AMD predstavio Quantum i Fury liniju s čudovišnim

poruka: 239
|
čitano: 19.842
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD predstavio Quantum i Fury liniju s čudovišnim ".
16 godina
Re: AMD predstavio Quantum i Fury liniju s čudoviš
overhaul kaže...
Envy kaže...

Da imaju bržu karticu to bi i na prezentaciji i pokazali. Ali nemaju. Pametnom dosta. 

Ok. Nije nemoguća opcija. Dobro se svi sjećamo priča na prezentacijama AMD-a da im je Bulldozer bolji od 6 jezgrenog i7 extreme. 
Dakle, nije da AMD nema u povijesti takvih situacija. Ali su već tada leakale porazne recenzije. Zasad toga nema. 
Memorija je jako bitna stavka u modernim karticama. Da nije, nebi se sa toliko pažnje na postojećim kartušama gledalo koji DDR je upitanju, na

kojoj frekvenciji i koliko bita je bus width. A i bez toga, stara serija AMD-jki nije bila toliko inferiorna, da ovo nebi pomoglo.

Sa ovakvom konstruktivnom komunikacijom mogu fino razgovarati i mogu reči da se u svemu ovome napisanom slažem sa tobom. Memorija je bitna, čekamo testove a neki i jesen (valjda tada svo voće i povrće sazrijeva). Ali ponekad treba stati na loptu i reći onu staru "ne stiže kuja zeca", tako da u ovom trenutku:

- Intela ne uhvati nitko živ (on više "muku muči" kako da se probije u smartphone sektor) i ne može AMD preko noći starom Wintel savezu tek tako parirati.

- AMD-ov odjel (ex ATI) teško će olako stići Nvidiu, jako jako teško.

Tako da za obične juzere AMD će nesumnjivo biti Best Buy rješenje i ne vidim razloga da tako ostane još dugi niz gdina (iz istog razloga iz koje i dalje postoje tri puta skuplja auta tkzv . Premium segment kao što su BMW, Audi, Mercedes i narovna auta kao što su VW, Fiat, Opel itd.. i svako svoju ciljanu skupinu ima i svatko je zadovoljan onim što posjeduje)

=xfact= kaže...
Friday kaže...
* * *

Komunjara stara, nikako se nije pomirio s raspadom jugoslavije!

epic

Provali Friday Inc. itekako i možda jedini (ima Ajar ali njegove provale su kao sinusoida, ne zna čovjek kada da ga izbaci sa foruma a nekada padnem sa stolice od smijea, ova dosta rijeđe) me nasmije do suza. Što se tiče Jugoslavije, trebala je se raspasti (što se mene tiče) u 505 djelova.  

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

5K rezolucije vjerojatno samo kašlju zbog relativno malo (4GB) rama u ovoj inicijalnoj seriji. To će tijekom ljeta i jeseni sigurno vendori korigirati. Nema ništa sa arhitekturom, samo vjerojatno Hynix tek uhodava posao. I tako nitko od ovih koji čekaju, nije čekalo sa setupima 5K rezolucije kod kuće, pa ih to pogađa kao suša u kaliforniji. 

Kakvi vendori? Memorija je na interpozeru (skupa sa GPU jezgrom) kojeg vendori od AMD-a dobiju čitavog a ovi samo zaleme na PCB.

EDIT: Evo ovo vendor dobije i radi s tim što hoće. Memorija je na gornjim i donjim rubovima. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 19:50 (Penryn).
16 godina
picajzla0707 kaže...
Envy kaže...
* * *

pa nova vrsta memorije i cijeli sklop jest revolucija, evolucija će dalje biti hnb2 kad nestane i ograničenje od samo 4gb - jasno je to i po tome što ih nvidia kopira, da dodam - poprilično besramno, bez grča na licu

nvidia također ide na rebranding kad im to odgovara, to je nažalost postao uobičajen postupak

makar je u šturcu da ovaj put nema puno pomaka u klasi, dakle 380x će biti podjednaka 280x, 390x je ista 290x (osim naravno razlike u količini memoriji - koju će očito pošteno naplatiti)

fury je izvrsna grafa, malo je koči 4gb memorije za 4k i stoga se za 4k više čeka nova serija fury kartica

zato će nano biti pun pogodak, ako bude kako najavljuju - grafa za 1080 ili 1440 rezu sa sasvim dovoljnih 4gb i prava konkurencija nvidiji 970 - EDIT: što konkurencija, pomest će je bude li cijenom blizu

pa čak bi i 380x mogla biti dobra ponuda, bez obzira što nema puno napretka u snazi, ako 4gb verzija bude do 2000 kuna - bolja od 960 4gb u svakom slučaju

bed je jedino, ponavljam, što ove ostale grafe ispod fury kartica nisu dobile pošteni upgrade u snazi, pa makar i rebrandiran

na koncu - sve je pitanje cijene, jer ako mi primjerice pokušaju podvaliti 380x sa 4gb rama za 300-400 kuna više od 960 4gb, to im nebu prošlo

A ti si onaj koji mete podove, tebe čekam!

Dakle za tvoje boldano koje sam gore editovao mogu samo reći jedno. 16-ti je bio jučer. "ako bude", ako bude", "nisu dobile". Ponovljam 16-ti je prošao, ćorak si dobio, pa i dalje govori "ako bude". Biće biće.

Sada porediš Fury sa GTX 970 te R9 380X sa GTX 960 pa ti si stvarno pijan.

16 godina
odjavljen

Htio sam citirati, ali da jesam, sad bih se natjecao s opsegom Ane Karenjine pa - neću. Ukratko:

@picajzla0707: 4GB je dovoljno da većinu igara i na 4K, jer većina troši unutar 3 do 4. Nekoliko igara traži više, ali nema ih baš puno niti će ih puno biti do iduće generacije kartica ili čak one iza. Fury ne kupuje netko tko nema novca, nego uglavnom igrači koji ionako mijenjaju GPU svake godine ili svake druge. TweakTown i Techpowerup imaju odlično mjerenje:

http://www.tweaktown.com/tweakipedia/90/much-vram-need-1080p-1440p-4k-aa-enabled/index.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/33.html

Na 4K je AA ugl. nepotreban (ponekad dobro dođe 2x) pa možeš i to imati na umu.

@ansha: baš i ne. Nedostatak video memorije forsira driver da kopira sadržaj u RAM što naglo usporava game loop odnosno rasteže frame time na znatno više nego je to regularno. Čak i ako imaš 60 FPS prema snazi procesora imat ćeš ta zastajkivanja i ona će se događati u trenutku kad se nešto radi s RAM memorijom. Ti ćeš to vidjeti kao manje ili veće pauze kod promjene krajolika, brzog kretanja kroz scenu i sl. što traži zamjenu resura prikazanih na ekranu. Iz tog razloga ćeš imati regularnih 60 FPS pa zatim gadnu pauzu od 300-500ms, a zatim nastavak renderinga. FPS se uvijek računa kao prosjek, a velike pauze uzrokovat će nagli pad tog prosjeka pa ćeš imati efekt kakav Fury ima na 5K - iako kartica može renderirati jednom učitanu scenu savršeno glatko, prosječan frametime je ogroman pa tako i FPS mnogo manji (pada za pola u onim primjerima, što je dosta gadno).

Postoji mogućnost da su problemi manji, da je trzanje jako kratko i rjeđe, što u prosječnom framerateu neće ostaviti velikog traga pa kad ti netko kaže tu brojku, čini se da problema nema.

@overhaul: ne bih se složio, iako ne bih ni dao ruku u vatru za 4K na 4GB za sve igre, ali bih kupio Fury X za 1080 i 1440 te ako igre koje igram na 4K rade dobro, a mnoge rade. Imaš možda pravo za hlađenje, a možda i ne. Jako su efikasne, jako se dobro hlade čini se (50 stupnjeva na full loadu na vodi nije ništa lošije od TitanaX na vodi, dapače, bolje je za 10 stupnjeva, pogotovo memorijski dio je vjerujem bolji).

@envy: imaš pravo za Fury čip, to je tek malo poboljšana arhitektura prilagođenja HBM-u i to je zapravo ogroman čip. Da GM200 ima takve količine, bio bi još opakiji. No, jednako tako AMD-ova arhitektura ima neke svoje prednosti i kvalitete koje Maxwell nema i u nekim stvarima ga baš rastura. Što se ponude tiče, dao bih ti TitanX za dvije Fury X ili možda čak Fury, ali ne za jednu. Nije Fury X puno lošija, ali je meni za 5K nedovoljno 4GB. Da je 8GB to bi bilo super. 6GB je također malo. 5K je 77% veći broj piksela od 4K, tako da 6GB ne znači baš ništa tamo gdje je 4GB malo.

Kad zamijenim 5K monitor (ako ga ne odlučim kupiti) onda ću vjerojatno na 1440, a ne 4K. :)

@overhaul: u Quantumu je Haswell 

@ansha: postoji jedan problem koji mnogi vole zanemariti, a to je da 980Ti kartica nije ista kao TitanX. Svaki TitanX je vrhunski čip koji u najgorim verzijama ide jako visoko na zraku i vodi. Onome tko kupuje TX nije problem 100 eura za blok i cijevi, a čak i 50 eura za Accellero IV nije puno. TitanX na stock zraku ide bez ikakvih problema na taktove najbržih 980Ti sa 60% fan speeda ne prelazi 65-70 stupnjeva (base/boost clock 1253/1404), a sa stock fanom na 80% ide do 1300/1450, a Accellerom na 60% za iste taktove. Na vodi TitanX ide stabilno na 1450/8000! na 1.274V za gotovo svaku karticu, 1500/8100 za mnoge.

Poanta je da je 980Ti već lošiji čip koji nije dovoljno dobar za TitanX pa se prodaje s onesposobljenim lošijim elementom. Čak i da postigneš iste rezultate, ne možeš uhvatiti TitanX zbog nedostajućih elemenata. Uostalom i TitanX imaš s tvorničkim overclockom kao EVGA SC.

Naravno, potpuno imaš pravo da usporedbe nisu prikladne. Fury X treba uspoređivati s cjenovno istim karticama, ali ne 980Ti najbržom verzijom, već stockom. Fury koji je najavljen je stock, bez obzira što će overclock biti vjerojatno nikakav. :)

@envy: istina je, uopće ne držim do brenda. Ako mi se kodira na oštrom tekstu radit ću to na Retini, ako igram igru na Winsima, ako trebam izračun bitcoina AMD-u, ako trebam CUDA-u na Nvidiji. Ne vezujem se emocijama za hardver. AMD mi je draži jer nije bahat koliko Nvidija i jer mi je njihova arhitektura draža. TitanX je bio najbrži do sada, no ako je sada to Fury X, bring it on.

Problem slika na Bugu je što ih je algoritam za optimizaciju masakrirao k'o Ramsey Theona.

Moj PC  
12 0 hvala 2
12 godina
Envy kaže...

A ti si onaj koji mete podove, tebe čekam!

Dakle za tvoje boldano koje sam gore editovao mogu samo reći jedno. 16-ti je bio jučer. "ako bude", ako bude", "nisu dobile". Ponovljam 16-ti je prošao, ćorak si dobio, pa i dalje govori "ako bude". Biće biće.

Sada porediš Fury sa GTX 970 te R9 380X sa GTX 960 pa ti si stvarno pijan.

"ako bude" koristim jer jos nema bencheva, osim ovih navodnih, pa se necu zaletavati

ne usporedjujem fury sa 970 nego najavljenu nano, koja bi cijenom trebala konkurirati 970 i, kako su najavili biti jaca od 290x sa duplo boljom efikasnosti odnosno s duplo manjom potrosnjom - ako to nije bolja grafa od 970, pod uvjetom da se ti navodi ostvare, onda stvarno jesam pijan

r9 380 ce doista biti konkurent 960, jer je to rebrandirana 285, koja je i sad konkurent 960-tki, ne znam sto ne kuzis tu

17 godina
Penryn kaže...
overhaul kaže...

5K rezolucije vjerojatno samo kašlju zbog relativno malo (4GB) rama u ovoj inicijalnoj seriji. To će tijekom ljeta i jeseni sigurno vendori korigirati. Nema ništa sa arhitekturom, samo vjerojatno Hynix tek uhodava posao. I tako nitko od ovih koji čekaju, nije čekalo sa setupima 5K rezolucije kod kuće, pa ih to pogađa kao suša u kaliforniji. 

Kakvi vendori? Memorija je na interpozeru (skupa sa GPU jezgrom) kojeg vendori od AMD-a dobiju čitavog a ovi samo zaleme na PCB.

EDIT: Evo ovo vendor dobije i radi s tim što hoće. Memorija je na gornjim i donjim rubovima. 

Hvala na fotki, nisam odmah skontao da je HBM pod istim asic-om.
Onda znači da se čeka Hynix za gušći raspored hbma pod poklopcem.
No ovo će biti i teže hladiti i no što sam prvotno mislio...
pa to je, koliko, 275w sa samo jednom plohom za odvođenje topline?
Valjda zračnih rješenja neće ni biti :/ 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Naravno da hoće, običan Fury (znači ne Fury X) i Nano će biti s zračnim hlađenjem. Memorija je tako spora i radi na niskim naponima baš zato da se može kontrolirat temperatura, s vremenom će to vjerujem rasti. 

Evo Nano.

17 godina
Penryn kaže...
overhaul kaže...

Naravno da hoće, običan Fury (znači ne Fury X) i Nano će biti s zračnim hlađenjem. Memorija je tako spora i radi na niskim naponima baš zato da se može kontrolirat temperatura, s vremenom će to vjerujem rasti. 

Evo Nano.

Eee nano se vjerujem na kraju najviše čeka i gleda što će ponuditi za koji novac. 
Ima li za njega ikakvih naznaka, koja "snagosna" i cijenovna skupina bi mu pripadala?
GTX960/r9-280? 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
Envy kaže...
LudaRajcica kaže...
* * *

kompleksi su vražija stvar :D

Ma ni iz džeba ni u džep. Čekali ste 16-ti, dočekali ste 16-ti. Sad možete uživati.. ja itekako uživam jer ja ne vidim nikakav napredak (barem najavljen napredak o pranju poda sa Nvidiom). Dakel čekali ste datum.. vidim smežurane face, sada čekate još benchmark.. pa jeste li slijepi ili toliko vjerni Radeonu, da imaju rješanja bolja to bi već pucalo kao vruće kifle, ali nemaju. Evo par primjera:

1. Titan X ima 3072 Stream jezgri, Fury X ima 4096 dakle za jednu četvrtinu manje a jesu li performanse manje za 25%. Nisu.. jedva par postotaka. Jel' to napredak - nije, rebrandiranje kao što je netko rekao i hvatanje u korak sa užarenom Nvidiom.

2. Energetska učinkovitst.. svi portali kažu samo jednu riječ "skoro" kao Maxwell, dakel "skoro" je ključna riječ. I sve to ipet na Intelu Core i7.

Zaključak ili Mali oglas: Kupujem svakome novu R9 390X za polovnu GTX 980Ti, ili nov Fury X za polovan Titan X. (ova zadnja ponuda očigledno je samo Tončiju usmjerena)

Pa izvolite, u Osijeku sam za 3 sedmice u Zagrebu krajem Jula, početkom Augusta. 

Ovoliko gluposti u jednom postu je fenomen.

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Eee nano se vjerujem na kraju najviše čeka i gleda što će ponuditi za koji novac. 
Ima li za njega ikakvih naznaka, koja "snagosna" i cijenovna skupina bi mu pripadala?
GTX960/r9-280? 

Jučer su rekli da će biti jača od R9 290X, tako da joj je konkurencija GTX970/980..za cijenu nemam pojma, vjerojatno između GTX970 i GTX980.

15 godina
protjeran

@Tonci

Vezano za stuttering uzrokovan nedostatkom memorije, nepotrebno filozofiras.

U par navrata sam imao isti problem sa gtx 760, zastajkivanja od recimo 0,1 sekundu svakih 4-5 sekunda kad se memorija popuni. Osnovnoskolska matematika nam kaze da ce prosjecan framerate tada biti nizi za 2-3%, tj. ako si imao 60fps, kad fali memorije ces imati 58-59fps - totalno zanemarivo rekli bi smo, a u praksi neigrivo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

(1) Htio sam citirati, ali da jesam, * * * (2) Fury ne kupuje netko tko nema novca, nego uglavnom igrači koji ionako mijenjaju GPU svake godine ili svake druge. 

* * *

(3) Na 4K je AA ugl. nepotreban (ponekad dobro dođe 2x) pa možeš i to imati na umu.

* * *

(4) @envy: * * * Da je 8GB to bi bilo super. * * * :)

* * *

(5) Naravno, potpuno imaš pravo da usporedbe nisu prikladne. Fury X treba uspoređivati s cjenovno istim karticama, ali ne 980Ti najbržom verzijom, već stockom. Fury koji je najavljen je stock, bez obzira što će overclock biti vjerojatno nikakav. :)

(6) @envy: istina je, uopće ne držim do brenda. Ako mi se kodira na oštrom tekstu radit ću to na Retini, ako igram igru na Winsima, ako trebam izračun bitcoina AMD-u, ako trebam CUDA-u na Nvidiji. Ne vezujem se emocijama za hardver. AMD mi je draži jer nije bahat koliko Nvidija i jer mi je njihova arhitektura draža. TitanX je bio najbrži do sada, no ako je sada to Fury X, bring it on.

(7) Problem slika na Bugu je što ih je algoritam za optimizaciju masakrirao k'o Ramsey Theona.

Ja moram ovako citirati (sorry) ali će se već iz prvog citata vidjeti zašto.

(1) Nisi možda ni mogoa, jer bugovcima nije jasno zašto bi netko sa par stranica nešto citirao. Još jedna tehnička glupost bug onlinea.

(2) Da, ove kartice ne kupuju oni koji nemaju novca ail zanimljivo o njima komentarišu najviše ljudi koji imaju za neka srednja rješenja, i dobra informatička znanja posjeduju, tako da ovi koji kupuju Fury X ili Titan Z pola od toga ne iskorištavaju. 

