Otkako sam zagazio u četrdesetu, događa se to da se nakon dvije do tri minute ugasi. Ako izdržim budan do upoznavanja glavnih likova, film smatram pogledanim!
Što se događa u našem mozgu dok gledamo film
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.590
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni da snime mozak, snimili bi neuronsku oluju, čim čujem prije svake Nove godine da će opet biti "Sam u kući",a ne da ga opet pogledam.
Otkako sam zagazio u četrdesetu, događa se to da se nakon dvije do tri minute ugasi. Ako izdržim budan do upoznavanja glavnih likova, film smatram pogledanim!
Postoje ona dva pravila o tempu filma, na 20 minuti film već mora zaokupiti gledatelja, tj. Mora se znati "o čemu je film", dok je 60a minuta ključna za najzanimljiviji prijelom filma kako bi zadržao gledatelja do kraja.
Što se tiče godina i mjenjanja navika, ja od ulaska u jednu deceniju života više ne mogu pogledati ama baš niti jednu seriju (sitcom je once in a blue moon iznimka).
Jednostavno sam ih odgledao dovoljno, i onda mi se svaki puta kada se radnja prelama u slijedeći nastavak čini kao da se radi o Santa Barbari i da je priča umjetno produžena. Sjebe mi se suspense of disbelief i neizbježno dobijem dojam da me scenarist vuče za nos i da je svaki skok/zaplet u radnji tu samo kako bi se umjetno produžila radnja, umjetno stvorila neka drama.
U jednoj sapunici je muž ostavio mobitel na stolu, žena čula glasovnu poruku da je muž vara. Tako mi se čine svi zapleti u serijama.
Jednostavno ako ne možeš ispričati priču u 90-150 minuta, nisam zainteresiran.
Možda neka miniserija, ili najviše trilogija filmova.
Takvi (načelno kraći od serije) filmski uradci su upečatljiviji, jer mi serija svakim sljedećim negativcem (ili dramom) razvodni cijelu priču.
Nekad se to zvao Dexter efekt, kad više nisu mogli nadmašiti prijašnjeg negativca pa su uveli neke bizarne situacije.
Meni je najbolji test - prvo odgledati jednu utakmice, pa nakon toga neki film. Ako me uspije zadržati budnim, dobar je!
Serije izbjegavam (ako nisu neke kultne), jer mrzim ako ih ne dovršim do kraja, ali nekad se zeznem (recimo počeo gledati From, a uopće nisam prije provjerio da je to trakavica koja svake godine dobiva novu sezonu - i još epizode dolaze na kapaljku, sada kada sam došao do sredine treće sezone). Uglavnom, ako mi je radnja zanimljiva, bez problema mogu povezati 3-4 epizode.
Billa Gatesa sam pokuša gledati (tu je barem jasno da nema puno epizoda i druge sezone), ali već nakon prve epizode posustao, jer je jednostavno dosadno...
Meni je najbolji test - prvo odgledati jednu utakmice, pa nakon toga neki film. Ako me uspije zadržati budnim, dobar je!
Serije izbjegavam (ako nisu neke kultne), jer mrzim ako ih ne dovršim do kraja, ali nekad se zeznem (recimo počeo gledati From, a uopće nisam prije provjerio da je to trakavica koja svake godine dobiva novu sezonu - i još epizode dolaze na kapaljku, sada kada sam došao do sredine treće sezone). Uglavnom, ako mi je radnja zanimljiva, bez problema mogu povezati 3-4 epizode.
Billa Gatesa sam pokuša gledati (tu je barem jasno da nema puno epizoda i druge sezone), ali već nakon prve epizode posustao, jer je jednostavno dosadno...
Gates (taj dokumentarac na netflixu sad) je dosadan, mislim, to su sve stvari o kojima se trubi na bugu i mreži svaki dan.
Ali ima jedan drugi dokuementarac u Gatesu koji dobro prikazuje njega kao osobu, tipa nisam znao da je kompetitivan i učen da bude kompetitivan od malena, kao pari nerd ali ovi je borben. Ali bio mi je jako kad je rekao da se baš moraš kontrolirat, kao na toj razini, sa toliko novca, mislim, mislim kad se probudi da je bogatiji za nekoliko miljuna, kao ima se toliko mogućnosti i izbora da mora bit stroga kontrola samog sebe :)
Jak je.
... (recimo počeo gledati From, a uopće nisam prije provjerio da je to trakavica koja svake godine dobiva novu sezonu - i još epizode dolaze na kapaljku, sada kada sam došao do sredine treće sezone). ...
Pa jos reklamiraju od tvoraca serije Lost. Sto si ocekivao? Ima odlicnih serija more koje mogu drzati interes i vise sezona kvalitetno ali ako gledas prvo sto pod ruku naleti onda ces gledati smece.
p.s. Lost poceo gledati, prva epizoda ajde super moglo bi biti zanimljivo, vec druga mi je bila sumnjiva a treca potvrdila da je serija jeftino sranje.