Općenita tema za preporuke WiFi Routera

poruka: 7
|
čitano: 3.441
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Pokrenuo bih općenitu temu za preporuke routera, kako vidim da svatko pokreće zasebnu temu za takve preporuke, ne bi bilo loše da to bude objedinjeno.

Pliz ispravite me ako već postoji takva tema za preporuke WiFi Routera - te da ne mora imati i Mesh funkcionalnost.

============================================

Moja situacija je sljedeća:
Korisnik sam BT-Net kabelskog koaksijalnog interneta. Najbolji router koji imaju je Technicolor TC7200 kakav je izašao negdje 2013.

Tražim si najbolju opciju za ok WiFi signal i općenito za kvalitetu veze. Budžet mi je fleksibilan.

Živim u zgradi sa gomilom malih stanova i WiFi eter je zaista zagušen. Ping mi je u radno vrijeme bio oko 5000 ms. Ove godine nisam ni mjerio, strah me.

Zagušenost WiFij-a je jedan problem, drugi mi je pucanje veze i to žičane.

Pitanje jedan:

Je li bolje imati kombinirani uređaj u jednom ili odvojeno router i modem?

Koliko vidim, takav kombinirani router ne postoji sa više antena, samo uspravna kutija.

Pitanje dva:

- Koji router preporučate za modem + router u jednom, a da podržava kabelski internet?

Pitanje tri:

- Koji router, te modem, preporučate za odvojenu kombinaciju?

- Tu sam si nekako trenutnog razmišljanja dati sada 70€ za WiFi 6 TP-link sa 4 antene, ne ići na standard 6e jer su im cijene nažalost preko 200€. Te ga kasnije upgradeati na WiFi 7 router kad dođe potreba i kad cijene padnu.

0 Kombinirani modem+router
1 Odvojini modem i router
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2024 17:18 (EricCartman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ja isto razmisljam uzeti novi router, ovaj od ISP-a je smece. Imam optiku, 1Gbps, a wifi mi u toj istoj sobi jedva potegne do 350Mbps. Nisam puno istrazivao, nasao sam ovaj XIAOMI AX3200, pa ako ima tko kakva iskustva...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Općenita tema za preporuke WiFi Routera

Koliko imaš korisničkih uređaja ( računala , mobiteli, tv itd.) sa 4x4MIMO podrškom i 802.11 ac, ax  da bi iskoristio tu teoretsku brzinu navedenu u specifikacijama (max. radne brzine su upola manje) ?

15 godina

Poslovni laptop koji podrzava ax, mobitel i tablet. Privatni laptop, to je upitno jel podrzava ac, idepad p50 iz 2016 ako se ne varam, a za ostale IOT me i ovak nije briga posebno. Taj xiaomi ruter kosta 45 eura, to mi se nije cinilo puno ako ce biti bolji od ovog kaj mi ISP daje, a to je Huawei EchoLife neki.

15 godina
Blade18 kaže...

Ja isto razmisljam uzeti novi router, ovaj od ISP-a je smece. Imam optiku, 1Gbps, a wifi mi u toj istoj sobi jedva potegne do 350Mbps. Nisam puno istrazivao, nasao sam ovaj XIAOMI AX3200, pa ako ima tko kakva iskustva...

Nemam točno taj router, već 7€ jeftiniji Mi Router 4A Gigabit Edition (koji je malo slabiji od AX3200) i prezadovoljan sam. Doduše, brzina interneta mi je 300/30, pa ti ne mogu govoriti za gigabitnu brzinu, ali stabilnost, pokrivenost i brzina su mi za peticu, tako da ne sumnjam da će ti AX3200 biti izvrstan.

14 godina

Pozdrav ekipa, kolega treba router pa ću copy pasteat njegovo pitanje.

"Molim preporuku za router. Bitno mi je da ima 5GHz WiFi, tri-četiri LAN porta, WAN (imam optiku i modem) i da može ispucati 1Gbps."

Što preporučujete?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Može li preporuka za router koji ima VLAN mogućnost?

Trenutno imam ASUS RT-AX53U. Super je i ima odlično sučelje i mogućnosti, ali nema VLAN opciju.
Želim odvojiti IoT uređaje na zasebnu mrežu, dalje od NAS-a i svega što mi je bitno.

Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice