Ispaljen metak iz pištolja dobivenog 3D ispisom

poruka: 65
|
čitano: 14.791
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ispaljen metak iz pištolja dobivenog 3D ispisom".
17 godina
neaktivan
Re: Ispaljen metak iz pištolja dobivenog 3D ispiso
Atomsku bombu iznimno je tesko napravit jer:
1. trebas poprilicno cistog urana ili jos teze nabavljivog plutonija
2. upaljac mora reagirati u mikrosekundama ili nista
Da je ABomb lako slozit onda bi ju imali svi.

A zabrana 3D printera je glupost jer bi isto tako mogli zabranit color printere za stampat lovu. Ak se ne varam pravi printeri u softeareu kuze dal se radi o lovi. Prije da ce biti kakvo ogranicenje u materijalu koji nece podnjet opterecenja.
Nemojmo zaboravit nove metode detekcije koje bez problema detektiraju exploziv.
15 godina
Filemona kaže...

Zabranit će se ispis pištolja na 3D printerima, a ne sami printeri.

Pa točnije bi bilo napisat ispis dijelova za pištolj i druga vatrna oružja ali ni to se nemože zabranit nego će zabranit, učinit će 3d modele dijelova nedostupnim za javnost iako ni jedna web baza 3d modela za printanje nebi to ni držala bez obzira što zabrana nije na snazi. Ali sigurno će se i to moć naći u nekim "mračnim zakutcima interneta".

...

I uz sve lijepo što donosi ova tehnologija žalosno je da pričamo o ovim sr...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 19:24 (KIKI3ooo).
16 godina
neaktivan
pa vjerojatno bi to tako proveli... uglavnom, na ovaj ili onaj način bi se to spriječilo.
slažem se za ovim zadnjim u potpunosti
12 godina
KIKI3ooo kaže...

...

I uz sve lijepo što donosi ova tehnologija žalosno je da pričamo o ovim sr...

U potpunosti se slažem!

Za mene je ovo samo dokaz o velikom tehnološkom postignuću i ja sam ponosan.

Svaka čast izumiteljima 3D printera!{#}

uBlowMeBro?
16 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
zeroname kaže...
dark_wizz kaže...
robimarko kaže...

Skoro pa i jeftinije.

Uz kilu kruha ide i 20 metaka kalibra 9mm

Nije ni kod nas ništa bolje, 7.62 na svakom koraku nađeš (barem u Slavoniji) a o legalnom, manje legalnom i ilegalno oružju da ne pričam. Samo dođi u neke malo veselije svatove, na krštenje ili momamčku da vidiš šta je arsenal. Ako nemaš bar tetejca ko da nemaš ništa. "Molim vas pola kile raženog i 2 kile 7.62)

Istina 7,62x25 municije ima na bacanje više nego što je 9 mm ikada proizvedeno. Zato sad amerikanci masovno kupuju surplus rumunjske, ruske i kineske tetejce a yugoslavenski m57 im je najomiljeniji. Na našim prostorima je još gore svaki građanin ima kod kuće barem tetejca to je nekakva opća kultura postala.

jadan onda ti i tvoji bliznji ak vam je oruzje dio opce kulture....

sve takve na goli otok, IMHO!!!

U čemu je problem rekao sam samo ono što je istina. Pogledaj statistike , ljudima policija zapljeni protutenkovske rakete , protuavionsku municiju itd. Takav je mentalitet. Tetejac je u Srbiji postao dio Folklor-a.

12 godina
Pa nije baš tako. Ako uzmemo u obzir SAD. Najviše ljudi tamo je ubijeno vatrenim oružjem i to više nego svim ostalim metodama zbrojenim zajedno.
I zašto se onda pokušava ograničiti posjedovanje vatrenog oružja, a ne čekića, palica i sl.? Mislim da je čovjeku lakše (pogotovo masovno) ubiti vatrenim oružjem nego hladnim oružjem i zbog toga je ovo problem. Mislim (iako si ni sam ne mogu dokučiti zašto je to tako) da bi ubojstva bila u porastu da si svatko može doma "printati" pištolj.

1 1 hvala 1
16 godina
ovo za tetejca je stvarno istina, u to sam se uvjerio pri posjetu rodacima u slavoniji, njima je tamo normalno dic se ujutro, uzet tetejca i malo pucat po dvoristu. da ne govorim da je taj pistolj najvece govno ikad i neprecizan je, neznam kako ce opalit, nesiguran, cisto zlo od oruzja. i jos ga daju djeci od 10 godina da "probaju".
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Great Scott! kaže...
Pa nije baš tako. Ako uzmemo u obzir SAD. Najviše ljudi tamo je ubijeno vatrenim oružjem i to više nego svim ostalim metodama zbrojenim zajedno.
I zašto se onda pokušava ograničiti posjedovanje vatrenog oružja, a ne čekića, palica i sl.? Mislim da je čovjeku lakše (pogotovo masovno) ubiti vatrenim oružjem nego hladnim oružjem i zbog toga je ovo problem. Mislim (iako si ni sam ne mogu dokučiti zašto je to tako) da bi ubojstva bila u porastu da si svatko može doma "printati" pištolj.

ma jhebala vas potencijalno opasnost od printanja pistolja, Amerima je to najmanji problem a da ne govorim da je prosjecan Amer ionako preglup za takvu rabotu.

bacite oko na ovaj link - slike sve govore {#} {#} {#}

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 21:57 (R4sput1n).
13 godina
neaktivan

"I loves my guuun!"

Long live South park!

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Great Scott! kaže...

U SAD ima manje ubojstava po 100.000 stanovnika nego u Velikoj Britaniji u kojoj je praktički zabranjeno oružje, čak ni policajci ih ne nose nego drže zaključanim u autu (glupost teška).

Kako ćeš se obraniti od nekoga tko ima nož? Hoćeš se mačevati s njime kao Steven Seagal dok ti život ili život tvoje obitelji ovisi o tome? Ili dvometraš nabildani skinhead protiv sitne žene...

A u vezi masovnog ubojstva - tko će zaustaviti to ubojstvo? Hoćeš čekati 15-20 min da dođe policija, pa dok opkole, utvrde šta se događa i kolika je opasnost, ako netko puca uokolo i provodi masovno ubojstvo zvat će SWAT a ne trčati unutra jer nije ni njima svejedno hoće li poginuti... to je realnost, tog čovjeka koji ubija okolo može na vrijeme zaustaviti samo netko drugi sa oružjem.

Zamisli uđeš u McDonald's ili banku i svi imaju pištolj na pojasu, tko bi opljačkao takvo mjesto? Kod nas zaštitari, većinom, nemaju ništa nego onako samo stoje, čak i u bankama mnogim, umjesto više njih sa pancirkama i teško naoružani, ali takva usluga je valjda preskupa i osigurani su na pljačke ili šta već...

Ovo je naravno malo dalje otišlo od prvotne zamisli ali kužite poantu.

Sumnjam da bi ubojstva bila u porastu jer u SAD-u možeš ionako naći jeftinije oružje od tog printera. Ne znam ni tko bi nosio takav pištolj, za ubiti nekoga ima efikasnijih rješenja nego potrošiti preko 1000 dolara, čekati printanje i sam ga sklapati, kada imaš ionako dostupno oružje, ili nož, ili otrov ili šta već što te neće povezati s tim ubojstvom (ubijen takvim pištoljem, komadići plastike posvuda a ti baš imaš takav printer koja slučajnost - dakle nije baš optimalno). Da ne pričam o tome kako s ovim plastičnim pištoljem možeš ionako samo jednom opaliti prije nego mu pukne neki dio, nisu cijevi u običnim pištoljima bezveze od čelika, dakle nema govora o masovnim ubojstvima.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
13 godina

Happy people don't kill other people. Ljudski život je toliko kratak da njegovo daljnje kraćenje i nema baš nekog velikog smisla. Najveći ubojice kroz povijest su koristili olovku,papir i jezik. Mač, nož ili puška su više tehnikalije nego stvarni način za ubijanje. Ako ste nesretni i želite masovno ubijati ljude bavite se politikom. Lažite i mažite, što grandioznije to bolje. Prouzročite tenzije, stvorite uvjete za rat. Stvorite uvjete za propast. Promičite iluzorne(nepostojeće) kategorije tipa nacija,vjeroispovjest,domovina,sloboda,ravnopravnost,nenasilje i tome slično. Rulja to ne kuži, al ih jako pali. Stvara tenzije, a to je upravo ono što vama treba. Možete ih ubijati i na tanane, onako, kap na kap. Uništite gospodarstvo i gledajte kako crkavaju od gladi. Ma milina. Jedino što nećete dugo uživati, život je kratak. A i riskirate mogućnost vječnog gorenja u paklu kao posljedicu vaše želje za ubijanjem. Sve to ćete moći i bez 3D pištolja. Ali ipak nabavite si taj 3D printer čisto da im pokažete da ste uber. Happy hunting.

P.S.

Bolje se okante sveg tog čoravog i besmislenog posla, vjerujte Isusu Kristu i ulovite svoj let za Raj. {#}U međuvremenu igrajte igre na PC-u (ako baš morate pucati iz kalaša ili falke- kao ja{#}). Oženite se, imajte petero djece i uživajte u životu koliko se da -kao ja {#}, dobro ajd nemam petero djece al to mi je želja.

Time waits for no man.

5 1 hvala 1
16 godina

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
14 godina
njonji kaže...
U SAD ima manje ubojstava po 100.000 stanovnika nego u Velikoj Britaniji u kojoj je praktički zabranjeno oružje, čak ni policajci ih ne nose nego drže zaključanim u autu (glupost teška).

Ovo je potpuno netočno. U SAD ima 45 puta više ubojstava vatrenim oružjem nego u VB po 100.000 stanovnika: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate

17 godina
neaktivan

" vau, za to je dovoljan i usrani cekic kojeg mozes nabavit u svakom usranom ducanu s alatom za 25Kn po komadu , i sta sad Ustavom zabranit prodaju cekicu, dajte molim vas."

Pričaš gluposti!

14 godina
neaktivan
ja cu sebi ljepo isprintat hard disk, malo procesora i tako, pa tko hoce ja prodam jeftino heehehe
I make music like skrillex.
13 godina
neaktivan

Parafrazirat ću iron man-a:"My passion for life is so great that to a observer from a different angle it looks like a deathwish"

Međutim da mi platiš ne bi testirao metak s primerom u nekom stock-u napravljenom od neke porozne "kvazi-stiropor" tvari.

Svi govore kako će zločin porasti kad dođe printanje 3d oružja međutim danas zip gun napraviš samo tako možeš i coil gun samo moraš znat neki vrag o elektronici.

Moj djed napravio olovku koja puca prave metke to može gotovo svatko napraviti uz malo truda,igla koja starta primer ispuh kroz koji ide energija i neki način izbacivanja čahure da ti se sve to ne stepe u ruci.Po meni lijepo bi bilo nekakvo pilinsko izbacivanje čahure samo kaj onda trebaš piston.

Naprimjer ovaj zip gun u obliku mobitela je napravljen u Hrvatskoj http://en.wikipedia.org/wiki/Improvised_firearm#Repeating_and_automatic_designs

Nadam se da nisam nekima dao ideje?

Uglavnom bilo bi dobro kad bi se to zabranilo međutim onda kongresnici skaču sami sebi u usta jel hodaju okolu po svom Ustavu i Drugom amandmanu.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 10:34 (Ikarus01).

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
da ne govorim da je taj pistolj najvece govno ikad i neprecizan je, neznam kako ce opalit, nesiguran, cisto zlo od oruzja. i jos ga daju djeci od 10 godina da "probaju".

E tu si se malo zahebo, srpski m57 je najsigurnija varijatna proizašla iz Tokareva. Ruski je onaj koji znao opalit kad padne na pod. Neprecizan; dođi do mene da vidiš šta radi u pravim rukama (posjedujem dozvolu za dotični). A što se samog pištolja i municije tiče; najprobojniji pištolj koji sam imao prilike koristiti, baš zbog kalibra.

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
13 godina
odjavljen
dark_wizz kaže...

E tu si se malo zahebo, srpski m57 je najsigurnija varijatna proizašla iz Tokareva. Ruski je onaj koji znao opalit kad padne na pod. Neprecizan; dođi do mene da vidiš šta radi u pravim rukama (posjedujem dozvolu za dotični). A što se samog pištolja i municije tiče; najprobojniji pištolj koji sam imao prilike koristiti, baš zbog kalibra.

