AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 1070

poruka: 112
|
čitano: 19.271
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 1070".
17 godina
Re: AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 10
Luka123 kaže...
Za pro gaming danas dovoljna 970. A ima ih brdo na njusci, detalji uvijek ultra low fps lock ovisi o igri, 120-125 za quake engine. Za UE2.5 nekih 140, etc. Ovisi da li također igra koriati udp ili tcp, puno faktora ovisi o samom enginu. 4:3 uvijek imao. Rezolucija ovisi.
Za Ultra High detalje i single player fps unlock imao 2x970 eno vam spy benchmark derem 1070... Sa dvije stare kartice.

Meni 490 "PRO" sto je sad ovo svi dodaju pro u ime.... Me nimalo interesira. Ulagabje u kartice nove, nema smisla kad sam kupio karticu od 3k r9 390 novu ljeto 2015, kao neki amd high end dodje 1070 i pojede je tako da no comment.
Amd se raspada ako im ovo se odbije o glavu vise manje gotovo.

Nije neka novost, odavno je  ATI/AMD ubacivao dodatak  PRO na nazive svojih kartica. Sjećam se serije 9600, bila je i 1950 Pro, a imali su također dodatke XT, XTX, XL, GTO itd.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan

Jel' tko čitao DirectX 12 recenziju performansi u zadnjem BUG-u?

Iz članka se jasno dade pročitati/zaključiti da AMD prednjači

(da ne kažem "rastura") u DX12.

Za nvidiu je pisalo da pokretanjem određenih igara u DX 12 daje

pad performansi u odnosu DX11.

E sada radeon ovo ono, drvlje i kamenje, a u DX12 testovima

uz bok 30-35% skupljim Nvidia karticama.

Nadam se da će Nvidia poraditi na driverima za DX12 performanse.

Jedino mi je žao što u tekstu nisu testirali gtx 970, jer se mnogo

ljudi proteglo do 2700+ kuna da bi je kupili u obećanju 

dobrih performansi maxvell čipa (između ostalih i moja malenkost).

I na kraju AMD Radeon Pro 490 bit će snažniji od GTX-a 1070

ako u ničem drugom onda u DX12, a to je igračima bitno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne kužim ekipu koja navija da AMD ne uspije u nakani... Pa jebote, ako je ovo istina za 490 pro od tog ćemo svi imat koristi (osim onih koji su već iskeširali za nvidiu/intel)  - barem će se cijene smirit i doć na svoje. Isto tako i ZEN dio, dao bog da su priče istinite. Ne moš vjerovat kakvih sve ljudi ima... :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
Moj PC  
18 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja bi se zakleo da oni primaju placu od kineza da se blati amd di se stigne... sva sreca po kineza gdje low i srednji segment nitko ne kupuje gdje je amd ocito bolji pricce/performance . spasila se nevidija. sad ce jos lupit porez na gameworks, physx i gsync na sljedecoj seriji  a ovu opet izgimpat (pametan kinez) tako da se igrate badava. mnogo je isplativa nevidija. hvala bogu da sam pobjego od kineza nisam mogao istrpit da me vara, eto.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
boxer kaže...

Nije neka novost, odavno je  ATI/AMD ubacivao dodatak  PRO na nazive svojih kartica. Sjećam se serije 9600, bila je i 1950 Pro, a imali su također dodatke XT, XTX, XL, GTO itd.

Još prije, postojao je Radeon 9500 Pro i obična, to sve iz 2002. godine. XT modeli su prvi put uvedeni 2004. sa serijom 9800XT i 9600XT.

Ista priča kao kod nvidie sa Ti oznakom, koja je isto prvi put uvedena kod Geforce 2 modela iz 2001. godine.

16 godina
neaktivan
Friday kaže...

Mislim da 90% ekipe ne igra na ultra detaljima cak ni kad ima vise nego sposoban hardver. Sjecam se kad sam bio uzeo GTX 770 u vrijeme kad sam igrao BF4. Kolega mi rece "je, drzat ces sve na ultra 2 dana i onda vratiti na neke miks postavke". Tako je i bilo. Jednostavno previse detalja smeta (ako pricamo o multiplayeru)

Svaka čast..upravo to, ja sam igrtao Battlefield 3 ako se ne varam na ultra, katastrofa, za SP nekako ali za MP nikako, previše kićasto čak mi je CoD bilo lakše i bolje igrat upravo radi tih detalja. Davat 4000 kn za grafičku ukoliko ne zarađuješ na takvim računalima je čista ludost.

17 godina
odjavljen

Bio sam ponosni vlasnika ATI 9800pro kartice 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 11:30 (XXX).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Nisam perfekcionista, igre igram na 720p (svjestan mogucnosti samog grafickog cipa) , plus detalje postavim na high u igri, to mi je sasvim dovoljno...

17 godina
protjeran
XXX kaže...

Bio sam ponosni vlasnika ATI 9800pro kartice 

Koja zvijer je to bila u svoje vrijeme. Tada sam ja bio na kombinaciji Pentium 4 i GeForce 4 koji su bili osjetno inferiorni AMDovim i ATijevim pandanima, pogotovo notorna nVidijina GeForce 5 FX serija, vjerojatno najgora u povjesti tvrtke.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
neaktivan

9600xt 

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Koja zvijer je to bila u svoje vrijeme. Tada sam ja bio na kombinaciji Pentium 4 i GeForce 4 koji su bili osjetno inferiorni AMDovim i ATijevim pandanima, pogotovo notorna nVidijina GeForce 5 FX serija, vjerojatno najgora u povjesti tvrtke.

8 godina
neaktivan
Soulfly1995 kaže...
Ovisnost -.-
Svatko ima nesto sta ga veseli i u cemu uziva, nekome su to nove komponente i ige na max detaljima.
Xxx jesi li pusac? Pijes li kavu? Trosis li 400-500 kn kad izadjes van? Trosis li puno na auto... ne govori gluposti jer je sve danas ovsisnost... naspram alkohola,droge i kocke mislim da je bolje potrosit novac na novu graficku... (da se razumijemo ni to nije bas dobro sa danasnjim placama i nacinom zivljenja)
Zakljucak : i ti na nesto trosis novac sta bi netko mogao nazvat ovisnost, nisi svet ne brini nitko nije....

Sve si dobro napisao

Prestao sam pušit prije 3g, i mjesečno mi je minimum  1000 kn otišlo na cigarete.

Bolje onda to sastrane stavit pa kupit neku poštenu komponentu kad gledaš realno

A gle,često su takvi još veći ovisnici koji nas prozivaju :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 15:04 (Crypt).
17 godina
odjavljen
Soulfly1995 kaže...
Ovisnost -.-
Svatko ima nesto sta ga veseli i u cemu uziva, nekome su to nove komponente i ige na max detaljima.
Xxx jesi li pusac? Pijes li kavu? Trosis li 400-500 kn kad izadjes van? Trosis li puno na auto... ne govori gluposti jer je sve danas ovsisnost... naspram alkohola,droge i kocke mislim da je bolje potrosit novac na novu graficku... (da se razumijemo ni to nije bas dobro sa danasnjim placama i nacinom zivljenja)
Zakljucak : i ti na nesto trosis novac sta bi netko mogao nazvat ovisnost, nisi svet ne brini nitko nije....

Prestao pušiti prije 13 godina ali smatram se doživotnim ovisnikom o nikotinu koji apstinira 13 godina. Kavu ne pijem. Ne izlazim van ako pri tome misliš na klubove barem dvadeset godina. Vozim službeni auto...Kad sam napisao ovisnost onda je to zbog potrošene dvije plaće na grafičku. Sobzirom da GTX 1080 košta cc 5000 kn onda su to jako male plaće i takvoj financijskoj situaciji potrošti dva mjeseca života i rada na jednu komponetu za mene je ovisnost. Ne u smislu alkoholizma ali i dalje ovisnost...da ne pričam da za uštedjeti dvije plaće treba sigurno više od dva mjeseca šljake.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 18:18 (XXX).
17 godina

Nadam se da ce u naslovu navedeni graficki cip biti jako dobar, ne samo radi AMD-a nego i radi nas korisnika jer osobno nisam ljubitelj monopola u bilo kakvom obliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako naslov kaže to mora bit i bilo bi žalosno da ne bude tako jer izlazi pola godine poslije njega.Ipak je amd napredniji te naravno da će tako biti.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Amd-u naraste čuna tek nakon 5-e godine zivotatad postaje zrel! no onda je vec kasno jer ga nitko nece i ne vrijedi pisljivog boba...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 18:41 (Stjepanj).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

Amd-u naraste čuna tek nakon 5-e godine zivotatad postaje zrel! no onda je vec kasno jer ga nitko nece i ne vrijedi pisljivog boba...

Amd je daleko zreliji od tvog idola nvidije, još prastari fury parira paskalu.Npr. hd 7950 je bila čudo od gpu-a te ubijalo mnogo skuplje.Samo hbm je za nvidiju bio nedostižna budućnost koju još nemaju.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 19:05 (dery).
13 godina
protjeran

nemam ja idole, obracas se krivoj osobi!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Maksimus kaže...

U pocetku sam imao kartice od nVidie (TNT, TNT 2, Geforce 2 GTS, Geforce 4 Ti 4200, FX 5600) , pa na kraju presao na ATI/AMD (Radeon 9600Pro, 9800Pro, X800 Pro, X1950 PRO, HD 3650, HD 3850, HD 4870) i zadovoljan sam. Iduca ce biti RX-ica, a trenutnu R7 250 (privremeno u novom kompu) cu vratit nazad u HTPC u dnevnoj sobi jer je low profile ... 
Iskreno, nema mi smisla davati 500-600 € za graficku karticu, kad i sa ovima u rangu 100-140€ mogu igrati FPS-ove bez problema.... .....

P.S.
Nikad nisam  imao problema sa ATI/ AMD grafama

Pa zato se baš čudim tom navijanju u vijesti. Mislim, ako tebi/meni/prosječnom gameru taj i taj naslov koji mi je bitan radi bezprijekorno na mojem setupu, ako
nema problema za još koju godinu u nadolazećim naslovima koji me zanimaju... što me briga što je sad izašlo, osim ako se spremam na kupovinu nove konfoguracije ili
bitnu nadogradnju postojeće jer je postala preslaba? No ovdje se najstrasvenije prepucavaju forumaši koji svi odreda imaju sasvim dostatne setupe za trenutni gaming.
Koliko ja znam, 460tka je u stanju lijepo raditi za svoj novac. Ne sumnjam da će i 490 biti pažljivo nivelirana cijenom-performansama. Pa kome treba, nek bira. 
Kakva će biti, a pričekajmo testove. Naravno, nebih ovoliko popovao da nisam u dokolici marendanja. Sad sam gotov s klopom, pa da vas ostavim :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
8 godina
neaktivan
XXX kaže...
Soulfly1995 kaže...
Ovisnost -.-

Prestao pušiti prije 13 godina ali smatram se doživotnim ovisnikom o nikotinu koji apstinira 13 godina. Kavu ne pijem. Ne izlazim van ako pri tome misliš na klubove barem dvadeset godina. Vozim službeni auto...Kad sam napisao ovisnost onda je to zbog potrošene dvije plaće na grafičku. Sobzirom da GTX 1080 košta cc 5000 kn onda su to jako male plaće i takvoj financijskoj situaciji potrošti dva mjeseca života i rada na jednu komponetu za mene je ovisnost. Ne u smislu alkoholizma ali i dalje ovisnost...da ne pričam da za uštedjeti dvije plaće treba sigurno više od dva mjeseca šljake.

Za tvoj info kad već ideš u detalje, dao sam 7000 za gtx 1080 jer sam uzeo tek dok je dosla na trziste i to kod nas je onda bilo par referentnih. 

Kako bi se reklo  mora ti nesto bit mala ovisnost i moraš guštat u nečem :)

Po ovom što si ti napisao prijatelju, ako ne pušiš,ne piješ, ne izlazis ... pa šta radiš onda u životu ? Nije valjda samo posao i doma ...

Neki ljudi jednostavno vole dat za tehnologiju il nest  sto ih veseli i radit ce i za to par mjeseci.
Netko će recimo dat masu para i za najbolji mobitel, što možda neki ljudi ne bi nikad 

Svatko ima svoj gušt, i treba to poštovati.

Poanta svega je tu da ne moraš ljude prozivat ovisnicima ako ti nešto ne odobravaš.

16 godina
neaktivan
Crypt kaže...
XXX kaže...
Soulfly1995 kaže...
Ovisnost -.-

Za tvoj info kad već ideš u detalje, dao sam 7000 za gtx 1080 jer sam uzeo tek dok je dosla na trziste i to kod nas je onda bilo par referentnih. 

Po ovom što si ti napisao prijatelju, ako ne pušiš,ne piješ, ne izlazis ... pa šta radiš onda u životu ? Nije valjda samo posao i doma ...

Neki ljudi jednostavno vole dat za tehnologiju il nest  sto ih veseli i radit ce i za to par mjeseci.
Netko će recimo dat masu para i za najbolji mobitel, što možda neki ljudi ne bi nikad 

Poanta svega je tu da ne moraš ljude prozivat ovisnicima ako ti nešto ne odobravaš.

Netko potroši duplo više za obične kočnice na automobilu tako da istina svatko ima svoj gušt. Ako je netko dao 7k za gtx 1080 je normalno. Bolje to nego za novi iphone

17 godina

Crypt ti si baš novi na forumu !!
Što ti više pokušavaš opravdat svoje postupke, neki će te više napadati.

Moj PC  
6 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Opalaa !! kaže...

Crypt ti si baš novi na forumu !!
Što ti više pokušavaš opravdat svoje postupke, neki će te više napadati.

U pravu si prijatelju.Bolje da šutim :) 

17 godina
odjavljen
zeroname kaže...
Netko potroši duplo više za obične kočnice na automobilu tako da istina svatko ima svoj gušt. Ako je netko dao 7k za gtx 1080 je normalno. Bolje to nego za novi iphone

Pa ako je za kočnice dao dvije plaće onda je isto ovisnik, šopingholičar pod uvjetom da mu taj auto služi za zajebanciju i ubijanje slobodnog vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 20:53 (XXX).
17 godina
odjavljen
Crypt kaže...

U stvari me pitaš da li ševim barem nešto 

Posao i doma, pa komp pa dočekam godišnji za neko putovanje i tak, odem u kino i sl. kućni posjeti tu i tam. Stari roditelji koji trebaju brigu i vlastita obitelj sa svakodnevnim problemima. Sumnjam da puno 43. godišnjaka izlazi po klubovima, oni koji izlaze rekao bih da su teškoj krizi srednjih godina  A sad da pušim i cugam i obilazim klubove ili birtije mi baš i ne ulazi u kategoriju da nešto radim u životu.

17 godina
XXX kaže...
Crypt kaže...

U stvari me pitaš da li ševim barem nešto 

Posao i doma, pa komp pa dočekam godišnji za neko putovanje i tak, odem u kino i sl. kućni posjeti tu i tam. Stari roditelji koji trebaju brigu i vlastita obitelj sa svakodnevnim problemima. Sumnjam da puno 43. godišnjaka izlazi po klubovima, oni koji izlaze rekao bih da su teškoj krizi srednjih godina  A sad da pušim i cugam i obilazim klubove ili birtije mi baš i ne ulazi u kategoriju da nešto radim u životu.

Kakvo putovanje, koje društvo kakvi izleti koji hobi samogradnje ili renoviranja? to ne postoji. Gušt je samo u trošenju novca na cigarete, alkohol, hardver i izlaske u birtija diskače. 
Ja kad spomenem da možda nije pametno nekome sa 2800 kn plaće ulaziti u kredit za prolaznu potrošnu robu, proglase me gunđalom koji je a: jalan, b: nezna živjeti život. 
Dečki (ne vi kolega xxx); nije sramota reći da ste konzumeristički ovisnici. Nemorate opravdavati svoje izdatke nikome ovdje. Ako vas je stvarno razveselila investicija a pritom niste nikome učinili 
zlo niti ga zakinuli - pa ovisite koliko vas volja. Čemu negirati. Evo ja priznam, ja sam ovisnik o pametovanju na Bugu. Besplatno je, ali troši vrijeme. :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

9600xt 

Kad smo vec kod starih kartica, iskopah i ja nešto iz ormara
Gigabyte 9600pro

GeCube 9550

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
overhaul kaže...

Pa zato se baš čudim tom navijanju u vijesti. Mislim, ako tebi/meni/prosječnom gameru taj i taj naslov koji mi je bitan radi bezprijekorno na mojem setupu, ako
nema problema za još koju godinu u nadolazećim naslovima koji me zanimaju... što me briga što je sad izašlo, osim ako se spremam na kupovinu nove konfoguracije ili
bitnu nadogradnju postojeće jer je postala preslaba? No ovdje se najstrasvenije prepucavaju forumaši koji svi odreda imaju sasvim dostatne setupe za trenutni gaming.
Koliko ja znam, 460tka je u stanju lijepo raditi za svoj novac. Ne sumnjam da će i 490 biti pažljivo nivelirana cijenom-performansama. Pa kome treba, nek bira. 
Kakva će biti, a pričekajmo testove. Naravno, nebih ovoliko popovao da nisam u dokolici marendanja. Sad sam gotov s klopom, pa da vas ostavim :)

Trebas vidjeti sto tek pise u njemackim casopisima kada se rade veliki testovi grafickih kartica, jedan otvoreno navija za Nvidiu, drugi opet za AMD... I onda shvatis da iz pera njemackih novinara da nema neke prevelike objektivnosti, a istina je skrivena tamo negdje u sredini. Iz osobnog iskustva mogu reci da ATI/AMD preferiram zbog omjera cijene i onog sto sam  dobio sa proizvodom, to ne znaci da suparnicki tim nije dobar nego jednostavno ne zelim davat previse od onog sto krvavo zaradim jer mi igranje igara na kompu dodje kao mojih 5 minuta opustanja i ispusni ventil od nakupljenog stresa...
Lijepi pozdrav tebi i svim forumasima iz Njemacke

13 godina
Crypt kaže...

Meni je i dalje neshvatljivo da netko tko radi za 3500 kn, daje 7000 kn za išta drugo osim bubrega. #JustMy2c

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Meni nije jasno kako netko tko radi za 3500 kuna da 5000 eura za auto, a ima noge i javni prijevoz. A da ne spomenemo koliko je bicikl jeftiniji i zdraviji... Mjesecne/godisnje troskove odrzavanja istog necemo ni spomenuti.
Opce polemike oko toga tko kolko sto placa ili izdvaja za nesto uopce nisu nikakve teme za raspravu niti bi netko drugi trebao "pokusati" shvatiti. Svaka budala ima svoje veselje jel...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
3 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice