Sve je veća potražnja za mobitelima iznad 1.000 do

poruka: 13
|
čitano: 2.122
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve je veća potražnja za mobitelima iznad 1.000 do".
9 godina

"tržište pametnih telefona je raslo zahvaljujući ublažavanju ekonomskih pritisaka diljem svijeta te sve većem uvođenju AI značajki u uređaje"

odlično mi je kako nitko živ ne koristi te "AI značajke" na uređajima ali se konstantno gura taj narativ kako AI vuče nešto naprijed, ovaj prvi dio mi ima smisla iako mislim da se radi i o nekim drugih faktorima, ali nema veze treba staviti i AI u rečenicu da se malo podeblja ta priča i dobije opravdanje za još trpanja para u taj sektor

Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina

Upravo tako. Ja jos nisam cuo za osobu koja koriste ta AI sranja. Ali moraju malo promijeniti narativ posto su pametni telefoni zadnjih 2-3 god svi isti s minimalnim postignucima.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina

A dobro, to što mi to ne radimo ne znači da netko drugi ne radi. Tko zna šta te sve influencerice izvode, možda koriste AI u uljepšavanju fotografija

Ja imam Samsung ultru i moji klinci obožavaju nešto nacrtati na mobitelu i onda kliknuti da AI generira od toga šta želiš, budu zabavni rezultati

A ovo da sve više ljudi kupuju mobitele iznad 1000 dolara je sasvim logično, prvo mobiteli su sve skuplji, a drugo ljudi ih jako puno koriste, zato stolna računala ne koristi gotovo nitko osim gamera i za posao. Kaže mi neki dan jedan poznanik da nema ni laptop, samo mobitel i TV i to je sve što mu treba. Novo vrijeme.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Dakako da se AI koristi i da ce se koristiti.

AI ce najvise koristiti ove mlade generacije i a i nadolazece. Buducnost se ne vrti oko nas starijih kojih ove stvari ove ne interesuju. 

A sto se tice cijene, meni je cijenovno psiholoska barijera bila uvijek 400 eura, eventualno 600, iznad toga ni centa vise.

Hvala Bogu pa me je to proslo odavno da se ganja sto jace i novije.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
6 godina
Re: Sve je veća potražnja za mobitelima iznad 1.00
Cansee kaže...

A dobro, to što mi to ne radimo ne znači da netko drugi ne radi. Tko zna šta te sve influencerice izvode, možda koriste AI u uljepšavanju fotografija

Ja imam Samsung ultru i moji klinci obožavaju nešto nacrtati na mobitelu i onda kliknuti da AI generira od toga šta želiš, budu zabavni rezultati

A ovo da sve više ljudi kupuju mobitele iznad 1000 dolara je sasvim logično, prvo mobiteli su sve skuplji, a drugo ljudi ih jako puno koriste, zato stolna računala ne koristi gotovo nitko osim gamera i za posao. Kaže mi neki dan jedan poznanik da nema ni laptop, samo mobitel i TV i to je sve što mu treba. Novo vrijeme.

Koliko vlasnika S serije zna da svog pametnjakovića mogu pretvoriti u desktop pc...samsung dex...tako da ti osim igranja i određenih poslova di nemaš software kojeg tribaš u android verziji...za sve ostalo tu je dex i bilo koji monitor ili tv

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
7 mjeseci
HCMAA kaže...

Koliko vlasnika S serije zna da svog pametnjakovića mogu pretvoriti u desktop pc...samsung dex...tako da ti osim igranja i određenih poslova di nemaš software kojeg tribaš u android verziji...za sve ostalo tu je dex i bilo koji monitor ili tv

Ma da, koristit ću smartphone preko dexa umjesto PC-a :facepalm:

To što se može ne znači da je praktično i da ima ikakvog smisla glupirat se s takvim kombinacijama i to s uređajem koji ima bateriju koja traje par sati i koji mi treba svaki čas za pozive.

Daj stvarno nemojte pisat takve nebuloze na jednom IT forumu.

Ako netko ima 1k eura za mobitel onda valjda ima i par stotina eura da si kupi pošten PC.

Ako nekome ne treba PC onda mu nikada ni nije trebao, jer mobitel ne može zamjeniti PC ni u jednom scenariju, u svemu pobjeđuje veći ekran, miš i tipkovnica.

15 godina
SharkZ kaže...

Ma da, koristit ću smartphone preko dexa umjesto PC-a :facepalm:

To što se može ne znači da je praktično i da ima ikakvog smisla glupirat se s takvim kombinacijama i to s uređajem koji ima bateriju koja traje par sati i koji mi treba svaki čas za pozive.

Daj stvarno nemojte pisat takve nebuloze na jednom IT forumu.

Ako netko ima 1k eura za mobitel onda valjda ima i par stotina eura da si kupi pošten PC.

Ako nekome ne treba PC onda mu nikada ni nije trebao, jer mobitel ne može zamjeniti PC ni u jednom scenariju, u svemu pobjeđuje veći ekran, miš i tipkovnica.

Baš za ovaj primjer su napravili dockove za samsung na koji ga spojiš i na koji ti se onda puni, imaš spojenu miš i tipkovnicu i video izlaz za monitor. I još imaš ekstra USB za stickove ili druge uređaje Dobiješ zbilja mini pc sa mobitelom. Moj šef jedno vrijeme testirao takav setup da vidi ako bi zbilja mogao bez kompjutera doma biti. 

Najveća mana cijelog tog sustava je ta šta taj dex je samsung-only (i još ktome samo high end modeli) i onda većina aplikacija na storeu koje nisu od samsunga, nemaju podršku za fullscreen (da se responzivno poveća) i onda na kraju opet imaš obične smartphone aplikacije samo razvučene na veći ekran. Da je google odlučio sam implementirati to direktno u android i da većina uređaja ima podršku, vjerojatno bi se i developeri onda aktivirali i krenuli nadograđivati aplikacije i za puno ljudi koji nisu power useri, takav setup bi im maknuo kompjuter iz kuće.

Ja sam isto na svom sada prestarom galaxy S10+ modelu testirao dex, i zbilja ima puno potencijala, ali potencijal ovisi o 3rd party aplikacijama. 

Primjer+DeX+docka Primjer+DeX+docka
Stoja
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 20:54 (Stoja).
7 mjeseci
Stoja kaže...

Dobiješ zbilja mini pc sa mobitelom.

Pa zbog čega onda ne bi imao pravi mini pc na stolu koji zaista radi, nego se glupirao s dockovima i mobitelom kojega stalno treba spajati pa ga opet odspajati kad te netko zove??

Kako sam i rekao, to je nebuloza koja može poslužiti samo za neke nužne slučajeve, a ne za svakodnevno korištenje.

Tu ne postoji nikakav potencijal, mobitel će uvijek biti mobitel i svrha mu je da ga koristiš "na terenu", a ne stacioniranog.

16 godina
Bas mi je drago.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SharkZ kaže...
Stoja kaže...

Pa zbog čega onda ne bi imao pravi mini pc na stolu koji zaista radi, nego se glupirao s dockovima i mobitelom kojega stalno treba spajati pa ga opet odspajati kad te netko zove??

Kako sam i rekao, to je nebuloza koja može poslužiti samo za neke nužne slučajeve, a ne za svakodnevno korištenje.

Tu ne postoji nikakav potencijal, mobitel će uvijek biti mobitel i svrha mu je da ga koristiš "na terenu", a ne stacioniranog.

Da sam barem malo dublje istražio tematiku znao bi da pričaš stvari koje zvuče besmisleno. Znači dok ti je samsung u docku, možeš primati pozive, možeš se javiti na sluške ili na speaker, i nastaviti raditi na mobu/kompu. A i ne vidim problem da ga moraš ištekati i opet uštekati (ako imaš 1 poziv dnevno, neće te smetati, a ako ih imaš 150, imati ćeš sluške).

Ono što je prednost za low-end usere je da imaju jedan uređaj za sve, ne trebaju instaliravati dodatni softver ili setupirati još jedan uređaj sa accountima i svime. Opet ponavljam, low-tech useri koji danas možda jako malo vremena provode za kompom i windowsima. 

Ne tvrdim da je ovo ultimativno rješenje problema (inače ni sam ne volim uređaje koji glume 2-u-1) ali ima svoju svrhu i definitivino ima potencijala kada bi to google uzeo u svoje ruke i napravio dostupno na milijunima uređaja, jer bi onda se počelo više pričati o tome, druge firme bi se uključile u izradu popratnih uređaja kao što su dockovi i sl, developeri bi počeli raditi kompatibilne aplikacije. 

U trenutnom stanju baš iz tog razloga jer nije popularno ima dosta mana koje ubiju prednosti ovakvog setupa. 

Apple je možemo reći nešto slično pokrenuo sa iPad-om kako je dobio podršku za trackpad, sekundarni ekran i ostale stvari, gdje danas sigurno ima ljudi kojima ipad služi kao tablet i kao mini PC na kojem mogu odraditi posao koji im treba (definitivno ima dovoljno hardverske snage da se može raditi na njemu).

Stoja
6 godina

eto ja pišem gluposti na IT forumu i nisam se informirao...znači imaš mobitel od 1000E i još pored toga ići kupovati desktop pc ili laptop a to sve može mobitel normalno jedini minus su programi kojih nema na androidu a ima na windowsima...mada za 90% korisnika amatera ili profi svega ima i na androidu

u kući i onako imaš tv... na poslu dovljno neki monitor od 100E

na plaži

na vrh velebita

na wc-u

u uredu

UGREEN USB C 7 in 1 Hub with 4K 60Hz HDMI | UGREEN EU

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
SharkZ kaže...
Stoja kaže...

Ovisi koji si tip korisnika, naravno da za većinu nas na bugu to nije opcija, ali za mlađu ekipu kojoj je mobitel sve a pc im služi da mogu natipkati seminar za školu ili faks dex je definitivno opcija, jer jedino što im treba je veći ekran i tipkovnica, google docs će raditi u browseru i neće im ništa faliti u odnosu na desktop word ili slične aplikacije. Naravno ako trebaš nešto programirati (iako i to možeš u cloud aplikacijama bez problema, vscode radi u browseru odlično) ili trebaš neke aplikacije tipa autocad ili 3d modeliranje (sad naravno i to ima u browseru i to jako dobro) onda je bolje opcija klasični PC. Ali za 90% korisnika (možda i više) dex bi bio i više nego dovoljan. 

9 godina
Cansee kaže...

Koriste sigurno ali mislim da puno manje nego mislimo. U svakoj generaciji ima power usera, isto kao što smo mi bili power useri za PC tako sad postoje power useri za mobitele ali kao i kod nas starijih to nije bio veliki broj nego manji broj entuzijasta. Ali oni koriste specijalizirane aplikacije za koje nije nužno da imaš najnoviji mob, i neki flagship od prije 2,3 godine uredno obavlja posao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice