Pogledao neki dan prvu sezonu, ostao sam ugodno iznenađen.
Reacher – akcijski junak po mjeri 21. stoljeća
- poruka: 13
- |
- čitano: 20.535
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
izvrsna recenzija, kao i dosad.
ne znam koji mi bijaše kad sam čitao lee childa no krujzek se u knjižni opis nikako nije uklopio više od 45 % (u bilo kojim dimenzijama). ritchson (a.k.a. "govedo") je izvrstan odabir i serija je zbilja zabavna. prvu sam sezonu, jasno, odgledao u komadu no tako je i odašiljana (sve istoga dana). no druga sezona je malo rastrgana pa moram pričekati i tamo negdje u siječnju (ak bog da zdravlja i majka božja penêz) jer to se ne da gledati obročno. u općoj poplavi filmskog/televizijskog šrota rijetko zabavno štivo, koje ne nastoji vrijeđati inteligenciju konzumenta i/ili ga maltretirati ispraznim "životnim istinama".
pe se: blue note.

Reacher je super lik. Moram reći da zadnjih nekoliko knjiga nisu ni blizu starima.
A još davno sam mislio da bi Dolph Lungren mogao glumiti Reachera, iako je već prestar.
Serija je odlična. Preporučujem.
BTW, ne znam kakve su to "plave note".

Konačno glavni lik za kojeg možeš reći da pojavom može lagano lomiti kosti ko šibice (a ima dosta toga u seriji)
Uživao sam, i prilično su pogodili ideju pisca.
Naravno pošto su mi uzori bili Duke Nukem, Max Payne... Reacher mi logično štima kao lik.
U filmovima sam očekivao nekoga kao Lundgren, a ne Cruise, ali ajde..
Serija je odlicna.
Glumac je pogođen na opisu iz knjiga, za razliku glumca iz filma.
Prava, nostalgična akcija iz 80-ih al' upakirana u novoj produkciji i srećom funkcionira prilično dobro.
Uostalom nije Cruise bezveze snimio 2 filma i okrenuo ozbiljnu lovu. Jebiga iako mi nije neki vrh, Cruise itekako zna nanjušit dobru priliku i vrhunski odradi akcijske filmove.
Blue note tj. plave note su izraz koji se koristi u muzici za naglasak na nekom dijelu pjesme ali se interpetira malo drugačije u prepjevu ili obradi. Uglavnom jazz i blues ali može se naći u svakom žanru. Odlično ga opisuju na https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_note
Ima na YT još hrpa materijala oko toga koji se i razlikuju ali u globalu je to ta priča.
Prava, nostalgična akcija iz 80-ih al' upakirana u novoj produkciji i srećom funkcionira prilično dobro.
Uostalom nije Cruise bezveze snimio 2 filma i okrenuo ozbiljnu lovu. Jebiga iako mi nije neki vrh, Cruise itekako zna nanjušit dobru priliku i vrhunski odradi akcijske filmove.
Svaka čast Cruiseu, ali netko od 1.7m da glumi gianta kako ga u knjigama vole oslovljavati...
Ne zelim omalovažavati filim, ali iskreno to mi je razlog zašto ga nisam pogledao.
Svaka čast Cruiseu, ali netko od 1.7m da glumi gianta kako ga u knjigama vole oslovljavati...
Ne zelim omalovažavati filim, ali iskreno to mi je razlog zašto ga nisam pogledao.
1,7m? Joj mislim da je 1.55m max
Alan Ritchson je nekako bas legao u ovu ulogu a Tom Cruise sigurno nije netko koga je lako na ekranu zamijeniti koliko god da je visok ( tj. nizak )
p.s. https://www.youtube.com/watch?v=dROwEc4VyJA
1,7m? Joj mislim da je 1.55m max
Alan Ritchson je nekako bas legao u ovu ulogu a Tom Cruise sigurno nije netko koga je lako na ekranu zamijeniti koliko god da je visok ( tj. nizak )
p.s. https://www.youtube.com/watch?v=dROwEc4VyJA
Ma dobro, ali iskreno ja sam se potpuno mentalno odvojio s Cruiseom od lika iz romana, i poistovjetio samo s još jednim mission impossible i tako je sasvim fino funkcioniralo.
Glede Richsona, iskreno me čudi da dosad već nije dobio ponude za kakvog blockbuster superjunaka. Lik ima doslovno facu iz onog prvog wolfensteina, više on sliči piktogramu nego kasniji 3d remake.
Dobar je Reacher, iako mi je prva sezona bolja od druge, bar za sad.
Ovaj Alan Ritchson, baja je hodajuci ekstrakt testosterona, giga-chad, i čisto glumačko osvježenje u moru muških woke mekušaca i feminacija.