Rusija bi na tehnološku blokadu mogla odgovoriti l

poruka: 104
|
čitano: 24.164
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rusija bi na tehnološku blokadu mogla odgovoriti l".
3 godine
Re: Rusija bi na tehnološku blokadu mogla odgovori
BlueMax kaže...
notloB kaže...
BlueMax kaže...
notloB kaže...

Onda se ne želi da krepa rusija ili amerika jer to podrazumijeva stanovnike tih država, govno ima svoje ime, režim i ljudi koji ga podržavaju odnosno njime upravljaju.

Ma je li? Je li ti drago što je krepala nacistička Njemačka? Propast države znači propast režima a ne smrt ljudi. 

Ne, propast režima znači propast režima.

Kad napišeš nacistička misliš na režim, kad napišeš njemačka bez režima misliš na bilo koju njemačku, vajmarsku, naci ili merkeličinu, istočnu, zapadnu i objedinjenu.

Kad kažem Rusija, mislim na trenutnu. Da mislim na narod to bi i napisao.

Ja isto kad kažem jabuka mislim na krušku.

13 godina
neaktivan
notloB kaže...

Ne misliš ti ništa. Da misliš onda bi shvati orazliku između "da Rusija krepa" i "da Rusi krepaju". 

3 godine
BlueMax kaže...
notloB kaže...

Ne misliš ti ništa. Da misliš onda bi shvati orazliku između "da Rusija krepa" i "da Rusi krepaju". 

Ne upravo suprotno, kako želiš da rusija točno krepa? Da je izbombardiraš? Da je izrežeš s mape svijeta ili kako? Budi precizan pa neću morati misliti ništa. Ovako mogu pomisliti da si prikriveni naci trol koji mrzi ruse i sve povezano s njima.

13 godina
neaktivan
notloB kaže...
BlueMax kaže...
notloB kaže...

Ne upravo suprotno, kako želiš da rusija točno krepa? Da je izbombardiraš? Da je izrežeš s mape svijeta ili kako? Budi precizan pa neću morati misliti ništa. Ovako mogu pomisliti da si prikriveni naci trol koji mrzi ruse i sve povezano s njima.

Samo se malo strpi pa ćeš vidjeti na što mislim.

14 godina
neaktivan
Aldo kaže...
dagoberhr kaže...

mogli su mu reci fuck off papcino .. 

misliš kak su u Kanadi rekli?

Nisi shvatio sto sam napisao jer si izvukao samo kontekst a to se nije ticalo Kanade, EU ili neke od drzava nego gradjana Rusije da su mogli reci vozdu, fuck off i rata ne bi bilo zasigurno jer valjda su gradjani Rusije ga izabrali pa ga tako mogu i skinuti sa vlasti a ima ih vise nego policije i vojske.

veni vidi didici
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 11:41 (dagoberhr).
16 godina
dagoberhr kaže...
Aldo kaže...
dagoberhr kaže...

Nisi shvatio sto sam napisao jer si izvukao samo kontekst a to se nije ticalo Kanade, EU ili neke od drzava nego gradjana Rusije da su mogli reci vozdu, fuck off i rata ne bi bilo zasigurno jer valjda su gradjani Rusije ga izabrali pa ga tako mogu i skinuti sa vlasti a ima ih vise nego policije i vojske.

Mislis kako su u Kanadi rekli?

What is the only way to generate a truly random string? Put a Windows user in front of VI and tell him to quit.
14 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
dagoberhr kaže...
Aldo kaže...
dagoberhr kaže...

Mislis kako su u Kanadi rekli?

Uopce me ne zanima sto su rekli u Kanadi, cijela recenica se svodi na Rusiju i gradjane Rusije i tocka.

Citiram cijelu recenicu:

"Kako sebe smatram zatucano glupim jer se nemrem odljepiti od MS OS-a i softwarea tako nemam opravdanja za njih ako ce krasti tudje od softwarea do filmova i slicnog jer sami su izabrali biti izolirani, stvarno ih nitko nije tjerao u rat jer kada im je vozd rekao idemo mogli su mu reci fuck off papcino .. neeeee oni kao tuke da gazda, kako kaze gazda, ljubimo guzu ti gazda, ahhhhh boze oslobodi."

U toj gore recenici se nigdje ne spominje ni jedna druga drzava osim Rusije i to je to, nema konteksta niti vadjenja onoga sto kome odgovara samo cjelovita recenica.

veni vidi didici
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 12:27 (dagoberhr).
14 godina
neaktivan
notloB kaže...
BlueMax kaže...
notloB kaže...

Sto nije jasno sa stavom. "Dakle moj osobni stav je: krepaj Rusija, puuuuuf nestani."?

Radi se jasno o stavu da krepa, nestane drzava takva kakva je sa tim politickim vodstvom i svim sudionicima koji su odobrili da se napadne jedna suverena demokratska drzava. Sto tu vise ima biti nejasno? Primjer ti treba? Eto i primjera: Ako invaziju na suverenu drzavu cak nebitno koju podrzava cijela politicka garnitura i 15% gradjana onda zelim da te iste zlotvore snadje bozja ili vrazja (nebitno cija) ruka koja ce ih dovesti do ruba ocaja, gladi, siromastva da nikad vise ne ponove isto jer prije 30 godina onima sa druge strane Dunava je u glavi bilo isto sto je sada Putinu te zbog tako necega nemam empatije prema zlotvorima.

Mozda se mnogima od vas ne svidja moj stav ali kada provedes godinu dana u blatu i neznas hoces li dozivjeti jutro kako sam rekao za neke zlotvore nemam vise nimalo empatije.

veni vidi didici
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 12:45 (dagoberhr).
13 godina
neaktivan
dagoberhr kaže...

Građani Rusije su dezinformirani. Oni u biti idu u rat protiv nacista koji su izvršili genocid nad Rusima u Ukrajini. Njihovi motivi za podršku Putinu bili bi sasvim legitimni, kad ne bi bili lažni, no oni to ne znaju. Količina dezinformacija koju naša strana plasira svojim građanima je enormna, možeš zamislit kako je onda u Rusiji u kojoj neovisni mediji ni ne postoje. Hrvati su Tuđmana izabrali s više od 60% iako je bio ratni zločinac i agresor na drugu državu a pljačkaš vlastite. Zašto? Zato jer mi nismo izvršili agresiju na BiH nego smo spašavali pripadnike našeg naroda. Zvuči poznato? Ista priča je bila sa Srbima u Hrvatskoj, Hrvatima u BiH a danas s Rusima u Ukrajini. Oni misle da se bore za pravu stvar. 

Trenutak u kojem bi ljudi trebali preispitati svoja uvjerenja je kad naoružani idu u drugu državu. Zašto smo, ako smo bili u pravu, skidali HV oznake i stavljali HVO? Nekima od nas je tada postalo jasno da nešto ne štima. Velikoj većini nije bilo jasno tada niti im je jasno dan danas, unatoč 30 godina odmaka i osuđujućih presuda međunarodnih sudova.

3 godine
neaktivan

Da imamo kakvu takvu neovisnost ovo bi nam bilo jako jako daleko...  Jbg ništa se ne proizvodi samo se sverca sa uvozom ... Ja još nisam upoznao nekog osnovnoskolca koji želi biti poljoprivrednik ili neki zanatlija...  Očito je da svi žele biti programeri u nekoj jadno plaćenoj agenciji iz Amerike koja ovamo donese stol za ping pong i to je totalni promašaj politike a i zatucanosti razmisljanja... U cijeloj rh nema 10 firma za dodatnu vrijednost da budemo neovisni jer hrvatska može bit neovisna o uvozu hrane građevinskih materijala i slično... Ali uvoz vode prevelika mafija pa zato što kroz nesposobnost što kroz korupciju nikad ništa od nas...  

Živimo Hajduk

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U pravu si i sve sto si napisao su nepobitne cinjenice te istina je da je percepcija ponekad vrlo zamagljena stvar a da govorimo o perspektivi.

Razumijem ljude koji su otisli u Ukrainu se boriti jer slicno se dogodilo i kod nas. Da li je to zdravorazumski (?) to je sad pitanje za milijun kuna te bi se o tome dalo lamentirati i ne bi se u biti doslo do pravog odgovora. Ipak kako god da sagledamo stvarnu cinjenicu ma stogod da je rekao svojim gradjanima zdravi razum istih vjerujem je da nisu bili za rat. Zar bi David napao Golijata. Cime? Prackom.

Nekako sam siguran da ma koliko bili 'dezinformirani' su gradjani Rusije svjesni da rata nije trebalo biti te da sjedeci kod kuce nece postici nista nego ce im biti sve gore i gore a dobar dio njih vec napusta Rusiju, mislim prvenstveno na male ljude.

veni vidi didici
16 godina
dagoberhr kaže...
Aldo kaže...
dagoberhr kaže...

a ti pak nisi shvatio zašto sam spomenuo Kanadu. Pa da probam pojasniti po meni očito.

Ako u demokratskoj i liberalnoj državi poput Kanade nije moguće prosvjedima postići ikakav cilj, ti zbilja iskreno vjeruješ da rusi u Rusiji mogu dobiti išta osim batina, zatvora, nestanka u Sibiru? Vlasti danas imaju puno veću moć nad narodom nego ikad prije. Život ti doslovno ugase klikom miša na checkboxu. Narodi svih zemalja su podijeljeni po bezbroj ideoloških pitanja na bezbroj grupa. A to sigurno nije slučajno. Misliš da postji neko pitanje oko kojeg će se oni svi ujediniti i složiti? Pogotovo dok još uvijek tim činom mogu izgubiti nešto što imaju, kako god to malo se činilo, ili bilo, a da nije baš goli život.

A i ta basna... "...ako su ga građani Rusije birali..." građani uglavnom *urac biraju, nametne im se, uz eventualnu iluziju da su oni tu išta birali... ko i ameri... mogli su "birati" između egomanijaka i totalno ishlapljelog debila, ili u prošlim izborima između egomanijaka i poremećene ratno nastrojene babe pa ti mene i dalje pokušavaj uvjeriti da građani nešto tu biraju

P.S. Jedine prave promjene se mogu dogoditi ako jaki utjecaji vanjskih, pa i unutarnjih, sila i interesa odluče tako ili dopuste te promjene. Ostalo su sve samo priče za laku noć maloj djeci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 20:14 (Aldo).
13 godina
neaktivan
Ti očito ne shvaćaš što znači liberalnoj, a pogotovo što znači demokratskoj. Kanadska vlast izabrana je demokratskim putem i ona predstavlja volju naroda. To što neka skupina protestira, to je njihovo demokratsko pravo, ali to ne znači da bi vlast trebala postupiti onako kako ta skupina traži. Demokracija se ostvaruje izborima a ne prosvjedima. Kad bi vlast bila dužna postupati po volji prosvjednika onda bi se zakoni mijenjali svaki dan jer uvijek postoje oni koji su za i oni koji su protiv. Da vlast ispoštuje želje jedne skupine prosvjednika sutra bi prosvjedovala ona skupina koja se s njima ne slaže. Pa bi onda trebalo i njima udovoljiti?
Je li vlast postupala po željama većine pokazat će sljedeći izbori.

0 1 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...
Je li vlast postupala po željama većine pokazat će sljedeći izbori.

Neće ništa pokazati sljedeći izbori, a znaš zašto? Jer većina ljudi koji glasaju imaju pamćenje zlatne ribice i inteligenciju tek mrvicu veću od prosječnog babuna. Kupit će ih s lijepim riječima i praznim obećanjima, a poneke, najtvrdoglavije s porcijom graha ili par judinih dukata.

Kao pak kontraprimjer, BLM je mnoge od svojih ciljeva postigao prosvjedima, pa čak i nasilnim prosvjedima i nemirima gdje su uništavali privatnu i javnu imovinu, palili zgrade, okupirali dijelove grada, terorizirali lokalno stanovništvo... mišljenja sam da bi i oni *urac postigli i da bi ti prosvjedi bili momentalno ugušeni u krvi da trenutno u americi ne vlada trend samokažnjavanja zbog "white guilt" općeprihvaćenog narativa koje silom guraju mainstream mediji, a već i djecu indoktriniraju kroz critical race theory. Taj bulšit neminovno će jednom dovesti do građanskog rata u americi. Hoće li i za to biti kriva Rusija, kao što je sad najednom kriva za visoku cijenu goriva i inflaciju u americi? Biden je to osobno izjavio neki dan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 22:03 (Aldo).
13 godina
neaktivan
Opet brkaš stvari. Koji se zakon promijenio zbog angažmana BLM?
Oni samo prosvjeduju da se postojeći zakoni primjenjuju.
U Kanadi se dogodilo da manjina pokušava nametnuti svoje stavove a preko njih opskurna oporba pokušava zaraditi poene. Isto što se događalo i kod nas.

0 1 hvala 0
4 godine
BlueMax kaže...
Opet brkaš stvari. Koji se zakon promijenio zbog angažmana BLM?
Oni samo prosvjeduju da se postojeći zakoni primjenjuju.
U Kanadi se dogodilo da manjina pokušava nametnuti svoje stavove a preko njih opskurna oporba pokušava zaraditi poene. Isto što se događalo i kod nas.

Poanta je da izlasci na ulice ne pale. Gotovo je nemoguće promijeniti zakon, a kamo li vlast, pogotovo u autorativnim državama. A gdje se to nekim slučajem i desilo, većinom su dobili goru soluciju. Ljudi to vide.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 8:41 (Gallu).
13 godina
neaktivan
Gallu kaže...

Poanta je da izlasci na ulice ne pale. Gotovo je nemoguće promijeniti zakon, a kamo li vlast, pogotovo u autorativnim državama. A gdje se to nekim slučajem i desilo, većinom su dobili goru soluciju. Ljudi to vide.

Pale ako iza njih stoji većina. Tunis, Egipat i Ukrajina u novijoj povijesti, marš na Washington (M.L.King), protesti protiv podjele Njemačke, Ghandi, marševi za prava žena, pa sve do Bostonske čajanke i Francuske revolucije. Ima još mali milijun primjera kad su protesti iza kojih stoji većina promijenili svijet. Neki su ugušeni u krvi ali opet su donijeli promjene, čak i u najautoritativnijim državama ko što je Kina ili Južnoafrička Republika.

To treba razlikovati od antivakserskih protesta iza kojih stoji manjina i koji su zasnovani na teškim glupostima. Oni su u rangu protesta Trumpovih pristaša nakon izgubljenih izbora. 

4 godine
BlueMax kaže...
Gallu kaže...

Pale ako iza njih stoji većina. Tunis, Egipat i Ukrajina u novijoj povijesti, marš na Washington (M.L.King), protesti protiv podjele Njemačke, Ghandi, marševi za prava žena, pa sve do Bostonske čajanke i Francuske revolucije. Ima još mali milijun primjera kad su protesti iza kojih stoji većina promijenili svijet. Neki su ugušeni u krvi ali opet su donijeli promjene, čak i u najautoritativnijim državama ko što je Kina ili Južnoafrička Republika.

To treba razlikovati od antivakserskih protesta iza kojih stoji manjina i koji su zasnovani na teškim glupostima. Oni su u rangu protesta Trumpovih pristaša nakon izgubljenih izbora. 

Naveo si šačicu pokušaja svrgavanja vlasti. Pogledaj koliko ih je samo bilo neuspješnih i od onih "uspješnih" koliko je njih stvorilo goru situaciju ili nije napravilo išta bolju. Ili su prosvjednicima jednostavno bacili kost i uljuljali ih u uvjerenja da je "bolje".

Zašto bi ljudi htjeli da ih se uguši u krvi. Da se njihova obitelj etiketira? Pa radije će izginuti u drugoj zemlji nego da im obitelj pošalju u Gulag ili slično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 14:23 (Gallu).
13 godina
neaktivan
Gallu kaže...

Naveo si šačicu pokušaja svrgavanja vlasti. Pogledaj koliko ih je samo bilo neuspješnih i od onih "uspješnih" koliko je njih stvorilo goru situaciju ili nije napravilo išta bolju. Ili su prosvjednicima jednostavno bacili kost i uljuljali ih u uvjerenja da je "bolje".

Zašto bi ljudi htjeli da ih se uguši u krvi. Da se njihova obitelj etiketira? Pa radije će izginuti u drugoj zemlji nego da im obitelj pošalju u Gulag ili slično.

Zaboravljaš da su se isti ti Rusi digli protiv puno totalitarnijeg režima i postigli što su htjeli. Izginulo ih je puno više nego što bi ih izginulo danas.

4 godine
BlueMax kaže...
Gallu kaže...

Zaboravljaš da su se isti ti Rusi digli protiv puno totalitarnijeg režima i postigli što su htjeli. Izginulo ih je puno više nego što bi ih izginulo danas.

Drugo vrijeme, druge vrijednosti. Današnji Rus ima puno više toga za izgubiti nego prije 100 godina.

16 godina

Više je svijet ovisan o rusiji nego obratno. Doći će vam u guzicu uskoro kad se budemo ubijali za litru nafte ili zrno riže. Jebat čete mamu Ukrajini koliko i rusiji također i amerima kojima ova situacija ide klizi kao naručena. Ne budite naivni kad bi putin smetao amerima smakli bi ga u trenu.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...

Više je svijet ovisan o rusiji nego obratno. Doći će vam u guzicu uskoro kad se budemo ubijali za litru nafte ili zrno riže. Jebat čete mamu Ukrajini koliko i rusiji također i amerima kojima ova situacija ide klizi kao naručena. Ne budite naivni kad bi putin smetao amerima smakli bi ga u trenu.

dery za litru nafte sumnjam jer je cijena skocila samo radi toga sto burzovni mesetari su pohlepni a cijena ce sigurno s vremenom se vratiti u stare gabarite, plin je sasvim jedna druga prica ali i njega ima u dovoljnim kolicinama a mi u Jadranu imamo lijepa nalazista plina za nase potrebe no drugi je problem sto nam je INA prodana MOL-u koji nas ucjenjuje sa plinskim biznisom. Sto se tice zitarica za sada HR za svoje potrebe ima dovoljno a rizu ko sljivi. Vjeruj mi da smo puno manje ovisni o Rusiji i Ukraini nego sto ti to mislis. Ako budu ovi na vlasti pametni LNG terminal bi nam mogao osigurati takav BDP da nam stane pamet kad krene plinski biznis preko njega za EU, ali to je tema za neku daleku buducnost.

Citiram Slobodnu Dalmaciju:

Hrvatska je iz Ukrajine prošle godine uvezla više bijele čokolade, praznih bočica i meda nego žita. Žita je uvezla za 190 tisuća eura ili 1,4 milijuna kuna i taj je proizvod po vrijednosti uvoza iz Ukrajine u Hrvatsku tek na 50. mjestu. Prirodnog meda uvezli smo za dva milijuna kuna, bijele čokolade za sedam milijuna kuna, vate za 10 milijuna, a najviše smo u prvih 11 mjeseci prošle godine, prema podacima Hrvatske gospodarske komore, uvozili strojeva i uređaja za pripremu ili preradu duhana na što je otišlo 20 milijuna kuna, proizvod broj dva su staklene bočice, a na trećem mjestu su rashladne vitrine za izlaganje hrane. Od siječnja do kraja studenog prošle godine u tu smo zemlju izveli roba za 362 milijuna kuna, a iz nje smo uvezli svega 288 milijuna kuna.

Iz Rusije najviše uvozimo ulja i proizvoda destilacije katrana kamenog ugljena, a radi se o benzenu, toluenu i drugim aromatskim ugljikovodicima koji se koriste u naftnoj industriji i mnogim drugim industrijama, u industriji gume, umjetne kože, industriji boja i lakova... Tih smo proizvoda uvezli za 615 milijuna kuna, drugi na listi proizvoda koji se iz Rusije najviše uvoze su prirodni plin s 552 milijuna kuna, te ulja za podmazivanje. Hrvatska farmaceutska industrija je najveći izvoznik u tu zemlju, lijekovi su prvi na listi izvoznih proizvoda s 361 milijunom kuna, a slijede soja, montažne zgrade...

Uvoz iz Rusije vrijedan je bio u 11 mjeseci prošle godine 3,3 milijarde kuna, a izvoz 1,4 milijarde kuna.

Kad sve ove podatke znamo, onda je jasno da Hrvatska, koja inače ima veliki problem sa samodostatnošću u proizvodnji hrane, ipak u slučaju rusko-ukrajinskog rata neće biti u problemima, jer su pšenica, kao i uljarice, proizvodi kojih ima i više nego što joj je potrebno.

veni vidi didici
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 15:36 (dagoberhr).
16 godina
dagoberhr kaže...
dery kaže...

dery za litru nafte sumnjam jer je cijena skocila samo radi toga sto burzovni mesetari su pohlepni a cijena ce sigurno s vremenom se vratiti u stare gabarite, plin je sasvim jedna druga prica ali i njega ima u dovoljnim kolicinama a mi u jadranu imamo lijepa nalazista plina za nase potrebe no drugi je problem sto nam je INA prodana MOL-u koji nas ucjenjuje sa plinskim biznisom. Sto se tice zitarica za sada HR za svoje potrebe ima dovoljno a rizu ko sljivi. Vjeruj mi da smo puno manje ovisni o Rusiji i Ukraini nego sto ti to mislis. Ako budu ovi na vlasti pametni LNG terminal bi nam mogao osigurati takav BDP da nam stane pamet kad krene plinski biznis preko njega za EU, ali to je tema za neku daleku buducnost.

Kao da slušam plenkovića. Skupljaj zalihe bolje ti je.Nama se sprema stagflacija, zapravo krenila je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 15:37 (dery).
14 godina
neaktivan

dery za domovinskog rata je dosta stvari falilo pa smo se prilagodili i prezivjeli tako da vjerujem da cu i sada u novoj situaciji no hvala ipak na briznom upozorenju.

veni vidi didici
16 godina

Nas je najviše upropastio stožer i besmislene kovid mjere. Ovaj rat je samo kap koja preljeva. Jake gospodarski razvijene zemlje su mogle sebi priuštit mjere ali mi nikako. Oni će imati samo inflaciju iz koje se lakše izlazi. Iz stagflacije je izlaz vrlo težak,kod ovakvog stanja u gospodarstvu nemoguć.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 16:01 (dery).
13 godina
neaktivan
dery kaže...

Dok je Rusija bila iza željezne zavjese normalan svijet je napredovao bez ikakve potrebe za njima a oni su bili gladni kruha. Nafte ima i bez Rusa a postoje i drugi izvori energije. Nafte uostalom ima svugdje na zemlji, jedino je pitanje dubine. Plina također. Hrvatska danas vlastitim crpljenjem pokriva 35% potražnje. Crpit će se malo više, trošit će se malo manje. Jeftini ruski plin i nafta postigli su da Norveška smanji proizvodnju. Ruskog plina i nafte nema, Norveška povećava proizvodnju. Cijena će rasti ali ni prvi ni zadnji put.

U današnje vrijeme ne postoji država za koju bi se moglo reći kako više svijet ovisi o njoj nego ona o svijetu. Čak ni SAD. Ni Kina. A pogotovo ne Rusija koja osim nafte, plina i ruda nema ništa. Šta će oni s tim što više ne mogu prodavati najboljim kupcima? Cijela država je živjela od toga. Kome će prodati? Kinezima? Pa Kinezi već u vlasništvu imaju dobar dio bliskog istoka a i na svom teritoriju crpe sve više. Osim toga posljedice ruske gluposti nakon ruske ekonomije najgore će osjetiti Kina. Neće Kinezi to gledati prekriženih ruku. Ko su ruski saveznici? Sjeverna Koreja? Ili Sirija i Venecuela koje sigurno neće kupovati naftu i plin. 

13 godina
neaktivan
dery kaže...

Nas je najviše upropastio stožer i besmislene kovid mjere. Ovaj rat je samo kap koja preljeva. Jake gospodarski razvijene zemlje su mogle sebi priuštit mjere ali mi nikako. Oni će imati samo inflaciju iz koje se lakše izlazi. Iz stagflacije je izlaz vrlo težak,kod ovakvog stanja u gospodarstvu nemoguć.

Upravo obrnuto. Razvijeni zdravstveni sustavi su mogli priuštit koliko toliku opuštenost dok mi kao država koja ovisi o turizmu a zdravstvo jedvo funkcionira i bez COVID-a nismo. Hrvatski stožer nije napravio ništa osim ublažavanja mjera nametnutih od EU i laganja kako je stanje bolje nego što u biti je. Mi smo toliko ovisni o turizmu da je jedino pitanje koliko će ekonomska kriza pogoditi zemlje iz kojih nam dolaze turisti. Ako oni najebu i mi ćemo. Ako oni ne najebu baš gadno mi bi od ovoga mogli i profitirati. 

16 godina

Jesi i ti u plenkijevoj ekipi. Vidim ima ljudi kao on koji kao da ne žive ovdje. Lijepo je čuti maštanje.

13 godina
protjeran
BlueMax kaže...
dery kaže...

Dok je Rusija bila iza željezne zavjese normalan svijet je napredovao bez ikakve potrebe za njima a oni su bili gladni kruha. Nafte ima i bez Rusa a postoje i drugi izvori energije. Nafte uostalom ima svugdje na zemlji, jedino je pitanje dubine. Plina također. Hrvatska danas vlastitim crpljenjem pokriva 35% potražnje. Crpit će se malo više, trošit će se malo manje. Jeftini ruski plin i nafta postigli su da Norveška smanji proizvodnju. Ruskog plina i nafte nema, Norveška povećava proizvodnju. Cijena će rasti ali ni prvi ni zadnji put.

U današnje vrijeme ne postoji država za koju bi se moglo reći kako više svijet ovisi o njoj nego ona o svijetu. Čak ni SAD. Ni Kina. A pogotovo ne Rusija koja osim nafte, plina i ruda nema ništa. Šta će oni s tim što više ne mogu prodavati najboljim kupcima? Cijela država je živjela od toga. Kome će prodati? Kinezima? Pa Kinezi već u vlasništvu imaju dobar dio bliskog istoka a i na svom teritoriju crpe sve više. Osim toga posljedice ruske gluposti nakon ruske ekonomije najgore će osjetiti Kina. Neće Kinezi to gledati prekriženih ruku. Ko su ruski saveznici? Sjeverna Koreja? Ili Sirija i Venecuela koje sigurno neće kupovati naftu i plin. 

https://ba.voanews.com/a/sad-vazdusnu-napadi-ciljevi-u-iraku-i-siriji/5945093.html

''"Večerašnji napadi su pokazali da će predsjednik Biden štititi američke državljane", navodi se u saopštenju Pentagona.''

Koje američke gradjane, u Iraku i Siriji ?

Malo bombardujemo suverene zemlje, pa uvodimo sankcije drugima koji bi to isto da rade. Zapadnom licemjerstvu i lažima nikad kraja.

4 godine
Kad smo o pameti - da je je bilo, ne bi se INA prodavala i već bi bio izgrađen dodatan GW hidroelektrana.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice