Kad zbrojim ovih tvojih 10-ak postova što si danas napisao ne mogu iz toga svega izvući jednu normalnu i argumentiranu izjava.
Bilo je tu svega, od konzum blagajanica, graha, pegli, državnih pečata, barkodova, sandala... lol.
Ali naravno ni jedan citat zakona niti bilo što vezano za realni svijet.
Svaka čast, treba napisat ovu gomilu ničega.
Svakako ću imati u vidu da drugi puta ne ulazim u bilo kakve rasprave s tobom, nismo ista razina.
- ha, gle tak je to. Pa kronologija ..:
početni post, konkretno, dovoljno kratko? što je nerazumljivo?
- račun nema veze s garancijom-garantnim listom.
- garantni list mora biti ispunjen i potvrđen na datum kupnje, od kad teče jamstveni rok. Njime se ostvaruje garantno pravo u ovlaštenom servisu, nema veze s trgvcem.
- račun je (samo) dokaz da je roba kupljena kod trgovca-A, ne kod B... i da tad (po zakonu) možemo njega 'maltretirati' kao posrednika u ostvarivanju garancije, reklamacije.. On taj račun mora čuvati, mi ne (ali tad imamo dokaz). Izlistom se to lako uvrdi, pogotovo od kad je fiskalizacija... ukoliko bi taj račun nestao, kazna.
..
-na to nešto muljaš s ispunjenim garantnim listovima, računima.. i šerlokom :) .. no ja sam nejasan-zbrčkan (a ti studiozan i argumentiran).
tad ti odgovaram, smireno, polako.. i primjerima (koji mogu biti shvatljivi ponekad, ovisi o sudionicima rasprave).
na to (opet ista tvrdnja..), 'garancija nema ništa s trgovcem..' ali bar kažeš da sam ti nejasan-teško čitljiv. :)
no tu stvar spašava tvoj link, na zakon..
- kao 'dodatak' stidljivo kažeš da zakon ne uvjetuje račun.. khm, što govorimo?
- na to ti citiram oba posta, boldam zbog preglednosti bitno na što referiram.. i iz istog tog linka dajem citat:
Predočenje računaIako nije izričito propisano da potrošač uz proizvod ili uslugu s nedostatkom mora predočiti račun, on je ipak potreban kao dokaz o mjestu i vremenu kupnje, pa ga trebate čuvati određeno vrijeme.
Ako ste uz proizvod dobili i jamstvo, trgovac vam ne može osporavati prava iz jamstvenog lista bez računa, jer je ovjereno jamstvo s datumom plaćanja dokaz mjesta i vremena kupnje proizvoda.
.. no opet to nije dobro? Pa to je zakon, link koji si dao.. i što sad?
-nisam ja to pisao (nije ni stvar mojeg mišljenja), jedino sam copypasteao i boldao dio.. to je sa službenih str.CP.
-no kreće ad hominem... konkretniji, jer što .. nema argumenta? Izvlačiš opet nešto NN ali ne koristiš kao argument nego nepotrebno nekome govoriš da čita zakone.. počni od sebe, čitaj. Vidi gore boldano, u čemu je problem, čitanju ili sam ja to pisao pa je nerazumljivo? LOL..
no ne pomaže, mada te šaljem na početak, ignoriraš.. i stvarno odu postovi uništa-bezveze.. :))
stvarno smo zatrolali temu.. čemu? No to nikako nije razlog nastavku osobnim diskvalifikacijama.. odnosno, ukoliko nemaš argumente, mogu zaključiti da si šupalj i da dalje može samo svađa. Ili ispravi-objasni.. na ćemu ću zahvaliti.