Ovo nije namijenjeno pojedincima, malim korisnicima koji si misle hoće li kupiti novi stroj ili plaćati mjesečnu pretplatu; Ovdje nema nikakve dileme, kupnja novog stroja je daleko isplativija nego pretplata (kupio zvijer od lenovo laptopa nedavno; i5 11th gen, 16 gb rama, mx450 grafička, 512gb ultra brzi SSD - cca 5500kn - trajati će godinama), a i puno bolje radi.
Ovdje se radi o tome da ti kao firma želiš ponuditi virtualni stroj svojim klijentima ili meni osobno kao contractoru. Stroj na kojem će apsolutno sve raditi kako treba, koji ima NULA potrebe za održavanjem, gdje su updateovi 1 click udaljeni, a naravno i sigurnost je na maksimalnom nivou.
Trenutačno koristim Citrix Workspace (to je remote desktop) i iskreno radi ne baš divno. Tak, dosta je usporen, 2 factor authentifikacija je moguća preko 3rd party aplikacije na mobitelu, svako toliko neka greška prilikom ulaska u remote, pa se slika smrzne, pa web kamera ne radi, pa windowsi nešto štekaju jer je ekipa nešto instalirala što možda i nije trebala, šta ja znam... da ne spominjem to da ti za ulaz na remote treba posebna aplikacija i VPN, koji naravno ne radi na Linuxu (manji problem), a za instalaciju istog trebaš posredstvo treće strane koji će te ručno telefonskim razgovorom navoditi što da klikneš i koje brojeve da ukucaš.
Ne moram pisati da su sigurnosti radi apsolutno sve pogasili, nemam nikakve ovlasti na stroju i ako mi što treba moram pisati novi ticket i čekati da mi instaliraju neki plugin, framework ili nešto slično.
Vidim ovdje dosta prednosti barem što se tiče jednostavnosti pristupa; dobiješ link, otvoriš Edge browser i gotovo, unutra si.