AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 1070

poruka: 112
|
čitano: 19.255
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 1070".
12 godina
Re: AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 10
Jovanka kaže...

Meni je i dalje neshvatljivo da netko tko radi za 3500 kn, daje 7000 kn za išta drugo osim bubrega. #JustMy2c

gušti su gušti, radi njih i živimo

zašto nije neshvatljivo da netko kupi novog terenca, koji košta daleko više od dvije plaće, a realno mu je dovoljan i neki gradski autić, triput jeftiniji

naravno da treba imati mjeru, no tih dvije plaće koliko je dao za grafičku daleko su manji problem nego auto, koji će nekoga ukopati na 5 ili 7 godina

da ne govorim da će on na toj grafičkoj "visiti" svaki dan satima i da će mu se isplatiti daleko više (u smislu guštanja), dok većina u autu provede po ure dnevno i najčešće uopće ne gušta, nego hebe mater gužvi, idiotima na cesti, štrika od murije i slično, a uzeo je dvostruko ili trostruko skuplji auto baš zbog gušta

EDIT:

za primjer, vozim punoljetnu toyotu, koja me služi zasad vrlo dobro, nema ulaganja, toči i vozi

nedavno se razmišljam ugraditi nove zvučnike, jer stari krče i kolege me zajebavaju da nek uzmem nove, ali umjesto zvučnika sam uzeo novu grafu, jer me boli q za ono što kolege misle i jer mi je tih pola sata dnevno u autu manje bitno od par sati dnevno koliko provedem na kompu

naravno da zbog nove grafe nisam uskratio klincima ili ženi ništa drugo, ja sam ionako zadnja rupa na svirali i poneki komad hw-a jednom godišnje si mogu priuštiti

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 9:44 (picajzla0707).
17 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Meni nije jasno kako netko tko radi za 3500 kuna da 5000 eura za auto, a ima noge i javni prijevoz.

Digni pogled dalje nosa, ne živi cijela Hrvatska u Zagrebu.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
picajzla0707 kaže...

zašto nije neshvatljivo da netko kupi novog terenca, koji košta daleko više od dvije plaće, a realno mu je dovoljan i neki gradski autić, triput jeftiniji

naravno da treba imati mjeru, no tih dvije plaće koliko je dao za grafičku daleko su manji problem nego auto, koji će nekoga ukopati na 5 ili 7 godina

da ne govorim da će on na toj grafičkoj "visiti" svaki dan satima i da će mu se isplatiti daleko više (u smislu guštanja), dok većina u autu provede po ure dnevno i najčešće uopće ne gušta, nego hebe mater gužvi, idiotima na cesti, štrika od murije i slično, a uzeo je dvostruko ili trostruko skuplji auto baš zbog gušta

EDIT:

za primjer, vozim punoljetnu toyotu, koja me služi zasad vrlo dobro, nema ulaganja, toči i vozi

nedavno se razmišljam ugraditi nove zvučnike, jer stari krče i kolege me zajebavaju da nek uzmem nove, ali umjesto zvučnika sam uzeo novu grafu, jer me boli q za ono što kolege misle i jer mi je tih pola sata dnevno u autu manje bitno od par sati dnevno koliko provedem na kompu

naravno da zbog nove grafe nisam uskratio klincima ili ženi ništa drugo, ja sam ionako zadnja rupa na svirali i poneki komad hw-a jednom godišnje si mogu priuštiti

Sad to sve ukalupi u plaću od 3500kn i shvatiš da pričaš bajku.  Matematika tj cifre ti ne drže vodu nikako, koji to terenac ces 7 godina financirati s plaćom od 3500 kn (nemojmo zaboraviti troškove održavanja, goriva kao i partnera, djece, stanove, hrane i te sitnice...). Još bih mogao shvatiti (matematički) kada se radi o nekom studošu na stanu kod roditelja, na ručku kod roditelja, na odjeći/obući kod roditelja; dalje od toga ne.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 10:06 (Jovanka).
14 godina
neaktivan
A vlak vozi samo po zagrebu? Busevi osim zeta ne postoje?

Pricate gluposti. Ako cemo o lulsuzima auto je daleko najveci luksuz od sve spomenute tehnike. A realno i auto je komad tehnike.

I ja nisam rekao da si nitko ne mora prisutit auto ali brate mili u zagrebu ti ne treba ali ga svejedno svi i njihova baba voze. Priustis si ono sto ti treba. Tako i mene malo malo pitaju kad cu kupit auto, jer eto, 33 na ledima pa valjda nije normalno da hodam lol. Ne treba mi auto, imam zdrave noge i srecu da zivim blizu zagreba, kupio sam si bicikl i to je za moje potrebe dovoljno. Auto ne kupujem dok primanja ne budu dostatna za sve do sad + auto. Mislim opcenito razglabanje oko tudih troskova je po meni glupo. Svatko je odrastao i valjda zna raspolagati svojim novcem. A ako trosis van svojih mogucnosti i onda jos kukas ne preostaje mi nista drugo nego da te steram u rodno mjesto.. Svatko zna sto je njemu najbolje i nek trosi na sta hoce i kolko hoce. Ako je covjek digao kredit da kupi komp i to ga veseli onda on zna zasto je to napravio i ako je on sretan onda sam i ja sretan zbog njega..karikiram jel
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
protjeran
Maksimus kaže...

P.S.
Nikad nisam  imao problema sa ATI/ AMD grafama

Sve ovisi što želiš. Nekome treba grafička koju može upogoniti s FreeBSD-om, Solarisom a za njih nema službenih proprietary binary Radeon drivera, usput nVIDIA ima bolji legacy support od ATi/AMD-a. Nekome treba CUDA, nekome PhysX i onda ponovo odabere GeForce jer igra većinom igre koje su bolje optimizirane za GeForce. Netko odabere GeForce jer mu se više sviđaju utility-ji koje dobije zajedno u paketu s driverima, primjerice GeForce Experience.

14 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
=xfact= kaže...

9600xt 

Kad smo vec kod starih kartica, iskopah i ja nešto iz ormara
Gigabyte 9600pro

GeCube 9550

ja jos uvijek imam negje na tavanu (ispravnu) 

xfact
12 godina
Jovanka kaže...
picajzla0707 kaže...

Sad to sve ukalupi u plaću od 3500kn i shvatiš da pričaš bajku.  Matematika tj cifre ti ne drže vodu nikako, koji to terenac ces 7 godina financirati s plaćom od 3500 kn (nemojmo zaboraviti troškove održavanja, goriva kao i partnera, djece, stanove, hrane i te sitnice...). Još bih mogao shvatiti (matematički) kada se radi o nekom studošu na stanu kod roditelja, na ručku kod roditelja, na odjeći/obući kod roditelja; dalje od toga ne.

ma jbga, nisam mislio na ove sa 3500kn plaće da uzimaju terenca, mislio sam na one sa duplom plaćom samo kao primjer

kolegica u bivšoj firmi, koja je tek počela raditi u redakciji s plaćom od 5000 kuna, nakon par mjeseci uzela novi auto, nije terenac nego neki koreanac klase golf, ali ju je svejedno usidrilo na 7 godina

kao što je briga, živi kod staraca, posao se uvijek da naći i slično, mlado pa ludo 

kad je firma počela crkavati, plaće malo-malo nema, cura se našla u debelim govnima s ratama kredita

takvih ima koliko hoćeš i samo radi toga sam naveo primjer da je grafa za dvije mjesečne plaće vrlo mali problem u odnosu na druge

17 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

Tako je. Vlak u Dalmaciji ne postoji a busevi povezuju samo velika mjesta i to samo za klasično radno vrijeme od 8-16h a to vrijeme u načelu paše samo uhljebima ne i nama u privatnom sektoru. Na primjeru nekih mojih frendova koji žive 30km od Splita imaju opciju dnevno 2 sata busa + 40 min hodanja ili ići autom što bi im uzelo max 90 min, dakle više od duplo manje vremena svaki dan. Pazi pričamo o mjestu udaljenom 30km od drugog grada u državi.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
odjavljen

Ako ikad dodjete u Dublin znat cete sta je los javni prijevoz 

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
Sale_ds kaže...

Pricate gluposti. Ako cemo o lulsuzima auto je daleko najveci luksuz od sve spomenute tehnike. A realno i auto je komad tehnike.

I ja nisam rekao da si nitko ne mora prisutit auto ali brate mili u zagrebu ti ne treba ali ga svejedno svi i njihova baba voze. Priustis si ono sto ti treba. Tako i mene malo malo pitaju kad cu kupit auto, jer eto, 33 na ledima pa valjda nije normalno da hodam lol. Ne treba mi auto, imam zdrave noge i srecu da zivim blizu zagreba, kupio sam si bicikl i to je za moje potrebe dovoljno. Auto ne kupujem dok primanja ne budu dostatna za sve do sad + auto. Mislim opcenito razglabanje oko tudih troskova je po meni glupo. Svatko je odrastao i valjda zna raspolagati svojim novcem. A ako trosis van svojih mogucnosti i onda jos kukas ne preostaje mi nista drugo nego da te steram u rodno mjesto.. Svatko zna sto je njemu najbolje i nek trosi na sta hoce i kolko hoce. Ako je covjek digao kredit da kupi komp i to ga veseli onda on zna zasto je to napravio i ako je on sretan onda sam i ja sretan zbog njega..karikiram jel

Ovo za ZET moze izgovoriti samo netko tko nije koristio javni prijevoz u gradu ranga 20-30k ljudi. A ovo u žutom, mislim da ti broj ovrha nameće odgovor, i mislim da odgovor nije pozitivan. Molim te nemoj sad ovo derailati u "Zle banke" topic.

picajzla0707 kaže...

ma jbga, nisam mislio na ove sa 3500kn plaće da uzimaju terenca, mislio sam na one sa duplom plaćom samo kao primjer

kolegica u bivšoj firmi, koja je tek počela raditi u redakciji s plaćom od 5000 kuna, nakon par mjeseci uzela novi auto, nije terenac nego neki koreanac klase golf, ali ju je svejedno usidrilo na 7 godina

kao što je briga, živi kod staraca, posao se uvijek da naći i slično, mlado pa ludo 

kad je firma počela crkavati, plaće malo-malo nema, cura se našla u debelim govnima s ratama kredita

takvih ima koliko hoćeš i samo radi toga sam naveo primjer da je grafa za dvije mjesečne plaće vrlo mali problem u odnosu na druge

Imam koju godinu u guzici, i veoma se vividly sjecam sitauacija pred 10-15god kada se hvalilo po kafanama na redovnoj bazi (otprilike... "Gazda daj mi digni plaću 3 mjeseca, ja ti razliku do iznosa plaće vratim u cashu; samo da mogu kupiti skuplji auto kreditoma xz god...".  Tu sam izgubio vjeru u financijsku educiranost ljudi.

Znaci ako stučeš 2 plaće u grafu (7k kn) i sutra dobiješ otkaz, to nije problem? Hebo jest i to, samo gejming 144Hz? Osobno sam mišljenja da netko tko sa plaćom od 3.5k kn kupuje grafu od 7k ima ozbiljnih problema s mozgom, ali misljenja su poput š*pka, svi ga imamo 

Neću više stupati stopama offtopica; majke mi

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Gle, to je sranje al kaj je je. Onda si kupis auto ak ti je vec potreban. Makar realno postoje i druga rjesenja za to. Npr neki skutercic koji ne kosta puno i nije skup za odrzavanje, a bonus je i to kaj je kod vas malo toplija klima. No cemu uopce raspravljat o tome. Ja sam se javio samo zato kaj nekima nije jasno zasto je covjek dao dvije place za grafu. Dao je jer je to htio, nije ga nitko silio, isto tako je netko u zg' u kupio auto a ima 5min do posla i ne putuje nikud...al ga je kupio jer ga je htio. Ak me razumijes kaj hocu rec..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

iz clanka nisam shvatio dali je rijec o referentnoj gtx1070 ili ne...ako je referentna đabe im i taj dvoglavi 490...jer u nereferentnoj uzvedbi 1070 cip to presisa bez da se oznoji! a znamo da radeon pro izlazi u referentnim klokovima!

neznam uopce koga bi ova kartica trebala zanimati i gdje ce je cijenovno smjestiti ako je fury-x 5000-6000kn

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jovanka kaže...  

Znaci ako stučeš 2 plaće u grafu (7k kn) i sutra dobiješ otkaz, to nije problem? Hebo jest i to, samo gejming 144Hz? Osobno sam mišljenja da netko tko sa plaćom od 3.5k kn kupuje grafu od 7k ima ozbiljnih problema s mozgom, ali misljenja su poput š*pka, svi ga imamo 

e jbga, a ja sam mislio da sam ja picajzla, nije ni čudo što je tito bježao po cijeloj jugi samo da ga nema doma 

samo sam htio reći da je kupnja grafe za dvije plaće daleko manja financijska egzibicija, s daleko manjim mogućim posljedicama od onih kakve srećemo na svakom koraku, to je sve

pogotovo ako je riječ o solo dečku koji živi kod staraca i nema previše dodatnih troškova

13 godina
Sale_ds kaže...
Ja sam se javio samo zato kaj nekima nije jasno zasto je covjek dao dvije place za grafu. Dao je jer je to htio,

Ne, dao je dvije plaće za grafu jer nikad nije bio gladan. To šta je on to htio, ne mora značiti da je to pametno, jelda? Sve navedeno IMO, i EOD.

14 godina
neaktivan
I Jovanka zivim u mjestu od 20k ljudi i jako dobro znam sto je javni prijevoz van zeta. No to uopce nije bitno, bitno je to kaj se ti nacudavas kako je neko potrosio odredene novce na nesto. Nit je tvoja briga i nit bi ti to trebalo bit jasno. Ovo s autima je samo primjer jer ce puno vise ljudi s 3500 kupit auto nego grafu. Trebalo mu il ne i imao realno para za to il ne...kolko ih samo znam sta su prve pare u auto utukli, a nemaju sta obuc jbte.. To je tako, neki ljudi imaju zalede pa mogu, neki nemaju pa ne trose, neki opet nemaju al i dalje trose. To je tako..
Koliko puta sam ja na upit savjetovao nekoga u vezi troskova pa me na kraju ipak nije poslusao i onda je imao problema. Di bi ja dosao da razbijam glavu zbog takvih... Kupio si?! Jesi sretan?! Jesi?! Aj super, daj pet..
13 godina
Sale_ds kaže...
To je tako..

Aj super, daj pet..

Meni i dalje neshvatljivo

Hi5!

17 godina
Stjepanj kaže...

nemam ja idole, obracas se krivoj osobi!

Nemoj lagati Stjepanje, proziran si kao prozor. (windows, pun intended)

Bilo koji covjek koji kaze nesto ovakvo: "sta to vrijedi amd-u kad su svi vec odavno na tim gtx-icama, amd konstantno zaostaje i nesto pokusava kad je nvidia vec pobrala svu lovu!" je mogao slobodno na celo napisat "JA SAM FANBOY".

Objasnjenje?

Pa bilo koji covjek kojeg vise interesira prodaja tvrtke u kojoj nema nikakvog udjela, nego kvaliteta i korisnost proizvoda je vise nego ociti fanboy...i to jedan koji poprilicno lose svoj fanbojizam prikriva. 

A sad se vrati na 3xx temu i uvjeravaj nas kako su nvidie ipak bolje, makar svaki benchmark na internetu govori suprotno, i kako je to sve u nasim glavama. 

- Psiho246
17 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Jovanka kaže...  

e jbga, a ja sam mislio da sam ja picajzla, nije ni čudo što je tito bježao po cijeloj jugi samo da ga nema doma 

samo sam htio reći da je kupnja grafe za dvije plaće daleko manja financijska egzibicija, s daleko manjim mogućim posljedicama od onih kakve srećemo na svakom koraku, to je sve

pogotovo ako je riječ o solo dečku koji živi kod staraca i nema previše dodatnih troškova

Grafička od 2500 kao gornja srednja klasa, pa 3000+ kao viša klasa je uvrh glave i može pogoniti sve moderne naslove, a sve više od toga je doslovno bacanje novaca, budući da grafičkim karticama vrlo brzo pada vrijednost a takav je slučaj i sa sa svim ostalim komponentama.

I sa jeftinijim karticama od 1500-2000 kuna se može ugodno igrati, osim ako ne ganjaš visoke rezolucije ili ako je igra neoptimizirano smeće pa traži sirovu snagu što je opet nedovoljan razlog za bacanje novaca na preskupe kartice.

Pitanje je dugoročne isplativosti, odnosno ako ništa drugo, njezinog vijeka trajanja u smislu manje potrebe osvježavanja kompjutera novom karticom za nekih par godina, međutim, isto tako se mogu kupiti rabljene nekadašnje flagship kartice za cijenu suvremene srednje klase čime se baca manje novaca nego da kupuješ novo.

17 godina
Sale_ds kaže...
Meni nije jasno kako netko tko radi za 3500 kuna da 5000 eura za auto, a ima noge i javni prijevoz. A da ne spomenemo koliko je bicikl jeftiniji i zdraviji... Mjesecne/godisnje troskove odrzavanja istog necemo ni spomenuti.
Opce polemike oko toga tko kolko sto placa ili izdvaja za nesto uopce nisu nikakve teme za raspravu niti bi netko drugi trebao "pokusati" shvatiti. Svaka budala ima svoje veselje jel...

A dobro, tu je dobar dio ljudi koji nemaju prikladan javni prijevoz do posla jer nisu u gradu, a bus linije se ne preklapaju sa odlascima i dolascima na posao.
Ali da, za Zagreb recimo je užas. Trenutno mu je smog valjda na nivou šangaja. Nikud pješke (ili nedao bog biciklom) kad je vani hladno a ritica voli toplo. 
Osim kad se obilazi ova žarulja seljačija od kvazi "adventa". Onda ne smeta. 
Za auto se ne pita, podrazumijeva se tome robovati i 5000€ je u stvari donja granica, to se kupuje kćeri za fakultet ako si slabije stojeći. Inače ispod 10 000€ opća sramota. Koga briga što je
plaća 500 eura. Da, zvučim pomalo ogorčeno, jer mi je neki čavao probušio gumu na bicu dok sam se pokušavao probiti s trga prema sjeveru. To je sad trenutno nemoguće jer je sve uzurpirano.
(slika u privitku). Pomagao sam čovjeku u kolicima, jer je prvi prolaz skroz desno preko debelih kilowattnih kabela na visokim stubama kod mullera. 
Da se vratim grafi. 
Dakle Radeon vraća nazive "pro" pored "RX" i stoga će biti dvije 490tke? Zasad izgleda da će biti pećnica, kažu 300W tdp... za pretpostaviti je da je to onda na silu ugurano dva 
Polarisa i nema veze sa Vegom. Najvjerojatnije ćemo znati na http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon
Kladim se da su ovo tempirali za Božić, ali kao obično, nešto je zapelo pa će najvjerojatnije zakasniti, inače bi već imali leakane slike, cijene i testove iz raznoraznih lagera u dućanima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 18:40 (overhaul).
9 godina
neaktivan
Znam da se malo prekasno vracam na offtopic temu ovdje
Xxx samo sam htio reci da nije lijepo prozivati nekog ovisnikom, nista drugo...
Za zet da i ne pricam... zivio sam u zg-u 18 godina i znam sta je zet... 2 i pol godine zivim u Rijeci i znam sta je autotrolej... plakao sam za zetom godinu i pol dok nisam kupio auto.
Da balavac sam sa 21 i pametujem ali zivim samostalno, sa 20 sam kupio auto koji sam sam platio, polozio vozacki koji sam sam platio, kupio tv,komp,ps4, mob sve sam platio s time da ne zivim sa starcima. Radim po 15-16 sati dnevno po sezoni i treba mi mjesec dana da dodem k sebi poslje tako da ako potrosim xxxxxx kn na nesto mislim da sam to zasluzio jer sam se posteno namucio preko ljeta da bi po zimi mogao bit doma i trosit na gluposti pa dok ide ide ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Soulfly1995 kaže...
Znam da se malo prekasno vracam na offtopic temu ovdje
Xxx samo sam htio reci da nije lijepo prozivati nekog ovisnikom, nista drugo...
Za zet da i ne pricam... zivio sam u zg-u 18 godina i znam sta je zet... 2 i pol godine zivim u Rijeci i znam sta je autotrolej... plakao sam za zetom godinu i pol dok nisam kupio auto.
Da balavac sam sa 21 i pametujem ali zivim samostalno, sa 20 sam kupio auto koji sam sam platio, polozio vozacki koji sam sam platio, kupio tv,komp,ps4, mob sve sam platio s time da ne zivim sa starcima. Radim po 15-16 sati dnevno po sezoni i treba mi mjesec dana da dodem k sebi poslje tako da ako potrosim xxxxxx kn na nesto mislim da sam to zasluzio jer sam se posteno namucio preko ljeta da bi po zimi mogao bit doma i trosit na gluposti pa dok ide ide ;)

Ah, čemu patetika i popratni životopis. Ja eto ne tangiram zet ni automobile, nego uspijevam preživjeti dnevnu gradsku seobu sa biciklom koji mi ima veću kilometražu od auta u garaži. A zagreb je veći od rijeke. Ali i to je tvoja stvar, tvoje odluke i tvoji novci. Nije ni nikakva sramota reći dali si ovisnik o igranju, kolekcionarstvu, gadgetima, maketama aviona... evo ja se navukao na stare kazetofone. Kome danas treba brdo starih kazeta ili čak i pored njih - više od jednog decka za realno lošiji zvuk i kraće trajanje od prosječnog MP3 playera? Sasvim mi je jasno da liječim pradavne komplekse jer mi se ti komadi hardveraja i dalje sviđaju. Pa što onda. Proći će me ovisnost za koji mjesec. Valjda.
Ako smatraš da nisi trenutni ovisnik, jer eto ne kupuješ jaču grafičku nego ti treba, ne igraš x sati dnevno - dobro. Kažeš; "mislim da nisam ovisnik, jer igram samo toliko samo sa time". Da ne popujem dalje... no hard feelings. 
...
Dakle, da ponovim pitanje: Radeon dakle izlazi i sa 490Pro i 490RX ?
Čudno, jer navodno polaris nema nikakvih rezervi. Sve što je arhitektura mogla, su stavili na 480rx... možda prošire bus na 512, ali neznam koliko bi to pomoglo? Ako misle napadati gtx1080, malo kasne. Koliko znam, odavno je spremna GTX1080Ti.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 1:06 (overhaul).
17 godina
protjeran
overhaul kaže...

za realno lošiji zvuk i kraće trajanje od prosječnog MP3 playera? 

Imam par neupotrebljivih jeftinijih MP3 playera koji su iz kojekakvih razloga prestali raditi, odnosno više ih ne mogu koristiti niti kao memorijske stickove. Tako da su moje kazete nadživjele MP3 playere, uključujući poneke CD-R-ove iz kojih se više ne mogu spasiti podaci.

Audio kazete, općenito magnetne vrpce uključujući profesionalne DCC i DAT kazete, imaju svoju primjenu i nije ih loše imati kao alternativu kada sve ostalo zakaže.

17 godina
overhaul kaže...

...
Dakle, da ponovim pitanje: Radeon dakle izlazi i sa 490Pro i 490RX ?
Čudno, jer navodno polaris nema nikakvih rezervi. Sve što je arhitektura mogla, su stavili na 480rx... možda prošire bus na 512, ali neznam koliko bi to pomoglo? Ako misle napadati gtx1080, malo kasne. Koliko znam, odavno je spremna GTX1080Ti.

Pogrešno interpretiraš informacije.

U ovim glasinama, barem što sam ja pročitao nigdje nije pisalo da napada 1080, nego da postiže nešto bolje performanse od 1070 (informacije su još neprovjerene i vrlo diskutabilne) i da ima performanse "near" 1080, ne da ima iste ili bolje rezultate od 1080. 

Također i da čak  bude kao 1080, ne smeta što je spreman 1080Ti jer AMD može biti vrlo dobar zbog  bang for the buck, možda ne snagom, ali konkurentnim performansama i još konkurentnijom cijenom. 

Kako god bilo svi fanboyevi na obje strane trebaju da se raduju izlasku 490 ako bude ovako kako je najavaljeno jer nakon prvobitnih omjera snaga doći će pretpostavljam i do korekcija u cijenama  jačih grafičkih kartica 1070 i 1080 koje će vam biti dostupnije. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
boxer kaže...

Kako god bilo svi fanboyevi na obje strane trebaju da se raduju izlasku 490 ako bude ovako kako je najavaljeno jer nakon prvobitnih omjera snaga doći će pretpostavljam i do korekcija u cijenama  jačih grafičkih kartica 1070 i 1080 koje će vam biti dostupnije. 

Svatko ima nesto cemu se raduje, samo je linuksasima svejedno...

Freak Show Inc.
14 godina
I mene iskreno boli briga. Ja cekam kad na njusci 1070 budu bagatela radi 490 ili neke druge da zgrabim. Jos uvijek 970 sluzi nepatim za ultra settingsima tako da. Taman kad bude vrijeme i izadju bovi naslovi u 2017 pogotovo Quake Champions, onda cu birkati.
8 godina
neaktivan
Nije 1080 skupa, vec vi nemate para da je kupite.

2 8 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hostile kaže...

Kupit cu i nju i tebe i tvog psa...

Freak Show Inc.
17 godina
Hostile kaže...

Čitavih tjedan dana ti je trebalo da smisliš ovo trolanje? No eto, imaš sreće, Fridayu je proradila šoping groznica pa si situiran

16 godina
neaktivan
Zasto bas 1080? Na kojoj rezoluciji igras? Ja sa 1070 vrtim witcher na ultra na stabilnih 60 fpsa.
EUW: Dorans Dildo
8 godina
neaktivan
Samo mi idu na zivce spike "ne kuzim sta ce njemu graficka od 5 hiljada kuna" . Pa eto da ti moze nabijat na nos sta on moze kupit , a ti ne mozes.

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice