nema tu rasprave, 100 ljudi 100 čudi pa i kad je odgoj djece u pitanju.
post 2007/08.-e generacije imaju onakvo ponašanje i "pogled" (tj. utisak dobiven od roditelja) na svijet kakvo se u posljeratnoj europi smatralo indikatorom postojanja posebnih potreba u odgoju, tj. postojanje razloga da se dijete šalje na prilagođen odgojni i školski program. i to u psihološkom i u fizičkom obliku.
za fizičke manjkavosti svima je jasno što uzrokuje i kako se to riješi, ali psihološke posljedice "modernog" odgoja urzokuju da mladi nakon 18 godine, da naglo ostanu bez roditeljske skrbi - ne bi imali pojma kako preživjeti, tj. postojanje nevidljive roditeljske ruke vodilje - ako koga zanima postoje tone tekstova.
ovo sa praćenjem preko smartwatcha - apsolutno bespotrebno i samo radi distancu između roditelja i djeteta, a sve pod maskom sigurnosti i "mira" i roditelja i djeteta, a to međusobno povjerenje doći će tek na "naplatu" kada dođe kasno pubertetsko i adolescentsko doba.
jedno dijete je odgojeno bez toga, drugo je na putu i sigurno mu neću davati takve narukvice. ali ovo je samo mali kotačić velikog problema današnjeg odgoja djece. da se ovo eliminira u potpunosti - ništa se bitno ne bi promjenilo.
Joj koje spike, pa dijete od 6-7-8 godina ni ne zna šta je privatnost. Kakve to gluparije vi pričate.
Dok dijete ide van na igralište staviš mu sat da ga možeš nazvati i reći mu da dođe doma, i obrnuto da on tebe nazove. A ne da se dereš po kvartu kao naši starci "MAAAARKOOOOOOOO".
Ili nazvati iz škole ako što treba i sl. Slažem se s BlueMaxom, puno bolje umjesto mobitela čiji se ekrani razbijaju kao kokice pa onda klinci svi furaju razbijene ekrane i gule si prste na staklo.
To je kao mobitel koji je na ruci. Praktično i nikakve psihološke posljedice ne ostavlja na psihu.
Ne koristi se to da ga pratiš i prisluškuješ. To je zanimljivo možda prvih par puta, al poslije više to ni ne gledaš.
Moj mali sav sretan nosi taj sat, pokazao sam mu da vidim na karti gdje se nalazi i to mu je super.
Dok mu ne bude super ne bude ga više nosio, a SIMicu ću mu onda prebaciti u mobitel. A vjerojatno ga više ne bude nosio već u drugom ili trećem razredu jer je sat tako dizajniran da će ga biti sramota nositi vrlo brzo.
Stariji klinac nije to nikad imao jer nije postojalo prije. Pa je onda uvijek bio u strahu kad god smo ga negdje morali ostaviti. Dok je dobio mob sam i ja njemu shareao svoju lokaciju da se ne brine, nikakav problem s time, nemam šta kriti kuda se krećem jel.
Nisu sva djeca ista, jedan klinac mi se nikad nije htio micati od nas, a drugi je puno samostalniji. Sat je tu za praktičnu komunikaciju, a ne za praćenje.
Pogasio sam sve notifikacije za skidanje sata s ruke i SOS signal jer postane užasno iritantno i nepraktično vrlo brzo, tako da i zatreba nikad to ne bih shvatio ozbiljno.
I kako je netko rekao, tehnički pismen roditelj vrlo lako aktivira praćenje i na mobitelu, dok klinac ne skuži kako se gasi do onda će funkcionirati.