Kava i Alzheimerova bolest: konačan dokaz

poruka: 58
|
čitano: 11.158
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kava i Alzheimerova bolest: konačan dokaz".
17 godina
neaktivan
Re: Kava i Alzheimerova bolest: konačan dokaz
Voće je danas GMO jednako kao što je bilo prije 30 godina, jer sve su to umjetno uzgojene sorte.

Istina je da se šprica, no to se uglavnom može skinuti pranjem, ili u slučaju banane guljenjem. Životni vijek se stalno produžava, pa očito ne stavljaju dovoljno otrova u hranu ;-)

Problem je što su mnoge stvari neukusnije, jer se biraju sorte koje ljepše izgledaju i dulje traju, što donosi veći profit.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
15 godina
neaktivan
Visak kaže...
Voće je danas GMO jednako kao što je bilo prije 30 godina, jer sve su to umjetno uzgojene sorte.

Istina je da se šprica, no to se uglavnom može skinuti pranjem, ili u slučaju banane guljenjem. Životni vijek se stalno produžava, pa očito ne stavljaju dovoljno otrova u hranu ;-)

Problem je što su mnoge stvari neukusnije, jer se biraju sorte koje ljepše izgledaju i dulje traju, što donosi veći profit.

Nije jednako kao i prije 30 i više godina. Nemjerljivo manje je bilo onda. Opet iz jednog prostog razloga: prije nije postojalo ni približno tolko toga čime se voće i povrće tretiralo kao danas.

Da me krivo ne shvatiš...postojalo je onda puno toga, naravno, ali unazad 15-20 godina to se sve diglo na jedan skroz deseti nivo. A eskaliralo je pojavom Monsanta. A poslije njega još nekolicine sličnih ;)

A ovo da se može skinuti pranjem i da se banana samo oguli...nadam se da stvarno NE vjeruješ da je ovo istina, jer ja ne vjerujem da si to napisao :) ali ok...svi mi imamo svoja vjerovanja i sve je to individualno.

Po toj teoriji, svo voće i(li) povrće ima koru koja je nepropusna i može se tretirati bilo čime, jer kad se jednom oguli, potpuno je zdravo i netaknuto kemikalijama hehe poprilično labava teza.

Apropos produljavanja života...nađi(te) si podatke koliko se uvećala mogućnost dobivanja raka i alergije unazad 15-20 godina ;) i zbog čega do toga dolazi, a nastavit će još u većoj količini sa godinama koje dolaze. Pa Alzheimer, autizam kod djece...

Isto tako, marihuana ima 32 poznata sastojka koji ubijaju stanice raka. A to je samo jedna kap u moru dobrobiti marihuane na ljudsko zdravlje. Doslovno. I zabranjena je :)

A alkohol je živi otrov za cijeli organizam...samo reci od kuda da krenem hahaha i ujedno najreklamiraniji proizvodi po medijima su alkoholni. Mislim da ovo govori puno previše onome tko shvaća poantu :)

Iako, iskreno mislim da ovakva rasprava nema smisla jer je beskrajna :) možemo ovako lupat svaki po svom godinama i ne maknut se sa mrtve točke :)

Svatko od nas ima mogućnost izbora. To je jedina istina. I može odabrati kojim putem ide. Pa tako i što će jesti/piti/pušiti i što god.

I nije mi na kraj pameti ikome pričati priče i svašta nešto...samo sam se referirao na napisano i to je to :)

Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
17 godina
neaktivan
Uz sav rak i alergije ljudi danas duže žive, to je činjenica. Dakle otrovi su preslabi.

Molekularna biologija je prilično dobro objasnila kako se energija iz hrane koristi na staničnoj razini (čemu služe mitohondriji itd.), vjerojatno i ti imaš detaljno objašnjenje za proces korištenja sunčeve energije. Npr. kako sunčevu energiju pretvoriti u kosu, kožu ili nokte, koji stalno nastaju u našem tijelu?
11 godina
neaktivan
capi23 kaže...

Isto tako, marihuana ima 32 poznata sastojka koji ubijaju stanice raka. A to je samo jedna kap u moru dobrobiti marihuane na ljudsko zdravlje. Doslovno. I zabranjena je :)

Navedi bar jedan i potkrijepi s relevantnim dokazom

17 godina
capi23 kaže...
 Čovjek može funkcionirati isključivo od sunčeve energije i bez hrane. To nije nikaj novo niti nepoznato.

Ako ljudi odluče jesti što i kako treba, neće biti gladni niti pothranjeni.

Sunce drago, čim se ti hraniš? 

Ako ljudi odluče jesti što i kako treba, neće biti gladni. - Koji pronicljiv um...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
neaktivan
capi23 kaže...
..
i to se najbolje regulia solnom kiselinom. Da. Solnom kiselinom. Bio sam u 10ak apoteka i pitao za solnu kiselinu u kapsulama, za regulaciju želučane kiseline...kakve sam poglede doživljavao ahahahahaha strava...ljudi koji bi trebali biti naj educiraniji po tom pitanju ispadaju najveće tuke.

Zakaj si išao kod tih tuka u ljekarni? U svakoj samoposluzi imaš solnu kiselinu u boci, kupiš i potegneš odmah pred dućanom. Problem solved

6 0 hvala 0
15 godina

Super način razmišljanja, stvarno, samo smatram da se ne treba vraćati u prošlost i baviti se teorijama zavjere već prihvatit današnju prehrambenu tehnologiju i GMO. Ako možemo manipulirati sa prirodom onda to treba i napravit a ne molit boga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mogu samo reći da mi je žao tog djeteta.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

samo bih dodao gospodinu Raosu i tom znanstveniku koji su utvrdili da vjerojatno poremecaj metabolizma bakra uzrokuje Alzheimer da to odmah jave svjetski priznatim specijalistima i znanstvenicima koji se godinama bore protiv jos jedne opakije bolesti a koja napada mlade ljude a ciji je uzrok poremecaj metabolizma bakra i njegovo nakupljanje u mozgu  a zove se Wilsonova bolest.

eto, mozda i njima par kavica dnevno pomogne.

0 0 hvala 0
10 godina
Data X: evo odgovora! Wilsonova bolest (patološko nakupljanje bakra u oragnizmu) je možda "još opakija bolest od Alzheimerove" no ona je vrlo rijetka, napada - koliko se sjećam - tek jednog čovjeka od dva milijuna. Stoga se nikome za nju ne isplati razvijati lijek, pa se liječi već poznatim lijekovima koji su razvijeni u drugu svrhu ("orphan drugs"). Razvoj jednog lijeka stoji oko milijardu dolara, pa kad podijelite na 6.000 pacijenata koji boluju od Wilsonove bolesti u cijelom svijetu, dolazite do investicije od 200 dolara po pacijentu - samo za razvoj droge (bez proizvodnje, trgovačke i veletrgovačke marže, propagande, itd.) i to uz pretpostavku da bi se svi tim lijekom liječili. Stoga farmaceutske tvrtke najviše razvijaju, jer na tome najviše zarađuju, lijekove za kronične bolesti (hipertenzija, dijatetes) i ublažavanjem čestih simpotna (vrućice, glavobolje itd.).
17 godina

Zamolio bih cijenjene diskutante da se drže teme. 

Također bih zamolio newagere, alternativce, antivaxere, anti-GMO i slične aktiviste da se barem u ovoj rubrici, Znanost i tehnologija, suzdrže od svojih nemuštih komentara i o tome raspravljaju na forumima kojima je to područje interesa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 16:33 (Drago).

10 1 hvala 4
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Baš se mislim isplati li se eksperimentirati. Kažu da može i do tjedan dana u hladnjaku stati pripremljena.

Isplati se. Ako volis kavu, i zelis imati pice kao sto imaju ljudi koji vole limunadu ljeti - vrhunski je. Ubacis par kockica leda, i uzivas.

Ne moras ni mlijeko dodati (ako ne volis gorki okus) - okus je snazan, ali nije ostar kao sto dobijes kuhanjem.

P.S. Ne komentiram nista drugo, jer trolove treba ignorirati pritiskom na X gumb, a ne ih potpaljivati.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 17:10 (Deus ex machina).
17 godina
danen kaže...
Kofein je droga. No što (ni)je droga? Drugačije se čovjek osjeća kad je večerao masnu svinjetinu nego kad je večerao gris na mlijeku. "Špeka papriciranoga, papriciranoga", savjetuje majka svojoj kćeri u Mayerovom "Životu puža" da bi stekla samoupuzdanje i našla muža. Špek kao psihotropna droga?

E da, nije ni to bezveze. "špek" uopće nije loša namirnica (nutricionistički i u malim količinama, ne s gledišta da jedemo na silu ubijenog rođaka sisavca). Naime, životinjska mast sudjeluje u stabilnoj i uravnoteženoj proizvodnji hormona, a svi znamo koliko hormoni gospodare našim organizmom. Ona američka hajka o tome da će nam to prouzrokovati kolesterol u žilama se pokazala totalnim promašajem, i čovjek itekako treba kolesterol u prehrani. 
https://www.dailynutra.com/blog/new-truth-or-myth-fats-increase-your-testosterone-levels/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Branimir82 kaže...
Drago kaže...

Zamolio bih cijenjene diskutante da se drže teme. 

Također bih zamolio newagere, alternativce, antivaxere, anti-GMO i slične aktiviste da se barem u ovoj rubrici, Znanost i tehnologija, suzdrže od svojih nemuštih komentara i o tome raspravljaju na forumima kojima je to područje interesa.

Gospodin Drago se našao prozvanim.

Sjednite gospodine Drago, ovo je demokratska zemlja i ljudi imaju pravo raspravljati, osim ako ne želite dodati taj diktatorsko-socijalni aspekt forumu, kad već ne možete u državno-političkom poretku.

Šta se prehrane tiče dobro bi vam došlo malo edukacije i osvještonosti.

Ne, prozvanim se nađe onaj koji čita, uči i nešto zna. Dezinformacije koje širiš iz one stvari mogu biti opasne, jer govorimo o hrani.
Pod edukacijom i osvještanošću smatraš što točno? Bog stvorio - bog uzo?

Branimir82 kaže...

Sve šta je Bog (neka se zagrebčani i istrijani ne nađu uvrijeđeni spomenom Boga) stvorio je dobro i svrsihodno, sve šta je ljudska ruka stvorila je loše, kad pričamo o prehrani.

botulinum, arsen, uran, ili božja stvorenjca kao čunjasti mramorni puž, pauk dimnjačar, inland taipan, kopljasta žabica... ili kao prehrana, zelena pupavka...? Sve bog stvorio svrsishodno i dobro. Jako pametni savjeti.
To što ti bubaš nije "sloboda govora", nego bezvezno trkeljanje bez ikakvih linkova, razmišljanja ili znanja. Bez osobne uvrede i flejmanja.
::::::
Da se vratim na kavu. Ja volim one gold instant. Doza 4 žlice i ostatak zalijem mlijekom. Jest, malo je jača. 
http://www.kava.hr/Sadrzaj_kofeina_u_pojedinim_tipovima_kave.html

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 20:26 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
capi23 kaže...

...koje je bilo prije 30 godina i više.

preporučam jednu stariju terapiju, također su je napustili prije 30 i više godina...

17 godina
neaktivan

Htio bih skrenuti pažnju na još jedan problem, a to je preosjetljivost organizma na određene vrste hrane, kao što su jaja, mliječni proizvodi, riba, školjka, pšenica, soja, kikiriki. Oni mogu izazvati blagu reakciju da osoba ne zna da je alergična na tu hranu, a da se svejedno u tijelu dešavaju upalne promjene, narušava zdravlje, a to se često ispoljava u obliku magle u glavi (brain fog, fibromyalgia). Prema jednom istraživanju (Rush Medical College, Chicago), to ne dovodi do Alzheimerove bolesti, ali ipak smanjuje mentalne sposobnosti. Dakle, ako neko ima problem sa tim, neka prati nakon koje hrane se problem pojačava, mada postoje i testovi.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
danen kaže...
Data X: evo odgovora! Wilsonova bolest (patološko nakupljanje bakra u oragnizmu) je možda "još opakija bolest od Alzheimerove" no ona je vrlo rijetka, napada - koliko se sjećam - tek jednog čovjeka od dva milijuna. Stoga se nikome za nju ne isplati razvijati lijek, pa se liječi već poznatim lijekovima koji su razvijeni u drugu svrhu ("orphan drugs"). Razvoj jednog lijeka stoji oko milijardu dolara, pa kad podijelite na 6.000 pacijenata koji boluju od Wilsonove bolesti u cijelom svijetu, dolazite do investicije od 200 dolara po pacijentu - samo za razvoj droge (bez proizvodnje, trgovačke i veletrgovačke marže, propagande, itd.) i to uz pretpostavku da bi se svi tim lijekom liječili. Stoga farmaceutske tvrtke najviše razvijaju, jer na tome najviše zarađuju, lijekove za kronične bolesti (hipertenzija, dijatetes) i ublažavanjem čestih simpotna (vrućice, glavobolje itd.).

wilsonova se lijeci lijekovima koji smanju apsorpciju bakra ili lijekovima koji uklanjanju visak bakra iz tijela.

dakle, nista revolucionarno.

nije bilo dovoljno istrazivanja jer je bolest "jako" rijetka.

super.

onome tko je dobije je super cesta a ne rijetka.

odi na Rebro kod prf dr Maja Relja koja je lijecila i Papu Ivanaa Pavla u svjetskoj health ekipi protiv Parkinsa a lijeci i Wilsonvu bolest pa ju pitaj koliko se ta bolest zadnjih 20 godina intenzivirala.

dakle, stojim iza toga da bi par kavica moglo pomoci.   

ne znam sto je to magicno u kofeinu i kakve su to sada gluposti ? 

ako je ovo znanstvena tema ja sam Nikola Tesla.

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

preporučam jednu stariju terapiju, također su je napustili prije 30 i više godina...

elektrokonvulzivna terapija se provodi i dan danas.

malo si neinformiran.

ne tako kao sto si postavio na fotki nego je sastavni dio i daje vrlo ucinkovito lijecenje protiv bezbroj vrsta psihoza i depresija.

10 godina
Wilsonova bolest: upravo su lijekovi za uklanjanje bakra iz tijela takve "orphan drugs". Riječ je naime o kelatorima, koji strogo govoreći nisu ni lijekovi nego reagensi u analitičkoj kemiji. Oni su pak
simtomski lijekovi, dakle samo ublažavaju simptome (stišavaju bolest), a ne liječe je, tj. uklanjaju uzrok (kauzalna terapija). No i za razvijanje novog kelatora treba uložiti novac. Jer za njega nije dovoljno samo da veže bakar, on usto mora: (1) ne vezati druge metale koji se normalno, fiziološki nalaze u organizmu (željezo, cink), (2) ne zadržavati se ni predugo ni prekratko u krvnom optoku, (3) razgrađivati se na produkte koji nisu otrovni, (4) dobivati se jednostavnom kemijskom sintezom (radi snižavanja proizvodnih troškova). Usto je povoljno da budu nerazgradivi u želučanoj kiselini i neiritantni za želučanu sluznicu da bi se mogli uzimati na usta (jednostavnija i jeftinija terapija). Treba uzeti u obzir da svaki lijek prije puštanja u promet mora proći testove na životinjama koje boluju od dotične bolesti. Kako takvih životinja nema, trebalo bi metodom genskog inžnjeringa uzgojiti poseban soj štakora koji od nje pate - ogroman trošak! Nakon toga treba proći testove neškodljivosti na dobrovoljcima, što je lako, no zatim testove djelotvornosti na ljudima, što više nije lako. Za takve testove treba imati nekoliko stotina pacijenata (jer neki sudjeluju tek kao kontrolna grupa) - no gdje da ih se nađe? Kako vidite, stvari su mnogo, mnogo kompliciranije nego što se u prvi čas čini...

1 0 hvala 3
10 godina
Zašto bi ovo s kavom bila budalaština? Zato što Vi u to ne vjerujete. Pa lijepo imate dokaze na pokusnim životinjama, pa još na biokemijskoj, molekularnoj razini. Bolju vrstu dokaza znanost ne može ponuditi - baš ni za jednu vrstu bolesti.

3 0 hvala 3
15 godina
protjeran
Ne kužim zašto svi spominjete kavu kao da je ona jedina koja očito pomaze kod ove bolesti?
U tekstu je naveden kofein, kojeg ima i u hrpu drugih stvari, nema ga samo kava.
HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-Nokia 6120-Nokia 5310-N5-iP4S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
Ne kužim zašto svi spominjete kavu kao da je ona jedina koja očito pomaze kod ove bolesti?
U tekstu je naveden kofein, kojeg ima i u hrpu drugih stvari, nema ga samo kava.

Tocno, bas smo o tome raspravljali ja i kolege jucer. Ne zelim ispasti nikakav advokat, ali vjerujem da je Dr. Raos spominjao kavu cisto zbog snazne 'kavopijske' kulture na balkanu.

http://www.medicinenet.com/caffeine/page2.htm

@DataX

Ubij se.

Ti bi 'strucno objasnjavao', a nemas osnovu kulture za ikakvo raspravljanje, a kamoli znanstveno, i onda pokusavas jednog doktora spustiti na svoju djetinju birtijasku razinu, jer ne znas komplicirane rijeci i procese.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2017 17:09 (Deus ex machina).
11 godina
neaktivan
capi23 kaže...
Visak kaže...
Smiješno je tvrditi da je sve prirodno bolje od ljudskog, jer dok nije bilo ljudski stvorene hrane glad je bila najveći problem

Pa i nije baš smiješno :)

Glad je bila problem iz sasvim drugih razloga. A jedna od njih je neznanje. Ljudsko tijelo izbaci skoro sve kaj u sebe unesemo. Čovjek može funkcionirati isključivo od sunčeve energije i bez hrane. To nije nikaj novo niti nepoznato.

Ako ljudi odluče jesti što i kako treba, neće biti gladni niti pothranjeni. Pothranjenost je zapadna izmišljotina i ništa više. Isto kao i globalno zatopljenje. Meni osobno je smiješno da ljudi uopće mogu gutati ta sranja kojima ih zatrpavaju mediji :)

Da svi jedu što i kako treba, na svijetu ne bi bilo debelih/pretilih. Ne bi bilo bolesti niti blizu u toj mjeri u kojoj ima sada. Bilo koje vrste bolesti. Ne mislim na ništa određeno.

Ali da ne ispadne da ja sad tu nešto pametujem i pišem gluposti i nebuloze...svatko koga zanima, na netu može naći hrpetinu i hrpetinu članaka.

Na kraju krajeva, lako se može doći i do knjiga: "Kodeks zdravlja protiv prehrambenog kodeksa" i "Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem". A one su samo kap u moru :)

I pazite vi koji slijepo vjerujete svemu kaj vidite u medijima i čujete okolo...sjednite dok čitate. Ili bolje - legnite :D :D

živeli

45 milijuna Kineza koji su pod komunjarama između 1958. i 1962. riknuli od gladi za vrijeme Maovog "Velikog koraka naprijed", dobrim dijelom okupani suncem na njivama vele NE SERI.

16 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Isplati se. Ako volis kavu, i zelis imati pice kao sto imaju ljudi koji vole limunadu ljeti - vrhunski je. Ubacis par kockica leda, i uzivas.

Ne moras ni mlijeko dodati (ako ne volis gorki okus) - okus je snazan, ali nije ostar kao sto dobijes kuhanjem.

Malo mi je čudan okus, djeluje mi ko preslaba kava. Malo ću još eksperimentirati s duljinom brew-a. Nabavio sam krupnije mljevenu kavu, pa ću ići na 24 sata.

P.S. Pijem je se malo mlijeka i žlicom meda.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
Branimir82 kaže...

Sve šta je Bog (neka se zagrebčani i istrijani ne nađu uvrijeđeni spomenom Boga) stvorio je dobro i svrsihodno, sve šta je ljudska ruka stvorila je loše, kad pričamo o prehrani.

Pogledaj sliku. Ovo lijevo je "bogom dano" i ne izgleda baš previše jestivo. Ovo desno je "stvorio" čovjek. Čovjek se evolucijski prilagodio ovom planetu i ovim uvjetima a ne obratno. Da nije bilo kopna ljudi bi danas imali škrge. Problemi nastaju kada ljudi počnu prebrzo mijenjati prehranu i okoliš a evolucijski još nismo stigli razviti otpornost organizma na te promjene.

capi23 kaže...
Čovjek može funkcionirati isključivo od sunčeve energije i bez hrane. To nije nikaj novo niti nepoznato.

To reci gladnima u Africi, tamo ima dovoljno sunčeve energije da nahrani i najnezasitnije! Misionari ih već hrane duhovnim vrijednostima. Zašto nam još nisu otpali svi zubi ako smo evolucijski već toliko napredovali da nam više ne treba fizička hrana?

capi23 kaže...

Pothranjenost je zapadna izmišljotina i ništa više. Isto kao i globalno zatopljenje. Meni osobno je smiješno da ljudi uopće mogu gutati ta sranja kojima ih zatrpavaju mediji :)

A meni je još smješnije da postoje ljudi koji ne vjeruju u globalno zatopljenje jer misle da su pametniji od svih znanstvenika na cijelome svijetu koji to čitav život proučavaju. Trump se pravi lud pa "ne vjeruje" u globalno zatopljenje radi novca a koji je tvoj izgovor? Stavio je "slučajno" naftaša na čelo Agencije za zaštitu okoliša. Čak 97% znanstvenika vjeruje da su ljudske aktivnosti uzrokovale globalno zatopljenje (podatak sa NASA-ine stranice). Ostalih 3 posto su vjerojatno iz naftne industrije. Tebi to ionako ništa ne znači jer si negdje pročitao da je NASA sotonistička organizacija koju vode masoni i ljudi gušteri kojima je cilj uništiti svijet jer nemaju pametnijeg posla...

capi23 kaže...
I pazite vi koji slijepo vjerujete svemu kaj vidite u medijima i čujete okolo...

To se odnosi upravo na tebe jer umjesto znanosti biraš teorije zavjere. Teorije zavjere služe za dizanje prašine, kao mamac na klikove a žele ti uvaliti neku ideju, knjigu ili proizvod. Zaglupljuju i postale su karcinom interneta današnjeg doba. Ljudi doslovno umiru (npr. od MMS kapi) zbog dezinformacija a tekstovi o čudotvornim djelovanjima se prevode na hrvatski i kopiraju čak i nakon što prevaranti budu otkriveni. Ljudi kopiraju i prevode takve tekstove zbog klikova i senzacionalističkih naslova a nisu ni svjesni da time uništavaju živote i pomažu prevarantima u njihovim ciljevima. Tanka je granica između alternativne medicine i teorija zavjere pa se neki ljudi totalno pogube u svemu tome.

...

Vezano uz temu, kava je super ne samo zbog kofeina. Znanstvenici su otkrili da je kava glavni izvor antioksidansa u zapadnoj prehrani! Ništa drugo nije ni blizu (vidi tablicu).

11 godina

U obranu i u prilog korištenja znanosti i pameti u svakodnevnom životu, mogu napisati svoje kratko iskustvo.

Naime, prošle godine po jednon kompnenti krvna slika mi nije bila baš sasvim O.K..

Kako bih to ispravio, počeo sam tražiti kakvu hranu valja konzumirati da se ne bi u krvi povećavali urati. Doktori koje sam pitao u vezi prehrane govorili su da se ne smiju konzumirati određene vrste povrća.

Međutim, pronašao sam jedno znastveno istraživanje na Internetu, gdje je na uzorku oko 47 tisuća ljudi kroz duže vrijeme(12 godina) dokazano da uzimanje povrća iako u sebi sadrže purine(bogato povrće sa purinima-grašak, grah, prokulica, cvjetača...) nema nikakvu ulogu u razvoju zdrastvenih tegoba koje dolaze od povećane razine urata u krvi....

Link na dotični znanstveni rad 

Eh, znači iako to povrće u sebi ima dosta purina, drugačije reagira u ljudskom tijelu, te ne pridonosi povećanju urata u krvi....Da, sam ostao sam na znanjima doktora medicine koji nisu updateirali svoje znanje ili pak na znanjima google majstora, moja prehrana bi utolika bila ograničena, jer ne bih imao pravu informaciju.

Nakon što sam primjenio iskustva naučena iz tog znanstvenog rada, krvna slika postala je savršena, a i sam prehrana je bogatija, jer mogu jesti povrće bez straha od remećenje krvne slike. Tako da prava informacija zlata vrijedi, a to sam dobio nakon što sam pročitao radi sebe samog i mojeg zdravlja jedan znanstveni rad.Tako da korištenje znanosti i zdrave pameti(logike) u svakodnevnom životu itekako ima smisla, te ne se ne valja povoditi za šugavim Internet trendovima google majstora.

Nadalje, zanimljivo je kako primjerice ekipa koja boluje od tumora nakon uzimanja visokih doza vitamina C živi nešto dulje od onih pacijenata koji su bili tretirani s niskom dozom vitamina C. Nisam proučavao sama ta znastvena istraživanja, nego se referiram jedna članak iz SN u kojem je prikazan dio iz knjige "Tajne zdravlja" od G.Radanovića. Citat podnaslova: "Pacijenti sa statusom 'neizlječiv', koji su koristili natrijev(sodium) askorbat(nekiseli oblik vitamina C), imali su čak 15 puta veće mogućnosti doživjeti 200 dana od onih koji ga nisu koristili".

Osobno, kavu ne pijem jer od malena nisam na to naučen. Pijem čaj. Tako to rade pravi gunslingeri poput Cocco Billa.

Inače, kao dobra prevencija svih zdrastvenih tegoba stvar je valjda jasna: mediteranska kuhinja, redovita tjelovježba i pozitivna nota u životu.

Lajkam ovakve tekstove(poput ovoga i onoga od povezanosti konzumacije vina, te kardiovaskularnih bolesti...) na BOL-u koji nam prikazauju objektivno stanje stvari, te ne moramo biti žrtve nečijih laži i kompleksa životnih luzera koji u alternativnoj stvarnosti traže opravdanje za vlastitu bijedu.

Manje Balkana, više Mediterana!!!

Well, BTW imali li nešto što znanost kaže o mogućnoj štetnosti uzimanju whey proteina kao dodatak prehrani prilikom rekreativnog bavljenja sportom??

Drugo pitanje sa istom nedoumicom...što se naime, može napisati o tome da neki ljudi koji imaju probleme sa kostima uzimaju želatinu koja inače ide u kolače, jer onda ima u sebi goveđi sastav koji pomaže u obnavljanju kostiju nakon raznoraznih prijeloma istih. Ekipa navodi svoja iskustva da je uzimala želatinu fix od doktora Oetkera, jer ono tobože ima najviši postotak goveđe srži, te da su nakon nekog vremena prestali osjećati bol....odnosno da im je pomoglo???

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...
Ekipa navodi svoja iskustva da je uzimala želatinu fix od doktora Oetkera, jer ono tobože ima najviši postotak goveđe srži, te da su nakon nekog vremena prestali osjećati bol....odnosno da im je pomoglo???

Znam bolji štos ali nemoj nikom kazat.

Navečer razmuti u litri vode deset praška za pecivo Dr. Oetker. Ujutro se probudiš kao Hulk.

10 godina
Ovo s uratima (solima mokraćne kiseline) o kojima se ovdje govori, jasno ukazuje na činjenicu kako kemijske promjene u tijelu (metabolizam) nisu tako jednostavne kako se na prvi pogled čini. Urati naime nastaju kao normalan produkt razgradnje dušikom bogate hrane, između ostalog i proteina, upravo zato da bi se lakše mokraćom izlučili iz tijela. U tom procesu mnogo toga može poći po zlu, pa onda nastaje bolest iz ovog ili onog uzroka. Isto tako i s kalorijama u hrani. Alkohol je kaloričan, no tijelo ne može sagoriti više od 700 kcal alakohola dnevno. Masti su kalorične, no njihova je probava ograničena, pa ih dobar dio izlazi neprobavljen kroz crijeva (zato masna hrana tjera na zahod), itd., itd. Onda postoji "Leibigov zakon minimuma", koje je ovaj njemački kemičar (Liebig) postavio jkoš u 19. stoljeću za biljke, naime da biljka (čovjek) iskorištava hranu prema količini najmanjeg nutrienta. Kažu da su u konc-logorima ljudi umirali od gladi ne zbog manjka kalorija nego zbog manjka proteina. Zbog svega toga se i provode medicinska istraživanja, a ne zaključuje se po metodi meni se ovako čini, ja bih tako rekao, to sam čuo ili pročitao na internetu. Misliti je dreka znati (kad smo već kod probave).

3 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice