Nova Škoda Enyaq: Redizajn, bolja aerodinamika i v

poruka: 14
|
čitano: 3.460
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova Škoda Enyaq: Redizajn, bolja aerodinamika i v".
16 godina

Debelo preskupi auto. Imal sam Skodu kao sluzbeni auto i mislil sam kupiti Enyaq ali je bezobrazno skup. Kad se auto spimpa da nije kanta ispadne prek 70k a za 20k manje dobijes Teslu Y koja je po svemu, ali svemu bolja. Onda se svi cude kak slabo ide prodaja EVa u EU, pa kak ne kad imaju cijene da ti mozak stane. Elroq s kojim se hvale da je auto koji si ljudi mogu priustiti,isto kad ga spimpas si na 55k!

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 6:23 (NEW_MAN).

7 0 hvala 0
14 godina
Re: Nova Škoda Enyaq: Redizajn, bolja aerodinamika
NEW_MAN kaže...

Debelo preskupi auto. Imal sam Skodu kao sluzbeni auto i mislil sam kupiti Enyaq ali je bezobrazno skup. Kad se auto spimpa da nije kanta ispadne prek 70k a za 20k manje dobijes Teslu Y koja je po svemu, ali svemu bolja. Onda se svi cude kak slabo ide prodaja EVa u EU, pa kak ne kad imaju cijene da ti mozak stane. Elroq s kojim se hvale da je auto koji si ljudi mogu priustiti,isto kad ga spimpas si na 55k!

Ma smiješni su s tim cijenama, o infrastrukturi punjenja ne treba ni pričat.
Najbolje da pljunem 70 iljada za auto i onda u koloni 2 vure čekam da ga napunim jer nemam kuću niti punionicu u sklopu zgrade.

16 godina
sinkee kaže...
NEW_MAN kaže...

Ma smiješni su s tim cijenama, o infrastrukturi punjenja ne treba ni pričat.
Najbolje da pljunem 70 iljada za auto i onda u koloni 2 vure čekam da ga napunim jer nemam kuću niti punionicu u sklopu zgrade.

Moji starci su prodali stan za 80k prije manje od deset godina! VW je 2023. godine imal ako se ne varam oko 25 milijardi dobiti! To nisu ostvarili sa prodajom narodnog auta nego bezobrazno visokim cijenama. Znaci Oktaviju sam cekal 13 mjeseci da isporuce! Kostala je skoro 40k a bila je plastik fantastik. Znaci katastrofa. Zadnjih mozda godinu dana pratim EV pricu malo ozbiljnije i ne mogu vjerovat da Kinez napravi SUV za manje od 30k dolara! VW ID.UNYX koji se je jedno popodne radil u Kini je isto bil ispod 30k dolara! Pohlepa do jaja. Npr. trenirka od UnderArmor prosle godine 85€ kaj je bezobrazno skupo jer ju naprave za 5, a danas 105€!

Pohlepa i samo pohlepa.

11 godina

Ekvivalentni kineski automobil u europi košta slično, tako da ono. Recimo BYD Seal U počinje od 42 tisuće eura. Enyaq 2025 počinje od nekih 44k €.

A to zašto Kinez jeftinije napravi EV su osnove ekonomije i to bi trebalo biti jasno svima, a ne da se čudite ko pura dreku zašto.

No, jesu li Europski automobili preskupi? Neki jesu, neki nisu.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 15:52 (Entry Point).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
NEW_MAN kaže...

To i mene muči. Evo uzeo bih ženi auto, vrtim CH-R, LBX, Tuscon  plus recimo imaš ID.3 basic ili ova Elroq, da bi bilo na nešto već si na 45k€, pa za te novce onda idem radije Model 3 ili Y koji to imaju po defaultu

11 godina
Entry Point kaže...

Ekvivalentni kineski automobil u europi košta slično, tako da ne ono. Recimo BYD Seal U počinje od 42 tisuće eura. Enyaq 2025 počinje od nekih 44k €.

A to zašto Kinez jeftinije napravi EV su osnove ekonomije i to bi trebalo biti jasno svima, a ne da se čudite ko pura dreku zašto.

No, jesu li Europski automobili preskupi? Neki jesu, neki nisu.

tome su poprilično krivi mediji, većina testova na netu priča o kineskim automobilima koji dolaze u eu, a cijenu ističu onu u kini

nitko do njih ne objašnjava da cijena istog automobila u eu bude cca duplo veća, niti se potrudi objasniti zašto 

kao kad čitaš msrp cijenu grafičkih kartica u americi, pa usporediš s onom u eu

niti se spominje da su troškovi prijevoza do eu triput veći nego do amerike, niti se spominje porez koji u americi obračunavaju na kasi, niti se spominje da je proizvodnja u kini puno jeftinija od one u eu radi niza drukčijih troškova, od radne snage, poticaja, poreza pa nadalje

11 godina
picajzla0707 kaže...

tome su poprilično krivi mediji, većina testova na netu priča o kineskim automobilima koji dolaze u eu, a cijenu ističu onu u kini

nitko do njih ne objašnjava da cijena istog automobila u eu bude cca duplo veća, niti se potrudi objasniti zašto 

kao kad čitaš msrp cijenu grafičkih kartica u americi, pa usporediš s onom u eu

niti se spominje da su troškovi prijevoza do eu triput veći nego do amerike, niti se spominje porez koji u americi obračunavaju na kasi, niti se spominje da je proizvodnja u kini puno jeftinija od one u eu radi niza drukčijih troškova, od radne snage, poticaja, poreza pa nadalje

Upravo tako. Tamo je proizvodnja, radna snaga, opskrbi lanac, resursi sve lokalno i jeftinije. Pa naravno da će napraviti EV za manje od 30 soma, plus konkurencija je ogromna. U EU to skoro pa ne postoji.

Nadglednik dina
11 godina
Entry Point kaže...

Upravo tako. Tamo je proizvodnja, radna snaga, opskrbi lanac, resursi sve lokalno i jeftinije. Pa naravno da će napraviti EV za manje od 30 soma, plus konkurencija je ogromna. U EU to skoro pa ne postoji.

da ne spominjemo prijevoz, nekidan slušam lika koji se vraća iz kanade u hrvatsku

prijevoz kontejnera ga izađe osam soma dolara do rijeke, sad zamisli koliko je preko cijelog tihog oceana, pa još od paname do eu

15 godina
picajzla0707 kaže...
... sad zamisli koliko je preko cijelog tihog oceana, pa još od paname do eu

Nista suez kada ide iz kine?

Ali da je taktika dizanja cijene pametna da se nadoknadi slaba prodaja, nije.

U svakom slucaju ako smo se naviknuli da ostali proizvodi dolaze iz kine bez problema, naviknuti cemo se i da auti dolaze iz kine... 

11 godina
konjRR kaže...

Nista suez kada ide iz kine?

Ali da je taktika dizanja cijene pametna da se nadoknadi slaba prodaja, nije.

U svakom slucaju ako smo se naviknuli da ostali proizvodi dolaze iz kine bez problema, naviknuti cemo se i da auti dolaze iz kine... 

ovisi kojim putem prevoze, ako idu na jednu stranu onda je panama, ako na drugu onda je suez

ali ispod par soma dolara po vozilu neće proći sigurno, vozili onuda ili ovuda

to je samo prijevoz, di sve ostalo i onda kad u eu bude dupla razlika na cijeni, neki i dalje pričaju od 20k suv električnima automobilima iz kine

nećeš ga u eu kupiti za 20k nego za 40k i tako će biti uvijek, čak i kad naprave tvornice u eu nećeš dobiti kineske cijene, jer u eu je radna snaga skuplja, nema državnih poticaja i subvencionirane sirovine, tak da tih kineskih 20k možeš dobiti jedino ako se preseliš u kinu 

13 godina
Varas se da ce cijene biti isto visoke kao i sada za kineske aute, byd kad otvori tvornicu 2025 u eu bit ce jeftinija od konkurencije, nece cijena biti kao u kini ali ce pokorit eu automobilsku industriju auta kojima su marze bolesne... A stizu i ostali igraci kao Nio....

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 15:17 (nike098).
11 godina
nike098 kaže...
Varas se da ce cijene biti isto visoke kao i sada za kineske aute, byd kad otvori tvornicu 2025 u eu bit ce jeftinija od konkurencije, nece cijena biti kao u kini ali ce pokorit eu automobilsku industriju auta kojima su marze bolesne... A stizu i ostali igraci kao Nio....

ali sasvim sigurno neće biti 20k kao u kini

trošak dostave cijelog automobila kompenzirat će trošak prijevoza dijelova koje sklapaju, tak da tu neće uštedjeti ništa

radna snaga i porezi su drukčiji nego u kini, tako da razlika neće biti značajno veća od europskih, a i europski proizvođači će se prilagoditi i spuštati cijene - kao što se uvijek događa kad se pojavi konkurencija

na kraju će biti kao s korejcima, cijene će se više-manje ujednačiti i mi ćemo imati veći izbor, te priče kak će svi ostali propasti i ostat će jedino kinezi su priče za malu djecu

EDIT

ja ih sigurno neću kupovati dok se ne dokažu kvalitetom i dok ne ustanove normalnu servisnu mrežu

a bogme i dok ne vidim koji će od njih preživjeti, tamo svaki mjesec prdne jedna auto firma

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 17:19 (picajzla0707).
15 godina
picajzla0707 kaže...
nike098 kaže...

ali sasvim sigurno neće biti 20k kao u kini

trošak dostave cijelog automobila kompenzirat će trošak prijevoza dijelova koje sklapaju, tak da tu neće uštedjeti ništa

radna snaga i porezi su drukčiji nego u kini, tako da razlika neće biti značajno veća od europskih, a i europski proizvođači će se prilagoditi i spuštati cijene - kao što se uvijek događa kad se pojavi konkurencija

na kraju će biti kao s korejcima, cijene će se više-manje ujednačiti i mi ćemo imati veći izbor, te priče kak će svi ostali propasti i ostat će jedino kinezi su priče za malu djecu

EDIT

ja ih sigurno neću kupovati dok se ne dokažu kvalitetom i dok ne ustanove normalnu servisnu mrežu

a bogme i dok ne vidim koji će od njih preživjeti, tamo svaki mjesec prdne jedna auto firma

Ma ne pada mi na pamet kako ce kod nas biti cijene kao u kini. Pa ni mobitele kineske ne placamo po kineskim cijenama tako da te price su za tupaste i glupaste koji padaju na retoriku jedne kolinde influencer kitarovic.

Takoder ne planiram biti early adopter ni po pitanju potrosacke elektronike a kamoli automobila. 

13 godina
Bar sta se tice potrosacke elektronike kao mobiteli se itekako isplati, ja sam zaradiva dodatnu mjesecnu placu na mobitelima kupljenih iz italije i direktno iz kine dok kod nas nije bilo na svakom uglu kupiti xiaomi, oneplus .. i danas uzimam izvanka mobitele ali samo za sebe, nisam vise uzivljen u mob.. pa evo koristim oneplus 10 pro globalnu verziju 1.5 godinu koji sam platio 410 eura iz francuske a kod nas je bio najnize preko web trgovine 900 eura tada....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice