Kada planirate na svoje vozilo montirati zimske g

poruka: 41
|
čitano: 5.860
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kada planirate na svoje vozilo montirati zimske g".
15 godina
Kada planirate na svoje vozilo monitirati zimske g

montirane u četvrtak, dan prije sl. puta da me bedevija dočeka spremna kad se vratim...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Re: Kada planirate na svoje vozilo monitirati zims
montirao zimske krjem 10.mj jer sam išao u Austriju a tamo je obavezno od 1.11.
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Montirane u petak

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ZdravkoZ kaže...
montirao zimske krjem 10.mj jer sam išao u Austriju a tamo je obavezno od 1.11.

Obavezno u slucaju "winterlichen Fahrbahnverhältnissen".

Znaci ako je snijeg na cesti, bljuzga ili led. Ako su ceste suhe i nije minus onda cijelu zimu ne moras imati zimske gume. Problem je ako imas nesrecu a vani minus i osiguranje pocne komplicirat :)

Nadam se da bude suho jer nisam stavio zimske gume a prvi termin sam dobio 25.11., drzim fige da ne padne snijeg i ne smrze led na cesti prek noci.

3 godine

MonItirati ću ih početkom prosinca.

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Montirane prije tjedan dana. Već je dovoljno hladno ujutro, a nije ni preko dana nešto pretoplo.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
Sutra, taman su mi došle i felge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Promijenio prije 2 tjedna na jednom autu, prošli tjedan na drugom. Radim sam kad imam setove guma na felgama (balansirane) pa mi nije nikakav problem izgubit sat vremena posla i sam si sve napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel zatežeš sa momentom? Balansiraš svake godine ili svake druge?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
12 godina
kratos091 kaže...

Jel zatežeš sa momentom? Balansiraš svake godine ili svake druge?

Običnim ključem koji mi je došao uz vozilo, balans sam radio prošle godine kad sam kupio nove gume, znači odradit ću ga sljedeće godine opet. 

11 godina

zamijenio kotače neki dan, zategnuto moment ključem, nikad nisam naknadno balansirao nakon postavljanja guma na felge niti sam imao nekih problema zbog toga, zašto je to bitno?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kada planirate na svoje vozilo montirati zims
Ivan35 kaže...

zamijenio kotače neki dan, zategnuto moment ključem, nikad nisam naknadno balansirao nakon postavljanja guma na felge niti sam imao nekih problema zbog toga, zašto je to bitno?

Ja ih balansiram svaki put, cisto da mi se ne desi da izadjem na autoput, pa mi na 120-130km/h podju tresti. Onako za svoj mir.

Ako ih nikada nakon prve montaze ne balansiras i ne tresu ti onda nije niti bitno.

11 godina

Nikad jer sam naručio all weather. Zimske gume su glupost žešća, još jedan porez na budale u EU.

Nadglednik dina
Moj PC  
0 15 hvala 0
13 godina
Entry Point kaže...

Nikad jer sam naručio all weather. Zimske gume su glupost žešća, još jedan porez na budale u EU.

Na zimskim gumama se vozim cjelu godinu, mjenjam ih svake 2 godine!

Zašto su zimske gume glupost?

......štoviše pouzdano znam da su te "all weather" žešća glupost ( u smislu na to koliko koštaju)

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 17:21 (Milka30).
16 godina

Uzet i lance za svaki slucaj.

A s obzirom da je u Austriji usred ljeta padal snijeg i da su ljudi poginuli zbog toga i to jos na autocesti, ne bih cekao. Ali ako ides kroz brda i ne zelis da te pronadju planinari tek sljedece ljeto nemojte ni pomisliti s ljetnima nakon 1.11., a mozda i ranije jer je vec tad bilo ispod 4C.

Linux, Arch Linux.
14 godina

Montirao 4.11. Ne volim sve raditi u zadnji čas, a posebno ne želim biti u bilo kakvom sukobu sa zakonom.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Entry Point kaže...

Samo jednom sam imao all weather gume i nikada više. Ako je prava zima, samo dobre zimske gume vrijede, all weather gume nisu ni vrit ni mimo, nisu bogzna što po ljeti, a još manje zimi, a to govorim iz osobnog iskustva. Zimske gume nikako nisu porez na budale niti glupost, ali svatko zna svoje.

dolazim odmah - Godot
16 godina
učo kaže...
Entry Point kaže...

Samo jednom sam imao all weather gume i nikada više. Ako je prava zima, samo dobre zimske gume vrijede, all weather gume nisu ni vrit ni mimo, nisu bogzna što po ljeti, a još manje zimi, a to govorim iz osobnog iskustva. Zimske gume nikako nisu porez na budale niti glupost, ali svatko zna svoje.

Vidiš, moje osobno iskustvo je potpuno drugačije.

Već se godinama vozim na cjelogodišnjim gumama (Falken na dva automobila po dva seta i Kumho na jednom automobilu - prvi set) i nikakve mi druge više ne padaju na pamet. 

Kad se raspravlja općenito o gumama, nitko od nas ne razmišlja o ključnom i odlučujućem faktoru - mikroklimi mjesta u kojem živimo... Tako su jedne gume bolje u npr. Delnicama, nego iste takve npr. u Karlovcu.

Živim u jednom njemačkom selu, na 100 m nadmorske visine. Zime su uglavnom kišne, s malo ili nimalo snijega. Ljeta su uglavnom vlažna, ne pretjerano vruća, s temperaturom koja rijetko dozeže 30+. U mom slučaju su cjelogodišnje gume savršen izbor. Mogu razumijeti nekoga tko misli da mu ne odgovaraju, ali i vi morate shvatiti da postoji more ljudi kojima karakteristike cjelogodišnjih guma savršeno odgovaraju i da su istima više nego zadovoljni.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
10 godina

Možda čovjek vozi all weather dok pjevuši u autu Škorovu "ne dirajte mi ravnicu" 

5 godina

Montirao ima vec 3 sedmice, trebao kocnice mijenjat pa i gume reko usput da zamijenim. A razlika izmedju all season guma i zimskih je pofina. Ko nije vozio mislim da ni ne moze reci da je vidio razliku. Voznja po snijegu, blagoj uzbrdici, nizbrdici, ima pofine razlike.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ne mijenjam gume, cijelogodišnje i vozim dok se ne potroše...znači bez zamjene više godina.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

zimska guma je djelotvorna ispod +7°

trenutno sam u Belgiji, 1000 km sjeverno od nas na +13° a žena mi se smrzava na +4 u KC....

dakle, zimske i nikakve druge do travnja...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Kupljen nov set i montiran u subotu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vec 20-ak godina imam dva seta kotaca, zimske/ljetne gume, ali unazad nekoliko godina se previrem imaju li mi zimske smisla. Vec u ozujku zna biti preko 20 stupnjeva i zimske gume mi se nepotrebno unistavaju. Na drugom autu imam all weather set i to funkcionira solidno. Doduse, razlika u snazi ta dva auta je skoro 200KS, pa me to jos donekle drzi na ova dva seta. Na gumama i kocnicama ne stedim.

1 0 hvala 0
15 godina
Inovator kaže...
Na gumama i kocnicama ne stedim.

Tako razmisljaju pametni ljudi.

Ne pada mi na pamet zbog ustede parsto eura na gumama, kocnicama ili ovjesu riskirati sigurnost svoje obitelji ili svoju vlastitu sigurnost.

I na zeninom i na mom autu (kako radim od kuce sad mi klinac malo po malo oteo moj auto  ) su modeli premium klase (naravno dostupni za tu dimenziju) guma, nema sanse da bi stavljao nekakve cunga lunga gume na auto.

15 godina
Ja sam prije 6,7 godina kupio zimske gume na felgama za Astru i zamjenim sam, imam moment kljuc i sve to... i odem kod vulkanizera i reko daj mi izbalansiraj, on me pita zasto? ... pa reko kupio sam ih sad pa ono da vidim jesu ok... pita on jel ti tresu, reko ne, isao sam i 150 i nista... kaze on sta ces onda pare trosit... kad krene trest onda dodi... tako da balansirat ako nesto nije uredu samo....
VenAtoR#2231
13 godina
Na ljetnim gumama Bridgestone Turanza 5 i sada 6, cijelu godinu plus lanci u bunkeru.
Imam rezrvne zimske sa felgama STBY, ali kako živim u zoni gdje su neobavezne, više ih ne koristim.
vicious
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

kako radim 6-7k km godišnje i 95% grad u ravnici, cjelogodišnje su logičan izbor...

prije sam imao dva seta ali nije tolika razlika (pogotovo ljeti), a zimi samo malo opreznije kad je ispod nule i to je to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
učo kaže...
Entry Point kaže...

zato treba investirati u najbolje cjelogodišnje, ako ćeš i kod njih ići kupovati neke jeftikanere onda si nagrabao, evo ove godine adac napravili test cjelogodišnjih i ova najbolja goodyearova je preporučljiva i ljeti i zimi 

13 godina
Montirane prije cca tjedan dana, nije nikoga bilo kod vulkanizera.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice