139g co2/km, a prosjecni novi benzinci i dizelasi koji vecinom imaju manje su ocijenjeni kao klimatski ubojice.
Plug-in hibridi u stvarnosti zagađuju pet puta viš
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.515
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moje nagadjanje ide ka tome da velika vecina ekipe koja vozi plug-in hybrid ga uopce ne puni pa od tuda onda i tolki CO2. Nije da branim ili zagovaram vec samo ovak nasumice zakljucujem jer sam cuo i vidio od nekolicine ljudi da imaju pug-in al im se neda punit ili na kraju nemaju mogucnost za punit. Oni koji su mozda kupili novi kad je jos bilo i poticaja i voilatak da me ne cudi brojka i zakljucak istrazivanja.
Sretno
Opet farbanje. Jerbo ovo su sistemi s vasara, sitne sibicarske prevare.
Dakle kada si htio odvuci ljude s benzina i dizela, ponudio si jedan set brojeva za plug in uz pricu "Da, ovo je TOLIKO zelenije od benzina/dizela, samo dodji i kupi i smanji koristenje fosilnih goriva".
Ljudi su kupili story i izuli novcanike.
Sada guraju samo u elektriku i pobijaju prijasnje tvrdnje uz: "Da znate, pogrijesili smo ali zato sto su vozaci krivi! Zli zlocesti fosiloljubci"
Odite samo u elektriku jebes plug-n, to je jos gore od diesela.
Kakve farbe, to ne bi ofarbala ni Minigradnja.
Sretno
?
I koga sad osuđivati i penalizirati.

I koga sad osuđivati i penalizirati.
Meni bi najveći motiv bio da susjed vidi. Ono, dođe, pa hauba u zrak i onda mu pokazuješ čudesa. Lako za utičnicu i Zemlju.
Najžešće mi je kad pojedinci kupe EV i onda im objasniš da zapravo voze na ugljen (indirektno)... fakat ima ljudi koji ne znaju. Da se razumijemo imho EV je super kao 2. auto u obitelji... još uvijek. Ali opet kad pogledaš koliko preplatiš nekog twinga ili nešto slično... nisam ni u to siguran.
Ugljen u HR kao primarni izvor energije? 60% OIE, a ostatak je nuklearka i ostalo.. mislim da si puno fulao.
Dodatno, tko može i ima solare na kući puni i troši vlastitu pproizvodnju.
Meni je EV prvi auto u obitelji i najbolji do sada, em vozim free, em nema održavanja, em sam ga dobio jeftinije nego bilo koji ICE u istom segmentu (gledajući performanse, kvalitetu, opremu naspram cijene)
Najžešće mi je kad pojedinci kupe EV i onda im objasniš da zapravo voze na ugljen (indirektno)... fakat ima ljudi koji ne znaju. Da se razumijemo imho EV je super kao 2. auto u obitelji... još uvijek. Ali opet kad pogledaš koliko preplatiš nekog twinga ili nešto slično... nisam ni u to siguran.
Ja preferiram EV radi tehnologije a ne ekologije. Ja svoj EV vozim na solarno dobiveno energiju.
Ja imam plug-in i punim ga svaki dan, to mi je auto za na posao i s posla te u 20k kilometara samo 4k sam napravio na benzin a ostalo full struju. U principu jedan tank goriva u 4 mjeseca potrosim večinom par puta mjesečno upalim gorivo da ga propušem i par puta kad sam išao na dulja putovanja. Meni je PHEV savršen, po gradu na struju, manje zagađenje, manja buka a kad idem van grada prebacim na gorivo i boli me kuki.