(3) Da, i ovo ne bi bilo zgodno ovoj dječurliji objasniti da je PPI na 27" FHD-u sasvim drugačiji od onoga na 27" QHD-u (pa je AA manje potreban na ekranima sa većin PPI) - logika, ne vidite nazubljenost jer je rezolucija veća, pa si onda zamislite da 27" 4K (ako ima takav)

(4) Ehh... da je, ali nije. To je upravo ono što su juče večina priželjkivala.

(5)Eh ovo je dio oko kojeg se ne slažem. I samo bi se ovdje zadržao. Jer trenutno ja ne mgu porediti kartice istog cijenovnog ranga. Vi ih poredite, ali ja ne mogu. To bi bilo kao kada bi poredili automobile istog cijenovnog ranga. Šta bi ste za primjerice 100k kn dobili od Škode a šta od BMW-a. Od Škode bi dobili najnabrijaniji top model a od BWM-a osnovni model možda 118d gol k'o lipić.

Brojevi sa brojevima (ne znam odakle u zadnjim par sati iskaču 970-tke i 960-tke), dakle R9 390X sa GTX 980(Ti) i/ili Fury X sa Titan X (ne znam što nisu stavili F1 umjesto X, copy od kada je AMD počeo da gubi bitku u MHz pa počeo da reda 3800+ oznake za Athlone, što hoće reći da je ekvivalent 3800 MHz Intelu, ali to nitko neće da prizna, ali nebitna priča) a to što se Nvidiji hoće da dižu cijene kako im se prohtije (možda i spuste do bezobrazluka šta če onda AMD?!) to je njihova stvar i rade to zato što mogu.

(6) Ponuda i držanje do brenda. Ja ipak držim do brenda (jer je to zatvoren ciklus - svaka iole bolja firma će i sama držati do svog brenda, recimo Nike) ali daleko više u ne-IT svijetu nego u IT-svijetu. Zato ne ide. R9 390X ti nov kupujem za GTX 980, odnosno Fury X nov za polovan Titan X. Isto vrijedi i za mene.. evo imam novu Sapphire 7770 (zapakovanu u kutiji) i dajem za lošiji ekvivalent Nvidije. Ja lično na gubitku, pa usudi se i budi faca radi AMD-a daj Nvidiu. Logika i pametno da nećeš.

(7) Winter is comming :D

16 godina
itomic009 kaže...

* * * 

Ovoliko gluposti u jednom postu je fenomen.

Izvini ali meni je fenomen tako žestoko voliti i braniti nešto što nije niti došlo. Doći će tamo nekada 16.tog. 16-ti prošao, doći će tamo u jesen nešto sa 8 GB RAM-a. Nešto se prestavi a ovi niti konkretne brojke ne prestave.

Znači identična ekipa frapidno ovisna od Radeonu, ista ovdje koji ga sada brani.

Pa jesi li ti čovječe ili toliko lud ili zaostao da ne kontaš neke stvari.

Jučer da su imali karticu bolju od Titana X, oni bi ju prestavili. Rekli bi na sav glas 'ovo je kartica koja je brža 33% od trenutne Nvidie Titan X" Ali nemaju. Šta ti tu nije jasno? Pa zar ne vidiš po samoj prezentaciji, to su neka obećanja, neke izvedbe (cooler vani, kartica manja iako zauzima i dalje 2 slota).

Bože sačuvaj!

17 godina
overhaul kaže...

Aha, izgleda da je 4GB HBM memorije ipak premalo za 4K+ rezolucije, ma kako bila brza.
Mene još zanima koliko se ona bude grijala, makar je efikasinja i na manjem naponu i sve...
Jer koliko sam shvatio to je sendvič naslagana memorija, moduli jedan na drugom kako bi 
zauzimali manje prostora. Što po meni znači teže odvođenje topline?

Kaj se tiče hlađenja HBM memorije, tu se ne moraš previše brinut ipak je AMD prije sedam godina krenuto sa takvom idejom.Znaju oni dobro kaj rade bez frke, eto tu je dolnji link tam imaš cjeli redenik teksta o HBM memoriji.

https://semiaccurate.com/2015/05/19/amd-finally-talks-hbm-memory/

Kratko i jasno neče bit problema sa hlađenjem HBM1 memorije prve generacije, znači po tom pitanju moš mirno spavat.Samo još treba pričekat dok stigne HBM2 memorija druge generacije, e to če tek bit prava stvar pogotovo za buduči Zen APU.

http://hexus.net/tech/news/ram/81829-hbm2-memory-wafer-shown-sk-hynix/

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
odjavljen
Envy kaže...
Bože sačuvaj!

Baš...

12 godina

envy, ili nisi gledao prezentaciju i ne citas sto ti se pise... ili si pijan 

970-tke, ponavljam, "iskacu" zbog najavljene r9 nano, koja je vjerojatno prepolovljeni fury i to je grafa koja bi amd-u trebala dati najvise financijske koristi

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kronični bobitis ekstremitis u ovoj temi.

1 0 hvala 0
16 godina
XXX kaže...
Envy kaže...

* * *

* * *

* * * moj post pisan dok su do nedavno kolale informacije kako će 390X biti top model. U stvari tek par dana priije tog mog posta došla je svježa informacija kako je to u stvari Fury, top model nove generacije a ne 390X. * * *

"Kada čovjeku nestane argumenta ili kada se ne može nositi sa porazom onda potegne za glupošću". (A. E.) Tipa "igraj svoje beta Windowse i štedi struju na njim" (pa drago mi je da me pratiš), i doda još ROFL kao umire od smijeha. I kakav Fury, pisao si o Fiji. Pa da ti nacrtam:

Odeš na Wiki ili NASDAQ i vidiš malo kolika je Intel firma a kolika AMD, pa malo vidiš kako kroz 5 generacija Core arhitekture Intel nemjerljivo gazi sve što im stane ispred puta i onda skontaš: ne posotji nikakav način trenutn da AMD u CPU segmentu napravi bolji proizvod od Intela.

Ovo gore ti je ekvivalent što se trenutno dešava Grafičkom odjelu AMD-a u konkurenciji sa Nvidiom. Najveći čip koji je AMD napravio u povijesti napuhan sa 4096 procesorski jezgri mora u nečemu pokazati zube Titanu X sa 3072 jezgre (jezgre shvati kao opći pojam, iza toga stoji daleko složenija arhitektura samog čipa) ali opet sa manom (Tonči će ti bolje objasniti).

Druga i važnija stvar. Tvoji postovi su iz "kolanih infrmacija" ili tačnije: "kolale informacije", "biti će top model" c c c.. Ja kažem sačekajte - vidjet ćete a ti i dalje gledaš a praviš se slijep.

Činjenica ti je takva da trenutno moćeš crknuti od muke: AMD nema rješenja da se bori sa CPU odjelom od Intela niti GPU odjelom sa Nvidiom. A ti imaš riješenje samo jedno: da se pokriješ onoliko koliko si dug. I ne samo ti, nego more od onih koji su mi dali 66 TD-ova (hvala im od srca) samo nešto ih nema, moram ih prozivati ovako kao tebe da se jave. 

14 godina

Komentirao sam onaj tvoj post zato što ti uspoređuješ "jezgre" Nvidije i "jezgre" AMD-a u grafičkim karticama analogijom da Titan X ima 3072 a AMD 4096 i stoga zato AMD treba bit brutalno jači !! Pa kao da ne znaš da to nisu "iste" jezgre i ne možeš ih onda uspoređivati tako kad je su to kruške i jabuke. Pa to ne samo da je smješno nego je žalosno. A za potrošnju nešto tvrdiš a nismo ništa ni vidjeli koliko koja grafa troši u praksi. Ako i bude trošila 20 - 50W više od Titan X a bude sličnih performansi onda to znači da je jeftinija osjetno a troši neznatno više. Jer u kategoroji grafa od 5000 kn 50W više potrošnje je NEBITNO s točke gledišta koliko se to reflektira u mjesečnom računu za struju a s obzirom da je Furi vodom hlađen nebitno je i za zagrijavanje. Performanse nisam nigdje ni komentirao jer ih nisam ni vidio ali sve upućuje na to da će Furi X biti al pari sa Titan X/ 980 Ti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 22:41 (itomic009).
17 godina
neaktivan
Envy kaže...

Jučer da su imali karticu bolju od Titana X, oni bi ju prestavili. Rekli bi na sav glas 'ovo je kartica koja je brža 33% od trenutne Nvidie Titan X" Ali nemaju. Šta ti tu nije jasno? Pa zar ne vidiš po samoj prezentaciji, to su neka obećanja, neke izvedbe (cooler vani, kartica manja iako zauzima i dalje 2 slota).

Fury X će se od 24-og ovog mjeseca, znači za tjedan dana, moći kupit u SAD-u i do tad ćemo dobit potpune testove. Znat će se kolike performase dobijaš za koliko para i uz koliku potrošnju, tako da nemoj slučajno da nestaneš sa foruma tada.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 22:33 (Penryn).
16 godina
Penryn kaže...
Envy kaže...

Fury X će se od 24-og ovog mjeseca, * * * tako da nemoj slučajno da nestaneš sa foruma tada.. 

Ne brini, čekao sam i 16-ti kao zapeta puška. Dobit ćeš kod Fury X max 5% bolje performanse od Titan X, niža cijena naravno. A R9 390X neće biti brži od GTX 980Ti. Kod 5K ili 8K igranja uopćže ne znam šta će ponuditi. Tu sam ja, malo egocentričan i otresit ali nigdje ne idem.

Uređivano: Da dodam još jednom ogorečnost AMD-om. Ako mi AMD daje 100 fps za 100 USD, radije ću kao što sam već rekao prije: 30% platiti više čak i za slabije performanse tj, platiti ću 130 USD za 70 FPS.ova za Nvidiu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 12:13 (Envy).
17 godina
odjavljen
Envy kaže...
/

S kim se ti boriš 

Zašto misliš da me zanima koja je firma kolika i kako posluje? Kupujem proizvode iz svih nabrojanih brendova i ne radim nikavu diskriminaciju po tom pitanju. Što se crtanja tiče crtaj sebi, ili se ostavi alkohola 

14 godina

5K i 8K gaming . Znači 0.00001 % ljudi igra na 8K a 0,0001% ih igra na 5K. Da, to je definitivno mjerilo prema kojem se treba vodit pri masovnoj prodaji grafi danas.

14 godina
Će se HBM memorija moći OC-ati?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Envy kaže...

A R9 390X neće biti brži od GTX 980Ti. Kod 5K ili 8K igranja uopćže ne znam šta će ponuditi. Tu sam ja, malo egocentričan i otresit ali nigdje ne idem.

Pa R9 390X je zapravo R9 290X samo s 8GB GDDR5, stari proizvod, totalno nezanimljivo. A R9 290X je jedva brža od GTX970, ako uopće, tako da je ni blizu GTX 980Ti. Istina smiješno je što su Fury X predstavljali kao 5k ready, al osobno me briga za 5k kao za lanjski snijeg. 

16 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Pa za koga sam ja pisao članak ako ga ne pročitaš? Čak sam i tablicu nacrtao na dnu :(

ansha kaže...

@Tonci

Vezano za stuttering uzrokovan nedostatkom memorije, nepotrebno filozofiras.

U par navrata sam imao isti problem sa gtx 760, zastajkivanja od recimo 0,1 sekundu svakih 4-5 sekunda kad se memorija popuni. Osnovnoskolska matematika nam kaze da ce prosjecan framerate tada biti nizi za 2-3%, tj. ako si imao 60fps, kad fali memorije ces imati 58-59fps - totalno zanemarivo rekli bi smo, a u praksi neigrivo.

Ti bi pojednostavnio stvari koje se ne mogu pojednostavniti u jednoj riječi. Trzanje zbog manjeg VRAM-a se može razlikovati kao noć i dan. Veći delay = veći frame time = manji prosječni framerate. Ako ćeš juriti na konju u Witcheru kroz šumu, prosječni FPS će ti biti očajno loš, a igra neigriva. No, ako stojiš na mjestu ili se samo okreneš par puta, past će zanemarivo.

Kako već rekoh: Shadow of Mordor sam igrao na dvije 970 (3.5+0.5) bez prevelikih problema gurao u 6K

Dakle, igru koja je od onih koje trebaju više.  

Envy kaže...

(4) Ehh... da je, ali nije. To je upravo ono što su juče večina priželjkivala.

odnosno Fury X nov za polovan Titan X. Isto vrijedi i za mene.. evo imam novu Sapphire 7770 (zapakovanu u kutiji) i dajem za lošiji ekvivalent Nvidije. Ja lično na gubitku, pa usudi se i budi faca radi AMD-a daj Nvidiu. Logika i pametno da nećeš.

(7) Winter is comming :D

4.1 No, 4GB je sasvim OK i za mnoge 4K. :)

4.2 M

Envy kaže...

Mislim da u niti jednom trenutku nisu bile upitne činjenice kako AMD rastura Nvidiju u nekim primjenama, dok je obrnuto u drugim, kao ni to da će Fury biti cca. kao TitanX/980Ti. Ako su postigli performanse GPU-a jednake GM200, onda će im HBM odnijeti prevagu na 4K i 5K tamo gdje je 4GB dovoljno.

Moraš shvatiti da je 4GB zaista dovoljno većini čak i ako imaju 4K. Za 4K u pravilu će trebati dvije kartice (1200 USD/1400 EUR?), a za 5K ionako trebaš 4 Titana X (četiri kartice od 1000 USD!). Tko ima za igranje na 5K, slobodno... ali AMD-a ne zanima tih 10 ljudi. Kad 4K i 5K budu mainstream, imat ćemo dvije nove generacije. Ono gdje AMD rastura i gdje očekujem da bude bolji je VR (!) i 4K s medium ili high detaljima u većini igara. Nvidia ne može izbaciti dual-GPU TitanaX jer će se takva kartica rastopiti i koštati 9000 USD. AMD može već za 1300 USD.

I jedna stvar mi je zapela za oko... posve je netočno da AMD ne može napraviti nešto bolje od Intela ili Nvidije. GCN arhitektura je inženjerski bolje rješenje, AMD-ovi APU procesori su vizionarstvo, pogotovo kad dobijemo APU-e s HBM memorijom!

17 godina
Tonči kaže...
overhaul kaže...

Pa za koga sam ja pisao članak ako ga ne pročitaš? Čak sam i tablicu nacrtao na dnu :(

Hehe pa i sam si spomenuo koliko je sati bilo:)
Ma vidio sam tablicu, ali to što je njihovo rješenje za fury X (i kasnije X2) predstavljeno sa 
vodenim ne znači valjda da će sve verzije svih proizvođača biti takvi, jer nema drugog rješenja?
Mislim, obično samo stock bude takav kakav bude, pa ostali onda krenu sa svojim windforce, direct cu, 
hawk, lightning, classified itd? 

Tonči kaže...
ali AMD-a ne zanima tih 10 ljudi. Kad 4K i 5K budu mainstream, imat ćemo dvije nove generacije. Ono gdje AMD rastura i gdje očekujem da bude bolji je VR (!) i 4K s medium ili high detaljima u većini igara. Nvidia ne može izbaciti dual-GPU TitanaX jer će se takva kartica rastopiti i koštati 9000 USD. AMD može već za 1300 USD.

I jedna stvar mi je zapela za oko... posve je netočno da AMD ne može napraviti nešto bolje od Intela ili Nvidije. GCN arhitektura je inženjerski bolje rješenje, AMD-ovi APU procesori su vizionarstvo, pogotovo kad dobijemo APU-e s HBM memorijom!

E da, zato i ja mislim da će im pun pogodak biti Nano Fury za HD igranje, a ne nekakvi fury X benchmarci na 5K. No otom potom. 

AMD-u osim inžinjerije (koja je isto štekele ovih godina, sad je tek krenula kad su se vratili pravi arhitekti)
fali još uvijek i taj prokleti proizvodni proces, intel je tu dobrano odšišao, a i neznam koliko je HBM 
na "klasičnom" high end enthusiast diskretnom procesoru od koristi.
A takav im po svemu sudeći treba, ako žele bez Bottlenecka voziti vlastitu FuryX2, Fury X u cf, ako ne i običnu Fury X.
Eto danas ovdje naučio pravu sramotu za njih: u vlastitom AMD Quantum PC-u apsurdno koriste Intel processor ?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 0:40 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Envy kaže...
Penryn kaže...
Envy kaže...

Fury X će se od 24-og ovog mjeseca, * * * tako da nemoj slučajno da nestaneš sa foruma tada.. 

Ne brini, čekao sam i 16-ti kao zapeta puška. Dobit ćeš kod Fury X max 5% bolje performanse od Titan X, niža cijena naravno. A R9 390X neće biti brži od GTX 980Ti. Kod 5K ili 8K igranja uopćže ne znam šta će ponuditi. Tu sam ja, malo egocentričan i otresit ali nigdje ne idem.

Shvati da R9 390X nije više top kartica. Po ovim leakanim testovima, Fury X će biti bolji od Titan X, ali cijenom konkurira GTX 980Ti. Kakve veze ima gdje je 390X kad je to sada kartica niže klase od one sa kojom je ti porediš...

Fury X je i najavljen za 4K, a za 4K+ dolazi dvočipna Fury X2, sa 8 GB HBM. Puno prije nego iko i pomisli išta odigrati na 5K ili 8K.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 5:04 (Bilal).
14 godina
neaktivan

Ajde se svi skupa strpite do službenih bench testova pa onda razglabajte, čiji je veči.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 5:19 (Đapa club).

4 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Bogami - Winter is coming.  Izgleda da onaj indijanac iz AMD ipak nije prodavao maglu, Furijevke, barem ove WC edition, ce se izgleda dat natezat do besvijesti. Pod opterećenjem potrošnja od 250-275W (ovisno o igri), temp cca. 50C, buka 32dB a regulacija te hladjenje dizajnirani da mogu i sa 500W dispacijacije o.O

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 8:51 (Statsman).

2 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice