Kolike su plaće Java developera?

poruka: 106
|
čitano: 22.103
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kolike su plaće Java developera?".
17 godina
neaktivan

Nije moguće zadovoljiti sve kriterije na najbolji način jer su suprotni-- cijena, kvaliteta, brzina isporuke--  možeš izabrati 2.

Pravo na zdravlje nebi trebala biti privilegija bogatih, ali razmno je očekivati da treba pričekati mjesec-dva da se stvar riješi ako nije hitna.

Ako ti se žuri keširaš i dobiješ uslugu odmah.

0 0 hvala 0
17 godina

Da, ako imam tumor, mogu cekati godinu i pol na CT ili MRI?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kolike su plaće Java developera?
naxeem kaže...
Old Iggy kaže...

Radi se o obaveznim i definiranim doprinosima i porezima te je jednostavnije i sigurnije da plaća poslodavac.

A frizeru možeš koliko puta i kako želiš - to nema veze s općim davanjima.

Za državu. Za sve nas skupa je lošije. Bitno.

U tom segmentu mi smo država.

Mi koristimo uslugu koju plaćamo. No netransparentno, neravnomjerno i s neujednačenim pravima.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...
Old Iggy kaže...

Radi se o obaveznim i definiranim doprinosima i porezima te je jednostavnije i sigurnije da plaća poslodavac.

A frizeru možeš koliko puta i kako želiš - to nema veze s općim davanjima.

Za državu. Za sve nas skupa je lošije. Bitno.

Mi koristimo uslugu koju plaćamo. No netransparentno, neravnomjerno i s neujednačenim pravima.

Ne baš. Država nisam ja, a državnu uslugu rijetko ili nikada ne koristim, dapače, država mi je uteg. Kako tnakir kaže, nema ni smisla. Za liječenje gdje god i kad god mogu preskačem "zdravstvo" i idem privatno, jer svatko može umrijeti koliko su ažurni.

Država su paraziti na proračunu, kojima odgovara da imaju kontrolu nad tim uplatama, jer bi u suprotnom imali i previše posla s građanskim neposluhom u obliku nenaplativih poreza, što bi za nesposobno i korumpirano pravosuđe bilo previše.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nisi ti jedini sa tumorom. Sigurno ovi na koje čekaš ne idu na MRI zbog prehlade.

Doktori su tu da procjene koliko tko može čekat.

17 godina
naxeem kaže...
Old Iggy kaže...

Ne baš. Država nisam ja, a državnu uslugu rijetko ili nikada ne koristim, dapače, država mi je uteg. Kako tnakir kaže, nema ni smisla. Za liječenje gdje god i kad god mogu preskačem "zdravstvo" i idem privatno, jer svatko može umrijeti koliko su ažurni.

Država su paraziti na proračunu, kojima odgovara da imaju kontrolu nad tim uplatama, jer bi u suprotnom imali i previše posla s građanskim neposluhom u obliku nenaplativih poreza, što bi za nesposobno i korumpirano pravosuđe bilo previše.

Država si i ti. Državnu uslugu koristiš svakodnevno - nije bitno je li ti zdravstvo, socijala, vojska, policija ili ceste i ostalo.

Isto tako, koliki postotak usluga (gledano financijski, ne operativno) možeš riješiti privatno? Jako mali.

zato se rješavanje uplata i vrši na taj način.

@Glamdrig - nema "čekanja" i "procjene". Problem je što nema ravnomjernog čekanja i planiranja po bolnicama, prioriteta i pravog načina rada prema takvim osobama.

Zašto MR/CT/PET ne radi 0-24? Zašto se u jednoj bolnici čeka mjesec, u drugoj šest mjeseci?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 12:21 (Old Iggy).
17 godina
Glamdring kaže...
tnakir kaže...

Nisi ti jedini sa tumorom. Sigurno ovi na koje čekaš ne idu na MRI zbog prehlade.

Doktori su tu da procjene koliko tko može čekat.

Ok, ako ja vec uplacujem zdravstveno, zasto ne mogu odluciti gdje cu se lijeciti i u kojoj ustanovi cu obavljati preglede?

Rvat katolik!
10 godina
protjeran
Naravno da bi onima tko radi u opasnim uvjetima naplatio vise, jednako kao sto bi i alpinistima, mozgovima koji isplove na buru jer je tad napeto. Isporucena bi im bila faktura i helikoptera i GSSa. Zasto bi ja morao financirati boksace, lomove u profesionalnom biciklizmu? Oni se svjesno izlazu riziku, i to netko mora platiti, ali zasto ja?
Ja znam moje rizike i spreman sam.ih platiti, odnosno placam ih u svakoj kutiji cigareta, vec u cijeni.
12 godina
neaktivan
makopos kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

Duplo veće? Samo u Švici ti je prosječna plača 25k kuna.

Samo odi vidjet koliko je švica skupa, pa ta plaća od 25k kuna nije ništa.

Upravo tako. Troskovi stana (najnormalniji stan na selu) su 12000 kuna. Mjesecno zdravstveno osiguranje za mene, suprugu i dvoje djece je 4800 kuna. Pizza je 150-180 kuna, kava 30 kuna, kila svinjetine 70 kuna.

*dobitnik i7-4790K!
11 godina

Ja sam mislio da cu ovdje procitat nesto novije vezano za place,kad ovi se oko drzave prepiru... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 13:03 (hrka11).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

jbg, to je kod nas povezano. Tako je to i krenulo, kad ti država uzima više od 50% onog što zaradiš, a i novi poslovi i otvaranje radnih mjesta ovisi o državi, onda je razgovor o državi i razgovor o plaći. Sve se na kraju svodi na ono što svi znamo a nitko tko dođe na vlast nema muda napraviti jer bi tako izgubio glasove. Raspuštanje više od polovice državnih sisavaca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ok, ako ja vec uplacujem zdravstveno, zasto ne mogu odluciti gdje cu se lijeciti i u kojoj ustanovi cu obavljati preglede?

Otkud ti to da ne možeš birati? Liječnik opće prakse ti izdaje uputnicu, gdje ćeš ti otići sa njom je tvoja stvar. Možeš otići na MRI u Ogulin.

Naravno, ne možeš kod privatnika, jer oni nemaju veze državnim zdravstvenim sustavom. Kada bi to omogućili otvorila bi se pandorina kutija.

Naše zdravstvo kakvo god da je funkcionira. I najveći jado se može izlječiti besplatno, dobiti transplantaciju, umjetni kuk ili što već ne bez da plati kunu troškova.

Sve je to moguće jer radnici u zdravstvu rade za kikiriki.

17 godina
odjavljen

Ne znam kakvog bulšita ste ovdje sve natovarili, nisam čitao. Ja ću se samo osvrnuti na činjenicu da se radi o uzorku u ZG. Tamo su plaće znatno veće nego u ostatku hrvatske.

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ne znam kakvog bulšita ste ovdje sve natovarili, nisam čitao. Ja ću se samo osvrnuti na činjenicu da se radi o uzorku u ZG. Tamo su plaće znatno veće nego u ostatku hrvatske.

Nije bitno, ne pricamo o placama :P

Rvat katolik!
17 godina
Glamdring kaže...
tnakir kaže...

Otkud ti to da ne možeš birati? Liječnik opće prakse ti izdaje uputnicu, gdje ćeš ti otići sa njom je tvoja stvar. Možeš otići na MRI u Ogulin.

Ajde probaj. Na stranu što ne znam kako ćeš doći do informacija imaju li tamo MR te ekipu koja je u stanju očitati nalaz. Probano.

15 godina

Eh kad bi mi htjeli kapitalizam gdje nam paše i socijalizam gdje nam paše. Ne ide to tako, ako smo se opredjelili za kapitalizam onda mora biti do kraja. Plaću treba isplačivati u brutto iznosu a posloprimac treba biti obveznik uplate obveznih doprinosa u mirovinsko po vlastitom izboru i zdravstveno po vlastitom izboru. Samo tako će znati koliko je zaradio i što točno plaća a i oni kojima plaća će se sigurno više truditi oko njega jer će imati konkurenciju. I točka.

Ovaj sistem gdje je poslodavac obveznik uplata (koje u večini slučajeva tokom postojanja hrvatske države nije izvršavao) nevalja i gotovo.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
dastefan kaže...

Eh kad bi mi htjeli kapitalizam gdje nam paše i socijalizam gdje nam paše. Ne ide to tako, ako smo se opredjelili za kapitalizam onda mora biti do kraja. Plaću treba isplačivati u brutto iznosu a posloprimac treba biti obveznik uplate obveznih doprinosa u mirovinsko po vlastitom izboru i zdravstveno po vlastitom izboru. Samo tako će znati koliko je zaradio i što točno plaća a i oni kojima plaća će se sigurno više truditi oko njega jer će imati konkurenciju. I točka.

Ovaj sistem gdje je poslodavac obveznik uplata (koje u večini slučajeva tokom postojanja hrvatske države nije izvršavao) nevalja i gotovo.

Ne znam di ti vidis kapitalizam a di socijalizam. Ja vidim pljacku, nesposobnost i sustavno unistavanje kompletnog drustvenog poretka.

Rvat katolik!
10 godina
protjeran
U ZG su i rashodi najveci, da je jednostavno svi bi dosli zivjeti u ZG.
Bit svega je da poslodavac puno placa, i da ljudi na tu temu nisu bas informirani.
A prica o bruto neto je pocela.tako sto su neki poceli bacati inozemne bruto cifre i usporedjivati sa domacim neto.
17 godina
odjavljen
koza.nostra kaže...

Pa većina i JE otišla živjeti u ZG...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
koza.nostra kaže...

Pa većina i JE otišla živjeti u ZG...

Rashodi veći? Veći od Slavonije valjda da, ali za sve ostalo baš i ne.

17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Ma uvijek se to povlači kao da je najam garsonjere u ZG 500€ a u Osijeku 50€. Ili da litra mlijeka tamo košta 10 kn a kod nas možeš kupiti za 3 kn.

Donekle su vam skuplje birtije i restorani, vjerojatno nešto malo i stanovanje. Ali svejedno su plaće PUNO veće. A nitko ne spominje da su vrtići u Osijeku vjerojatno trostruko skuplji nego u ZG...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
naxeem kaže...

Ma uvijek se to povlači kao da je najam garsonjere u ZG 500€ a u Osijeku 50€. Ili da litra mlijeka tamo košta 10 kn a kod nas možeš kupiti za 3 kn.

Donekle su vam skuplje birtije i restorani, vjerojatno nešto malo i stanovanje. Ali svejedno su plaće PUNO veće. A nitko ne spominje da su vrtići u Osijeku vjerojatno trostruko skuplji nego u ZG...

U odnosu na obalu, Zagreb je turbo-jeftin sa stanovanjem, restorani su također jeftiniji, a i smještaj u većem dijelu godine...

17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

U odnosu na obalu, Zagreb je turbo-jeftin sa stanovanjem, restorani su također jeftiniji, a i smještaj u većem dijelu godine...

Ma znam, ali to je jedna od onih vječnih "istina" u koje se ne smije dirati... Zagreb je skup i gotovo. Plaće jesu "nešto" malo veće ali to nikako ne utječe na standard.

Prije par mjeseci sam išao na razgovor za posao u ZG (tamo je sjedište firme). Tražio sam solidnu neto plaću na šta su se direktor i voditelj razvoja skoro opalili smijati. Vjerojatno su očekivali da ću reći barem 30% veći cifru s obzirom na to koliko ih koštaju zaposlenici u ZG.

EDIT:

Vezano uz "plaće su veće ali sve je skuplje" - kako onda svi iz ZG objašnjavaju da je prosječno vozilo koje se vozi u ZG vjerojatno barem 50% skuplje i barem toliko mlađe od onoga što se viđa u npr Osijeku?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 15:18 (Friday).
10 godina
protjeran
Pa dodje ti na isto, ili tu negdje. U OS su jeftinije usluge, od pranja auta, frizera, noktiju, pa do parkinga, vulkanizera, kafica/restorana. Namirnice su jednake kao i u ZG.
Kad na to dodas stanovanje, sve ti je to tu negdje.
17 godina
odjavljen
koza.nostra kaže...
U OS su jeftinije usluge, od pranja auta, frizera, noktiju, pa do parkinga, vulkanizera, kafica/restorana. Namirnice su jednake kao i u ZG.

Ovo nabrojano sigurno ne zauzima značajnu stavku u budžetu. Vjerojatno si to samo naveo kao primjer...

Bez obzira, u ZG je VIDLJIV veći standard. U protivnom bi bilo jednako kao u OS - a nije. Išao sam u ZG milijun puta i boravio tamo dugo. Razlika je više nego očita. I sve je veća!

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Ne vidim onda problrm da se vec sutra svi iz OS preselite u ZG i uzivate u turbo velikim placama i svim blagodatima koje uzivaju stanovnici metropole. Tko zadnji ode neka ugasi svjetlo.
17 godina
neaktivan

Prosječna cijena kvadrata u ZG 1600€, Split 2200€, Dubrovnik 2800€, Rijeka 1400€, Osijek 992€, Varaždin 1100€.

{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
koza.nostra kaže...
Ne vidim onda problrm da se vec sutra svi iz OS preselite u ZG i uzivate u turbo velikim placama i svim blagodatima koje uzivaju stanovnici metropole. Tko zadnji ode neka ugasi svjetlo.

Neka hvala, radije bih živio u pakistanu...

naxeem kaže...

Prosječna cijena kvadrata u ZG 1600€, Split 2200€, Dubrovnik 2800€, Rijeka 1400€, Osijek 992€, Varaždin 1100€.

{#}

Da, a ispada da je samo ZG skup... {#}

Doduše, i vi tovari imate para {#}

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Jel, a kukat znas?
A sta kazes da od 2 varioca, onaj u Đuri Đakovicu ima 257 kuna tocno vecu placu od onog iz Koncara na Fallerovom?
Kako zivi cura u Dubrovniku koja radi u fotokopiraoni za 3300?
Nikako.
Ali ajmo gledati da su svi u ZG manageri i programeri, OS su poljoprivrednici, a u DU svi iznajmljuju preskupe apartmane, kad tako postavimo sliku - lakse je kukati.
Bravo.
12 godina
neaktivan

Kozo, u Osijeku je najskuplja potrosacka kosarica, nezaposlenost medju najvecima i place medju najmanjima. Posla nema. Turista nema. Novaca nema. Perspektive nema. Ovo malo firmi sto jos radi se zatvara ... mrtvilo na kvadrat.

Sto ti vrijedi kvadrat stana ispod 1000eur kada prodaja stanova opada zadnjih par godina. Daju se stanovi u bescijenje jer ih nitko ne moze kupiti ...

*dobitnik i7-4790K!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice