Meni roza knjižica vrijedi do 2048g.
Postignut politički dogovor u EU: Vozačke dozvole
- poruka: 19
- |
- čitano: 10.475
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Još uvijek živiš sa starcima?
Nek stave na mob.
I 1:1 zamjena, nikakvi lijecnicki i gluposti.
Što reći nego besposlen pop i jariće krsti.
Problem će bit samo ako putuješ van EU jer tamo ne j...u elektronske vozačke i zahtjevaju "fizičnu" vozačku tako da će velika većina još uvijek imat fizičku vozačku uz elektronsku.
covjek nikad nije nasao za nepohodno promijeniti adresu na vozackoj, kao ni ja.
gospon, ne stima vam adresa, ma znam, budem... i tak vec preko 30 godina...
Ne, umrli su.
Roza koju imam i sam na zadnjoj strani ima mjesta za tri promjene prebivališta...jedno mjesto sam iskoristio.
Još da prometnu riješe, da ne moram tu plahtu stalno teglit sa sobom ...
To mi je bio zadnji dokument gdje sam imao kosu
meni odlicna odluka. nek jos dodaju da vozacka sluzi ko identifikacijski dokument i nista vise osim mobitela ne moram nosit sa sobom.
meni odlicna odluka. nek jos dodaju da vozacka sluzi ko identifikacijski dokument i nista vise osim mobitela ne moram nosit sa sobom.
Mozda sam u krivu ali koliko znam vrijedi kao ID dokument. Privatne firme doduse imaju i dalje pravo da te traze iskljucivo osobnu i da vozacku ne priznaju kao ID dokument. Drugim rijecima, mogu je priznati ali ne moraju.
I svejedno ćeš ih nositi sa sobom kad ideš na put jer mobitel je elektronika koja se kvari. A kartica u novčaniku se ne može pokvariti.
I svejedno ćeš ih nositi sa sobom kad ideš na put jer mobitel je elektronika koja se kvari. A kartica u novčaniku se ne može pokvariti.
nop. inace putujem jako cesto, evo prosli vikend sam bio u nizozemskoj na 4 dana. jedinu stvar u dzepu koju sam imao je mobitel. karticu i novcanik jesam ponio, al cim sam dosao u smjestaj ostavio sam cijeli novcanik i nosio samo mobitel gdje god sam isao. inace nosim na put uvijek osobnu i putovnicu(iako putovnica u europi nije potrebna), pa onda znam osobnu samo stavit u maskicu mobitela ako bi me slucajno policija ili netko zaustavio, a putovnicu ostavljam u smjestaju u slucaju ako izgubim osobnu da se imam s cime vratit doma.
ja ovdje ne govorim da bi kompletno izbacio kartice iz uporabe, imao bi ih doma, kao i fizicku osobnu i vozacku. ali ne zelim to nosit sa sobom, pogotovo sad u toplije doba kad imam ravno 2 dzepa ukupno. preko zime mogu ponjet i rodni list.
Pa eto, kao što rekoh opet ju imaš sa sobom na putu, nebitno jel u smještaju, nije doma u HR. Jer je to jedino razborito ponašanje odrasle osobe. A pouzdati se u komad hardvera nije razborito, jer možeš imati hrpu problema ako mu se na putu nešto dogodi. Sve je dobro dok se ne dogodi, ali nije nevjerojatno da na putu razbiješ mobitel (znam ljude kojima se događalo). Svakako je dobro imati mogućnost da su dokumenti i u mobu, pa onda možeš imati opciju ostaviti novčanik i u hotelu. No znam i ljude kojima su u hotelu drpili novčanik, pa ovako bar u mobu imaš nešt. Bolje razmišljati o tome unaprijed, nego doći u situaciju da si u problemima. U EU je lako, no nije svuda oko nas EU.

Politički dogovor ?!
Ma hajde, ako i to spada u politiku.
Nego, trebalo bi uvesti svakih 7 godina obvezan liječnički pregled, bez obzira je li osoba napravila prekršaj za liječnički pregled ili ne.
Ne treba čekati da se nevolja dogodi.
Položiš s 18, potpuno si zdrav i pun snage.
Dolaze 40-e pedesete, vid se pogoršava, zdravstveno stanje nije najbolje, ne nosiš naočale za daljinu, jer ne moraš, ne piše ti u vozačkoj,uzimaš lijekove za srce, otkaže ti čuka i ubiješ nekog. Da ne pričamo o dijabetesu, poremećajima kretanja i sl.
Što se tiče putovanja bez papira nema šanse još uvijek.
Recimo za vrijeme korone smo imali one dokumente o zaraženosti kao propusnice za kretanje, koja je vrijedila za cijelu EU, kako običan papir dokument tako i na mobitelu putem e građanin si mogao napraviti važeću E propusnica. Bio sam tada u Austriji i pokazujem policajcima na mobitelu dokument i neće ni da pogledaju već traže papir , koji sam srećom imao sa sobom.
Što se tiče putovanja bez papira nema šanse još uvijek.
Recimo za vrijeme korone smo imali one dokumente o zaraženosti kao propusnice za kretanje, koja je vrijedila za cijelu EU, kako običan papir dokument tako i na mobitelu putem e građanin si mogao napraviti važeću E propusnica. Bio sam tada u Austriji i pokazujem policajcima na mobitelu dokument i neće ni da pogledaju već traže papir , koji sam srećom imao sa sobom.
hah ja sam u vrijeme najvecih lockdowna proputovao 6-7 europskih drzava, u niti jednoj nisam pokazao niti uopce imao potvrdu na papiru, sve digitalna propusnica. tako da eto, ocito imamo drukcija iskustva.