HGSS na Sljemenu spasio osobu koju je AI chatbot o

poruka: 32
|
čitano: 5.220
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGSS na Sljemenu spasio osobu koju je AI chatbot o".
17 godina
Re: HGSS na Sljemenu spasio osobu koju je AI chatb
Ges kaže...
Gnjavator kaže...
Gajotres kaže...
sosta kaže...
Santana kaže...

Zivimo u svijetu gdje na plasticnim vrecicama piše da si ih ne stavljamo na glavu jer bi se mogli ugušit i onda imamo AI koji lupeta gluposti, a cist je jasno kaj treba napisat u tom slucaju. 

AI mu je dao preporuku koja je generalno točna, to su sve neke općenite prpeoruke koje se koriste kod orijenatacije.

To i je problem AI što ti daje generičke odgovore koji su generalno točni. Prošli tjedan ga iz zajeb**** pitam gdje je ulaz na bazene u Čatežu, on mi kaže da je ulaz na Termalnoj rivijeri a ja stojim kraj znaka Termalna rivijera. Frende pomogao si mi ne. 

Kao što sam nedavno naletio na neki članak u kojem se spominjalo Plovdiv kao najstarije naselje... Pa onak iz zajebancije pitam više AI botova ko je stariji Plovdiv ili Vinkovci... i svi kažu "na prvu" da je Plovdiv stariji i da je stalno naseljen oko 8000 godina. Kad spomenem da su po mojim informacijama Vinkovci stalno naseljeni 8500 godina, onda ide ono standardno "da, u pravu si" bla bla bla... Ne znam više koji, ali jedan je čak bio uporan da je Plovdiv stariji iako u istoj rečenici spominje da su Vinkovci 8500 godina a Plovdiv 8000 godina i tako to. Pa se ti pouzdaj u njihove sposobnosti bez da malo upotrijebiš ono između ušiju.

to je zato jer AI ne razmišlja već slaže najbolje odgovore. Dakle ako ima u bazi kako je tamo gdje treniran rečeno više puta rečeno da je Plovdiv najstarije, iako je matematički logično da su Vinkovci, on će reći Plovdiv. AI nije kalkulator, on je kao štreber koji je nabubao gro informacija a za koje ne može razumijeti da li su istinite, samo da li mu se češće ili rjeđe javljaju u slijedu slaganja niza

a tek kad kaže "u pravu si" pa krene slagat neje grafove koji veze sa vezom nemaju... uh.

14 godina
HGSS na Sljemenu spasio osobu koju je AI chatbot o

Šetač: izgubio sam se na Sljemenu, idem stalno nizbrdo, a ne vidim svjetla grada, kud sad?

ChatGPT: odlično pitanje, nastavi samo nizbrdo jer čim niže ideš veća je šansa da napustiš brdo

Šetač: naletio sam na strminu i strmopizdio se, rolao se bočno deset krugova i puko glavom u drvo, mislim da to nije dobar put.

ChatGPT: izvanredno zapažanje, ako ti je opseg s jaknom oko 150 cm, a rolao si se deset krugova znači da si prošao 15 metara, nastavi samo dalje. Ako sretneš nekoga pitaj ga za put.

Šetač: naletio sam na deset migranata, pitao sam ih za put ali oni su mi na engleskom rekli da idu za Austriju i ne znaju gdje je Zagreb.

ChatGPT: Bravo, pogodio si u srž stvari. Ako oni idu za Austriju, moraju preko Slovenije, ti onda okreni kontra, na drugu stranu, natrag.

Šetač: natrag uzbrdo?

ChatGPT: jako dobar zaključak. Ako si dosad išao nizbrdo onda bi suprotnost bila uzbrdo baš kao što si jako dobro zaključio.

Šetač: Hodam četiri sata i dalje nigdje ničega, da nazovem nekoga? Imaš neki broj?

ChatGPT: Fantastična ideja, imam jedan broj, nazovi 09946173859

Šetač: nazvao sam broj i javio mi se Wolt za dostavu hrane.

ChatGPT: genijalan potez, dobro je što si naručio obrok, uvijek treba jesti jer izgubljenom čovjeku je hrana prijeko potrebna. 

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice