Android iz Nokie za 100 dolara?

poruka: 48
|
čitano: 6.861
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android iz Nokie za 100 dolara?".
16 godina

Ako je ovo istina, to je to...

11 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

U usporedbi sa najpovoljnijim android telefonom trenutno na tržištu (moto g), ovaj telefon je daleko inferiorniji. Loš ekran (800x480), nema prednju kameru, dual core vs. quad core, i uploa manje RAM-a te ono najbitnije - neće imati pristup Google Play trgovini... Pa tko bi to htio imati?

17 7 hvala 0
16 godina
neaktivan

Opet oni nešto svoje izvode bez Play Storea. Nokia kreće ispočetka po 100. put...

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
15 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

A koja je glavna mana WP? Što nema dovoljno aplikacija... A sad neće kao biti play storea.

1 7 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oooo mojiii ljudovi, pa šta ima veze ako neće imati Google Play {#}  Važno je da će se moći instalirati .apk fajlovi ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 14:23 (Čeka).
Moj PC  
1 9 hvala 0
16 godina
Re: Android iz Nokie za 100 dolara?
martyKK kaže...

U usporedbi sa najpovoljnijim android telefonom trenutno na tržištu (moto g), ovaj telefon je daleko inferiorniji. Loš ekran (800x480), nema prednju kameru, dual core vs. quad core, i uploa manje RAM-a te ono najbitnije - neće imati pristup Google Play trgovini... Pa tko bi to htio imati?

Ti si svjestan da govorimo o telefonu od 100 $? Moto G je cca 170 $. Izračunaj u procentima. Niko nije rekao da će parirati specifikacijama. Imaće sve osnovne app-ove u svom store-u i bez problema će sideload-ovati ostale android aplikacije. Ako objave sve drajvere mod zajednica ima da poludi...

13 godina
martyKK kaže...

- Šta fali 800x480 rezoluciji na 4 incha?

- Dualcore je sasvim dovoljan.

- 512 MB rama je sasvim dovoljno za prosječnog korisnika.

- Ovo sa app storeom mi nekako smrdi, vjerujem da će biti play store.

Ovo je super za nezahtjevne korisnike.

Majke mi
15 godina
neaktivan
martyKK kaže...

Možda ovi iz MS-a žele takvu reakciju.

Čeka kaže...

Oooo mojiii ljudovi, pa šta ima veze ako neće imati Google Play {#}  Važno je da će se moći instalirati .apk fajlovi ! {#}

Prosječan korisnik to neće znati.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
16 godina
Cromaki kaže...
martyKK kaže...

- Šta fali 800x480 rezoluciji na 4 incha?

- Dualcore je sasvim dovoljan.

- 512 MB rama je sasvim dovoljno za prosječnog korisnika.

- Ovo sa app storeom mi nekako smrdi, vjerujem da će biti play store.

Ovo je super za nezahtjevne korisnike.

Upravo tako. To je ekran sa ~245 ppi, što je za IM i povremeno web pretraživanje, u toj cijeni, odličan izbor...

11 godina
neaktivan

U Vietnamu će možda biti $100, no koliko će biti u Europi, vidjet ćemo. Za razliku od tih 70 dolara ne dobiješ samo drugi mobitel, nego gotovo dvostruko bolji mobitel. Također, Google Play je must-have čak i za prosječnog korisnika. Ako moja stara zna na mobitelu sve i moja baba od 300 godina zna čitati teletekst, onda će svatko trebat Google Play na androidu, nisu ljudi više toliko blesavi po pitanju tehnologije. Nokia je stvarno na krivom putu ako smatra da "to za prosječnog korisnika ne treba".

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 14:40 (martyKK).

2 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kolki je ono postotak korisnika Androida koji nikad nisu instalirali aplikaciju,mislim da je debelo priko 50% ?
13 godina
odjavljen
Hranitelj kaže...
Kolki je ono postotak korisnika Androida koji nikad nisu instalirali aplikaciju,mislim da je debelo priko 50% ?

Ma nemoj? Poznam oko 100 ljudi koji imaju android mobitel i svi imaju barem Facebook instalirani.

16 godina
martyKK kaže...

U Vietnamu će možda biti $100, no koliko će biti u Europi, vidjet ćemo. Za razliku od tih 70 dolara ne dobiješ samo drugi mobitel, nego gotovo dvostruko bolji mobitel. Također, Google Play je must-have čak i za prosječnog korisnika. Ako moja stara zna na mobitelu sve i moja baba of 300 godina zna čitati teletekst, onda će svatko trebat Google Play na androidu, nisu ljudi više toliko blesavi po pitanju tehnologije. Nokia je stvarno na krivom putu ako smatra da "to za prosječnog korisnika ne treba".

Dodaj još jednom taj procenat para pa ćeš opet moći kupiti dvostruko bolji mobitel i tako u nedogled. Prosječan korisnik i ne zna ko stoji iza androida, zna na koju ikonu treba kliknuti, gdje mu se nalaze njegove aplikacije. Da ga pitaš kako se zove store ne bi ti znao odgovoriti, gestikulirao bi ti ikonu :) Ponavljam, govorimo o ciljnoj grupi koja kupuje najjeftinije telefone. Ako obezbjede najrazvikanije aplikacije imaju dobru šansu sa ovim telefonom. Oni sa opskurnijim potrebama neće uzeti ovaj telefon ni u obzir...

11 godina
neaktivan

Ma uglavnom, ja sam kupio lumiu 800 čim je izašla jer sam se nadao da će taj OS biti nešto novo i bolje od ostalih. Zašto to nisu uspjeli je priča za sebe. Svojim prijateljima govorim kako bi bilo super da Nokia sa svojim izvrsnim dizajnom i povoljnom cijenom napravi android telefon, i sad kad se to događa, oni opet izmišljaju nešto svoje umjesto da stave provjeren i izvrstan vanilla android i točka. 

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood poznaš 100 ljudi,pretpostavljam svih dobnih skupina i imaš uvid sta im je na mobitelima ?
13 godina
odjavljen
Hranitelj kaže...
Deawood poznaš 100 ljudi,pretpostavljam svih dobnih skupina i imaš uvid sta im je na mobitelima ?

Nekima znam što im je na mobu, a dobar dio koristi neku aplikaciju koja se spaja sa npr. Facebookom.

A i dosta često vidim da mi ljudi na fejsu pišu sa mobitela, onda Viber, Whatsapp...

15 godina
martyKK kaže...

Ma uglavnom, ja sam kupio lumiu 800 čim je izašla jer sam se nadao da će taj OS biti nešto novo i bolje od ostalih. Zašto to nisu uspjeli je priča za sebe. Svojim prijateljima govorim kako bi bilo super da Nokia sa svojim izvrsnim dizajnom i povoljnom cijenom napravi android telefon, i sad kad se to događa, oni opet izmišljaju nešto svoje umjesto da stave provjeren i izvrstan vanilla android i točka. 

Stvari su se dosta promijenile (a i još više će) sa dolaskom WP8 te nadogradnjom na 8.1.

Swedish latin super funk.
17 godina

Android na Nokii je svetogrđe. Upravo mi se zato i sviđa Lumia, jer je brza, stabilna i lijepa. Ako na nju stave Android, to više neće biti niti brzo, niti stabilno, niti lijepo... 
Android je bugovito sr... Tko je koristio WP ili iOS zna o čemu govorim. 

19 19 hvala 0
14 godina
neaktivan

^^

http://make-everything-ok.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 15:42 (Phill).
Moj PC  
8 1 hvala 0
15 godina

Android i 512 rama = štekavi užas.

Moj PC  
10 11 hvala 0
13 godina
odjavljen
SolidSnakeCRO kaže...

Android i 512 rama = štekavi užas.

Čitaj koja verzija i onda komentiraj.

14 godina
Kako mozete srat po necemu sto jos nije izaslo?
17 godina
odjavljen
GeneralPag1997 kaže...

Zato jer ima 512 mb RAMa.

Jel bi ti srao po racunalu koje ima 1 gb memorije a izaslo je u 2014. godini, a zna se da RAM kosta ko kutija keksa?

http://isvijet.com.hr
14 godina
Imaju i nokie 520, 525, 620, 625..... Pa znaci i one su sranje? Ok one su na wp-u ali svejedno po tvojoj logici su i one sranje
13 godina
neaktivan
Edge kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Zato jer ima 512 mb RAMa.

Jel bi ti srao po racunalu koje ima 1 gb memorije a izaslo je u 2014. godini, a zna se da RAM kosta ko kutija keksa?

Moj Wildfire S koji je relativno nov uređaj ima 512MB RAM-a i radi relativno dobro.

14 godina
Wildfire S nikako nije nov niti relativno nov uređaj,u svijetu smartphonea izašao je davne 2011,te sa svojim jednojezgrenim 600mhz Snapdragon prilično slabašan uređaj,a o Adrenu 200 da ne pričam
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Wildfire S nikako nije nov niti relativno nov uređaj,u svijetu smartphonea izašao je davne 2011,te sa svojim jednojezgrenim 600mhz Snapdragon prilično slabašan uređaj,a o Adrenu 200 da ne pričam

Prije samo 3 godine je izašao i bio je prilično skup.

17 godina
odjavljen
Onjegin kaže...
robimarko kaže...

Prije samo 3 godine je izašao i bio je prilično skup.

Wildfire S je vec pri svom izlasku bio low end uredjaj, a kak radi to ne zelim ni zamisljat.

http://isvijet.com.hr
16 godina
neaktivan
Čeka kaže...

Itekako je važno što neće imati Google Play. To znači da nema Google Play Servicesa (u kodu se nazivaju Google Mobile Services, GMS), pa svaka aplikacija koja koristi neki od API-ja koji su sadržani u GMS (npr. in-app kupovina ili napredni lokacijski API (onaj u Android OSP dijelu nije znatnije promijenjen od v1.5)) neće raditi ako programer nije na neki način predvidio funkcioniranje bez tog API-ja ili ako su u Nokiji napravili klon API-ja (slično radi Amazon).

Više o ovome možete pročitati u slijedećim člancima:

Gotovo sve što se moglo maknuti iz osnovnog OS-a (kojeg nadograđuju proizvođači uređaja) je izdvojeno u Google Mobile (Play) Services (koji se nadograđuje neovisno o korisniku) i aplikacije u Google Playu (nadogradnje su pod kontrolom korisnika). Gotovo sve što se moglo maknuti iz osnovnog OS-a (kojeg nadograđuju proizvođači uređaja) je izdvojeno u Google Mobile (Play) Services (koji se nadograđuje neovisno o korisniku) i aplikacije u Google Playu (nadogradnje su pod kontrolom korisnika).
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 17:52 (hrx).
13 godina

Lumia 520 kosta isto toliko... koji je smisao ovome? MicroLudost

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice