Google odbio Bijelu kuću

poruka: 173
|
čitano: 21.799
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google odbio Bijelu kuću".
15 godina
Google odbio Bijelu kuću

Svaka cast google-u na odluci.

I would love to change the world, but they won't give me the source code

3 1 hvala 0
17 godina
Re: Google odbio Bijelu kuću
NecroKnight kaže...

Kako su ti Arapi zatucani, neki kreten iz SAD-a objavi neki glupi šrot film koji vrijeđa islam i zbog se cijeli Bliski Istok digne na noge. To je kao da svi krščani na zapadu pošize kada netko objavi šaljivu karikaturu o Isusu.

Prošeći po Humor threadu ovdje na forumu, pa pogledaj reakcije kad se sprda isusa, majku božju i ostale izmišljene likove.
Prošeći malo po usenetu pa pogledaj stare threadove na humor grupama gdje bi se neko sprdao sa isusovom družinom. 

Katolici su podjednako zatucani po pitanju svoje religije i svog boga kao i muslimani, ili bilo koji drugi pripadnici neke religije.

Nemoj pretpostavljati stvari na temelju svog znanja i iskustva koje si stekao upijanjem zapadnjačkih medija i vijesti.

A tko god je napravio tobožnji film, ili je apsolutni retard, ili je točno znao kakvu će reakciju izazvati. Nema trećeg.

Slobode govora se svi sjetite kad slijedeći puta netko ovdje na forumu u humor threadu posta anti-isus slike. Licemjeri.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
Google odbio Bijelu kuću

@Makavelii

"Nebi ovo usporedio sa nacistickom propagandom jer su ovakvi filmici o Islamu ili Muhamedu iznimka. "

Ovakvi filmovi su samo neki u nizu. Uzmi Wildersa i njegovu desnicarsku partiju:

http://en.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders 

Realno, ako pogledas kakva slika o muslimanima se kreira u zapadnim medijima, bice ti sve jasno. 

Lagano to vodi istome cemu i nacisticka propaganda. 

A i ovako je vec dovoljno da "opravda" ono sto trenutno Amerikanci rade na Bliskom istoku.

"Da dio muslimana nije reagirao ovako kako jesu 99.9% ljudi nebi nikada saznalo za taj video objavljen na youtube-u jer je filmic smece kao i hrpa drugih koji se svakodnevno uploadaju na internet. " 

U potpunosti se slazem, to sam vec i pomenuo.

Zadnje i mozda i najvaznije. Ako usporedis stetu koju je prouzrocio ovaj film i stetu koju su prouzrocili sami muslimani svojom reakcijom na taj film za Islam kao vjeru onda valjda mozes zakljuciti da je reakcija ekstremista koji su napali ambasade i ubili NEVINE ljude koji nisu imali apsolutno nista s objavom tog filma daleko, daleko i neusporedivo veca od stete koja je ikada mogla nastati tim istim filmom. 

Apsolutno se protivim tom nasilje, te demonstracije nisu donijele nikakvu korist, a ubijanje nevinih se svejedno nicim ne moze opravdati. Medjutim, ne mozes potcjenjivati stetu koju pravi ili potpomaze propaganda tipa ovog filma - mrtvi se broje u milionima.

Da ne spominjem da su ti isti ekstremisti koji su kao veliki vjernici a cini mi se da je kao krscanin poznajem Islam bolje od njih pa znam i za onu Islamsku da ako ubijes jednog covjeka kao da si ubio cijeli svijet i ako spasis jednog covjeka kao da si spasio cijeli svijet. (Ne znam tocan citat, ne zamjeri)

I s ovim se apsolutno slazem, a taj citat se u gotovo identicnom obliku nalazi u Kur'anu.

Medjutim, shvati da vecina NIJE bila na tim demonstracijama. S druge strane, vecina onih koji su ucestvovali u demonstracijama je imala u planu MIRNE demonstracije. Od ovih i ovakvih demonstracija politicku stetu imaju upravo muslimani i zapravo one samo razotkrivaju NEMOC muslimanskog svijeta, jer da nije tako - dovoljna bi bila politicko intervencija (iza kulisa) i taj video bi nestao.

Da zakljucim sta je moj stav o ovome.

1. Demonstracije su samo izreklamirale film

2. Na demonstracijama su stradali nevini, sto se nicim ne moze opravdati i to apsolutno osudjujem (jer ti i takvi muslimani su upravo dali potvrdu tom filmu svojim postupcima).

3. Reakcija muslimanskog svijeta je potpuno pogresna

Medjutim, kako je tema Google, prije svega:

4. Google je trebao ukloniti film, potpuno nevezano za demonstracije - samo na osnovu prijava korisnika i zbog sadrzaja koji poziva na mrznju, da ne bismo sutra imali mnogo vise Breivika nego ih sada ima.

p.s. Jesam za potpunu slobodu rijeci i interneta - ali dok ona ne ugrozava druge.  Medjutim, rijeci su kroz historiju vrlo cesto bile smrtonosne i nasilne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 16:42 (knight).

2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Google odbio Bijelu kuću

Uprkos uvažavanju činjenice da je ovo IT portal ne mogu a da ne dam komentar na ovu vijest. Meni je teško za povjerovati da neko zaista misli da ovaj "uradak" nije uvreda. Za sve forumaše koji "imaju toleranciju" i koji u ovakvim djelima ne vide uvredu pitam: Da li bi za Vas predstavljao čin uvrede ako bi člana Vaše porodice ( brata, sestru, majku) neko označio kao: lažova, perverznjaka, pedofila? Ako bi neko člana Vaše porodice prikazao kao putenu životinju, kao psa? Meni bi smetalo i to jako. Nekako je teško razumjeti da za ovakva djela ljudi nađu opravdanje i to u vrijeme kada se donose silni zakoni o ravnopravnosti polova (u BiH je donešen zakon o zabrani pravljenja šala na račun plavuša), zabrani vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj osnovi. Čak su danas i životinje dobro zaštićene zakonom.
Pitam se koliko treba biti neodgovoran čovjek pa praviti ovakve "šale" na račun proroka (poslanika) koga poštuje više od milijardu ljudi? I to to prema čovjeku koga muslimani kada god pomenu zazivaju božiju milost na njega! Isti je tretman naime za sve proroke. To se ne može tretirati nikakvom slobodom. Niti može, a niti smije. Ne treba mnogo ni da čudi ovako žustra reakcija, u nekim državama, ako se uzme u razmatranje da prema većini pravnih škola uvreda proroka Muhammeda  prema vjerskom zakonu se kažnjava smrću. Mada mislim da većina ljudi koji su digli svoj glas protiv ovog video materijala u ovome vidi samo podsjetnik na surovu stvarnost u kojoj su neke od "islamskih" država samo  kolonijalni posjedi velikih sila.
I samo još jedan komentar na kraju vjera se nikako ne može svesti na anahroni rudiment iz prošlosti. Vjera nikako ne vodi zaostalosti. Mislim da se niko ozbiljan se ne bi usudio da ustvrdi da su Španija, Portugal i Poljska kao izrazito katoličke zemlje zaostale zato što su stanovnici ovih država uglavnom vjernici. Islam ni u kom slučaju ne vodi zatucanosti kako se to stereotipno misli. Islam je od samog početka pozivao na učenje. Druga je stvar što se izvorni postulati ne provode i onda se sve to interpretira kao islam.  Ako se ne varam do prije godinu dvije ste mogli na prste nabrojati "muslimanske" države koje  nisu imale državni aparat koji se protivio vjeri. O tome svjedoči i  knjiga koju je napisao John Esposito Islamska prijetnja- mit ili stvarnost.
Ekstrema ima i njima se treba baviti, no oni ne smiju  biti osnova za prosuđivanje. Na isti način kao što kvalitet života na Zapadu ne gledamo kroz broj oboljelih od AIDS-a, broj ubistava, prevara i sl.

3 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
Google odbio Bijelu kuću

Prije više od 25 godina, kad sam bio u predškolskoj dobi, prvi puta sam slušao vijesti na radiu o bliskom istoku. Sve do danas, svih ovih godina, vijesti su iste: krv, nasilje, na dan ubijeno toliko i toliko ljudi, ekstremizam, tuguju uz oružje, vesele se uz oružje, spavaju s oružjem, svađaju se uz oružje, "sveti rat"... Ovaj film je nevažan. Više ga vidim kao mali "alat" kojim se samo potvrđuje ono što već znamo, da je ta "kultura nasilja" (ironični naziv) jedna velika tempirana bomba, patološki odgoj i samoodgoj kojem je baza agresija bilo kojeg oblika. Igrom slučaja sam bio u Švedskoj, gdje ljudi također imaju svoje stavove, ali im ne pada na pamet branit ih na bilo koji način ako isti izlazi iz okvira kulturnog dijaloga. Ekstremizam u islamskim zemljama pokazuje kako se pojam prakticiranja jedne religije može izobličiti do krajnjih granica. Niti jedna religija ne promovira zlo, pa koliko god bila različita. Gadi mi se cijeli taj dio svijeta, koji je divlji, ekstreman, spuštaju ljudsko biće ispod razina životinja i samo traže razloge da opravdaju agresiju bilo kakve vrste.

3 4 hvala 0
13 godina
Father_Dougal kaže...

Prošeći po Humor threadu ovdje na forumu, pa pogledaj reakcije kad se sprda isusa, majku božju i ostale izmišljene likove.

Vidiš ovdje ispod mog avatara žuti karton?(Izgleda da se nevidi ispod avatara, jedino na mom profilu) Pa...{#} to drži da se neki prelako uvrijede sa nečim što spada pod "humor"{#}.

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 16:49 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
neaktivan
1student kaže...

Za sve forumaše koji "imaju toleranciju" i koji u ovakvim djelima ne vide uvredu pitam: Da li bi za Vas predstavljao čin uvrede ako bi člana Vaše porodice ( brata, sestru, majku) neko označio kao: lažova, perverznjaka, pedofila? Ako bi neko člana Vaše porodice prikazao kao putenu životinju, kao psa?

Naravno da bi, pod uvjetom da se uopće obazirem što govori netko tko mi - nije važan  {#}

Dalje, ako bi i skrenuo pažnju na to, sigurno nebi reagirao na način da ubijem par ljudi ili da na neki drugi način zapravo "potvrdim" da taj koji me je ocrnio je bio u pravu.

16 godina
neaktivan
Google odbio Bijelu kuću

Knight pričaš gluposti. Kakva nacistička propaganda i holokaust, skroz si skrenuo.

Nema šanse da se u filmu poziva na ubijanje muslimana. Da se i poziva, redatelj se bez problema može izvlačiti sa "Ovo djelo je fikcija i lik iz filma poziva druge likove iz filma na ubijanje musilmana, kao što Neron poziva na ubijanje kršćana u stotinu drugih filmova poznatih redatelja."

Da se radi o dokumentarcu u kojem se JASNO I NEDVOSMISLENO poziva na nanošenje štete nekoj vjerskoj / rasnoj grupi - to bi se moglo kategorizirati kao govor mržnje. Ovako - nema govora o govoru mržnje.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 16:54 (Random.).

3 2 hvala 0
15 godina
Father_Dougal kaže...

Prošeći malo po usenetu pa pogledaj stare threadove na humor grupama gdje bi se neko sprdao sa isusovom družinom. 

Katolici su podjednako zatucani po pitanju svoje religije i svog boga kao i muslimani, ili bilo koji drugi pripadnici neke religije.

Nemoj pretpostavljati stvari na temelju svog znanja i iskustva koje si stekao upijanjem zapadnjačkih medija i vijesti.

A tko god je napravio tobožnji film, ili je apsolutni retard, ili je točno znao kakvu će reakciju izazvati. Nema trećeg.

Slobode govora se svi sjetite kad slijedeći puta netko ovdje na forumu u humor threadu posta anti-isus slike. Licemjeri.

Zatucan čovjek je zatucan čovjek, bio vjernik ili nevjernik.

Pitanje je koji je cilj bio autora filma koji ismijava muslimansku vjeru. Nekako sumnjam da postoji bilo kakva vrijednost u samom djelu, više sam sklon tome da je netko htio izvrijeđati nekog drugog samo zbog vjere a to je pogrešno i loše u svakom pogledu.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Canis kaže...

Prije više od 25 godina, kad sam bio u predškolskoj dobi, prvi puta sam slušao vijesti na radiu o bliskom istoku. Sve do danas, svih ovih godina, vijesti su iste: krv, nasilje, na dan ubijeno toliko i toliko ljudi, ekstremizam, tuguju uz oružje, vesele se uz oružje, spavaju s oružjem, svađaju se uz oružje, "sveti rat"... Ovaj film je nevažan. Više ga vidim kao mali "alat" kojim se samo potvrđuje ono što već znamo, da je ta "kultura nasilja" (ironični naziv) jedna velika tempirana bomba, patološki odgoj i samoodgoj kojem je baza agresija bilo kojeg oblika. Igrom slučaja sam bio u Švedskoj, gdje ljudi također imaju svoje stavove, ali im ne pada na pamet branit ih na bilo koji način ako isti izlazi iz okvira kulturnog dijaloga. Ekstremizam u islamskim zemljama pokazuje kako se pojam prakticiranja jedne religije može izobličiti do krajnjih granica. Niti jedna religija ne promovira zlo, pa koliko god bila različita. Gadi mi se cijeli taj dio svijeta, koji je divlji, ekstreman, spuštaju ljudsko biće ispod razina životinja i samo traže razloge da opravdaju agresiju bilo kakve vrste.

E dobro, hvala sto si potvrdio ono sto govorim o utjecaju propagande. Ipak mozda ne bi bilo lose da se informises o komunizmu, nacizmu, holokaustu, o cionizmu, posebno o kolonijalizmu u arapskom svijetu itd...

@Random

Nisam ni rekao da film direktno poziva na ubijanje. Poziva na mrznju. Dokaz - pogledaj iznad.

Sad se stvarno povlacim, posto ovo ne vodi nigdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 17:02 (knight).
13 godina
protjeran
Google odbio Bijelu kuću

I see warned/suspended/banned by a moderator people....they are everywhere...

1 0 hvala 0
15 godina
1student kaže...

Da li bi za Vas predstavljao čin uvrede ako bi člana Vaše porodice ( brata, sestru, majku) neko označio kao: lažova, perverznjaka, pedofila? Ako bi neko člana Vaše porodice prikazao kao putenu životinju, kao psa?

Svatko ima pravo na svoje misljenje, dok god ono ne poziva na nanosenje stete nekome. To sto se ti automatski nades uvrjeden time, je tvoj problem, a ne onoga tko iznosi misljenje. U najmanju ruku, to misljenje ne mora biti tocno i ti imas apsolutnu slobodu njegovo misljenje osporavati svojim misljenjem. Osim toga ako ti je clan porodice stvarno pedofil, perveznjak i lazov, zasto bi te takvo prikazivanje uopce ljutilo?

1student kaže...

Pitam se koliko treba biti neodgovoran čovjek pa praviti ovakve "šale" na račun proroka (poslanika) koga poštuje više od milijardu ljudi? I to to prema čovjeku koga muslimani kada god pomenu zazivaju božiju milost na njega!

Iskreno, nije mi jasno zasto bi ja trebao svoje misljenje podredivati misljenu ili uvjerenju nekoga drugoga? Ako je nekoma neka stvar vrlo vrijedna, zar to autmotaski zabranjuje drugim ljudima da kritiziraju tu stvar? 

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 17:17 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan
knight kaže...

E dobro, hvala sto si potvrdio ono sto govorim o utjecaju propagande. Ipak mozda ne bi bilo lose da se informises o komunizmu, nacizmu, holokaustu, o cionizmu, posebno o kolonijalizmu u arapskom svijetu  itd...

Nisam od jučer, upoznat sam sa svim ovim "-izmima". Znam da svijet nije crno bijeli, te da najveći dio, pa i iza "blisko istočne pozornice", mi nevidimo. Također se nebi čudio da iza svega ovoga stoje nešto veći centri američke moči, etc... ali ne želim u to ulazit. Stojim iza svega što sam napisao, jer ako se i želiš vadit na unaprijed režiranu "propagandu", onda moraš imati "materijala" za to, a u dotičnom svijetu ih ne fali.

16 godina
neaktivan
knight kaže...

@Random

Nisam ni rekao da film direktno poziva na ubijanje. Poziva na mrznju.

Ti zaista ne znaš razliku između govora mržnje i slobode izražavanja.

Ovdje se ne radi o dokumentarnom već o igranom filmu. Prema tome, radnja je fikcija i likovi mogu tvrditi što hoće i ponašati se kako hoće. Halo, to su igrani likovi. Kada u dokumentarnom filmu o političarima i korupciji vidim što sve određeni ljudi čine - to me može potaknuti na "mržnju" prema tim osobama. Smatra li se takav dokumentarac govorom mržnje? Naravno da ne.

Jasno se zna što je govor mržnje a što sloboda izražavanja.

Igrani film, križar jašući na konju: "Pobijte sve muslimane, braćo križari!" - umjetnička sloboda, sloboda izražavanja

Dokumentarni film, redatelj gledajući u kameru: "Dragi gledatelji, muslimani su manje vrijedni od nas, ne zaslužuju živjeti." - govor mržnje

Dokumentarni film, redatelj: "Islam je opasna religija jer poziva vjernike na x i y, kao što možete vidjeti ovdje..." - sloboda izražavanja, kritičkog razmišljanja

Jasnije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 17:35 (Random.).
17 godina
neaktivan
Google odbio Bijelu kuću

Meni tu opet nije jasno da se oni uvrijede i za najmanju sitnicu. Pa po toj logici bi krščanski ekstremisti već istribili pola BUG foruma zbog onih slika u temi Humor/Smiješne slike tipa: Isus kaže svećeniku da ima ispriča ono kako je jednom ubio zmaja itd... Znam da svaka vjera ima svoja uvjerenja i detaljnu listu onoga što je teško svetogrđe i napad na vjeru ali ovakvih primjera vezanih uz Islam ima daleko najviše. Danas više niti ne smiješ spomenuti bliski istok u nekom negativom kontekstu da se oni ne uvrijede. Oni se tamo bore za svoja prava (Sirija recimo) i to poštujem, ali kad mi lik sa 20 kila eksploziva uđe u osnovnu školu u ubije sebe i 50-oro djece to je bolest, to bi svaka vjera trebala osuditi i javno reći da to nema veze s njima a ne poslije toga davati izjave tipa: Tako vam i treba kad ste nevjernici. Mislim da je čovječanstvo već došlo na tu razinu da shvati da se vjera treba poštivati i da nas vjera ustvari uči kako da budemo tolerantni jedni prma drugima a ne kao u križarskim ratovima ubijamo jedni druge zbog vjere. I još jedna stvar, znam da je neumjesno šaliti se na račun tuđe vjere ali dajte oladite malo od tih ekstremističkih fora, ako spomenem Isusa/Budu/Alaha na nekom šaljivom smislu ne znači da sam ti yebo mamu.

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Google odbio Bijelu kuću

Onaj tko kaze da Muslimani nisu zatucani ili laze ili je on zatucan.

http://isvijet.com.hr

0 8 hvala 0
13 godina
Edge kaže...

Nisu svi! Po tebi tko je god musliman ne može biti pametan. Bravo!

16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Oni se tamo bore za svoja prava (Sirija recimo)

Kakva prava? Ti shvaćaš da sad pale i žare ti koji su svrgavali (i svrgavaju) prošle vlasti? Još je veća ironija da ih "Zapad" protiv kojeg su orjentirani - podržava logistikom i oružjem.

17 godina
Edge kaže...

Meni se cini da ti nisi nista manje zatucan od "muslimana".

Mene, a i bilo koju drugu nezatucanu osobu bi zgrozio ovakav rasisticki nastrojeni komentar.

Razmisli prije no sto kazes ili napises nesto!

- Psiho246
17 godina
odjavljen
Google odbio Bijelu kuću

Dobro koristit cu drugi izraz, u globalu nisu zatucani nek su primitivni, ali naravno da postoje iznimke.

Ubit ljude radi diranja u vjeru je retardirano.

http://isvijet.com.hr

1 5 hvala 0
17 godina
Google odbio Bijelu kuću

Molio bih komentatore da ne vrijeđaju tuđe vjerske i ine osjećaje s bilo koje strane, te da se suzdrže od vulgarnosti. Ukratko, ponašajte se u skladu s pravilima foruma. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 19:55 (Drago).

5 2 hvala 1
13 godina
Edge kaže...

Dobro koristit cu drugi izraz, u globalu nisu zatucani nek su primitivni, ali naravno da postoje iznimke.

Žalosno je što tako razmišljaš. Ovi što to rade se debela manjina. Ali u jednu ruku ih razumijem. Teroriziraju se od 60'-ih godina, konstantno. Ubijaju im djecu svakodnevno, oni se rađaju sa željom za osvetu svojih. To što taj narod proživljava (arapi, palestinci...) je čudo jedno i to u 21. stoljeću pred očima javnosti. A SVI znamo KO stoji iza toga...

Ja sam davno ostavio religiju i sve su mi glupe, ali vrjeđati nekoga po religijskoj osnovi je glupo i prije je to zatucano.
Muslimani su podjeljeni u dvije skupine - Šiti i Suniti. Biju se između sebe što opet znamo kome ne odgovara. Razlika je što jedni sljede proroka Muhameda, drugi ne.

Drago, izvini ali ovo sam morao napisati.

17 godina

Nisam mislio na tebe.

This space for rent!
17 godina
knight kaže...

Medjutim, kako je tema Google, prije svega:

4. Google je trebao ukloniti film, potpuno nevezano za demonstracije - samo na osnovu prijava korisnika i zbog sadrzaja koji poziva na mrznju, da ne bismo sutra imali mnogo vise Breivika nego ih sada ima.

p.s. Jesam za potpunu slobodu rijeci i interneta - ali dok ona ne ugrozava druge.  Medjutim, rijeci su kroz historiju vrlo cesto bile smrtonosne i nasilne.

Film ne poziva na mržnju, već se izruguje Muhamedu. U tome i jest poanta Googlea i EFF-a. 

Fora s tim nekim pravom na slobodu govora je da trpiš tog nekog drugoga i kada on o tvojim institucijama govori i ono s čime se ne slažeš. Ova ideja da je film kriv za nerede i ubojstva je zamjena teza, u stilu da su za huliganizam na gej paradama krivi oni koji dobiju kamen u glavu, a ne oni koji su ga bacili.

U tom smislu su za nerede na utakmicama valjda krivi nogometaši što su igrali dobor/loše/dosadno/zanimljivo/bilo kako, a ne huligani koji su počeli nerede. Bili su izazvani!

Zaključak ti je preopćenit i nema veze s konkretnim filmom.

Niti je film nasilan niti su mu riječi smrtonosne. Jednostavno je amaterska parodija Muhameda, loša i glupa, posve nebitna, ali izmanipulirana, slabo obrazovana rulja u nekim od najpotlačenijih dijelova svijeta je nasjela na propagandu koja je iskoristila taj posve nebitni filmić i svoje frustracije zbog jadnog života iskaljuje životinjski divlje, bez ikakvog stvarnog smisla i razloga. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Edge kaže...

Žalosno je što tako razmišljaš. Ovi što to rade se debela manjina. Ali u jednu ruku ih razumijem. Teroriziraju se od 60'-ih godina, konstantno. Ubijaju im djecu svakodnevno, oni se rađaju sa željom za osvetu svojih. To što taj narod proživljava (arapi, palestinci...) je čudo jedno i to u 21. stoljeću pred očima javnosti. A SVI znamo KO stoji iza toga...

Ja sam davno ostavio religiju i sve su mi glupe, ali vrjeđati nekoga po religijskoj osnovi je glupo i prije je to zatucano.
Muslimani su podjeljeni u dvije skupine - Šiti i Suniti. Biju se između sebe što opet znamo kome ne odgovara. Razlika je što jedni sljede proroka Muhameda, drugi ne.

Drago, izvini ali ovo sam morao napisati.

Kolko ja znam ta je podjela nastala medu muslimanima nakon smrti Muhameda? I jedni i drugi ga priznaju za proroka samo sto je razlika nastala u odabiru "vođe" nakon smrti Muhameda. Jedni su smatrali da vođa mora biti iz obitelji Muhameda a drugi da ne mora.

17 godina
Google odbio Bijelu kuću

Pogledao sam onaj trailer ( 13 min ) i toliko loš film u životu nisam gledao. Smatram da je glavni problem muslimana ( ili onih koji tvrde da to jesu ) u tim zemljama uglavnom needuciranost i čak nepoznavanje same vjere pa su ovakvi manipulativni izljevi fanatizma česti. Kakva je to religija koja te pretvara u takve zvijeri zbog ovakvog banalnog povoda. Ne bi li religije trebale propovjedati bezuvjetnu ljubav bez obzira na ikakve ovozemaljske provokacije. Smatram da ovo nije ustanak religioznih muslimana, nego izmanipuliranih muslimana i stoga u potpunosti podržavam odluku Googlea.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
17 godina
Ad4pt3r kaže...

Ne bi li religije trebale propovjedati bezuvjetnu ljubav bez obzira na ikakve ovozemaljske provokacije. .

Ne bi.

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
Ad4pt3r kaže...

Ne bi li religije trebale propovjedati bezuvjetnu ljubav bez obzira na ikakve ovozemaljske provokacije. .

Ne bi.

Problem je što su religije ljudska filozofija. Ne podržavam koncept religija, ali smatram da ukoliko već trebaju postojati moraju utjecati povoljno na moral i opće društveno stanje što one jednostavno ne čine.

No sad već odmičemo od teme.

We are nothing but the stones to pave the way...
14 godina
neaktivan
Google odbio Bijelu kuću

Religija i povijest ... dvije najveće ljudske laži i stalni uzroci mržnji, ratova, gluposti i nazadovanja.

0 1 hvala 0
14 godina
Father_Dougal kaže...
NecroKnight kaže...

Kako su ti Arapi zatucani, neki kreten iz SAD-a objavi neki glupi šrot film koji vrijeđa islam i zbog se cijeli Bliski Istok digne na noge. To je kao da svi krščani na zapadu pošize kada netko objavi šaljivu karikaturu o Isusu.

Normalbo pa ljudima to smeta kad se izruguje tome nama je to sveta stvar a tebi nista neznaci u tom je razlika,ali neidemo mi sad plait redakcjiu BUG-a i terat na lomaču one koji su takve stvari postali.

Smatrao bi opravdanim takve cinjenice da se vrijeda muhamed u nekom visokobudžetnom američkom filmu ali u ovakvom filmu po meni nema smisla.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice