koliko je 3gs sad?i u simpa paketu?
Da nositi ću laptop od kilu i pol u đepu hehe a ni ipad opet nije toliko prenosivi, treba ti barem neka fascikla ušto bi ga stavio(ali dobro sada kako sam na faksu to mi ne bi bio problem)ali opet osim većeg ekrana ne bi puno dobio naspram korištenja smartphona u pokretu.
Zato cijena postojećim pretplatnicima nije skupa koji to mogu plaćati. Ja sam desire-a uzeo za 2500kn sa pretplatom od 100kn na mjesec i još prvu godinu mi je pretplata 50kn tako da će mene mob doći ukupno 4300kn sa troškovima telefoniranja, poruka i interneta. Dok recimo iphone iphone u tarifi i150 koja je opet veća od ove moje tarife na VIP-u dođe 2900kn a na onoj i75 dođe još skuplje.
Nema nas bas puno koji trosimo 150+kn mjesecno na mobitel, vecina trosi 25-100kn.
http://www.bug.hr/anketa/koliko-mjesecno-trosite-mobitel/94327.aspx
Ove forume posjećuju u većem postotku školarci pa ta anketa nije nešto specijalno.
Tako da pretplate od 150, 300, 500kn mjesecno su nista drugo nego otplata na rate, i moras ih uzeti kao cijenu uredjaja.
Ako bas zoves puno, vise ce ti se isplatiti da prijedjes na nekog drugog operatera kao tele2 ili sl., nego (pre)skupi mobitel s pretplatom...
Al uopce davat vise od 1000-2000kn za mobitel je po meni bacanje novaca. Za te novce kupis radije netbook/laptop,iPad, tj. nesto sto je stvarno upotrebljivo za nekakav rad ako ti vec treba racunalo/internet na putu...
Ne, nisu. Imam pretplatu od 300 kn. Ni jedan račun mi nije ispod 500 kn. Pa ti reci da sam nešto popušio ako si produljim tu tarifu od 300 na 2 godine.
P.S. Sa iPhone ili Desire ili sličnim telefonima, koji su za internet više nego dovoljni uz odgovarajuće podatkovne pakete (u mom slučaju paket od 2GB koji ima i300), nikakav iPad mi ne treba, a zaboravljaš da ti na putu i za netbook i iPad treba konekcija na internet, ili to ti uređaji dobijaju iz kisika?
Da nositi ću laptop od kilu i pol u đepu hehe a ni ipad opet nije toliko prenosivi, treba ti barem neka fascikla ušto bi ga stavio(ali dobro sada kako sam na faksu to mi ne bi bio problem)ali opet osim većeg ekrana ne bi puno dobio naspram korištenja smartphona u pokretu.
Zato cijena postojećim pretplatnicima nije skupa koji to mogu plaćati. Ja sam desire-a uzeo za 2500kn sa pretplatom od 100kn na mjesec i još prvu godinu mi je pretplata 50kn tako da će mene mob doći ukupno 4300kn sa troškovima telefoniranja, poruka i interneta. Dok recimo iphone iphone u tarifi i150 koja je opet veća od ove moje tarife na VIP-u dođe 2900kn a na onoj i75 dođe još skuplje.
Ne možeš tako računati cijenu. Tebe telefon dođe točno onoliko koliko si ga platio. Ostalo sve te dođu razgovori, poruke, internet i sl. Dakle Desire te koštao 2500 kn. Ni kunu više. Jer ionako bi razgovarao, slao sms i sl.
zar bi ja, uz sve danas dostupne komunikacijske kanale, mjesečno morao na mobitel trošiti preko 100kn (tu se spominje i 300kn) i još sam uređaj platiti ko suho zlato?
...
ti je cijan 16 gb modela... tih 1298 kn uz i 300 a mene zanmima dali bolje uzeti 32 gb.. odnosno dali se isplati dat skoro 1000 kn više za 16 gb memorije više odnosno .. dali ču ja tu memoriju nekako osjetit... odnosno dali je to dovoljno za igre aplikacije is ve gluparije.. pjesme snimanje videa i to ?
Zaključak je jednostavan... Onome tko do sada troši barem 150kn mjesečno na mobitel, Iphone 4 nije pretjerano skup uređaj.
Ostalima naravno da jest, jer oni neće uređaj dobiti jeftinije niti iskoristiti tu razliku u cijenu koju bi mi potrošili na usluge za koje i sada plaćamo.
ti je cijan 16 gb modela... tih 1298 kn uz i 300 a mene zanmima dali bolje uzeti 32 gb.. odnosno dali se isplati dat skoro 1000 kn više za 16 gb memorije više odnosno .. dali ču ja tu memoriju nekako osjetit... odnosno dali je to dovoljno za igre aplikacije is ve gluparije.. pjesme snimanje videa i to ?
Nema potrebe... ja sam do sada imao 3G od 16GB i uzeo sam iPhone 4 isto od 16GB, jer to je i više nego dovoljno...
Manje više potvrđuje sliku T-Mobile-a koju imam, svom silom se trude zadržati ili privući novog korisnika u pretplatnički odnos i zadržati ga u istom, kroz kontinuirano produživanje ugovora. Dany_HR ukazuje na jednu činjenicu ovaj telefon nije skup, ukoliko se kupuje u nekom paketu koji ti stvrano treba i koji stvarno iskoristiš (prema onome što sam dobio od našeg T-mobile agenta s punom odgovornošću tvrdim). Ono što mi se ne sviđa u tim paketima je vezivanje na 24 mjeseca.
T-Mobile nastoji na svaki način ograničiti da se mobitel koristi u drugim mrežama, jer u biti njihova zarada je u prometu koji se ostvari, trgovina mobitelima je sekundarna djelatnost. Stoga mi je jasna i njihova politika "Ako nećeš trošiti kod mene onda plati uređaj". Ne odobravam ju ali je legitimna s njihove točke gledanja jer je njihov jedini interes profit (šta ćeš kapitalizam je takav).
Računam da će se u narednih mjesec dana naći dosta aparata na njuškalu po povoljnijim cjenama od T-Mobile-ovih.
Kad vidim ove rasprave o cijenama uvijek me podsjeti na odlicno predavanje:
TED: Dan Ariely asks, Are we in control of our own decisions? (ukljucite hr subtitlove)
Mozda je malo OT, ali svakako pogledajte ;)
Zaključak je jednostavan... Onome tko do sada troši barem 150kn mjesečno na mobitel, Iphone 4 nije pretjerano skup uređaj.
Ostalima naravno da jest, jer oni neće uređaj dobiti jeftinije niti iskoristiti tu razliku u cijenu koju bi mi potrošili na usluge za koje i sada plaćamo.
Točno!
Isto tako, oni koji troše ispod 100 kn sigurno ne koriste nikakve podatkovne pakete a telefon im služi isključivo za koji poziv i koju poruku. Takvi na kraju krajeva ne trebaju iPhone ni bilo koji sličan telefon.
Dovoljan im je prosječni telefon od parsto kuna.
Ne možeš tako računati cijenu. Tebe telefon dođe točno onoliko koliko si ga platio. Ostalo sve te dođu razgovori, poruke, internet i sl. Dakle Desire te koštao 2500 kn. Ni kunu više. Jer ionako bi razgovarao, slao sms i sl.
Nemožeš ali moramo. Jer sve je to za mene cijena uređaja, odnosno novci koji će biti potrošeni na njega, nešto na sam uređaj, a nešto na njegove usluge. Đaba meni iphone za 1200kn ako moram dati još 7000kn kroz pretplatu koju ja sa svojim stilom potrošnje neću moći potrošiti(eventualno intrnet bi gutao, ali pozivi i poruke bi mi bio overkill) a na nižim tarifama se ukupna cijena smanjuje. Najeftinije je sa i75 kada mob+pretplata dođu nekih 4500kn ali je ta tarifa očajna zbog malo internet prometa.
iPhone se u tarifi isplati samo za poslovne ljude - za koga uredjaj i jest namjenjen - jer oni trose i po 500-1000 kn za pozive i internet mjesecno.
Uostalom, taj uredjaj nije namijenjen za skolarce i OneKojiZeleIspastiFacePredFrendovima i automatski im nije isplativ.
No, da je cijena uredjaja bezobrazno visoka kao otkljucanog - jest. I slicna je bila i prije. Na kraju krajeva, uredjaj i nije namjenjen da se prodaje otkljucan, nego jedini pravi smisao uporabe dobiva preko tarifa, a ne igranja igrica.
Onima kojima je skupo, alternative (i bolji telefoni) poput HTC Desirea i slicnih su u ponudi za 40 % manju cijenu.
koliko je 3gs sad?i u simpa paketu?
Koliko ja znam iPhone se ne prodaje u simpa paketu.
to znaci da sam ja na svoj SE G700 potrosio u 2 godine 6800kn and counting.......2000kn pri kupnji + 2 godine telefonskih usluga....
Joj.. men.. je to.. ono kupim onaj od 16.. al gle ima onaj od 32.. trebo sam njega.. joj... što sam neodlučan..
1 iPhone 4g = 8089 kn
1 bolja gaming konfa = 8000 kn
mislim za tu lovu bi i trebalo.
Joj.. men.. je to.. ono kupim onaj od 16.. al gle ima onaj od 32.. trebo sam njega.. joj... što sam neodlučan..
Vjeruj mi ne trebaju ti 32GB... uštedi si tih 1000 kn.. Da ti treba toliko prostora, ti bi to odmah znao... čim si neodlučan znači da ti je 16GB i više nego dovoljno... Što se tiče video i slika, pa neće bi zauvijek biti na iPhonu... što ti ne treba arhiviraš na računalu.
j*** vas ajfone, ali ajd ak već toliko košta, mene samo zanima jedna stvar: dal ja dobijem za tu cijenu i par gospođica za pružanje raznih seksualnih usluga?
mislim za tu lovu bi i trebalo.
Evo još jednog iz linije za pametne koji mjesečno troši 25 kn na mobitel i uglavnom mu služi za igranje.
Točno!
Isto tako, oni koji troše ispod 100 kn sigurno ne koriste nikakve podatkovne pakete a telefon im služi isključivo za koji poziv i koju poruku. Takvi na kraju krajeva ne trebaju iPhone ni bilo koji sličan telefon.
Evo tu se opet ne slažem jer ja za 50kuna mjesečno imam 70 minuta razgovora, 50 poruka, 5MMS-ova i 512MB prometa i meni definitivno desire treba, pogotovo zbog interneta. Sada praktički i ne šaljem poruke kad mi je jednostavnije i brže ako je netko kući da mu pišem preko msn-a/facebook-a/gtalka umjesto da se dopisujem porukama, brže a ne trošim niš prometa. I meni nije prosječan mob dosta, zato sam i prodao w995 sa kojim ništa konkretno nisam mogao raditi osim slikanja/snimanja i slušanja muzike, sve ostalo je više-manje nefunkcionalno naprema smartphonovima
grrr što je sa ovim forumom, neće mi višestruko citirati
Wow, kakav biser BUG-ovog istraživačkog novinarstva - otključani iPhone je kod TM skup ko kuga <shock and horror>... *ebote ovo je za Pulitzera ....
Naravno da je skup kad TM ne želi da ga kupite otključanog - a to može i ostvarit jer ima EKSKLUZIVU za naše tržište.
Ne znam kakva je sad situacija, ali znam prilično pouzdano da je kod dolaska na 3G-a na Europsko tržište Apple od telekoma koji su dobivali iPhone dobivao za ekskluzivu stvari koje ni jedan proizvođač prije njih nije niti pokušao tražiti, a kamoli dobio - npr. postotak od minuta koje korisnici iPhone-a naprave itd. Prevedno Apple im se krvi napio, ali se većini to očito isplatilo jer nisam čuo ni za jedan telekom koji je odustao od distribucije iPhone-a. Naravno da će TM to koristit sve dok može - vjerojatno će za svaku budalu koja kupi uređaj po ovoj cijeni Mudinić i njegovi otvorit po bocu Don Perignona. S tim da takvo mišljenje o cijenama imam i za druge high-end uređaje kad se kupuju kod uvozinka/distributera - 4500-5000 kn za mobitel, kakav od on bio mi je suluda cijena, s tim da tu za razliku od ove cjenovne politike TM-a ne mogu nać nikakvo opravdanje osim "šišanja ovaca".
Sad da se malo vratim na cijene - jutros sam dobio cijene iPhone-a za naš VPN ugovor i 16Gb je jeftiniji ~1000 kn od SE X10 (jedini mob u trenutnoj ponudi TM-a koji može bit kakva takva konkurencija iPhone-u), a košta me isto kao i E72 - odnosno za moje potrebe cijena je primjerena, čak u odnosu na neke druge uređaje vrlo povoljna.
pozz
@ Stoja ...samo sto je Desire kud i kamo povoljniji od otkljucanog Iphonea 4.
Ovo bi moglo zamijenit moju Nokio 6500 Slide. Nije jako skup posebno u Simpi. Uz i150 ga uzimam naravno. Baš mi istječe ugovor.
Točno!
Evo tu se opet ne slažem jer ja za 50kuna mjesečno imam 70 minuta razgovora, 50 poruka, 5MMS-ova i 512MB prometa i meni definitivno desire treba, pogotovo zbog interneta. Sada praktički i ne šaljem poruke kad mi je jednostavnije i brže ako je netko kući da mu pišem preko msn-a/facebook-a/gtalka umjesto da se dopisujem porukama, brže a ne trošim niš prometa. I meni nije prosječan mob dosta, zato sam i prodao w995 sa kojim ništa konkretno nisam mogao raditi osim slikanja/snimanja i slušanja muzike, sve ostalo je više-manje nefunkcionalno naprema smartphonovima
grrr što je sa ovim forumom, neće mi višestruko citirati
a koja je to tarifa ili operater za desire? koji paket?
neki info pliz....
Cijena je očekivana. Mene bi izašao u flexiju 1 kn ( sa pa riljada bodova ). Obzirom da mi na 3Gs ističe ugovor tek na ljeto, uzet ću vjerojatno peticu koja će do tad ziać zajedno sa iOS5.
Nije mi jasno koji su ti koji kupuju iPhone i slične uređaje a troše manje od 150 ili 300 kn mjesečno na telefon i net ... čemu onda iPhone?? cca 1000 kn je maksimum koji bih ikada dao za neki telefon i iPhone 4 ili 5 će se sasvim ljepo uklopiti u tu računicu.
Plakati da je iPhone skup jer košta, neznam 4000 kn, a neki drugi uređaj koji košta 2500 nije, mogu samo balavci kojima takav uređaj niti je namjenjen niti im treba. To se kupuje u tarifi koju ionako trošiš ili se ne kupuje ili ti je svejedno da košta i 18 000 kn jer si prepun para.
Nego nek mi netko preporuči neki android pristojan za recimo cca 1000-1200 kn onda jer bi moja nećakinja rado takav telefon, a obzirom joj je iPhone skup, a vidim da očigledno ima super jeftinih super telefona dajte neku preporuku.
Ali 8098 kuna ia otključani iphone je malo.Novčanica od 10 kn i sve sređeno! (Petric mora shvatiti da se stavlja zarez ili ništa a ne točka)
8098 kn za otključani iPhone - ajde mi popuši.
Ali 8098 kuna ia otključani iphone je malo.Novčanica od 10 kn i sve sređeno! (Petric mora shvatiti da se stavlja zarez ili ništa a ne točka)
8098 kn za otključani iPhone - ajde mi popuši.
WTF?!?
neki info pliz....
To ti je u vipu komplet tarifa 100, inače košta 100kn na mjesec ali ja sam uletio u promotivno razdoblje kada poptišeš da prvu godinu plaćaš 50% manje, znači 50 kuna, i mob me je došao 2200kn (bio sam napisao 2500kn to je greška sad sam baš išao pogledati račun 2200 me došao, sa popustom od 3% na gotovinsko plaćanje) Uglavnom meni je ona dosta za komuniciranje a dobio sam relativno povoljno high end uređaj čim se pojavio(negdje 3 dana nakon što je došao u VIP)
Cijena je očekivana. Mene bi izašao u flexiju 1 kn ( sa pa riljada bodova ). Obzirom da mi na 3Gs ističe ugovor tek na ljeto, uzet ću vjerojatno peticu koja će do tad ziać zajedno sa iOS5.
Nije mi jasno koji su ti koji kupuju iPhone i slične uređaje a troše manje od 150 ili 300 kn mjesečno na telefon i net ... čemu onda iPhone?? cca 1000 kn je maksimum koji bih ikada dao za neki telefon i iPhone 4 ili 5 će se sasvim ljepo uklopiti u tu računicu.
Plakati da je iPhone skup jer košta, neznam 4000 kn, a neki drugi uređaj koji košta 2500 nije, mogu samo balavci kojima takav uređaj niti je namjenjen niti im treba. To se kupuje u tarifi koju ionako trošiš ili se ne kupuje ili ti je svejedno da košta i 18 000 kn jer si prepun para.
Nego nek mi netko preporuči neki android pristojan za recimo cca 1000-1200 kn onda jer bi moja nećakinja rado takav telefon, a obzirom joj je iPhone skup, a vidim da očigledno ima super jeftinih super telefona dajte neku preporuku.
Cijena nije očekivana. Dobro u tarifi, ali 8000kn zbog čega?
Pa uređaj ne košta toliko. To si sve t-com u čep spremi.
neki info pliz....
To ti je u vipu komplet tarifa 100, inače košta 100kn na mjesec ali ja sam uletio u promotivno razdoblje kada poptišeš da prvu godinu plaćaš 50% manje, znači 50 kuna, i mob me je došao 2200kn (bio sam napisao 2500kn to je greška sad sam baš išao pogledati račun 2200 me došao, sa popustom od 3% na gotovinsko plaćanje) Uglavnom meni je ona dosta za komuniciranje a dobio sam relativno povoljno high end uređaj čim se pojavio(negdje 3 dana nakon što je došao u VIP)
Hvala!!!!