Univerzalni punjač od danas postaje standard u EU:

poruka: 16
|
čitano: 2.869
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Univerzalni punjač od danas postaje standard u EU:".
2 mjeseca

Kakavi su to likovi ,kakave veze ima punjač i usbC priključak ! Tko baca punjače ?  Nek meni proizvođač s mobitelom pokloni punjač a ja ću sebi kupiti usb C šnjuru ;) Ili još bolje kako je sada standard mogu mi dati punjač sa usbC kabelom .

3 1 hvala 0
16 godina

Doma ima 6 punjača (svi su USB-A) i duplo više USB kablova koje sam dobio s raznim uređajima. Koristim 2 punjača.

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: Univerzalni punjač od danas postaje standard u
Kako će nas kinezi preorati, nas i naše regulative...
just when i thought i got out they pull me back in
Moj PC  
3 1 hvala 0
8 godina
Nova motorola Edge 50Pro ima u paketu 125w punjač. I puni smartphone u potpunosti za 22 minute.

Ako se želi standardizirati punjač, onda treba odmah praviti u startu jače punjače, Recimo 500w, i znam da smartphone povuće struju koliko mu je potrebo ali treba ipak osmislit mehanizam u punjaču da se moze nesto pomaknuti da bi radio na nižoj snazi. I ja doma imam po 6 punjača, nekoliko slabih i nekoliko jačih ali ja recimo sam neke upotrebio za Digitalni sat, pametnu lampu itd i za to doista nije potreban jak punjač.

1 0 hvala 0
7 godina

Nova motorola mora ponuditi nesto da se malo razlikuje od drugih. Trziste. Inace, nikakav poseban model. Zasto su maknuli punjace? Da ustede. Ista cijena uredaja, nema punjaca. Ogromna usteda. Sve pod dobrom izlikom ekologije. Utjecaj kocke plastike i sklopova na okolis koji godinama stoji doma u ladici je ogroman. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
9 godina
Sirotanovic kaže...

Kakavi su to likovi ,kakave veze ima punjač i usbC priključak ! Tko baca punjače ?  Nek meni proizvođač s mobitelom pokloni punjač a ja ću sebi kupiti usb C šnjuru ;) Ili još bolje kako je sada standard mogu mi dati punjač sa usbC kabelom .

Što si napravio sa omanjim brdom 5V 500mA-2A punjača koji su se skupili kroz godine? I prije toga još raznolikija hrpa proprietary smeća (Nokia, Samsung, Sony (Ericsson)...) prije nego što je micro USB postao kakav-takav standard?

Netko tko ima mobitel od 2000ih do danas je skupio minimalno 10 raznih punjača, oni koji mijenjaju mobitele i više, ne računajući razne ostale gadgete. Blaženi USB-C, jedva sam dočekao da svi prenosivi uređaji (i neki neprenosivi, recimo stolna LED lampa) koriste isti kabel i punjač. Ostao je jedan Raspberry Pi3, stari, stari Kindle i jedne Jabra BT slušalice sa micro USB. Good riddance. Mislim da je nas troje u kući kroz tih ajmo reći 20 godina skupilo sve skupa preko 20 različitih punjača (različite snage i izvedbe, proprietary, USB A, "fiksni" kabel koji se ne da odspojiti iz punjača, micro, mini i USB C), tek se zadnjih 5-6 godina to ustabililo sa USB C 5V 2A+ da su svi podjednako upotrebljivi i mogu se koristiti između svih mobitela i tableta.

I nek daju kabel sa uređajem, teže je naći pozdan USB-C data kabel nego "kockicu".

[edit] - sad sam prošao kroz dio te hrpe, najslabiji je neki Alcatel 5V 250mA. Kog vraga da radim sa njime? Jedino što može puniti je Jabra BT slušalica (a i nju puni 3 gladne godine), za ostalo je jednostavno preslab. Uvjerljivo je najviše ovih od 500mA, po 2.0 standardu. Elektronički otpad, ništa više.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 15:56 (Nuclear_Phoenix).
2 mjeseca
Moraš kupovati pametno, kupuj u startu flegšip. Imam već 7 godina huawei 40W punjač tip C koji je top. U mene sve iskorišćeno, s najstarijim punjačem (neki HTC od mobitela ) punim garmin sat, a njegov stari microUSB tablet i slušalice . Imam noviji 66w , i na poslu 40W . Staro poklonio i prodao ,nema bacanja .
16 godina

je ... super je sto imamo USB C ... ali milijun standarda punjenja, milijun različitih kablova ... i dalje kad kupiš punjač nemaš pojma kako će puniti dok ne isprobaš

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

na bf uzeo ugreen od 65w, i taj mi puni mob, laptop i sve sta treba

ovi stariji mogu na reciklazu. eventualno pustiti jedan bolji do njih kao backup

ove od 5-20w starudije nema smisla drzat, jer su kriminalno spori

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 17:58 (Gemmy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

punjač, punjač, punjač... svugdje po medijima govore o punjaču...

kabl nije punjač (tj. izvor struje)

ps: podržavam odluku

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca
Eto vidite, da se u startu pratilo i kupovalo najjače i najbolje na tržištu imali bi punjač od 40-50W već godinama i još uvijek ne bi bilo (neke veće) potrebe za kupovinom jačeg . I ne bi morali bacati u smeće te zastarjele i slabe punjače.

Zato kažu "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
12 godina
Meni nije jasan taj wow efekt (imamo konačno j*beni type c). Imam doma dva mobitela koja se aktivno koriste. jedan je one+2 (2015) koristi type C port za punjenje i ima type A punjač od 10w, drugi telefon koji imam je xiaomi 11t pro (2021) isto ima type C port i punjač koji je u ovom slučaju 120w i isto je type A. I bez problema koristim punjače i kablove međusobno, čak sam ih i zamijenio, xiaomi punim sa 10w punjačem i kablom od one+2 da zaštitim bateriju. Također imam i od telefona prije koji ima micro usb port na sebi punjač koji je isto type A samo je slabiji 5w (samim time i sporije puni) i isto bi ga mogao koristiti za punjenje ovih novijih uređaja samo kad bi u njega uštekao type C kabel koji je na drugom kraju type A. Tako da mi ta fascinacija nije baš jasna. Type C postoji minimalno 10 godina, i iz mog kuta gledanja uopće nije problem u portu na telefonu ili punjaču nego da su kabel i punjač RAZDVOJIVI i da NAPON paše, jer uvijek onda postoji mogućnost adapterskog kabla. Ne vidim razlog zašto ja 2037 nebi mogao koristiti trenutni punjač koji je type A i telefon koji je type ŽNJ ako postoji takav kabel. A na kraju nitko ne govori da je možda u cijeloj ovoj priči voltaža punjenja ustvari najbitnija, recimo zašto apple nebi došao na ideju: "ok natjerali ste nas da telefon mora imati type c, mi ćemo to ispoštovati ali ćemo zato složiti da se telefon puni sa 6.7V tako daćete morati svejedno kupiti naš punjač jer ovaj univerzalni, ili će puniti sporo ili neće nikako"
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 20:16 (Doktor-X).

2 0 hvala 0
3 godine

Obično kad bih prodao mobitel dao bih s njim i punjač, jer su se ranije dobivali s mobitelima. Ne znam otkud vam toliki punjači po ladicama. 

合氣道
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
Ti koje ti prodaš će se zaustaviti kod nekoga. Ja ne prodajem mobitele, imam nekoliko starih i mobitela i punjača.

0 0 hvala 0
9 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Što si napravio sa omanjim brdom 5V 500mA-2A punjača koji su se skupili kroz godine?

uredno napajaju raznorazne ledice po raznoraznim modelima i display case-ovima, nema bacanja, hrcak sve skuplja a ja iskoristim :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
2 mjeseca
Svakom njegovo veselje i sam čuvam neke stvari , ali bode ono o čuvanju mobitela po ladicama.

Bolje se riješiti tih starih mobitela , tu su stare litij baterije a možda su i oštećene. Litij opasno i dugo gori, i nije rijetkost da neka loša baterija izgori na romobilu i sl.
Lijepo u poštu odnijet i prodati stare mobitele.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 1:09 (Sirotanovic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice