Čarobni miš

poruka: 127
|
čitano: 19.027
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Čarobni miš".
16 godina
neaktivan
Čarobni miš

Upravo koristim mightija kod frenda, lijep miš, ali nije to "to". Ona kuglica u sredini je premala, bočne tipke wtf? jedna tipka koja je zapravo cijela površina miša je za mene čudno. Lijevi i desni klik rade fino, ali mi se doima malo neprecizam.

Ovaj novi, nadam se da je bolji, ali čisto sumnjam.

music's got the feeling supreme
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čarobni miš

Ovaj miš je dosta nefunkcionalan za raditi npr u Autodesk Mayi, gdje neznam što bi bez srednjeg gumba tj kotačića. Jednostavno ne vidim kako bi to moglo funkcionirat na ovom mišu.

Fora je po inovativnosti, ali upitne funkcionalnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 22:18 (PICART).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Čarobni miš
bestia kaže...

Evo sam se neki dan malo poigrao s Mighty Mouse-om, i nista strasno. Ustravi da nisam procitao o njemu prije nego sto sam ga krenuo koristiti nebih ni primjetio da ima touch pad na vrhu. Klick Down uredno radi, touch neradi lose ali bi moglo biti vise irititajuce nego od koristi kod obrade fotografija i videa. Eto moji osobni dojmovi.

Mightya ili Magica?

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
neaktivan
PICART kaže...

Ovaj miš je dosta nefunkcionalan za raditi npr u Autodesk Mayi, gdje neznam što bi bez srednjeg gumba tj kotačića. Jednostavno ne vidim kako bi to moglo funkcionirat na ovom mišu.

Fora je po inovativnosti, ali upitne funkcionalnosti.

Pa isto kao i kotacic na obicnom misu, samo prstom predjes po srednjem dijelu misa (prema gore ili prema dolje).

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
Čarobni miš

Nija fora u skrolanju, već u pritisku kotačića. A ako se ne varam, srednjeg gumba nema, tj nema 3 guma.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Čarobni miš

Sreca pa ima Deathadder Mac edition.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Sreca pa ima Deathadder Mac edition.

i obicni radi najnormalnije, isprobano, logitech ima katasrofa drivere za maca btw.

17 godina
neaktivan
PICART kaže...

Nija fora u skrolanju, već u pritisku kotačića. A ako se ne varam, srednjeg gumba nema, tj nema 3 guma.

Upravo danas kupio mighty mouse (stari, bez touchpada) i super je. Treba se naviknuti da mis klikce cijeli i da kuglica nece kliknuti, ali polako se navikavam i mislim da je fakat guba. Ima tri tipke jer mis kuzi kad je stisnut po sredini, a kad lijevo ili desno.

17 godina
protjeran
dgigibao kaže...
bestia kaže...

Evo sam se neki dan malo poigrao s Mighty Mouse-om, i nista strasno. Ustravi da nisam procitao o njemu prije nego sto sam ga krenuo koristiti nebih ni primjetio da ima touch pad na vrhu. Klick Down uredno radi, touch neradi lose ali bi moglo biti vise irititajuce nego od koristi kod obrade fotografija i videa. Eto moji osobni dojmovi.

Mightya ili Magica?

Magic,

Isprika, sad sam skuzio da sam krivo napisao, navikao malo na staro ime.

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Čarobni miš

Mene fascinira arogancija Applea da ta smeća od "miševa" naziva tako pretenciozno...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čarobni miš

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

kako ovo dvoje moze ici zajedno:

Ergonomija također može predstavljati problem kod dijela korisnika. Dimenzije miša su prilično male (osobito visina) tako da nam miš ne “sjedi” u ruci što može biti problem onima sa većom šakom te onima koji provode osam sati dnevno za računalom.

Sve u svemu ja sam zadovoljan Magic Mouseom i mislim da predstavlja korak naprijed za jedan Apple miš ali i korak naprijed za miš općenito te u budućnosti možemo očekivati pojavu sličnih proizvoda i drugih proizvođača.

Neodlučan

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
naxeem kaže...

Mene fascinira arogancija Applea da ta smeća od "miševa" naziva tako pretenciozno...

evo ga i čudilo me zašto prije nisi počeo 

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Naxeem i Petric bi stvarno trebali na lijecenje. Jos se naxeem u vecini slucajeva kontrolira, ali petric je vec vecini ljudi postao dosadan sa svojom mrznjom prema Apple-u. U pocetku je bilo smjesno, ali sad to tolko forsira da vec granici sa zdravom pameti.

16 godina
neaktivan
Čarobni miš

ybt Apple i njihove ušminkane gluposti. Te sad  Touch screen pa ovo pa ono. Ma stara dobra Nokia 3310 radi i sada kod mog brata i Iphone kupila njegova sestra i za mjesec dana se izgrebao ovo ono itd. Bratu je najmanje 100 puta ispala i razbila se na pod.

Isto kao i ovaj miš. Meni je 100x puta udobnije na mišu nego na touchpadu npr.

0 1 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Nisu oni slučajno dali to ime. Ovako te priče idu: moja mama pred pezniju počela raditi na računalima i jedan dan se, naravno, stvar pokvari. Mama dođe doma iznervirana i kaže 'Ma serviser mi je rekao da se pokvarila magnetna ploča!'. Ja zastanem i udahnem duboko, da se mogu što jače nasmijati, kad moja žena hitro uskoči da je ispravi 'Mislite, magična, a ne magnetna ploča?'.

Dakle, jednostavnim ispitivanjem tržišta svatko može uvidjeti da su nazivi poput magic, mighty ili možda u budućnosti magnetic (?) već ljudima u glavi pa kad takvi dođu u dućan kupiti računalo velika je vjerojatnost da će ono šta 'prevale preko usana' i dobit u vrećicu. 

Inače, probao sam te mac miševe i teško su sranje. A, inače, kupio sam i dva Mac-a (27" i5 i MacBook Pro 17") pa nije da mrzim Mac, al' kad je oni naprave govno onda je ono mighty (ili magic, svejedno).

17 godina
neaktivan
Čarobni miš

kad si prije kupija 27 inčni i5 kad još nije u prodaji?! imaš exkluzivu kod Jobsa?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ma, to je opći trend i svi to koriste..

Još je dobro dok je miš, a ne 'sustav za komunikaciju s računalom'..

Neću komentirati dizajn i funkcionalnost da se mac-ovci ne dignu na stražnje noge (kao što to obično biva kad se dirne u 'bezgriješni' mac), ali ergonomija mu sigurno nije jača strana. Taj miš je kao prvo premali i zapravo uopće ne može 'ležati' u ruci, niti dobro, niti loše. I dovoljno je vidjeti sliku, pa je jasno da rad s njime nije ugodan. Kao oni mali miševi za laptop..

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Jel ti recimo "UL30A-X5" ( to je navodno neki asusov laptop, valjda ) zvuči bolje kad želiš o nečem pričati, preporučiti nekome recimo ... ili ne preporučiti ... znaš, onaj UL30A-X5 od apple je stvarno smeće ... :D

A.
17 godina
neaktivan
bed kaže...
naxeem kaže...

Ma, to je opći trend i svi to koriste..

Još je dobro dok je miš, a ne 'sustav za komunikaciju s računalom'..

Neću komentirati dizajn i funkcionalnost da se mac-ovci ne dignu na stražnje noge (kao što to obično biva kad se dirne u 'bezgriješni' mac), ali ergonomija mu sigurno nije jača strana. Taj miš je kao prvo premali i zapravo uopće ne može 'ležati' u ruci, niti dobro, niti loše. I dovoljno je vidjeti sliku, pa je jasno da rad s njime nije ugodan. Kao oni mali miševi za laptop..

A probaj, možda ti bude loš, a možda ti bude baš ok ... ja sam probao neke miševe i mighty mi super odgovara iako uopće nemam male ruke. To je stvarno stvar navike.

A.
17 godina
dgigibao kaže...

kad si prije kupija 27 inčni i5 kad još nije u prodaji?! imaš exkluzivu kod Jobsa?

Puni dućani u Stockholmu.

17 godina
neaktivan
shkval kaže...
dgigibao kaže...

http://store.apple.com/se/browse/home/shop_mac/family/imac?mco=MTAyNTM5OTY

nema ga još ni na Švedskom apple store, nit je recenziran niti jedan 

15 godina
Čarobni miš

A jbt, mis ko mis Izlanuo se...neznam, meni izgleda ko neki sminkeraj,al ono..cekam frenda da nabavi pa cemo ga vidjeti na djelu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

A probaj, možda ti bude loš, a možda ti bude baš ok ... ja sam probao neke miševe i mighty mi super odgovara iako uopće nemam male ruke. To je stvarno stvar navike.

Tebi ne smeta jer je od Applea, a ne jer je stvar navike.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

A probaj, možda ti bude loš, a možda ti bude baš ok ...  To je stvarno stvar navike.

Ma nije stvar navike; radio s više različitih modela, i neki nakon više vremena rada nisu nešto, a neki legne od prve.. Neću prežaliti microsoft intellimosue prastari, taj mi je legao najbolje. I još ga imam i radi, ali k'o će ganjati kuglicu po stolu..

17 godina
dgigibao kaže...
shkval kaže...
dgigibao kaže...

http://store.apple.com/se/browse/home/shop_mac/family/imac?mco=MTAyNTM5OTY

nema ga još ni na Švedskom apple store, nit je recenziran niti jedan

Ima ga u svakom dućanu koji prodaje apple (inLife, itd.) i u većini robnih kuća (npr. Elgiganten), a mi smo na poslu dobili pred par dana 3 komada (ja dobio jedan). Jesu li neki testni primjerici il' ne, nemam pojma, i koga to briga. Uglavnom ja rekao da bi jedan, a oni ga donili. Online narudžbe moraju čekati kod svih (inwarehouse.se, dustinhome.se,...) pa i na apple.se. Ne pitaj me zašto.

evo, online su tu za 2 dana https://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=503658. Dakle, prvo su došli u dućane i isporučeni posebnim kupcima, a masovni grabež (online) ide ovi tjedan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 10:40 (shkval).
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...

Jel ti recimo "UL30A-X5" ( to je navodno neki asusov laptop, valjda ) zvuči bolje kad želiš o nečem pričati, preporučiti nekome recimo ... ili ne preporučiti ... znaš, onaj UL30A-X5 od apple je stvarno smeće ... :D

Ma bilo kako samo ne "Mighty mouse" i "Magic mouse" jer niti jedan Appleov miš do sada ne može približiti se Logitechovim i Microsoftovim miševima.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...
naxeem kaže...

Ma bilo kako samo ne "Mighty mouse" i "Magic mouse" jer niti jedan Appleov miš do sada ne može približiti se Logitechovim i Microsoftovim miševima.

Znaci trebali su ga nazvat: "Worse-than-any-logitech Mouse"?

Ne razumijem u cem je problem, mogu ga nazvat kako oce, stvar marketinga.

17 godina

zanimljivo i očekivano da je spomenuo Microsoft umjesto Razer :)

(šala mala :D)

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 12:35 (ivoleko).
17 godina
neaktivan

Nisam Razerove probao, ali Microsoftovi i Logitechovi miševi su vrh ponude.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice