Plug-in hibridi u stvarnosti zagađuju pet puta viš

poruka: 13
|
čitano: 2.515
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Plug-in hibridi u stvarnosti zagađuju pet puta viš".
12 godina

139g co2/km, a prosjecni novi benzinci i dizelasi koji vecinom imaju manje su ocijenjeni kao klimatski ubojice.

4 0 hvala 1
16 godina

Moje nagadjanje ide ka tome da velika vecina ekipe koja vozi plug-in hybrid ga uopce ne puni pa od tuda onda i tolki CO2. Nije da branim ili zagovaram vec samo ovak nasumice zakljucujem jer sam cuo i vidio od nekolicine ljudi da imaju pug-in al im se neda punit ili na kraju nemaju mogucnost za punit. Oni koji su mozda kupili novi kad je jos bilo i poticaja i voilatak da me ne cudi brojka i zakljucak istrazivanja.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Re: Plug-in hibridi u stvarnosti zagađuju pet puta
Imam PHEV i redovito ga punim i vozim na struju. Benzin se trosi na duze putovanje.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
tom_bombadill kaže...
Imam PHEV i redovito ga punim i vozim na struju. Benzin se trosi na duze putovanje.

Sretno

17 godina
Definitivno da poslije nekog vremena entuzijazam oko punjenja opadne. Ja ima PHEV i kad sam tek kupio auto punio sam uvijek, sad ponekad… valjda kad imas izbor onda ti svejedno…
9 godina

Opet farbanje. Jerbo ovo su sistemi s vasara, sitne sibicarske prevare.

Dakle kada si htio odvuci ljude s benzina i dizela, ponudio si jedan set brojeva za plug in uz pricu "Da, ovo je TOLIKO zelenije od benzina/dizela, samo dodji i kupi i smanji koristenje fosilnih goriva".

Ljudi su kupili story i izuli novcanike. 

Sada guraju samo u elektriku i pobijaju prijasnje tvrdnje uz: "Da znate, pogrijesili smo ali zato sto su vozaci krivi! Zli zlocesti fosiloljubci"

Odite samo u elektriku jebes plug-n, to je jos gore od diesela. 

Kakve farbe, to ne bi ofarbala ni Minigradnja. 

2 0 hvala 0
10 mjeseci
assassin.st kaže...
tom_bombadill kaže...

Sretno

?

10 mjeseci
Znači to sve ovisi od osobe do osobe , štediše će što češće uštekavati u utičnicu , neki nekad a oni nikad. Također kao što kolege forumaši sugeriraju ovisi i dali imamo garažu s utičnicom ili javni parking bez utičnice , ili kad nemaš vremena ili volje utjerati ga u garažu i prištekati 😜
I koga sad osuđivati i penalizirati.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2025 20:15 (Sirotanovic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sirotanovic kaže...
Znači to sve ovisi od osobe do osobe , štediše će što češće uštekavati u utičnicu , neki nekad a oni nikad. Također kao što kolege forumaši sugeriraju ovisi i dali imamo garažu s utičnicom ili javni parking bez utičnice , ili kad nemaš vremena ili volje utjerati ga u garažu i prištekati 😜
I koga sad osuđivati i penalizirati.

Meni bi najveći motiv bio da susjed vidi. Ono, dođe, pa hauba u zrak i onda mu pokazuješ čudesa. Lako za utičnicu i Zemlju.

10 godina

Najžešće mi je kad pojedinci kupe EV i onda im objasniš da zapravo voze na ugljen (indirektno)... fakat ima ljudi koji ne znaju. Da se razumijemo imho EV je super kao 2. auto u obitelji... još uvijek. Ali opet kad pogledaš koliko preplatiš nekog twinga ili nešto slično... nisam ni u to siguran.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2025 20:33 (miki_the_pirat).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina

Ugljen u HR kao primarni izvor energije? 60% OIE, a ostatak je nuklearka i ostalo.. mislim da si puno fulao.

Dodatno, tko može i ima solare na kući puni i troši vlastitu pproizvodnju.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatska-na-vrhu-regije-po-udjelu-oie-no-brojne-investicije-stoje-4472224

Meni je EV prvi auto u obitelji i najbolji do sada, em vozim free, em nema održavanja, em sam ga dobio jeftinije nego bilo koji ICE u istom segmentu (gledajući performanse, kvalitetu, opremu naspram cijene)

10 mjeseci
miki_the_pirat kaže...

Najžešće mi je kad pojedinci kupe EV i onda im objasniš da zapravo voze na ugljen (indirektno)... fakat ima ljudi koji ne znaju. Da se razumijemo imho EV je super kao 2. auto u obitelji... još uvijek. Ali opet kad pogledaš koliko preplatiš nekog twinga ili nešto slično... nisam ni u to siguran.

Ja preferiram EV radi tehnologije a ne ekologije. Ja svoj EV vozim na solarno dobiveno energiju.

17 godina

Ja imam plug-in i punim ga svaki dan, to mi je auto za na posao i s posla te u 20k kilometara samo 4k sam napravio na benzin a ostalo full struju. U principu jedan tank goriva u 4 mjeseca potrosim večinom par puta mjesečno upalim gorivo da ga propušem  i par puta kad sam išao na dulja putovanja. Meni je PHEV savršen, po gradu na struju, manje zagađenje, manja buka a kad idem van grada prebacim na gorivo i boli me kuki.

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice