Nakon što sam doma detaljno istestirao iPad 3 mogu reći tri stvari, gledano iz moje perspektive afkors:
kamera na ovakvom tipu uređaja posve je beskorisna stvar koju nisam nego 2 puta koristio (jedanput radi testa, drugi put da snimim psa). Usto, nevjerojatno je nezgrapna za koristenje a ovakvi uredjaji ne dolaze s fizickom tipkom za okidanje. Dodatno, izgledas kao idiot kad vani fotkas :)
7 incha mi djeluje puno premalo. Mislim danas smartphoneovi imaju 5.5 incha, što ti je inch i pol dodatno ? Netko će kazati da je to radi bolje prenosivosti, jer kao možeš ga ugurati u jaknu - ali ako idemo tom logikom, onda je i laptop od 17 incha dobro prenosiv jer ga mozes ugurati u Konzumovu vrecicu. Ipak, nakon dugog koristenja osjeti se problem vecih ekrana a to je da nakon 15ak minuta koristenja moras odmoriti ruku - teski su (a idem u teretanu!) ...
Rezolucija ekrana je opet manje bitna stvar, iskreno neces primjetiti razliku izmedju 1024x768 i recimo full HDa - ekran je premalen da se nesto primjeti. A i da se primjeti, ma jao majko mila kao da ti je to od presudne vaznosti ...
Realno gledajući, ovakvi uređaji su puno preskupi u odnosu na ono sto nude, ali to je neka sasvim druga tema :)