Kolike su plaće Java developera?

poruka: 106
|
čitano: 22.144
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kolike su plaće Java developera?".
14 godina
odjavljen
Re: Kolike su plaće Java developera?
Friday kaže...

naxeem kaže...

Prosječna cijena kvadrata u ZG 1600€, Split 2200€, Dubrovnik 2800€, Rijeka 1400€, Osijek 992€, Varaždin 1100€.

{#}

Da, a ispada da je samo ZG skup... {#}

Doduše, i vi tovari imate para {#}

nije bas tako,veca populacija uz obalu koja ima keša il navigaju il su gastrabajteri,pa u mirovni otvore ugostiteljski objekt,al ovo prvo vecinom vridi za nas tovare...

Epistula non erubescit
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 16:15 (Nitro233).
10 godina
protjeran
Da, tesko je, kao i svugdje.
Ali glupo je tvrditi da je negdje bajno, zar ne?
Problem je izbor i kolicina posla, kada se to promjeni, sve ce ici na bolje.
12 godina
neaktivan
koza.nostra kaže...
Da, tesko je, kao i svugdje.
Ali glupo je tvrditi da je negdje bajno, zar ne?
Problem je izbor i kolicina posla, kada se to promjeni, sve ce ici na bolje.

Da ali je ipak bolje u Zg nego u Os. Osim sto je placa veca, ima vise firmi, vise ponude, vise dinamike. Probaj naci posao u Os kao odvjetnik, inzinjer informatike, doktor, zavarivac, strojarski tehnicar, ... nix ... samo konobari mladji od 30 i koji su spremni raditi na crno za 100 kuna dan ... prc milojka ...

*dobitnik i7-4790K!
10 godina
protjeran
Pa da, gore je nego u ZG, ali odbijam prihvatiti da je u ZG bajno.
Prednost ZGa je veci izbor posla kao i mogucnost izbora, i neka zanimanja su prisiljena migrirati u zg ako zele bolji zivot.
Ali ne shvacam kako prodavacica u konzumu u zg bolje zivi od one u os?
Nisko obrazovani SVUGDJE lose zive, osim onih knpr, cistacica u poreznoj upravi av. Dubrovnik ima 400 kn vecu placu od pripravnika sa ekonomskim fakultetom, jer je ona zaposlenica holdinga.
17 godina
neaktivan

Nije nedavno onaj startup s kravama zapošljavao nekoga u Osijeku za donekle prihvatljiv neto, ali nitko nije htio doći u grad bez perspektive? - U današnje vrijeme je nebitno gdje si za rad, ali većina poslodavaca su ili ogromne stare korporacije ili neiskusan/mlad menadžment koji ne zna organizirati remote work.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...
dastefan kaže...

Eh kad bi mi htjeli kapitalizam gdje nam paše i socijalizam gdje nam paše. Ne ide to tako, ako smo se opredjelili za kapitalizam onda mora biti do kraja. Plaću treba isplačivati u brutto iznosu a posloprimac treba biti obveznik uplate obveznih doprinosa u mirovinsko po vlastitom izboru i zdravstveno po vlastitom izboru. Samo tako će znati koliko je zaradio i što točno plaća a i oni kojima plaća će se sigurno više truditi oko njega jer će imati konkurenciju. I točka.

Ovaj sistem gdje je poslodavac obveznik uplata (koje u večini slučajeva tokom postojanja hrvatske države nije izvršavao) nevalja i gotovo.

Ne znam di ti vidis kapitalizam a di socijalizam. Ja vidim pljacku, nesposobnost i sustavno unistavanje kompletnog drustvenog poretka.

Pa jel pričamo o plaćama ili o nečem drugom? Ja pričam o plaći i o tome da je isplata u netto iznosu ostavština socijalizma kada su postojale tzv. radne organizacije koje su se brinule za svoje radnike (da im uplaćuju mirovinsko, zdravstveno, ljetovanja u radničkim odmaralištima itd..) A sad u ovom našem kapitalizmu poslodavac smatra da je netto iznos koji da radniku sve što mu je dužan platiti a ovo ostalo ide državi a državu treba zajeb**t pa znači doprinose i mirovinsko netreba niti plaćat.

10 godina
protjeran
dastefan kaže...

A sad u ovom našem kapitalizmu poslodavac smatra da je netto iznos koji da radniku sve što mu je dužan platiti a ovo ostalo ide državi a državu treba zajeb**t pa znači doprinose i mirovinsko netreba niti plaćat.

Iz cega si ovo zakljucio?

Nije uopce bila rijec o tome da doprinose ne treba placati, nego da bi ih posloprimac sam trebao placati, ne bi li tako stekao uvid koliko zapravo kosta drzava.

Sto se tice ne placanja doprinosa, zakon je puno strozi po pitanju ne placanja doprinosa nego po pitanju ne isplate placa.

Toliko o zastiti radnika i "zajeb***nju drzave.

17 godina
dastefan kaže...

A sad u ovom našem kapitalizmu poslodavac smatra da je netto iznos koji da radniku sve što mu je dužan platiti a ovo ostalo ide državi a državu treba zajeb**t pa znači doprinose i mirovinsko netreba niti plaćat.

Krivo. Poslodavac mora prvo isplatiti doprinose, a onda ako nešto ostane radniku plaću.

10 godina
protjeran
Nisam li na to i ja ciljao?
15 godina
Old Iggy kaže...

Krivo. Poslodavac mora prvo isplatiti doprinose, a onda ako nešto ostane radniku plaću.

Ako gledaš zakone onda si i ti u krivu jer je po novom i neisplata plaće kazneno djelo (čak i djela plaće). Ali kao da se kod nas svi zakoni poštuju...

17 godina
dastefan kaže...
Old Iggy kaže...

Ako gledaš zakone onda si i ti u krivu jer je po novom i neisplata plaće kazneno djelo (čak i djela plaće). Ali kao da se kod nas svi zakoni poštuju...

Kazneno djelo osim ako nema para na računu...

15 godina

A nekim čudom kad se posluje sa kešom, na računu nikad nema dovoljno para. Pa se barem dio netto plaće isplaćuje na crno (i zar se onda tako ne utaji i dio doprinosa?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dastefan kaže...

A nekim čudom kad se posluje sa kešom, na računu nikad nema dovoljno para. Pa se barem dio netto plaće isplaćuje na crno (i zar se onda tako ne utaji i dio doprinosa?)

Tek to je kažnjivo. Na stranu što malo firmi radi s kešom (samo trgovina i slično).

15 godina

Pa naravno da je kažnjivo. Kao što sam rekao, zakona se kod nas nitko ne pridržava. Kad cijela uprava zagrebačkog holdinga na čelu sa gradonačelnikom završi iza rešetaka zbog kršenja zakona, zamisli što se tek radi u manjim firmama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Ne vidim gdje sam napisao da neisplata placa nije kaznjivo djelo. Govorim iz iskustva o pritisku institucija, i kazem da je jaci pritisak zbog ne isplate davanja nego placa.
17 godina
dastefan kaže...

Pa naravno da je kažnjivo. Kao što sam rekao, zakona se kod nas nitko ne pridržava. Kad cijela uprava zagrebačkog holdinga na čelu sa gradonačelnikom završi iza rešetaka zbog kršenja zakona, zamisli što se tek radi u manjim firmama.

Problem je što se sve teže barata s tolikim količinama keša.

A uspoređivati to s Holdingom je smiješno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice