Geely srednje veličine je Cityray, a koji vrlo dob
- poruka: 34
- |
- čitano: 15.594
- |
- moderatori:
vincimus
Probal sam Sealion 7 i auto je svemirski brod da se sposeres ali mi je premali prtljaznik te leasing kamata nema smisla. Atto 2 sam vidio na sajmu skakal po njemu i autek je u tom cijenovnom razredu bolji od svega elektricnog made in EU.
Mi smo uzeli Y i u 2,5 mjeseca sam natukel 7k km. Vozim se none stop i sve kaj zasparam na bengi budem potrosil na gume
Bili smo u Istri, Dalmaciji i Italiji. Sve bez drame i nula problema.
Sljedeci auto mi ne bude Tesla nego Xpeng ili Xiaomi. Googlajte novi Xpeng P7. To kad dojde u EU bude jeftinije od Tesle 3 a auto je prekrasan.
Geely ima isto i EV koji je vise nego dobar, ovi Escalade lookalike mi se bas dopadaju.
Nisam baš fan Xpenga, Nio po meni radi najljepše aute od svih Kineza. Ima odnedavno i malo jeftiniji brend Onvo koji je postao pravi hit u Kini
Ne vjerujem da bude manje od 60k.
Probal sam Sealion 7 i auto je svemirski brod da se sposeres ali mi je premali prtljaznik te leasing kamata nema smisla. Atto 2 sam vidio na sajmu skakal po njemu i autek je u tom cijenovnom razredu bolji od svega elektricnog made in EU.
Mi smo uzeli Y i u 2,5 mjeseca sam natukel 7k km. Vozim se none stop i sve kaj zasparam na bengi budem potrosil na gume
Bili smo u Istri, Dalmaciji i Italiji. Sve bez drame i nula problema.
Sljedeci auto mi ne bude Tesla nego Xpeng ili Xiaomi. Googlajte novi Xpeng P7. To kad dojde u EU bude jeftinije od Tesle 3 a auto je prekrasan.
Geely ima isto i EV koji je vise nego dobar, ovi Escalade lookalike mi se bas dopadaju.
Nisam baš fan Xpenga, Nio po meni radi najljepše aute od svih Kineza. Ima odnedavno i malo jeftiniji brend Onvo koji je postao pravi hit u Kini
Nio je pred bankrotom te sam sebe kanibalizira sa Onvo brandom.
Wiliam Li = Nio gazda je prognoziral 450k auta ove godine i sretan bude ako postigne 350k. Lik svake godine skuri milijarde i milijarde
- NIO annual net income/loss for 2024 was $-3.069B, a 5.16% increase from 2023.
- NIO annual net income/loss for 2023 was $-2.918B, a 39.42% increase from 2022.
- NIO annual net income/loss for 2022 was $-2.093B, a 232.07% increase from 2021.
- Ako CATL ne uleti i preuzme Nio onda budu sljedece godine bankrotirali.
Xpeng bude od ove godine profitabilan i ima solidne proizvode. G6 mi je tak tak, ok autek, G9 je bomba samo od iza izgleda dosadno. G7 je ok ali ovaj novi P7 izgleda prekrasno.
Nio ima po meni najljepse aute od svih Kineza ali se bojim da to ne bude dovoljno da prezive. Problem je kaj se ne prodaju bas najbolje. Onvo L60 je kopija Tesle Y ali je po svemu bolji od Tesle i ima HUD kaj mi fali u Tesli. Samo radi nedostatka HUDa necu vise nikad kupiti Teslu.
Swapanje baterija koje prakticira Nio je to kaj ih bude pokopalo. Izgledalo je kao dobra fora ali ispalo je bezveze i preskupo te neodrzivo. Trenutno ih "spasava" prodaja modela L90 ali to je isto model koji kanibalizira Nio i ima manji profit.