Evo, pa se obrazuj što je dobar pištolj: http://hr.wikipedia.org/wiki/HS2000

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Evo, pa se obrazuj što je dobar pištolj: http://hr.wikipedia.org/wiki/HS2000

Standard 9mm, isto ko i Glock. Dužili smo ih u vojsci pred kraj vojnog roka a osobno imam XD-a .45. Za mene ništa bolji ili lošiji od čeze koja je odličan pištolj (CZ 75 9mm), ali ja preferiram 7.62.

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...
TranceMight kaže...
zeroname kaže...
dark_wizz kaže...
robimarko kaže...

Skoro pa i jeftinije.

Uz kilu kruha ide i 20 metaka kalibra 9mm

Nije ni kod nas ništa bolje, 7.62 na svakom koraku nađeš (barem u Slavoniji) a o legalnom, manje legalnom i ilegalno oružju da ne pričam. Samo dođi u neke malo veselije svatove, na krštenje ili momamčku da vidiš šta je arsenal. Ako nemaš bar tetejca ko da nemaš ništa. "Molim vas pola kile raženog i 2 kile 7.62)

Istina 7,62x25 municije ima na bacanje više nego što je 9 mm ikada proizvedeno. Zato sad amerikanci masovno kupuju surplus rumunjske, ruske i kineske tetejce a yugoslavenski m57 im je najomiljeniji. Na našim prostorima je još gore svaki građanin ima kod kuće barem tetejca to je nekakva opća kultura postala.

jadan onda ti i tvoji bliznji ak vam je oruzje dio opce kulture....

sve takve na goli otok, IMHO!!!

U čemu je problem rekao sam samo ono što je istina. Pogledaj statistike , ljudima policija zapljeni protutenkovske rakete , protuavionsku municiju itd. Takav je mentalitet. Tetejac je u Srbiji postao dio Folklor-a.

To me podsjetilo na krajiskog rambu..

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
17 godina

Stvar je ovakva, isprinta se pištolj koji  "ne postoji" jer nema ništa ni serijskog broja ni papira ni ičega drugoga.

Stavi se jedan metak u njega opali se nekome u glavu i pištolj se baci u vatru i on se istopi i ne ostane ništa.

A s padom cijena 3d printera svatko će to moći napraviti, a ovo je tek početak početaka 3d printanja.

Biti će još sličnih ideja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
crozoki kaže...

Stvar je ovakva, isprinta se pištolj koji  "ne postoji" jer nema ništa ni serijskog broja ni papira ni ičega drugoga.

Stavi se jedan metak u njega opali se nekome u glavu i pištolj se baci u vatru i on se istopi i ne ostane ništa.

A s padom cijena 3d printera svatko će to moći napraviti, a ovo je tek početak početaka 3d printanja.

Hm, teško. Jer onaj koji će si moći priuštit 3D printer, sigurno neće printati plastične pištoljčiće, već će gledat povratit uloženo,a kroz vrijeme i udeseterostrućit sumu koju je pljunio za printer.

Avira + Outpost Pro Security Suite !
12 godina
neaktivan

Sve u svemu:

Amerikanci izmisljaju,a ne razmisljaju...nazalost

Jedini kompjuter koji se ne može hakirati je onaj koji nije na mreži, zaključan u metalni sanduk, i zakopan 3 metra pod zemlju

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko bi realno vremena trebalo nekome s minimumom spretnosti u radionici ili garazi da napravi oruzje koje bi ispaljivalo patrone iz lovacke puske/sacmarice?

Komad cijevi da usmjeri izlazak sacme, navarena rucka i trivijalni sustav okidanja koji se rijesi zatupljenim eksercicem, gumicom i polugicom za okidanje ...

I takvo rjesenje je sigurno izdrzljivije nego isprintani pistolj ... Po potrebi moze i cijev biti plasticna da se izbjegnu metalni dijelovi radi detekcije ...

Ovaj nas Bug forum sadrzi trust mozgova koji imaju rjesenje za sve svjetske krize, znaju ono o cemu Thompson Reuters moze sanjati i mogu se ukostac uhvatiti s bilo kojim problemom danasnjice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvar je u tome da je ovo dokaz da je funkcionalno oružje iz 3D printera nadohvat par klikova, bilo da ga printa 40-godišnjak ili 10-godišnjak. Situacija nije baš crno-bijela, nije u potpunosti usporediva s dilerima oružja ili izradom oružja u kućnoj radinosti, stvar je utoliko drugačija pošto ne treba uložiti nikakav trud da bi se dobilo potencijalno smrtonosno oružje. Možete li zamisliti 10-godišnjaka kako u dedinoj šupi vari kalaša? Ili odlazi kod sumnjivog tipa da kupi pištolj? A možete li ga zamisliti da otiđe na www.3dguns.com, downloada CAD crtež, isprinta ga 3D printerom i pohvali se na fejsu?

Napretkom tehnologije i korištenjem izdržljivijih materijala, ne vidim zašto se ne bi moglo dobiti i bolje oružje od onoga iz kućne radinosti. Tema je prilično delikatna i zbog toga što (još) ne postoji način evidencije isprintanog oružja i što bi se popularizacijom 3D printanja i eventualnom popularizacijom printanja oružja izgubila poanta vođenja evidencije pošto bi svaka šuša mogla isprintati svoj gan, pogotovo kad cijene 3D printera padnu na prihvatljivu razinu. Čudim se što ima toliko ljudi koji smatraju da to nije big deal.

Fuck flowers
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Koliko bi realno vremena trebalo nekome s minimumom spretnosti u radionici ili garazi da napravi oruzje koje bi ispaljivalo patrone iz lovacke puske/sacmarice?

Komad cijevi da usmjeri izlazak sacme, navarena rucka i trivijalni sustav okidanja koji se rijesi zatupljenim eksercicem, gumicom i polugicom za okidanje ...

I takvo rjesenje je sigurno izdrzljivije nego isprintani pistolj ... Po potrebi moze i cijev biti plasticna da se izbjegnu metalni dijelovi radi detekcije ...

Kako će vrijeme prolaziti naći ćemo drugačije spojeve i polimere koji će biti ćvršći od današnjeg čelika i omogućavati precizniji urez žlijebova(rifling),ko zna možda budemo paukovu svilu ili ugljikove cjevčice koristili nikad ne znaš.

Prije 11 rujna 2001 mogao si radit razne finte i eksperimentirati s različitim materijalima koji nisu metalni i ne odašilju Rfid signal na detektoru(pištolj od goveđe kosti npr.)No danas imaš organske detektore koji mogu i tekući eksploziv detektirati s IMS spektrometrom.Prije su imali nekakve puffere što pušu zrak i analiziraju padnute čestice u slučaju da si rukovao nečime no to je neslavno propalo.

Po meni ovo je dobra ideja ne jeftino rješenje za pirate/pobunjenike ko Sierrra Leone nego za vježbe na poligonima za gađanje.Recimo imaš isprintano vatreno oružje koje je čvrsto i sve osim igle koja starta primer i nakon nekog vremena recimo 20 pucnjeva igla se istroši i nemože više služiti ko čekić,poslije toga iskorišteni pištolji se uzimaju odnose na procesiranje gdje se tope i prerađuju u nova oružja s novom iglom.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 12:24 (Ikarus01).
16 godina

Ljudi su oružja radili prije tisuća godina ni iz čega odnosno bez tehnologije, ali se nisu klali međusobno već su ubijali životinje radi hrane. Danas je  sve moguće i dostupno te je stvar u našim glavama tko je voljan tehniku koristiti za dobro, a tko za zlo.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
VCorleone kaže...
crozoki kaže...

Hm, teško. Jer onaj koji će si moći priuštit 3D printer, sigurno neće printati plastične pištoljčiće, već će gledat povratit uloženo,a kroz vrijeme i udeseterostrućit sumu koju je pljunio za printer.

Pa 3d printeri će pojeftiniti sa vremenom, i obični printeri su u početku bili skupi.Danas je novi printer skoro jeftiniji od original boje za njega.

16 godina
crozoki kaže...
Danas je novi printer skoro jeftiniji od original boje za njega.

Ne skoro, nego je stvarno jeftiniji.

Just hating everyone for no reason.
16 godina
XXX-Man kaže...
crozoki kaže...
Danas je novi printer skoro jeftiniji od original boje za njega.

Ne skoro, nego je stvarno jeftiniji.

I ne danas, već odavno kad sam imao prvi HP-ov pisač i prvi Brother laserski c/b nešto godina kasnije, bilo je tako.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice