Banke spašavaju HG Spot zaključana tema

poruka: 529
|
čitano: 121.441
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Banke spašavaju HG Spot".
15 godina
neaktivan
Re: Banke spašavaju HG Spot
Bugofil kaže...

ne možeš do beskonačnosti imati veliki promet. kad promet padne treba spustiti cijene 30-40% kao što je slučaj na zapadu gdje su česte sezonske rasprodaje pa i informatičke robe i poslovati na rubu isplativosti samo da bi zadržao kupce.

Neki ljudi stvarno nisu nikad kupili kompjuter. Je li ti kužiš kaj je 30-40% u kompjuterima? Mislim da bi čak i Artfull ovdje rekao da Apple ne može toliko spustiti cijene, a kamoli neki obični prodavači.

ihush kaže...
btw. neobično da se prodao kao sportaši u saboru

Kakav si ti bezobraznik, je li ti to o Mirku Filipovicu? Daj mu pošalji mail s imenom i prezimenom svojim, sramoto. Kriješ se iza nicka i pišeš ovakve gluposti.

15 godina
neaktivan

Bugofil dobro govori, ADM, RS i slični dučanu zarađuju po komponenti do 50kn i zato jesu tu di jesu. A ako je jedan HG spot nekada skuplji i do 400kn na komponentu od 1000kn, ne možeš mi pisat da nemaju mjesta za sniženje. Links je skuplji od protisa toliko (nikada neće biti jeftiniji) zato što ima poslovnicu velikih proporcija (plača najam), ima ohoho zaposlenih (koji se jave na telefon nakon 15sec i uvijek su spremni dati informaciju koja ti treba, tj. imaju daleko veće izdatke od jednog smrdljivog protisa sa 2-3 ljudi koji su bezobrazni i misle da se jedino kod njih može nešto kupit), a opet za razliku od HG-a imaju odličan servis i akcije koje su odlične, nekad stvari koštaju i preko 100kn jeftinije nego standardna cijena.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
16 godina
neaktivan
Ana.Matic kaže...

Ne smijem komentirati istinitost priče oko kamata, ali ukoliko se priča tako razvije to će biti završetak restrukturiranja HGspota i više neće postojati niti najmanja mogućnost stečaja (i sad je ta mogućnost puno manja nego kod većine naše konkurencije). Mi smo u plusu već 6 mjeseci koliko god to neke mučilo ovdje, a robe imamo najviše u Hrvatskoj tako da priče oko toga da nešto nemamo ne stoje. Naravno da neki naši manji dućani ne mogu imati izbor robe kao naš najveći u Utrinama, ali sve se može naručiti i obično stiže za dan, dva. Imamo potpisane ugovore s 15-tak najvećih dobavljača tako da teško može postojati nešto što nemamo u ponudi. Na kraju krajeva, u Utrinama imamo izloženih 124 modela laptopa, znači ne samo u ponudi nego otvorenih i izloženih koji se mogu ispobati.

Da, 124 laptopa koji su 2soma kuna jeftiniji u drugim ducanima, mozda ne sitih ali s istim i boljim komponentama....BEZOBRAZNO SKUPO....Neki dan vidio kako klincu stari za rockas kupuju laptop, vas covjek nudi skupo cudo s integriranom grafickom, kraj jeftinijeg :(....I zalosno je to sto su mu na kraju kupili, dok u protisu postoji laptop za istih 7soma s i5 i 5850 -.-
Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
15 godina
Banke spašavaju HG Spot

Gospodično Ana imao sam namjeru kod vas kupiti novo računalo, ali kad sam vidio cijene komponenata odma sam otišao u ADM.
Kod vas procesor Intel Core i5 2400, Sandy Bridge, socket 1155, 3100 MHz dođe 1699kn (ADM 1.342,97Kn) dok sam u ADM-u kupio Intel Core i5 2500K, Sandy Bridge, socket 1155, 3300 Mhz za 1600 kn.O ostalim komponentama bolje da ne pričam.

Možete vi imati robe koliko god želite, ali cijene su vam presmiješne.Molim vas propadnite što prije tako da naivni ljudi više ne nasjedaju na vaše fore i skupocijene proizvode.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 1:54 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

ihush kaže...

Kakav si ti bezobraznik, je li ti to o Mirku Filipovicu? Daj mu pošalji mail s imenom i prezimenom svojim, sramoto. Kriješ se iza nicka i pišeš ovakve gluposti.

Glavno da si se ti potpisao imenom i prezimenom, facewithascar. Ime facewithascar, prezime kaže?

17 godina
hrvooje kaže...

banke im produžuju život, kako bi si dale šansu za naplatu barem dijela duga. samo prolongiraju kraj i riskiraju još više novca al kriza u hr će trajati još dosta, jer ljudi jedva imaju za osnovne porepštine. izgubili su povjerenje kod kupaca, a ono se teško stiče

izgleda i da su i prpić i radoslav bili u krivu. trebat će puno više od kompjutora u akvariju punom ulja da bi hrvati potrošili novac kod vas.

Osnovni problem HG Spota u Vinkovcima je to što imaju jako uzak asortiman robe ne samo na policama nego i onog što se može uopće naručiti. Prodaju robu uglavnom iz M-Sana, ali neki drastično suženi izbor, i onda imaš situaciju da kod njih može naručiti da karikiram 10-ak modela monitora dok 200-300m dalje možeš naručiti bilo šta što nudi M-San, a naručit će ti i od nekog drugog dobavljača, a cijena ista, ili možda čak i niža tako da i kad odeš do HG-Spota doživiš to da bolje da nisi ni išao nažalost, a bili su dobra trgovina prije raspada.

15 godina
odjavljen
Bugofil kaže...
kad promet padne treba spustiti cijene 30-40% kao što je slučaj na zapadu gdje su česte sezonske rasprodaje pa i informatičke robe i poslovati na rubu isplativosti samo da bi zadržao kupce.

Očigledno neznaš koliko su mizerne marže u ICT trgovini ;)

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
17 godina
protjeran
facewithascar kaže...

Neki ljudi stvarno nisu nikad kupili kompjuter. Je li ti kužiš kaj je 30-40% u kompjuterima? Mislim da bi čak i Artfull ovdje rekao da Apple ne može toliko spustiti cijene, a kamoli neki obični prodavači.

ihush kaže...

30% 40 % 10% su aproksimativni postoci.

nemojte mi samo o maržama i inim gluparijama.

zakon tržišta je takav da te mali gaze ako si nesposoban ostat veliki.

uvijek ću radije platiti grafičku karticu, matičnu ploču, bilo što, 10% više u Linksu, Ve-milu, HG-Spotu; ako mi je dostupan dućan u mom gradu, nego kupovati u ADM-U, Protisu koji nemaju radnju u Osijeku.

u Protisu (Zagreb) sam bio prije nekoliko godina i mili bože to je rupa od prodavaonice, no ako je kod njih GTX 570 2300 kn a Links ju ne može spustiti ispod 3t kn onda mi tu nešto smrdi, jer Protis radi pametnije.

uz tu grafičku sam se počastio još s 4GB memorije, pa sam eto realno opet ostavio iste pare kao u Linksu.

btw;

uz put bih opravdao kolegu ihush-a jer nije "ležeći policajac" {#} bio jedini sportaš u Saboru.

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
15 godina
neaktivan
Budite bez brige HG Spot je daleko od propasti. Hard Core userima informaticke opreme mozda nikad nece bit na prvom mjestu, no potrebe vecine ce ipak zadovoljit.
Uostalom, ne vidim kako bi netko pod kapom msan grupe uspio propast, a od kad ona kontrolira hg spot on je u plusu i podmiruje dugove.
Inace ,po meni glavni problem hg spota su bili nekvalificirani radnicu, pod time ne mislim samo na znanje, vec na ljubaznost, odnos prema poslu i sve sto dolazi sa time.
Za sada najbolja iskustva i dalje imam u Linksu,a AMD je "cool", samo sto je premalen igrac tj."On kupi laptop za 2000kn, a proda ga za 2100kn, dok npr. Macromicro taj isti laptop kupi za 1500kn i proda ga za 2200kn", no eto.. to je kapitalizam, gdje male firme na kraju/u vecini slucajeva propadnu.
In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
uvijek ću radije platiti grafičku karticu, matičnu ploču, bilo što, 10% više u Linksu, Ve-milu, HG-Spotu; ako mi je dostupan dućan u mom gradu, nego kupovati u ADM-U, Protisu koji nemaju radnju u Osijeku.

kod mene baš suprotno.  u ADM-u kupio računalo, u prosatu laptop. nisam koraka napravio po svom gradu. sve uredno došlo na kućnu adresu nakon 2 dana.  ne vidim zašto bih dao tih 10% više , pogotovo ako je isporuka besplatna. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
14 godina
neaktivan
Leglo kaže...
Inace ,po meni glavni problem hg spota su bili nekvalificirani radnicu, pod time ne mislim samo na znanje, vec na ljubaznost, odnos prema poslu i sve sto dolazi sa time.

Ovo je najobičnija glupost. Nisam nikad doživio situaciju da je netko u hgspotu bio neljubazan ili da sam imao dojam da ne zna što radi. A pogotovo to nije "glavni problem" hgspota, već način poslovanja.

17 godina
protjeran
hrvooje kaže...
kod mene baš suprotno.  u ADM-u kupio računalo, u prosatu laptop. nisam koraka napravio po svom gradu. sve uredno došlo na kućnu adresu nakon 2 dana.  ne vidim zašto bih dao tih 10% više , pogotovo ako je isporuka besplatna. 

ja sam ti malo emotivan i drago mi je platiti 10% više, zbog momaka i djevojaka koji su iz moga grada a ta firma ih je zaposlila.

no pošto smo svi licemjeri i ambivalentnih emocija čim je nešto 20% skuplje tu ljubav prestaje. {#}

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
14 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...
Ana.Matic kaže...

Ne smijem komentirati istinitost priče oko kamata, ali ukoliko se priča tako razvije to će biti završetak restrukturiranja HGspota i više neće postojati niti najmanja mogućnost stečaja (i sad je ta mogućnost puno manja nego kod većine naše konkurencije). Mi smo u plusu već 6 mjeseci koliko god to neke mučilo ovdje, a robe imamo najviše u Hrvatskoj tako da priče oko toga da nešto nemamo ne stoje. Naravno da neki naši manji dućani ne mogu imati izbor robe kao naš najveći u Utrinama, ali sve se može naručiti i obično stiže za dan, dva. Imamo potpisane ugovore s 15-tak najvećih dobavljača tako da teško može postojati nešto što nemamo u ponudi. Na kraju krajeva, u Utrinama imamo izloženih 124 modela laptopa, znači ne samo u ponudi nego otvorenih i izloženih koji se mogu ispobati.

Da, 124 laptopa koji su 2soma kuna jeftiniji u drugim ducanima, mozda ne sitih ali s istim i boljim komponentama....BEZOBRAZNO SKUPO....Neki dan vidio kako klincu stari za rockas kupuju laptop, vas covjek nudi skupo cudo s integriranom grafickom, kraj jeftinijeg :(....I zalosno je to sto su mu na kraju kupili, dok u protisu postoji laptop za istih 7soma s i5 i 5850 -.-

Ja stvarno neznam o čemu pričaš, kupio sam nedavno laptop u HG spotu nakon šta sam obišao cijeli grad. Bilo je hitno i taj laptop mi je trebao baš taj dan a ne da naručim pa čekam ili čak PLATIM UNAPRJED pa čekam?!?! Inače uvijek kupujem tamo a ovaj put sam išao pogledati u ostalim trgovinama nakon što sam pročitao po forumima da su drugi bolji. Ono što je jeftino i na akciji i po čemu zaključuješ da su ostali tako turbo jeftini uopće nemaju na lageru, HG spot je uistinu imao najveći izbor; drugdje jedva da sam našao laptop bez integrirke. Nemoj misliti da u drugim trgovinama kupci ne pokušavaju uvalit robu ljudima koji neznaju...

17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
hrvooje kaže...

ja sam ti malo emotivan i drago mi je platiti 10% više, zbog momaka i djevojaka koji su iz moga grada a ta firma ih je zaposlila.

no pošto smo svi licemjeri i ambivalentnih emocija čim je nešto 20% skuplje tu ljubav prestaje. {#}

predsjednik uprave TDR-a nikad nije zapalio niti jednu cigaru. momci i djevojke možda nisu iz tvog grada. o kakvoj ljubavi točno pričamo? volim svoju djecu, ženu, roditelje. proizvođače hardwarea i prodavače ne moram volit. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
14 godina
neaktivan
Desi jasko evo ti jos jedan LIKE"!!
Gera
16 godina
neaktivan
chemmy kaže...

Ja stvarno neznam o čemu pričaš, kupio sam nedavno laptop u HG spotu nakon šta sam obišao cijeli grad. Bilo je hitno i taj laptop mi je trebao baš taj dan a ne da naručim pa čekam ili čak PLATIM UNAPRJED pa čekam?!?! Inače uvijek kupujem tamo a ovaj put sam išao pogledati u ostalim trgovinama nakon što sam pročitao po forumima da su drugi bolji. Ono što je jeftino i na akciji i po čemu zaključuješ da su ostali tako turbo jeftini uopće nemaju na lageru, HG spot je uistinu imao najveći izbor; drugdje jedva da sam našao laptop bez integrirke. Nemoj misliti da u drugim trgovinama kupci ne pokušavaju uvalit robu ljudima koji neznaju...

Nabava.net??? I u protisu nemoras nis cekat, ides tam, trazis, dobis...Iako je moja politika nac gdje je najjeftinije ono sta trazim (putem nabave) i tamo nadjem daleko jeftinije nego u HGspotu....Cista glupost je da ne mozes lako nace neki lap bez integrirke, osim toga nemaju svi kupci ista iskustva, pa fala bogu, nisu svi ljudi koji tamo rade isti, ima i naprnih, ezobraznih, svadljivih, ali i onih koji fkt zele pomoc, i zbog njih bi i kupio (do 50 kn da su skuplji od nekog drugog shopa, ali u praksi su oni dosta skuplji) ali ja nisam bio te srece

Moze netko rec da su tamo ljubazni i sve, ili obrnutno, no sve to ovisi o ljudima koji su tamo, kakav im je dan i sve sto uz to dolazi :)

16 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

0 0 hvala 2
15 godina
odjavljen
Ana.Matic kaže...

Ak sami Prpa i Riđi kažu da nemaju pojma dal će se izvuć ili ne, onda teško da vaša lupetanja mogu imati nekog smisla...

HGspot je nekada bio jak i imao mnogostruko više dnevnog prometa nego sada... ovo što se od HG-a napravilo kada se tamo nakotilo 20-ak direktorčića za sve i svašta koji su primali plaću za niš pametno je jednostavno sramotno ... ali mi nije žao ... sami ste si to napravili...  i da, propast ćete, isto kak je qja Verica propala ... i nije mi žao... žao mi je samo okej ekipe koja tamo radi i koja će izgorit radi nekolicine nadobudnih idiota... kao što ste i vi!

p.s. - naljepnice na trgovinama koje su kakti u smislu rebrandinga (a u biti sakrivaju unutrašnjost dućana da se ne vidi koliko je prazan) i novi "wow cool" sajt kojeg svatko van HGspota ne podnosi nisu koraci dovoljni da bi se iskopali iz jame u koju ste upali...

Sabbathian, vidim da niste bili najmanje godinu dana u HGspotu, pa Vas pozivam da nas posjetite. Unustrašnjost dućana nije prazna, dapače prepuna je i to najnovije robe, a ne stare. Kako mi javljaju dečki iz nabave prosječna starost naših zaliha je oko 10 dana, a manje od 0,1% zaliha je starije od 30 dana. Dođite do Utrina i pogledajte malo, iznenadit ćete se.

Iskreno, smatram da je ovo najobičnija laž, ali ja ju ne mogu potvrditi, a niti ju vi možete...

Ukoliko imate prosječnu starost lagera od 10 dana, pa onda radite bolje nego što ste ikada radili do sada!

Zar mislite da su ljudi glupi i puše ove stvari?

Pa ja sam radio u tom HGspotu kada je bio u svojim "zlatnim godinama"...

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
16 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

Bitno da su vam cjene sramotne -.-....Pored ADMa, Linksa, Protisa PREVARA....Zao mi je ljudi koji tamo kupuju :(( i drago mi je da sam ih mnogo odgovorio i uvjerio da ima puno boljih od vas...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sabbathian kaže...

Iskreno, smatram da je ovo najobičnija laž, ali ja ju ne mogu potvrditi, a niti ju vi možete...

Ukoliko imate prosječnu starost lagera od 10 dana, pa onda radite bolje nego što ste ikada radili do sada!

Pozdrav Sabbathian,

Ne smijem Vam reći kako i zašto je roba toliko nova jer je to poslovna tajna, ali provjerite sami.

Lp

Ana Matić
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Bitno da su vam cjene sramotne -.-....Pored ADMa, Linksa, Protisa PREVARA....Zao mi je ljudi koji tamo kupuju :(( i drago mi je da sam ih mnogo odgovorio i uvjerio da ima puno boljih od vas...

Pozdrav,

Od ponedjeljka počinje najveća akcija ikad na ovim prostorima. U Utrinama na prvom katu imati ćemo akciju u kojoj ćete na MBO, CPU i VGA plaćati cijenu bez PDV-a, a HGspot će platiti PDV. Usporedite onda cijene, pa čak i s web shopovima. Ovo je insiderska vijest koja još nije nigdje objavljena.

Lp

Ana Matić
17 godina
neaktivan

Zašto samo u Utrinama, i zašto samo na te tri kategorije proizvoda?

Nije kritika, već samo logično pitanje.

17 godina
neaktivan
Prvo pitanje je dobro iako je odgovor isti kao za drugo glupo pitanje. Da nude toliki popust na sve, isli bi u minus.
14 godina
protjeran
Ana.Matic kaže...
Sabbathian kaže...

Pozdrav Sabbathian,

Ne smijem Vam reći kako i zašto je roba toliko nova jer je to poslovna tajna, ali provjerite sami.

Lp

A smijete reci zasto ste skuplji za xxx kuna od ostalih?

Zato stvari koje mogu pronac u vecini web shopowa kod vas nema?

14 godina
neaktivan
Ana.Matic kaže...
Mojpismonosa kaže...

Pozdrav,

Od ponedjeljka počinje najveća akcija ikad na ovim prostorima. U Utrinama na prvom katu imati ćemo akciju u kojoj ćete na MBO, CPU i VGA plaćati cijenu bez PDV-a, a HGspot će platiti PDV. Usporedite onda cijene, pa čak i s web shopovima. Ovo je insiderska vijest koja još nije nigdje objavljena.

Lp

Mislite - počinje akcija rasprodaje komponenti koje su dotrajale ili stare i već ne znam ni ja koliko puta iskorištene??!

Jao, jao, jao, jadni mi... {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
17 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

0 0 hvala 0
15 godina
Ana.Matic kaže...

Pozdrav,

Lp

kad se već toliko hvalite, onda je trebalo napomenut da to vrijedi samo za gotovinu... {#}

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

Za gotovinu i virman jasno..siva slova na crnoj podlozi da se naćoriš pošteno da vidiš. Šta bi vas dokrajčilo da akcija vrijedi i za Maestro plaćanje uz obročne otplate?

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

I bez PDV-a su skuplji {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...
Ana.Matic kaže...
Mojpismonosa kaže...

Pozdrav,

Lp

Mislite - počinje akcija rasprodaje komponenti koje su dotrajale ili stare i već ne znam ni ja koliko puta iskorištene??!

Jao, jao, jao, jadni mi... {#}

Ne znam po čemu ste to zaključili. Kao što je danas navedeno na našem webu - akcija je za sve proizvode u kategorijama - MBO, CPU i VGA. Imate link na kategoriji u vijesti - http://www.hgspot.hr/kupi-pc-komponente-po-najnizoj-cijeni-u-hrvatskoj-samo-u-hgspotu-utrine-1-kat

Lp

Ana Matić
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice