Developanje i developersko prigovaranje

poruka: 25
|
čitano: 3.439
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Developanje i developersko prigovaranje".
17 godina

Iz teksta nije jasno na koji način su se "našalili".

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Developanje i developersko prigovaranje

Neću ulazit u to koja strana je u pravu. Ali očito je da se bori sa vjetrenjačama u struci gdje dominiraju muškarci. Svi su izašli kao poraženi i mislim da bi trebla drugačije upozoravati na sexizam u struci. Bar bi ona kao developer trebala znat onu, pravi alat za pravi posao!

16 godina
odjavljen

Dougale, dodao sam citat autora komentara (otpuštenog). :)

:)
17 godina
Tonči kaže...

Danke.
Daklem, stajem na njenu stranu, ali samo utoliko što ima pravo da joj smetaju seksističke šale.
Trebala je to riješiti sa organizatorom, sa njima dvojicom, na kraju krajeva, a postanje na twitter je pretjerivanje.

Organizator je to trebao riješiti sa njima dvojicom diskretnije. 

Sve ostalo je plod glupog mozga sudionika.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 20:12 (Father_Dougal).
16 godina

Ma bezveze.

Tipicno americko pretjerivanje.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina
odjavljen
-
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 11:42 (Tonči).
14 godina
protjeran

DongleGate.

Uglavno pretjerivanje jedne nedo*** feminiziranje babe koja od muhe slona radi. Treba razlikovati šalu od mišljenja pa bila ona i seksistička - šala je! Uostalom prisluškivala je razgovor dvojice developera u redu iza sebe i onda ih slikala bez pitanja, da bi na kraju jedan od njih i otkaz dobio, ddos i gluposti.

Bilo bi najbolje da nam lijepo odrežu jaja svima, pa da budemo podložni dobri eunusi (isprike moderatorima), osjećajni lišeni bilo kakvog muškog u sebi. Valjda bi onda najsretnije bile.

Ad astra peronospora

22 3 hvala 5
17 godina
neaktivan

Dvije stvari su kritične da je ova priča dobila toliku popularnost: otkaz developeru i totalno narušavanje privatnosti od Adrie  (po domaći Jadranke). Neću ulaziti u raspravu oko onoga što je izrečeno, ali smatram da nije zaslužio otkaz zbog toga (makar, možda mu je bolje da vise ne radi u firmi koja ga je otpustila zbog glupe otrcane šale...). A druga stvar... ono što je naljutilo mnoge je Jadrankino ponašanje. Najprije je prisluškivala razgovor između dvojice nepoznatih ljudi (da bi se ubacila u razgovor, par min. prije incidenta) i onda kad je čula nešto što joj se ne sviđa - slikala ih i javno osramotila! Znači umjesto da im je direktno rekla da joj to smeta i da prestanu... javno ih je ponizila. S obzirom da je i ona bila objavila par seksitičkih komentara na Twitteru, kladio bi se da je ona proračunato preuveličala situaciju kako bi privukla pozornost na sebe... bez obzira na posljedice. Ili druga mogucnost - da je ona nesposobna za komuniciju u normalnom obliku (odnosno direktno reći što mislisš) - što je ironično - jer je komunikacija njezin posao (... evangelist {#}).

11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quiem kaže...

Bar bi ona kao developer

technological evangelist is code name for bullsh*t

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 21:03 (Zoidberg).

18 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Interesantno u svemu ovome je da se sada govori o dvije tvrtke za koje do prije par sati većina nas nije ni znala da postoje.

Možda Jadranka nije imala na u planu ovak rasplet događaja, ali "Mission accomplished".

Ovaj profil je pod zaštitom Chucka Norrisa.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 21:53 (1man).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bože moj, koji idiotizam i pretjerivanje. Čak i da je šala bila malo seksistička (što je isključivo stvar subjektivnog dojma), zar je stvarno bila toliko grozna da su zaslužili otkaze i izloženje bijesu bezumne internetske rulje?! Koji je ku**c sa današnjim ljudima, svi su preosjetljivi i opsjednuti ovom debilanom nazvanom političkom korektnošću, jednom od najgorih pošasti modernog doba.

But where did he come from, this fleck of spite in an abandoned paradise?

17 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da mnogi naprave krivu pretpostavku, kao i ja upostalom, kada sam prvi put pročitao članak. Komentar nije bio upućen na javnoj prezentaciji, dečki su se međusobno šalila iza gospodične, koja je "slučajno" čula dio razgovora i zbog nekog razloga ga našla uvredvljim, iako se meni osobno takav ne čini. 

Što se mene tiče ponjela se kao kuč*k i zaslužila je otkaz.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To vam je taj američki cirkus AKA 'Politically correct'. On kriv za puno zla u današnjem svijetu, a neki pametni ljudi ga zovu i novim fašizmom.

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ovo me posjeća na onu glupost sa ASUS-ovim tabletom kada su komentirali dupe ženkske koja je stajala pored tableta.

Usidjelicama treba zabraniti pristup internetu.

Osobono,da sma na mjestu ove dvojice,podigao bih privatnu tužbu i oderao ju do gole kože da završi na cesti.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina

Super mi je ta ekipa koja pokusava iskorijeniti ponasanje koje nam je zapisano u genima i ispunjava prvi zakon zivota - razmnozavanje. Postoji neka etika, bonton, kako god - sto se smije reci na glas a sto se smije reci "na pivi". No muski ce uvijek biti muski i vecina stvari u zivotu nam se vriti oko seksa. Tako smo programirani. Zato nas i ima 6 milijardi.

Sada su odjednom svima aureole narasle iznad glave, lome se koplja, bijesna rulja moralizira, vjesala se pripremaju.

Muskarac ce se frendovima pohvalit kakva mu je nova zenska, kako pusi (cigarete), da li guta (glasno vodu), sta sve voli (gledati na tvu) i gdje ju je sve (masirao). No ni ta zenska nece "ostat duzna". Budite sigurni da za svaku vasu zensku, njene frendice tocno znaju koliki vam je (IQ), koliko ste dobri (kuhari) i gdje ste na listi medju njenim bivsima - od velicine (srca) pa do izdrzljivosti (na benchu). Pa i ako ste recimo ispalili prerano (neki vic) ili vam je frend odlucio zaspati u nezgodno vrijeme, ona ce vas potapsati po ramenu i reci da nije bitno... no na sljedecoj kavi ce se  frendicama bome pozaliti i posteno ce se nasmijati vasoj nesreci.

Pa i ta Adria je garantirano komentirala frendicama svoje decke. Samo sto je nitko nije snimio i objavio na twitteru. Njoj treba lekcija iz privatnosti.

Mozda sam sirovina, no za mene bi seksizam bio da su rekli kako je zeni mjesto u kuhinji a ne na developers konferenciji. I tu ima svako pravo da se naljuti. A ovo je obicna dvosmislena geek fora koja koketira sa seksom. A sveli su ih na razinu baustelaca koji fuckaju za zenskama na ulici.

28 0 hvala 5
16 godina
dado kaže...

Super mi je ta ekipa koja pokusava iskorijeniti .................

Care! {#}

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
12 godina
protjeran

Ženama koje ne znaju svršity, svaka šala smeta.

6 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
Tonči kaže...

Danke.
Daklem, stajem na njenu stranu, ali samo utoliko što ima pravo da joj smetaju seksističke šale.
Trebala je to riješiti sa organizatorom, sa njima dvojicom, na kraju krajeva, a postanje na twitter je pretjerivanje.

Organizator je to trebao riješiti sa njima dvojicom diskretnije. 

Sve ostalo je plod glupog mozga sudionika.

Kao prvo sala nije bila seksisticka, spominjanje anatomije ne znaci automatski seksualne kontacije. Drugo ljudi su medjusobno pricali, nisu su se njoj obracali i trece ocito je rijec o osobi koja ima mentalnih problem sto se moze viditi iz njenih prijasnjih cirkusa.

https://amandablumwords.wordpress.com/2013/03/21/3/

17 godina

nakon svega što sam pročitao da je radila i kako se ponijela, ženska je očito frikuša a takvima "evanđelizam" i ostale religije i sl. ograničenja kroz iracionalne stavove služe samo kako bi nametali svoje sje*ane, nerealne i diktatorske stavove ostalima. Potpuno podržavam reakciju javnosti koja je odlučila sankcionirati tvrtku koja je otpustila ove programere iako sam fasciniran da je ljudima stalo tako se zauzeti za druge. možda je to početak nove svijesti u kojoj je sudstvo internet javnost a ratovi se vode kao virtualne svađe

a ova frikuša ne zaslužuje raditi u okolini s ljudima (no ni s životinjama)

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pranja kaže...

Ovo me posjeća na onu glupost sa ASUS-ovim tabletom kada su komentirali dupe ženkske koja je stajala pored tableta.

Usidjelicama treba zabraniti pristup internetu.

Osobono,da sma na mjestu ove dvojice,podigao bih privatnu tužbu i oderao ju do gole kože da završi na cesti.

Završila je na cesti... ili odlukom njene firme ili zbog DDoS napada koji je na neko vrijeme potpuno ugušio servise tvrtke.

17 godina
mito_i_korupcija kaže...
Kao prvo sala nije bila seksisticka, spominjanje anatomije ne znaci automatski seksualne kontacije. Drugo ljudi su medjusobno pricali, nisu su se njoj obracali i trece ocito je rijec o osobi koja ima mentalnih problem sto se moze viditi iz njenih prijasnjih cirkusa.

To ne znaš i ne možeš znati. Čak i sa dodanim tekstom nije točno jasno što su točno rekli, no bez obzira, postoji pravilo gdje se što smije reći. Ti smiješ biti šovinist, nacist - u svoja četiri zida. To te ne čini manje kretenom, no ne može te nitko spriječiti da imaš kakve god stavove. No kad se nalaziš na javnom mjestu, moraš posebno paziti što radiš i govoriš, jer si za svoje stavove i riječi odgovoran samo ti. Možda ne znate (a po tome što se brlja u ovom threadu, rekao bih da ne znate), no u SADu je spolna diskriminacija i seksizam "zločin" puno veći nego što je to kod nas. Napisao sam već da je pretjerano reagirala, no da se seksizam u javnosti, među ljudima kojima bi to moglo smetati, mora kazniti - e pa mora. Dečki nisu bili sa frendovima na pivi, i to je ona krucijalna razlika koju ne razumijete. Bili su u javnosti i nisu pazili na jezik. A ako se sjedi stolica do stolice, tu nema govora o privatnosti. Ako želiš privatnost, unajmi si ložu.

15 godina

Vjerovali ili ne, ova objava je, osim izbacivanja dvojice s fotografije van dvorane i konferencije, rezultirala i otkazom inženjeru PlayHavena.

Nisu izbačeni, samo su organizatori došli do njih i malo porazgovarali s njima:

It was later widely reported across Twitter and tech forums that the two guys Richards pointed out to staffers were kicked out of the conference. Not so, lead conference organizer Jesse Noller told us in an email: "They were pulled aside, spoken with, and then returned to their seats to the knowledge of the staff and myself."

http://www.motherjones.com/politics/2013/03/pycon-2013-sexism-dongle-richards#13641134886721&action=collapse_widget&id=6084229

0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
mito_i_korupcija kaže...

To ne znaš i ne možeš znati. Čak i sa dodanim tekstom nije točno jasno što su točno rekli, no bez obzira, postoji pravilo gdje se što smije reći. Ti smiješ biti šovinist, nacist - u svoja četiri zida. To te ne čini manje kretenom, no ne može te nitko spriječiti da imaš kakve god stavove. No kad se nalaziš na javnom mjestu, moraš posebno paziti što radiš i govoriš, jer si za svoje stavove i riječi odgovoran samo ti. Možda ne znate (a po tome što se brlja u ovom threadu, rekao bih da ne znate), no u SADu je spolna diskriminacija i seksizam "zločin" puno veći nego što je to kod nas. Napisao sam već da je pretjerano reagirala, no da se seksizam u javnosti, među ljudima kojima bi to moglo smetati, mora kazniti - e pa mora. Dečki nisu bili sa frendovima na pivi, i to je ona krucijalna razlika koju ne razumijete. Bili su u javnosti i nisu pazili na jezik. A ako se sjedi stolica do stolice, tu nema govora o privatnosti. Ako želiš privatnost, unajmi si ložu.

Da skratimo ovo filozofiranje. Dolje su linkovi njenih izjava kojima ona izlazi u javnost.

http://favstar.fm/users/adriarichards/status/3150977288

http://favstar.fm/users/adriarichards

Neo-liberalni profesionalni branitelj "ljudskih prava" do smrti svega što je potpuno normalno. Svjesni i zlonamjerni izazivatelj razdora i sukoba gdje god se pojavi. Nema tu ali, ako, možda i ostalo. Dečki su se ponašali potpuno normalno za 98% muško društvo. Isto kako se i žene šale na račun muškaraca kada su u velikoj većini. Nema tu ničega uvredljivog i neprimjerenog. Tko misli suprotno ima ozbiljan problem....

15 godina
neaktivan
dado kaže...

Pa i ta Adria je garantirano komentirala frendicama svoje decke. Samo sto je nitko nije snimio i objavio na twitteru. Njoj treba lekcija iz privatnosti.

Nema niti potrebe kada je to sama napravila: https://twitter.com/adriarichards/status/312265091791847425 i to pogledajte datum!

Malo licimjerno ne?

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 11:28 (Xanzzu).
17 godina
Xanzzu kaže...
dado kaže...

Nema niti potrebe kada je to sama napravila: https://twitter.com/adriarichards/status/312265091791847425 i to pogledajte datum!

Malo licimjerno ne?

Klasicna isfrustrirana licemjerna glupačica... klasična "frikuša"...  jedino ako je shemale, onda joj se definitivno ne može zamjerit :-) U svakom slučaju, preventivna terapija, zabranit svako daljnje javno djelovanje, objavljivanje na internetu, korištenje interneta i mobitela...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice