Dostupna Opera 11.50 alpha

poruka: 81
|
čitano: 6.885
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupna Opera 11.50 alpha".
16 godina
protjeran

Odlican browser, odlicne mogucnosti... narocito opera unite kao predobra platforma koja bi u slucaju popularizacije mogla biti puno vise, puno bolje od jedne socijalne mreze :)

nazalost, dosta spor browser prilikom ucitavanja sadrzaja(aplikaicje s mnostvo datoteka) te prilikom "budjenja iz sna" - racunalo ne koristimo, browser ostavimo upaljen i nakon 12h se vratimo, jendostavno koma :( al i chrome je od toga patio do v6 ili 7.....

pozdrav

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dostupna Opera 11.50 alpha

Bravo za operu! :)

Malo off topica:

Izgleda da je Bug odlučio ignorirat Chrome koji je prije 4-5 dana nadograđen na v 11. 

17 godina
neaktivan
Sve sam izmjenjao (konf fajlove) ali nikako ne mogu dobiti stari speeddial...

Valjda u ovoj verziji budem mogao...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
neaktivan
Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
15 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

Odlican browser, odlicne mogucnosti... narocito opera unite kao predobra platforma koja bi u slucaju popularizacije mogla biti puno vise, puno bolje od jedne socijalne mreze :)

nazalost, dosta spor browser prilikom ucitavanja sadrzaja(aplikaicje s mnostvo datoteka) te prilikom "budjenja iz sna" - racunalo ne koristimo, browser ostavimo upaljen i nakon 12h se vratimo, jendostavno koma :( al i chrome je od toga patio do v6 ili 7.....

pozdrav

Istina malo je sporiji kaka ga "budimo it sna", ali puno više prednosti nego nedostataka,a koji pravi (ne povremeni) korisnici opere već odavno znaju.

Što se tiče Chrome web browsera, on i dalje pati od nekih dječijih bolesti ,a koje je opera patila do ver 6 ili 7:) (Print options, mogućnost samo downloada datoteke ne i otvarnja datoteke npr.)

BassMan kaže...

Malo off topica:

Izgleda da je Bug odlučio ignorirat Chrome koji je prije 4-5 dana nadograđen na v 11.

Ne znam da li im je to promaklo, ali im je promaklo npr:

http://www.bug.hr/forum/post/internet/opera-mini-6-opera-mobile-11/1793727.aspx

17 godina
neaktivan
Nije to to lazy... Vec sam tako nesto slicno napravio... tako da se nista ne mjenja...

Mene nervira cjelokupni speeddial ovakav kakav je sada...
17 godina
neaktivan

Sad nije mi jasno...

Da li cu moci paralelno raditi na dve Opere (stabilna i beta) ili tek sa izlaskom 11.50 i njenim NEXT-om? NEXT znaci da se mogu izivljavati nad betom dok mi stabilna verzija ostaje netaknuta? :)

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Nije to to lazy... Vec sam tako nesto slicno napravio... tako da se nista ne mjenja...

Mene nervira cjelokupni speeddial ovakav kakav je sada...

A zasto se jednostavno ne vratis na jednu verziju unazad i cekas Swordfish? Doduse ja koristim 11.10 ali ne koristim speed dial i nikad ga nisam koristio....navik'o sam da koristim nicknamove za bookmarkse...za 10 njih pamtim....za ostalo tu je panel  {#}

17 godina
neaktivan
Ma lijen sam instalirati verzije natrag :)

Znas kako je to :)
17 godina
neaktivan

BTW

Nisi jedini kome se Speed Dial ne svida. Covjek na linku kaze da Opera naprosto guta memoriju sa ukljucenim dijalom

Latest Opera’s Speed Dial Is Too Fat 

17 godina
neaktivan
Meni ne guta nista vise nego prosle verzije... (10 otvorenih tabova i youtube koji pusta Epicu :) ) oko 240 MB i cijelih 1 - 2% cpu timea na jednoj jezgri...
17 godina
BassMan kaže...

Malo off topica:

Google svako malo izbaci novu verziju Chromea... To vise uopce nije neka vijest. Cudim se kad prodje tjedan a nije izasla nova verzija... ;)

16 godina

ne sviđaju mi se ove nove verzije

17 godina
neaktivan
Memphis kaže...

ne sviđaju mi se ove nove verzije

Ni meni iako pokusavam natjerati da izgleda kao stara...

U svakom slučaju ništa ne gubimo da se opet vratimo na staru jer podrzavaju sve sto i ove...

17 godina
neaktivan

ne znam kak vi, al ja sam sebi uspio nariktat i podesit da mi bude ko i u prijašnjim verzijama {#}

jedino kaj se search bar priljepio tik ispod address bara.... al navikneš se ^^

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HBomb kaže...

ne znam kak vi, al ja sam sebi uspio nariktat i podesit da mi bude ko i u prijašnjim verzijama  {#}

jedino kaj se search bar priljepio tik ispod address bara.... al navikneš se ^^

Ma i ja sam si naredio slično...

Ali nije to to...

Pogotovo sto zelim 4x3 kako je bilo a ne ovo 3x4 ili slicno...

15 godina
neaktivan
Ova opera je najinovativniji browser čini mi se. Svakih malo nesto novo izmisle. Ima neke funkcije koji drugi nemaju. Pokušavao sam ponekad preci na neke druge, ali fali im ono nesto :) čudi me da je jos uvijek na tako malom broju korisnika...
Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BassMan kaže...

Malo off topica:

čini se da netko nije dobio pinku... kad se samo sjetim algebre {#}

zitzko kaže...
TranceMight kaže...

pozdrav

Istina malo je sporiji kaka ga "budimo it sna", ali puno više prednosti nego nedostataka,a koji pravi (ne povremeni) korisnici opere već odavno znaju.

Što se tiče Chrome web browsera, on i dalje pati od nekih dječijih bolesti ,a koje je opera patila do ver 6 ili 7:) (Print options, mogućnost samo downloada datoteke ne i otvarnja datoteke npr.)

BassMan kaže...

Malo off topica:

Ne znam da li im je to promaklo, ali im je promaklo npr:

http://www.bug.hr/forum/post/internet/opera-mini-6-opera-mobile-11/1793727.aspx

nisam to primjetio, kod mene otvara skinutu datoteku (pokreće) bez problema. na što si točno mislio? ili te ja nisam dobro razumio?

Beno kaže...
BassMan kaže...

Malo off topica:

Google svako malo izbaci novu verziju Chromea... To vise uopce nije neka vijest. Cudim se kad prodje tjedan a nije izasla nova verzija... ;)

ova verzija je ipak na neki način revolucionarna u odnosu na prethodnu verziju: ima voice command dakle ne moraš pisati nego diktiraš i tekst se upisuje sam.

Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 17:33 (karakteran).
17 godina

@HBomb

za brisanje tražilicce iz speed diala

Odi na postavke (ctrl+F12) ->pretraživanje->klikni na Bing (ili koja ti je već tražilica u speed dial-u)->uredi (gumb sa desne strane)->detalji->i odčekiraj "upotrebi kao tražilicu brzog biranja"
finito :D

/y OOM
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 18:25 (noob007).
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ova verzija je ipak na neki način revolucionarna u odnosu na prethodnu verziju: ima voice command dakle ne moraš pisati nego diktiraš i tekst se upisuje sam.

Po čemu je to revolucionarno? Opera ima vec 6 godina...

KAKO mozes nesto sto je vec prije postojalo zvati revolucionarnim jer je implementirano u "popularnijem browseru"???

15 godina
protjeran
adresirao sam se na chrome. to je bitna promjena u dosadašnjim verzijama.
čemu povišen ton? jel te smeta što je chrome i dalje brži i popularniji?
Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
17 godina
neaktivan

Ne volim valoriziranje nečega iako to ne zasluzuje...

I ovo je tema o operi... prestanite više s usporedjivanjima i pricanjem o ostalim browserima :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 18:29 (EnlightenedPhoenix).
17 godina

Ako imate problema sa speed dialom u smislu da vam ne prikazuje cijelu stranicu u thumbnail-u, već one "inteligentne" logo-e, evo mali trik:

1)desni klik na thumbnail-> osvježi svakih-> npr. 2 sata...

2)desni klik na thumbnail ->osvježi (sada bi se trebala prikazati cijela stranica)

3)desni klik na thumbnail-> osvježi svakih->nikad

finito :D

btw. u verziji 11.50 thumbnailovi se ne učitavaju ( sa HDD-a) pri svakom pokretanju, već su instant kao i u starom speed dial-u

/y OOM

0 0 hvala 0
17 godina
karakteran kaže...

Chrome je smeće!

have a nice day

/y OOM
15 godina
protjeran
noob007 kaže...
karakteran kaže...

Chrome je smeće!

have a nice day

{#}

btw, jel opera i dalje ima problema s ispravnim prikazivanjem nekih siteova? jel ju se treba i dalje maskirat?

otvara li google body?

17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
{#}

btw, jel opera i dalje ima problema s ispravnim prikazivanjem nekih siteova? jel ju se treba i dalje maskirat?

otvara li google body?

Svi browseri imaju problema sa pojedinim stranama. Cak i IE ima problema. Problem je sto neki browseri prave probleme na neproblematicnim stranama (al sam upotrebio ispravne rijeci...)

Inace da. Kod mene otvara sve, na prijasnim verzijama Opera je zadavala glavobolje korisnicima ovog foruma sto se tice Silverlighta, TinyMCE editora. Ruku na srce, imam i FF4 i Iron i Firefox, cini mi se, ne radi probleme.

No...to je druga tema. Ostajem na Operi :)

17 godina
karakteran kaže...
noob007 kaže...
karakteran kaže...

Chrome je smeće!

have a nice day

{#}

otvara li google body?

jel chrome dobio bookmark button (padajući meni)?

jel treba instalirat addon za takvu banalnost?{#}

/y OOM
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 19:04 (noob007).
16 godina
neaktivan

opet ovaj troll...

drž' se svog chromea i okani se tema di se spominje Opera... samo smetaš ljudima koji bi možda i prokomentirali vijest...

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Kako da iskljucim funkciju na 2 brza klika razlicitim tipkama misa i istovremenom kliku?

Dakle, hocu da mi ti potezi ne rade nista.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Kako da iskljucim funkciju na 2 brza klika razlicitim tipkama misa i istovremenom kliku?

Dakle, hocu da mi ti potezi ne rade nista.

U Operi?

Ako je u Operi iskljuci mouse gestures

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice