudi to traže!!! e i još svaki put kudite jobsa, Jabuku itd a 90% vas nite ni dotakli apple..ja ga nemam tako da ne mislite kako branim svoju jabukicu..ali priznajmo da je 100 puta bolja nego pc-ijevi jer radi bez problema, nema rušenja, jebavanja s ovim onim..jednostavno radi, a ljudi žele kad kupe računalo da ima radi, a ne provede svako toliko tjedan dana na popravku!!!!!
I onda ti tako bogat i socijalno povezan jedan dan ideš ubacit svoju snimku s vjenčanja u svoj novi Mac i kažeš WTF, pa ovo čudo nema BR pogon!?!?!?!? OK, možeš uzeti eksterni, ali uz Mac imati eksterni pogon je nakaradno, pogotovo ako nije u prepoznatljivom Apple dizajnu. Bi li ti rađe imao eksterni pogon ili bi imao mogučnost odabira skupljeg modela koji ima tvornički ugrađen BR pogon?
Blu-ray je tak i tak umro prije nego je izašao. Zbilja ga rijetko tko koristi i ugrađuje. Rijetko se i CD koristi. To je morao biti "lumen” koji je bacio lovu u razvoj toliko primitivnog i toliko kompliciranog uređaja skupog u eksploataciji do bola. Čudi me jedina tolika navala na prodavaone blu-ray-a, ljudi čube u redovima jer jednostavno nemreju bez toga. Zbilja jednostavo, jeftino i dok..ca praktično!
Blu-ray će dobiti krila samo ako u skoroj budućnosti cijene padnu za kakvih 30-40% i tako dostignu cijene DVD-ova koji bi trebali pomalo nestati sa tržišta.
Nadam se da će se takav scenarij i odigrati.
Blu-ray je tak i tak umro prije nego je izašao. Zbilja ga rijetko tko koristi i ugrađuje. Rijetko se i CD koristi. To je morao biti "lumen” koji je bacio lovu u razvoj toliko primitivnog i toliko kompliciranog uređaja skupog u eksploataciji do bola. Čudi me jedina tolika navala na prodavaone blu-ray-a, ljudi čube u redovima jer jednostavno nemreju bez toga. Zbilja jednostavo, jeftino i dok..ca praktično!
Evo ti malo da čitaš...
http://www.blu-ray.com/news/?id=4451
Ukratko, u prve 2 godine prodaje je prodano duplo više BD playera nego DVD playera u njihovih prvih 2 godine na tržištu, ne računajući PS3. Drugi link kaže da je prodaja BD playera porasla za 125% u prvom kvartalu ove naspram prvog kvartala prošle godine. Vidim da si vrlo dobro istražio područje o kojem pričaš.
Ukratko, u prve 2 godine prodaje je prodano duplo više BD playera nego DVD playera u njihovih prvih 2 godine na tržištu, ne računajući PS3. Drugi link kaže da je prodaja BD playera porasla za 125% u prvom kvartalu ove naspram prvog kvartala prošle godine. Vidim da si vrlo dobro istražio područje o kojem pričaš.
Već vidim scenarij (uz pomoć svoje kristalne kugle i oveclockiranog Z80;-) :
u bližoj budućnosti Stevica će gotovo pa sigurno staviti BD u Maca (zakon tržišta/potražnje/tehnologije...), i onda će odjednom horde jabukoljubaca likovati kako imaju najnapredniji stroj i kako je njihov idol ustvari vizionar. A Stevica? On će "usput" patentirati oblik otvora za ubacivanje BD (baš kao i punjač za MacBooka;-) ... a ove rasprave se, naravno, nitko neće ni sjećati.
onda bi vas 90% uspijevalo a 10% propadalo a ne obratno. Iako se zna da ovih 10% uspješnih nije ni zbog applea ni pc-a,-svojta i politika je ključ ali to nije tema ovog foruma.
Sva sreća da je ekonomija egzaktna znanost, a zakon ponude i potražnje nemilosrdan:
Ako ti i ja prodajemo jabuke na placu, i ja u sat vremena prodam 90kg, a ti tek 10kg, onda znači ili su ti jabuke trule ili su preskupe... ili sam možda ja nevjerojatno šarmantan;-)
Predobro mi je kad ljudi misle da Apple radi toga što ima "samo" 10% tržišta desktopa je gubitnik. A to što oni u tih 10% namlate para ko MS u onih preostalih 90% nije bitno uopće jel? :) Appleu je u interesu da nikad ne zahvati značajnije veći tržišni udio, barem što se desktopa tiče, jer neće postati interesantna tema autorima malicioznog koda, a opet imaju para i para... A na kraju se sve svodi na pare :)
bok!
nisu mi jasni neki što tvrde da optički medij kao blu ray nije praktičan,kupiš,ubaciš u ladicu i stisneš play i što tu nije praktično,a kad govorimo o legalnom downloadu cijene cd-a na amazonu sa dostavom u rh su iste kao da kupiš album na itunesu,a cd možeš izripati a legalni download ne možeš pretvoriti u original cd-e,ta distribucija preko interneta može pasati jedino piratima koji u životu nisu kupili ni film ni cd,na blu ray comu sam vidio fotke ljudi što koriste blu ray kao kućno kino i mislim da je to u suprotnosti s interesima takvih ljudi
meni je takoder digitalni download takvih stvari bezveze kada mi taj mp3 ima puno manji bitrate od audio cd-a koji kupim a tako je isto i s filmovima
Predobro mi je kad ljudi misle da Apple radi toga što ima "samo" 10% tržišta desktopa je gubitnik. A to što oni u tih 10% namlate para ko MS u onih preostalih 90% nije bitno uopće jel? :) Appleu je u interesu da nikad ne zahvati značajnije veći tržišni udio, barem što se desktopa tiče, jer neće postati interesantna tema autorima malicioznog koda, a opet imaju para i para... A na kraju se sve svodi na pare :)
Kako plitko razmišljaš. Nije uopće bitno koliko M$ ili Jabuka zarade (iako je zarada uvijek na M$ strani). Bitno je da Apple konstantno gubi dio kolača na polju računala zbog svoje gluposti. Nekoć nisam mogao naći firmu u SAD-u da nije imala Macove, a danas su postali marginalizirani i u matičnoj zemlji.
Nije ni novac u pitanju, jer u SAD-u jedan Mac košta kao brandPC+legalni Windowsi. Ljudima je dosta zatvorene arhitekture, nemogućnosti nadogradnje, pomanjkanja softwarea.
Jedino na brdovitom Balkanu ljudi imaju kompleks manje vrijednosti, i misle ako lokalni distributeri dignu maržu u nebo, da imaju skupi kompjuter za klase?! Imam kući Sony Vaio laptop, Lenovo netbook, desktop PC i Mac i stvar je da na svima njima vrtim isti software (PhotoShop, Office, Mail&News klijent, web browser, DVD/DivX player...). Uglavnom, sve ista banana i ne vidim po čemu je Mac bolji od PC-a ili obratno.
Jedini mi na Macu klinci nemaju što igrati, pa se igre vrte na PC-u. I da, za konverziju videa (recimo iz MPG2 u XVid) imam daleko bolje alate na PC-u (uz to i5 sa 4 jezgre na PC-u je brži kod kodiranja od Core2Duo na Mac-u).
Da Mac nudi nešto uistinu novo, revolucionarno, brže, bolje od PC-a, budi siguran da bi omjer zastupljenosti PC Vs. Mac bio drastično drugačiji.