Haswell-E s osam jezgri

poruka: 155
|
čitano: 17.617
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Haswell-E s osam jezgri".
14 godina
neaktivan
Re: Haswell-E s osam jezgri
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Obrada videa ne mora biti profesionalna. U današnje vrijeme nije baš rijetkost video kod običnih korisnika.

I onda njima treba 8-jezgreni Haswell?

Ne, ne treba nikome ni Mercedes i BMW. Od tocke A do tocke B mozes doci i pjeske. Ali ako netko to zeli a ima mogucnost?

16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Obrada videa ne mora biti profesionalna. U današnje vrijeme nije baš rijetkost video kod običnih korisnika.

I onda njima treba 8-jezgreni Haswell?

Ne, ne treba nikome ni Mercedes i BMW. Od tocke A do tocke B mozes doci i pjeske. Ali ako netko to zeli a ima mogucnost?

Tako otprilike. Treba jasno definirati "treba", jer ako mogu, zašto ne bi?

Kako rekoh: dok god mi svaka operacija na videu ne traje dovoljno kratko da je virtualno instantna, imam potrebu za bržim. Onog trenutka kad "konvertiraj u format F" bude trajalo koliko i klik, tada više nema potrebe za bržim. Dok god mi rekodiranje videa traje petnaest minuta ili dok mi cut/copy/paste, select i sl. na videu traju dulje od sekund, do tada želim svake godine da smisle brže računalo.

"Trebanje" nije sinonim za "financijski optimalno".

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Pa jasno. Ja njega pitam jel treba, jer mi se čini da on misli kako svima koji se tu i tamo zaigraju After Effectsom, Vegasom ili nečim sličnim treba tako jak CPU.

Kao da kažem da mi treba najnoviji BMW serije 5 ili Merc E klase zato jer se godišnje možda 20ak puta provozam 600tinjak km autocestom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 15:24 (Penryn).
16 godina
odjavljen

Dakle, želiš reći da meni ne treba Ferrari, jer ne vozim po Grobniku svaki vikend, nego samo 5-6 puta godišnje ZG-DU? Daj molim te. Ne postoji "ne treba". Eventualno postoji "preskupo za budžet".

14 godina
neaktivan
Haswell-E s osam jezgri

Pa i ja se slazem da ti Ferrari definitivno ne treba.

A sto se procesora tice, u pravu si. Svaka sekunda brze izvrsene operacije treba. Jedino je pitanje koliko kosta.

3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Ma kakvi, naravno da treba i trebat će čim budem mogao kupiti. :D

Inače, eto, slažemo se. A pitanje koštanja je individualna odluka. Ako s time radiš, onda izvagaš: dobijem vremena T, a košta me više C, a T vrijeme vrijedi V. V mora biti bitno veći od C da bi bilo isplativo.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Dakle, želiš reći da meni ne treba Ferrari, jer ne vozim po Grobniku svaki vikend, nego samo 5-6 puta godišnje ZG-DU? Daj molim te. Ne postoji "ne treba". Eventualno postoji "preskupo za budžet".

Znači onda prema tebi svi sve trebaju, samo si eto ne mogu svi sve priuštit? No dobro, svatko ima svoj način razmišljanja. Netko ima vrijedniji komp od auta, netko mob od kompa, a netko mob od 50kn i 3 vikendice. {#}

I da, želim reć da ti ne treba Ferrari, i da ti ne treba 8 jezgreni Haswell, osim u slučaju ako će ti on donijet više love nego što ti donosi trenutni proc. Jedno je što ti misliš da trebaš, a drugo što realno trebaš. Djeca misle da im sve treba..

14 godina
neaktivan
Haswell-E s osam jezgri

Ajmo ovako: zelis obradjivati video koji snimas. Treba ti racunalo. Racunalu treba procesor. Koji procesor odabrati? Ajmo gledati intela. Moze li za tu svrhu posluziti neki Pentium? Moze samo obrada predugo traje. Celeron? Malo bolje al opet lose. i3? Sad se vec vidi znatan napredak ali opet je to hebeno sporo. i5? bolje! i7? jos bolje. i7-E jos bolje, dual Xeon? jos bolje, farma? jos bolje. jos 5 racunala u farmu... jos bolje.

Sad ti meni reci koji procesor treba ljudima koji obradjuju video? Minimalan procesor koji moze posluziti za tu svrhu kosta (ajmo reci) 300kn. Jel mozemo zakljuciti kako ljudima koji doma obradjuju video treba procesor od 300kn? Ne? Koji onda?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ajmo ovako: zelis obradjivati video koji snimas. Treba ti racunalo. Racunalu treba procesor. Koji procesor odabrati? Ajmo gledati intela. Moze li za tu svrhu posluziti neki Pentium? Moze samo obrada predugo traje. Celeron? Malo bolje al opet lose. i3? Sad se vec vidi znatan napredak ali opet je to hebeno sporo. i5? bolje! i7? jos bolje. i7-E jos bolje, dual Xeon? jos bolje, farma? jos bolje. jos 5 racunala u farmu... jos bolje.

Sad ti meni reci koji procesor treba ljudima koji obradjuju video? Minimalan procesor koji moze posluziti za tu svrhu kosta (ajmo reci) 300kn. Jel mozemo zakljuciti kako ljudima koji doma obradjuju video treba procesor od 300kn? Ne? Koji onda?

Pa treba im nekakvi best buy, ne 8 jezgreni Haswell. Postaviš omjer, brzina enkodiranja / cijena procesora. I sve ovisi koliko često enkodira i koliko sa tim zarađuje. Ako je za odradit sve poslove nekakva farma neophodna, onda se složi farma. Nećeš uzet Celerona zato jer nećeš uspit napravit sve poslove, ali nećeš ni farmu od 30 000kn ako ona chilla pola svog radnog vremena jer nema posla, a uz to nema ni para kojom bi je isplatio i ostvario još veći profit.

16 godina
odjavljen

Penryn, točno tako: svi mogu koristiti brže računalo, auto, više novca, brod... pitanje je samo mogu li to platiti. Kako ne kužiš?

Rekao ti je BlueBox: treba ti i neki i3, ne više. Brži je ipak samo -  brži. Kao i auto. Ferrari je jednostavno brži i ljepši od Suziki Swifta.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pa treba im nekakvi best buy, ne 8 jezgreni Haswell. Postaviš omjer, brzina enkodiranja / cijena procesora. I sve ovisi koliko često enkodira i koliko sa tim zarađuje. Ako je za odradit sve poslove nekakva farma neophodna, onda se složi farma. Nećeš uzet Celerona zato jer nećeš uspit napravit sve poslove, ali nećeš ni farmu od 30 000kn ako ona chilla pola svog radnog vremena jer nema posla, a uz to nema ni para kojom bi je isplatio i ostvario još veći profit.

Pricamo o kucnoj uporabi, dakle nema zarade. Kad je zarada u pitanju onda jos nekako i mozes matematiku raditi jer je u pitanju samoisplativost i stvaranje profita. 

Znaci ovako:

Kad god imam priliku (i kad mi mali to dopusti) snimam obiteljski video. Da te snimke ne bi rastrkane lezale po hardovima treba to ukomponirati i montirati u neke smislene cjeline.

Dosta dobro zaradjujem i ono cega mi najvise u zivotu fali je slobodno vrijeme, pa cak i vrijeme za spavanje. I tako kad svi doma pozaspu ja se nekad uhvatim montaze i to mi i na trenutnom i7 na 4.4GHz ide puno sporije nego sto bi htio. Ja bi da se to odradi u jednoj sekundi pa da mogu nesto zaigrati ili ici spavati.

Treba li meni 8X Haswell E?

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Pricamo o kucnoj uporabi, dakle nema zarade. Kad je zarada u pitanju onda jos nekako i mozes matematiku raditi jer je u pitanju samoisplativost i stvaranje profita. 

Znaci ovako:

Kad god imam priliku (i kad mi mali to dopusti) snimam obiteljski video. Da te snimke ne bi rastrkane lezale po hardovima treba to ukomponirati i montirati u neke smislene cjeline.

Dosta dobro zaradjujem i ono cega mi najvise u zivotu fali je slobodno vrijeme, pa cak i vrijeme za spavanje. I tako kad svi doma pozaspu ja se nekad uhvatim montaze i to mi i na trenutnom i7 na 4.4GHz ide puno sporije nego sto bi htio. Ja bi da se to odradi u jednoj sekundi pa da mogu nesto zaigrati ili ici spavati.

Treba li meni 8X Haswell E?

Ne treba. Uzmeš si nekakav best buy za tvoje vikend montiranje, što si i napravio, i7 @ 4.4GHz i gotovo. Kupiti 8 jezgreni Haswell-E bi bilo lijepo, al nije potrebno. Stara forumska. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 16:56 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa ako nije profesionalna onda imas vremena 10,15 min više pričekat, čisto sumnjam da ti se ispati dat 500 kn koliko će vjerovatno koštat ova stvar pogotovo ako se i ploča treba mijenjat radi socketa, da se razumijemo ja kad kažem ne treba mislim naravno na cijenu tj uloženo iskorišteno, naravno da normalni korisnik koji ne izvodi čuda ne iskorištava takve procesore :))

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 18:17 (PlayMaker10).
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Tonči kaže...

I da, želim reć da ti ne treba Ferrari, i da ti ne treba 8 jezgreni Haswell, osim u slučaju ako će ti on donijet više love nego što ti donosi trenutni proc. Jedno je što ti misliš da trebaš, a drugo što realno trebaš. Djeca misle da im sve treba..

Ferrari mu ne treba jer je ograničenje brzine na ZG-DU 130 km/h i doći će na cilj u istom vremenu kao i Škodom.

Ops, krivi proračun, Ferrari od 0 (npr. ENC stop and go) do 130 km/h ubrzava za 5 s, a škodi treba 15s, kad se pribroje svi izlasci iz tuneli, wc, ograničenja pa prestanci ograničenja brzine, moglo bi se tu nakupiti i dobrih 5 minuta bez kršenja propisa.

Dakle Ferrari mu ipak treba.

Što se tiče proca, to ipak nije preseravanje kao ovo sa Ferrarijem, u Vegasu rekodiranja jednostavno predugo traju i na Sandi Bridge Core i7, a još stabilizacija Deshakerom, užas.

E sad, kad bi mi iznos za 8 jezgreni Haswell predstavljao zanemarivi izdatak, trebao bi mi, bez obzira da li će mi donijeti više love direktno (brža obrada u prof radu) ili više vremena i zdravlja smanjenjem frustracija na čekanje proca. Budući mi trenutno predstavlja nezanemariv izdatak, za sad mi ne treba.

Dakle, samo kupac može odrediti što mu "realno" treba, jer samo on zna sve parametre (budžet, slobodno vrijeme, osobne frustracije na čekanje,....)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 18:38 (xvx).
13 godina
protjeran
Haswell-E s osam jezgri

znaci ovaj ce imati 16 thredova! loool ?{#} znam da bi mi to donijelo 4fps-a vise u bf4 no brat bratu tek su se "poceli" iskoristavati i7 s 8 thredova u igrama (C3, bf3/bf4, fc3, itd...nastavci ce traziti sigurno jos malo vise procesorske snage), ovo ce stvarno biti samo za profesionalnu upotrebu jer 50% stvari nije cak niti na i7 iskoristeno barem sto se tice gaminga! osobno nisam nikad koristio high-end hardwer u profesionalne svrhe cisto samo zbog gaminga i tih par fps-a vise i naravno jer sam to mogao...u svakom slucaju nek oni samo izbacuju cpu-e jer debelo kaskaju za gpu-ima! LP

edit; neznam kakva je danas situacija ali sijecam se 2010 nvidija je jos tada izjavila da je njihova gtx280 cak 14xbrza od i7 940! posto se perfomanse cpu-a nisu pretjerano pomakle vjerujem da je ta razlika danas vec debelo prek 50x...ak netko ima kakvu usporedbu nek nabaci slobodno vjerujem da nisam jedini kojeg zanima!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 18:45 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

.. ovo ce stvarno biti samo za profesionalnu upotrebu jer 50% stvari nije cak niti na i7 iskoristeno barem sto se tice gaminga! osobno nisam nikad koristio high-end hardwer u profesionalne svrhe cisto samo zbog gaminga i tih par fps-a vise i naravno jer sam to mogao..... LP

edit; neznam kakva je danas situacija ali sijecam se 2010 nvidija je jos tada izjavila da je njihova gtx280 cak 14xbrza od i7 940! posto se perfomanse cpu-a nisu pretjerano pomakle vjerujem da je ta razlika danas vec debelo prek 50x...ak netko ima kakvu usporedbu nek nabaci slobodno vjerujem da nisam jedini kojeg zanima!

ovo boldano je istina samo za specifične zadatke (npr kodiranje videa).

btw, za gaming do 2 grafičke kartice trenutna linija Haswella je vrhunska i ne treba ništa više (skuplje) od toga. Čim se kreneš upuštati u zabavu sa 3 ili 4 kartice, onda prednost donosi platforma koja to omogućava - u ovom slučaju -E serija.

Ali, u svakom slučaju nek si kupi ko si može priuštiti.

Ja sam sebi priuštio i7 920 kada je to bila vrhunska platforma, još nisam našao razlog da se prebacim na nešto novije. Razmišljao sam jedno vrijeme o Ivy-E, ali sam odustao. Ako u dogledno vrijeme budem osvježavao procesor, vjerojatno ću preći na običnog Haswella.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
odjavljen
Pa Penny, lijepo ti je objasnio. Da radiš 8-12 sati dnevno ili 8-10 sati dnevno ili samo 8, nebitno je ako želiš barem sat više za vrijeme s obitelji. Nekome sat dnevno ili par sati tjedno više znači tih par tisuća kuna troška. Ti cijelo vrijeme "treba" izjednačavaš s pojmom isplativosti isključivo u kontekstu zarade. Nekome je vrijeme vrijedno, a može ga uštediti bržim obavljanjem posla.

"Nije potrebno"? Pa nije ništa potrebno, ali je lijepo. Ako čovjek može, zašto ne bi?
13 godina
odjavljen
Zura kaže...
Stjepanj kaže...

.. ovo ce stvarno biti samo za profesionalnu upotrebu jer 50% stvari nije cak niti na i7 iskoristeno barem sto se tice gaminga! osobno nisam nikad koristio high-end hardwer u profesionalne svrhe cisto samo zbog gaminga i tih par fps-a vise i naravno jer sam to mogao..... LP

ovo boldano je istina samo za specifične zadatke (npr kodiranje videa).

btw, za gaming do 2 grafičke kartice trenutna linija Haswella je vrhunska i ne treba ništa više (skuplje) od toga. Čim se kreneš upuštati u zabavu sa 3 ili 4 kartice, onda prednost donosi platforma koja to omogućava - u ovom slučaju -E serija.

Ali, u svakom slučaju nek si kupi ko si može priuštiti.

Ja sam sebi priuštio i7 920 kada je to bila vrhunska platforma, još nisam našao razlog da se prebacim na nešto novije. Razmišljao sam jedno vrijeme o Ivy-E, ali sam odustao. Ako u dogledno vrijeme budem osvježavao procesor, vjerojatno ću preći na običnog Haswella.

cemu uz ovakav procesor spominjati gaming ?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Pa Penny, lijepo ti je objasnio. Da radiš 8-12 sati dnevno ili 8-10 sati dnevno ili samo 8, nebitno je ako želiš barem sat više za vrijeme s obitelji. Nekome sat dnevno ili par sati tjedno više znači tih par tisuća kuna troška. Ti cijelo vrijeme "treba" izjednačavaš s pojmom isplativosti isključivo u kontekstu zarade. Nekome je vrijeme vrijedno, a može ga uštediti bržim obavljanjem posla.

"Nije potrebno"? Pa nije ništa potrebno, ali je lijepo. Ako čovjek može, zašto ne bi?

Ma dobro, sad smo ga razvukli na dugo i široko, a zapravo mi je samo neshvatljivo kako nekima sve "treba". Naravno nisam lud da sad ja nekome govorim što mu treba ili ne treba, možda ispada tako al nije mi bio cilj. Meni pojam 'treba' označava nešto što mi je nužno potrebno, a ne nešto što bih želio imat ali mi je van budžeta. S ovim si me podsjetio na par poznanika kojima također puno toga treba, ali zbog toga jedva održavaju pozitivnu nulu na nekoliko kartica, i što je najjače, javno se jadaju zbog toga. Znam, čudna neka sorta. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 23:30 (Penryn).
16 godina
odjavljen
No, to je drugo nešto, nije ni ono na što ja mislim. :)
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa ti sad govoriš o zaradi, a to već spada u drugu vrstu, mi govorimo o kućnoj uporabi,a za takvu u 90% slučajeva nema potrebe trošit tolike novce, šteta je vozit Ferrarija 60 kmh :D Mislim svatko sam sebi bira ali kao što sam rekao u prvom svom postu, to je moje mišljenje jer sam radio sa jakim konfiguracijama tj high end PC-jem i recimo mid end sa i5 procesorima i takav obavlja sve jako brzo.

17 godina
Haswell-E s osam jezgri

Opet smo otišli u standardne vode "kome ovo treba"....
No ja se slažem sa Lewisom, Intelu nije trebao ovaj socket.
Za ddr4 okej novi  X99 chipset napraviti, ali tu sad dodati dvije jezgre na procesor,

(a znam da je i moj sandy bridge e proc i7-3930K imao 8 jezgri samo su otfikarili dvije)
i izmišljati zato opet nove rupe, tj. socket LGA 2011-3 (?) hm to je mužnja, jer mogu.
Jer AMD-a u ovoj klasi odavno nema. Zato mogu i odgoditi čitavu godinu
Haswell E.  
No treba vidjeti, ovo je rumor i dugo je do tada.
Ja samo znam da kad sam kupovao chipset za prvu seriju
i7 procesora, X58 chipset, da je nakon 2-3 godine samo trebalo upgradeati bios
i evo dan danas tri stroja sa sasvim drugim procesorima gore, druge generacije,
proizvodni proces, 6 umjesto 4 jezgre i sve šljaka itekako konkurentno.

Hvala Intelu barem za tu seriju:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 0:42 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Pa ti sad govoriš o zaradi, a to već spada u drugu vrstu, mi govorimo o kućnoj uporabi,a za takvu u 90% slučajeva nema potrebe trošit tolike novce, šteta je vozit Ferrarija 60 kmh :D Mislim svatko sam sebi bira ali kao što sam rekao u prvom svom postu, to je moje mišljenje jer sam radio sa jakim konfiguracijama tj high end PC-jem i recimo mid end sa i5 procesorima i takav obavlja sve jako brzo.

1. ne govori o zaradi

2. ovaj x8 uz DDR4 ce rendering, video i slicne zadatke obavljati vise od duplo brze nego najjaci trenutni i5.

overhaul kaže...

Opet smo otišli u standardne vode "kome ovo treba"....
No ja se slažem sa Lewisom, Intelu nije trebao ovaj socket.
Za ddr4 okej novi  X99 chipset napraviti, ali tu sad dodati dvije jezgre na procesor,

(a znam da je i moj sandy bridge e proc i7-3930K imao 8 jezgri samo su otfikarili dvije)
i izmišljati zato opet nove rupe, tj. socket LGA 2011-3 (?) hm to je mužnja, jer mogu.
Jer AMD-a u ovoj klasi odavno nema. Zato mogu i odgoditi čitavu godinu
Haswell E.  
No treba vidjeti, ovo je rumor i dugo je do tada.
Ja samo znam da kad sam kupovao chipset za prvu seriju
i7 procesora, X58 chipset, da je nakon 2-3 godine samo trebalo upgradeati bios
i evo dan danas tri stroja sa sasvim drugim procesorima gore, druge generacije,
proizvodni proces, 6 umjesto 4 jezgre i sve šljaka itekako konkurentno.

Hvala Intelu barem za tu seriju:)

Teoretski bi dobro bilo na nove maticne moci staviti stari procesor. I to je kraj price o prednostima zadrzavanja socketa.

Novi chipset za korisnika znaci novu maticnu a sam DDR4 automatski znaci novi chipset. Nekako ne vjerujem da ce Intel praviti prijelazne chipsete (npr. ko sto je AMD radio AM2+) koji ce istovremeno podrzavati DDR3 i DDR4.

13 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Teoretski bi dobro bilo na nove maticne moci staviti stari procesor. I to je kraj price o prednostima zadrzavanja socketa.

Novi chipset za korisnika znaci novu maticnu a sam DDR4 automatski znaci novi chipset. Nekako ne vjerujem da ce Intel praviti prijelazne chipsete (npr. ko sto je AMD radio AM2+) koji ce istovremeno podrzavati DDR3 i DDR4.

kad bi intel to napravio jadan bi propao za 3 dana od tuge sto su izgubili milijarde od moguce prodaje staro-novog asortimana...{#} zanimljivo bi bilo do kud bi amd dospio da je to radio poput intela??

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
17 godina
BlueMax kaže...

Ha čuj, evo kako su složili da je moguće na matične za sandy bridge (kao primjer koji imam Z68) staviti ivy bridge. Updateom biosa.
U redu, napravili su nov čipset za ivy bridge (između ostalih Z87), ali su ostali na LGA1155.
Dakle tko kupuje iz nule full upgrade, ide na sve novo, dobije dodatne novosti sa chipsetom i to je ok.

Na to sam mislio kad sam spomenuo postojeći adekvatni Sandy bridge E na LGA2011, koji bi u teoriji
mogao podnositi Ivy ako stvar šljaka u običnoj non "E" klasi. A tko kupuje iz nule, u redu, nek se modernizira
sa ddr4 i ostalim novicama koje namjeravaju naslagati u novi chipset. Ja i dalje mislim da je to sve zbog
blagog monopola koji imaju u ovoj klasi. Jer da nije tako, odjednom nebi bili kompatibilni ni u "kućno-gamerskoj"
klasi, gdje konkurira donekle AMD, a kompatibilni su.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
overhaul kaže...
 Ja i dalje mislim da je to sve zbog

blagog monopola koji imaju u ovoj klasi. Jer da nije tako, odjednom nebi bili kompatibilni ni u "kućno-gamerskoj"

Slazem se, nista drugo nego ubiranje para jer mogu i jer je konkurencija slaba (nazalost AMD je pre slab zandjih 4-5 godina :(), DDR4 je nepotreban za takav CPU ali je..a moraju ga nekako prodat i uvalit novi socket :). Tehnicki glednao Haswell-E je nista doli otkljucani IB-E tj. nisu prerezane dvije jezgre i mogao/trebao bi ladno radit na x79 plocama ili bilo kojem socketu 2011 sa BIOS upgrejdom.

ako su uspjeli Xeone V2 stavit na isti socket/ploce stare 3 godine i dodat jos 4 jezgre (8-12) nebi trebo biti nikakv problem ni za ovo.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 13:52 (Lewis).
14 godina
neaktivan
Haswell-E s osam jezgri

Objasni tvrdnju da je DDR4 nepotreban na takvom procesoru. Na kakvom je potreban? Da li bi tvojim nacinom razmisljanja jos uvijek bili na DDR(1)?

http://www.micron.com/products/dram/ddr3-to-ddr4

0 3 hvala 0
12 godina
BlueMax kaže...

Objasni tvrdnju da je DDR4 nepotreban na takvom procesoru. Na kakvom je potreban? Da li bi tvojim nacinom razmisljanja jos uvijek bili na DDR(1)?

Sta ti treba objasnit konkrento? Jel tebi render sporiji na 1333MHz ramu od 2133 Rama ? Jedino sto je sporije je load time i to cirka 0,5-1 sec na sceni od 20GB (stopao sam nekoliko puta usporedjujuci 1866 i 1333 ramove i clockane mashine). Tak me zaboli briga jel se scena ucitava 58 ili 59 sec kad se renda 3 sata :D. Jendom kad je ucita dalje renda i briga me za RAM speed.

I ne, nebi bili na DDR1 jer pricamo o procesoru koji je nista doli potpuo otkljucani IB-E. Kako objasnjavas da Xeon E5 ili E7 (sa 10-12 jezgri) netreba DDR4 nit 2xxx Mhz DDR3 a neki cak niti 1600MHz Ram nego 1066-1333. Sto ce to tako drasticno promjenit/ubrzat u tvom i mom renderu ako platis DDR4 jedno 200 EUR vise nego sadasnji DDR3 za istu kolicinu RAMa :)?

Isto je bilo kad smo prelazili sa DDR2 na DDR3 pa se pricalo o fantasticnim ubrzanjima i ovo i ono dok se na testovima u relanom radu jedva vidjelo ikakvih pomaka (ako zanemarimo vece kolicina RAMa naravno ali i sad imas 16Gb DDR3 stickove kao zelis masno platiti). znaci pricamo konkrento o svijetu Rendra/video obrade. Igranje me ne zanima nimalo, za gamere/ovrclockere ni 5000 MHz DDR15 nece biti dosta/previse :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 13:51 (Lewis).
14 godina
Lewis kaže...
overhaul kaže...
 Ja i dalje mislim da je to sve zbog

Slazem se, nista drugo nego ubiranje para je rmogu i jer je konkurencija slaba (nazalost AMD je pre salb zandjih 4-5 godina :(), DDR4 je nepotreban za takav CPU ali je..a moraju ga nekako prodat i uvalit novi socket :). Tehnicki glednao Haswell-E je nista doli otkljucani IB-E tj. nisu prerezane dvije jezgre i mogo/trebao bi ladno radi tna x79 plocama ili bilo kojem socketu 2011 sa BIOS upgrejdom.

ako su uspjeli Xeone V2 stavit na isti socket/ploce stare 3 godine i dodat jos 4 jezgre (8-12) nebi trebo biti nikakv problem ni za ovo.

Pa to ti je tipični konzumerizam. Svake godine kupuj novo !

14 godina
neaktivan
Lewis kaže...
BlueMax kaže...

Sta ti treba objasnit konkrento? Jel tebi render sporiji na 1333MHz ramu od 2133 Rama ? Jedino sto je sporije je load time i to cirka 0,5-1 sec na sceni od 20GB (stopao sam nekoliko puta usporedjujuci 1866 i 1333 ramove i clockane mashine). Tak me zaboli briga jel se scena ucitava 58 ili 59 sec kad se renda 3 sata :D. Jendom kad je ucita dalje renda i briga me za RAM speed.

I ne, nebi bili na DDR1 jer pricamo o procesoru koji je nista doli potpuo otkljucani IB-E. Kako objasnjavas da Xeon E5 ili E7 (sa 10-12 jezgri) netreba DDR4 nit 2xxx Mhz DDR3 a neki cak niti 1600MHz Ram nego 1066-1333. Sto ce to tako drasticno promjenit/ubrzat u tvom i mom renderu ako platis DDR4 jedno 200 EUR vise nego sadasnji DDR3 za istu kolicinu RAMa :)?

Isto je bilo kad smo prelazilis a DDR2 na DDR3 pa se priclao o fantasticnim ubrzanjima i ovo i ono dok se na testovima u relanom radu jedva vidjelo ikakvih pomaka (ako zanemarimo vece kolicina RAMa naranvo ali i sa diams 16Gb DDR3 stickove kao zelis masno platiti). znaci pricamo konkrento os vijetu Rendra/vidoe obrade. Igranje me ne zanima nimalo, za gamere/ovrclockere ni 5000 MHz DDR15 nece biti dosta/previse :).

Pa s ovim postom si mi samo potvrdio da bi po tebi jos uvijek bili na DDR1.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice