Ballmer najavio odlazak

poruka: 83
|
čitano: 18.006
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ballmer najavio odlazak".
12 godina
protjeran
Re: Ballmer najavio odlazak
Bilal kaže...

Zahvaljujuci tebi i tome sto ti viri iz supka

Bilal kaže...

Najjadnije je kad neko nasere hrpu gluposti i podje pricati o argumentiranoj raspravi :vagonfacepalmova:

kizo2703 kaže...
Jednostavno ,ne dajte se provocirat. Jel to im je očito jedini način razgovora: provociranje i vrijeđanje.

Prijavi moderatorima i klik na Ignore ,i riješili ste se problema.

I onda niste hrpa trolova: "guru" još potiče na fekalni diskurs i tužakanje umjesto argumenata.

Guru, kaže se "Jer" a ne "jel". Mogu si mislit kakvi su vam tek programi, obzirom na nepismenost i fekalije.

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
15 godina
C0rto kaže...
Bilal kaže...

Zahvaljujuci tebi i tome sto ti viri iz supka

Bilal kaže...

Najjadnije je kad neko nasere hrpu gluposti i podje pricati o argumentiranoj raspravi :vagonfacepalmova:

kizo2703 kaže...
Jednostavno ,ne dajte se provocirat. Jel to im je očito jedini način razgovora: provociranje i vrijeđanje.

Prijavi moderatorima i klik na Ignore ,i riješili ste se problema.

I onda niste hrpa trolova: "guru" još potiče na fekalni diskurs i tužakanje umjesto argumenata.

Guru, kaže se "Jer" a ne "jel". Mogu si mislit kakvi su vam tek programi, obzirom na nepismenost i fekalije.

provociraju te i trolaju M$ fanboji. klikni na prijavi moderatoru.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 14:01 (Ezio).
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
C0rto kaže...

provociraju te i trolaju M$ fanboji. klikni na prijavi moderatoru.

Rugala se sova sjenici. ;)

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 14:12 (logik).
13 godina
protjeran
logik kaže...

Ček, ček... ti si reko da svi odustaju od bljeskalice??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? SVI MOBITELI IMAJU BLJESKALICU!

A za ovo drugo... Te su linije neslavno propale jer nisu bile reklamirane i jer nisu brendirane ovcama. IPhone i Android to jesu i uspjeli su.

Nitko nije spomenuo bljeskalicu. Trolas ili?

13 godina
neaktivan
jumboY kaže...
logik kaže...

Ček, ček... ti si reko da svi odustaju od bljeskalice??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? SVI MOBITELI IMAJU BLJESKALICU!

A za ovo drugo... Te su linije neslavno propale jer nisu bile reklamirane i jer nisu brendirane ovcama. IPhone i Android to jesu i uspjeli su.

Nitko nije spomenuo bljeskalicu. Trolas ili?

A flash je wc papir jel?

A ti... neću govorit dalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 15:39 (logik).
13 godina
protjeran
logik kaže...

A flash je wc papir jel?

Na hrv forumu pises hrv ili eng jezik? Odaberi jedan, ne koristi oba. Cijelo vrijeme sam mislio i pisao o Adobe Flashu.

13 godina
neaktivan
jumboY kaže...
logik kaže...

A flash je wc papir jel?

Na hrv forumu pises hrv ili eng jezik? Odaberi jedan, ne koristi oba. Cijelo vrijeme sam mislio i pisao o Adobe Flashu.

Ispričavam se, sad sam i ja skužio. I nije da koristimo same hrvatske pojmove inače, također da sam pisao o Adobe softveru koristio bi Veliko Slovo - Flash i ne bi ga stalno spominjao uz kameru i autofokus. Još jednom mi je žao zbog nesporazuma.

S druge strane uočio si još jedan nedostatak iPhonea iz 2007., 2008., 2009. u odnosu na druge mobitele koji sam ja previdio.

15 godina
neaktivan
Ballmer najavio odlazak

MI smo sa ballmerovog odlaska preko vrijeđanja došli do razgovora o adobeu i Hrvatskom jeziku?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
logik kaže...

S druge strane uočio si još jedan nedostatak iPhonea iz 2007., 2008., 2009. u odnosu na druge mobitele koji sam ja previdio.

Nedostatak bljeskalice je bio ogroman minus. Nedostatak adobe flasha je posve opravdan i cestitke pokojnom Jobsu na hrabrosti da to napokon netko napravi. Kao sto mozes vidjeti, nisu pogrijesili. Dapace. 

12 godina
protjeran
jumboY kaže...
Nedostatak adobe flasha je posve opravdan i cestitke pokojnom Jobsu na hrabrosti da to napokon netko napravi. Kao sto mozes vidjeti, nisu pogrijesili. Dapace. 

Nevoljko, ali se moram složiti s tobom. Naime, pokopali su Adobe Flash u kompi s Microsoftom, kako već monopolisti ubijaju konkurenciju. Ali da je Flash problematičan, jest.

Problem je u tome što ne smiješ eutanizirati nešto ako nemaš dostojnu zamijenu... a milijuni stranica, igara i inog softvera se baziralo na Flashu.

Koja je danas alternativa za naprednu vektorsku grafiku? SVG/MVG? WEBGL? HTML8 :-) ?

...I da se vratimo na temu, još jedna od Ballmerovih stupidnosti - probali su ljude navuči na Silverlight i XNA kao zamjenu za Flash, da bi ih zatim odbacili kao da to nikad nije postojalo. WP7x? Abandonware, za Microsoft. Toliko o lojalnosti prema voljenim developers, developers, developers. Pa nek se čudom čude zašto nemaju aplikacija za Modern, RT itd.

Srećom, imamo ovaj forum kao artefakt iz prošlosti gdje svako malo možete uživati popikavajući se na Silverlight.

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
13 godina
neaktivan
Ballmer najavio odlazak

Slažem se s tim o bljeskalici. Ali u ostalom C0rto ima pravo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 17:33 (logik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ballmer najavio odlazak

PItanje,kako trenutno desktop browseri stoje sa podrškom za html5 i css3?

Jer čekam dan kada će flash otić u povijest.

Inače Adobe ima tu nevjerojatnu sposobnost da  mi se sviđa još manje od MS-a.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 17:33 (g12356).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
C0rto kaže...

1) Problem je u tome što ne smiješ eutanizirati nešto ako nemaš dostojnu zamijenu... a milijuni stranica, igara i inog softvera se baziralo na Flashu.

2) ...I da se vratimo na temu, još jedna od Ballmerovih stupidnosti - probali su ljude navuči na Silverlight i XNA kao zamjenu za Flash, da bi ih zatim odbacili kao da to nikad nije postojalo. WP7x? Abandonware, za Microsoft. Toliko o lojalnosti prema voljenim developers, developers, developers. Pa nek se čudom čude zašto nemaju aplikacija za Modern, RT itd.

Srećom, imamo ovaj forum kao artefakt iz prošlosti gdje svako malo možete uživati popikavajući se na Silverlight.

1) Milijuni stranica i dan danas koriste flash. A 98% tog koristenja spada u bannere i ostale reklamne sadrzaje. Mislim da se mozemo svi slozit da ce rijetko tko zaliti za flashom?

2) Silverlight je bio smijurija sama po sebi. I predobro je za nas da nije zazivio, mada se slazem sa tobom da su zeznuli developere na veliko. A ovo malo silverlighta kojeg ovaj forum koristi je totalni promasaj. Valjda ce to bugovci popraviti jednog lijepog dana?

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Inače Adobe ima tu nevjerojatnu sposobnost da  mi se sviđa još manje od MS-a.

Ali bez njega bi industrija dizajna, filma, zabave, interneta itd. danas bila na razini 2005.

15 godina
neaktivan
logik kaže...
g12356 kaže...

Inače Adobe ima tu nevjerojatnu sposobnost da   mi se sviđa još manje od MS-a.

Ali bez njega bi industrija dizajna, filma, zabave, interneta itd. danas bila na razini 2005.

Teško.Creative suite je možda ok kao cjelina,ali pojedinačno za svaki njihov softver možeš naći bolju alternativu.

13 godina
protjeran
g12356 kaže...

Teško.Creative suite je možda ok kao cjelina,ali pojedinačno za svaki njihov softver možeš naći bolju alternativu.

Kad god sam kolege dizajnere pitao za istu stvar, rekli su mi da adobe kvalitetne alternative nema. Posebice ne u vektorskoj grafici, dok je gimp ok, ali ni blizu ps-a. Nisam dizajner, niti koristim adobe alate, samo prenosim ono sto je meni receno. A i nekako mi logicno da ako vec postoji besplatna, a ujedno i bolja alternativa, onda bi ekipa to i koristila.

15 godina
neaktivan
jumboY kaže...
g12356 kaže...

Kad god sam kolege dizajnere pitao za istu stvar, rekli su mi da adobe kvalitetne alternative nema. Posebice ne u vektorskoj grafici, dok je gimp ok, ali ni blizu ps-a. Nisam dizajner, niti koristim adobe alate, samo prenosim ono sto je meni receno. A i nekako mi logicno da ako vec postoji besplatna, a ujedno i bolja alternativa, onda bi ekipa to i koristila.

Zašto uvijek gimp?Nemora biti free,ali siguran sam da bi se našao bolji proizvod.

16 godina
neaktivan
Ballmer najavio odlazak

Ballmer je postao CEO Microsofta 2000-e. Pod njegovim vodstvom, MS je utrostrucio prihode i uduplao profit. Takodje je drugi najveci vlasnik dionica MS-a (odmah iza Billa) pa je ovim planiranim odlaskom sam sebi zaradio pozamasnu svotu. Vi koji pricate da je Ballmer ne-kompetetan ne gledate dalje od youtube videa. 

4 0 hvala 0
15 godina
Ballmer najavio odlazak

Pogledajte što o ovoj temi piše žuti tisak.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ballmer najavio odlazak

Njutanji nije žuti tisak, Njutanji je gnjili tisak.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...
jumboY kaže...
g12356 kaže...

Zašto uvijek gimp?Nemora biti free,ali siguran sam da bi se našao bolji proizvod.

Koristio sam neko vrijeme i Quark i Corelove alternative, ali to nije to. Bavim se takvim poslovima da mi treba takav softver, i kvalitetne alternative Adobeju nema... nema.

12 godina
protjeran
jumboY kaže...
g12356 kaže...

Vjerojato si nešto pobrkao: riječ je o CMYK supportu a ne o vektorskoj grafici - Inkscape je danas jači i bolji od Illustratora i Freehanda zajedno. Btw unutra je najjači raster/bmp tracer trenutno - i još free. Problem je samo kod Adobea u monopolističkom forsiranju proprietary PS (postscript) standarda (što ghostscript itd uredno zaobilaze), i aktivnom nepodržavanju SVG - koji je već trebao biti opći otvoreni standard za vektorsku grafiku.

Scribus npr. radi 100% kompatibilne profesionalne PDFove za npr. pripremu tiska - bez PScripta. Ali i nativno podržava CMYK, PS, EPS, SVG itd.

Pregršt profesionalno korisnih informacija ali i otvorenih (besplatnih) multiplatformnih solucija se može naći na Libre Graphics.

Novi vektorski igrač na sceni - PrintDesign - koristi open source tehnologije, ali i native CMYK support.

@CMYK: GIMP nema i neće uskoro imati native cmyk support (export add-ons ne računam). Samim time GIMP se ne može smatrati profesionalnim alatom za tisak.

S druge strane preko .ORA (OpenRaster format) ima mogućnosti čak i za mulitplatformnu razmjenu napredne animacije (MyPaint, Krita, Blender!...), zbog čega se može očekivati da će u toj domeni Adobe potonuti kao i sa Flashom.

ORA je naprosto evoluirana, otvorena zamjena za prilično zastarjeli PSD.

Moj favorit je Krita, koja nativno podržava CMYK PSD i ORA, i djeluje kao hibrid GIMP-a i PhotoShopa. Sučelje je još malo nedorađeno i Windows verzija je (bila?) nestabilna.

Creative Suite je profesionalni, industrijski standard što u ovoj dinamičkoj domeni znači - nužni dinosaur. Tko je probao sa stilusom crtati sa MyPaint i Inkscape, samo kad mora vraća se na Illustrator.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 15:46 (C0rto).
12 godina
protjeran
Arxi kaže...

Ballmer je postao CEO Microsofta 2000-e. Pod njegovim vodstvom, MS je utrostrucio prihode i uduplao profit. Takodje je drugi najveci vlasnik dionica MS-a (odmah iza Billa) pa je ovim planiranim odlaskom sam sebi zaradio pozamasnu svotu. Vi koji pricate da je Ballmer ne-kompetetan ne gledate dalje od youtube videa. 

Nije to ništa. General Gadafi je još više uvećao svoju imovinu...  {#} Lako je biti monopolist i na dobrim potezima iz prošlosti brojiti kamatu i zaradu.
Kad pogledaš koje je milijarde bacio u vjetar, nije ni čudo da ga je Gates smijenio odn. natjerao na ostavku.
( Bill Gates, 18.2.2013. : No we didn't miss cellphones, but the way that we went about it, didn't allow us to get the leadership. So its clearly a mistake. )
Da bi MS o(p)stao, strateški nužno je bilo etablirati se na web + mobile tržištu. Od vremena Win Mobile je uspio spasti na 3% tržišta, uz sve moguće Ballmerove DRM, BING, KIN, ZUNE, AZURE, aQuantive, Surface, RT... WP projekte.
MS je možda car u svom dvorištu, ali PC tržište je u konstantom globalnom padu, dok mobilno eksponencijalno raste. Sa Xboxom se zatvaraju na US tržište.
Ovo što navodiš - da je njegovim odlaskom dionica MS-a (konačno!) rapidno skočila, samo govori da je trebao davno otići.
Također, obzirom da je Ballmer napravio strateški general fail, a da to svi vide, govori koliko ti gledaš "dalje od youtube videa."
Jedan od nedavnih Ballmerovih projekata i akvizicija (tvrtka "Danger"): KIN Microsoft mobitel!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice