Pokrenuo bih općenitu temu za preporuke routera, kako vidim da svatko pokreće zasebnu temu za takve preporuke, ne bi bilo loše da to bude objedinjeno.
Pliz ispravite me ako već postoji takva tema za preporuke WiFi Routera - te da ne mora imati i Mesh funkcionalnost.
============================================
Moja situacija je sljedeća:
Korisnik sam BT-Net kabelskog koaksijalnog interneta. Najbolji router koji imaju je Technicolor TC7200 kakav je izašao negdje 2013.
Tražim si najbolju opciju za ok WiFi signal i općenito za kvalitetu veze. Budžet mi je fleksibilan.
Živim u zgradi sa gomilom malih stanova i WiFi eter je zaista zagušen. Ping mi je u radno vrijeme bio oko 5000 ms. Ove godine nisam ni mjerio, strah me.
Zagušenost WiFij-a je jedan problem, drugi mi je pucanje veze i to žičane.
Pitanje jedan:
Je li bolje imati kombinirani uređaj u jednom ili odvojeno router i modem?
Koliko vidim, takav kombinirani router ne postoji sa više antena, samo uspravna kutija.
Pitanje dva:
- Koji router preporučate za modem + router u jednom, a da podržava kabelski internet?
Pitanje tri:
- Koji router, te modem, preporučate za odvojenu kombinaciju?
- Tu sam si nekako trenutnog razmišljanja dati sada 70€ za WiFi 6 TP-link sa 4 antene, ne ići na standard 6e jer su im cijene nažalost preko 200€. Te ga kasnije upgradeati na WiFi 7 router kad dođe potreba i kad cijene padnu.
0 | Kombinirani modem+router |
---|---|
1 | Odvojini modem i router |