Futura it - iskustva

poruka: 1.215
|
čitano: 602.139
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Futura it - iskustva
Konačno sam i ja nešto uzeo u Futuri.
Uzeo sam si Raijintek Themisa,naručio sam u četvrtak navečer i naravno poslali su u petak.
Support im je odličan,brzo i detaljno odgovaraju.

Od mene jedna petica za Futuru
robimarko@gmail.com
Moj PC  
12 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Znam da se neki tu već bune na pohvale ali evo.. Prošli tjedan u utorak odnio na reklamaciju RAM memoriju. Danas mi čovjek donio na vrata novu pločicu, zato što živi dva mjesta dalje, pa mu nije bilo teško navratit poslije posla. Po meni su stvarno super... Kakvo sam iskustvo imao sa prošlom trgovinom to je nebo i zemlja za uspoređivat...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 19:39 (šiba).
Moj PC  
23 1 hvala 1
17 godina
Futura it - iskustva

Kupio stvarno brdo hardvera u Futuri i nikada niti najmanjeg problema, kako s vlasnikom Future tako i s djelatnicima...

Na mejlove odgovaraju ekspresno, javljaju se na telefon, a ono sto je meni najbitnije, uvjek postoji mogucnost dogovora oko svega!

Do sada nisam imao nikakva negativna iskustva s njima tako da kupujem tamo i dalje!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
Futura it - iskustva

Evo i mene da hvalim ovu trgovinu.

Eto zbog čega.

Prošli četvrtak sam kod njih kupio grafičku karticu 280x. Dođem doma stavim u komp i odmah pokazuje artefakte (igre, surfanje čak i u desktop-u).

Ujutro im šaljem mail što se događa, ali da ću je ipak još testirati preko vikenda. Njihov odgovor je stigao odmah da isprobam više drajvera i igara pa da se javim.

Uglavnom preko vikenda sam isprobavao barem 5 različitih drajvera i imnoštvo igara, ali artefati su bili tu. Kad već nisam imao što, napisao sam im u NEDJELJU u kasno popodne mail da ću doći i donjeti grafičku karticu da mi se zamjeni.

Nakon 3 sata oni mi odgovaraju u nedjelju navečer (nisam to mogao vidjeti jer mi je komp bio ugašen i bez grafičke) da dođem po novu karticu. Mail sam pročitao danas na poslu i ostao jako ugodno iznenađen.

Kupio sam dosta komponenti za svoj komp kod njih i za komp u firmi, i sad sam uvjeren da stvarno ne moram tražiti ni jedan drugi shop osim njih. Naravno osim ako nema određenog artikla kod njih.

Ukratko svaka preporuka za ovu trgovinu. 

Samo tako dalje momci {#}

Moj PC  
20 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Da li Futura it na sastavljenu konfu stavlja onu naljepnicu da se neotvara kučište zbog garancije  jer bi naručio konfu bez hdd pa da ga mogu naknadno kod kuće staviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Futura it - iskustva

hm...ima bar na jedno 5 stranica odgovor na to :D evo jedan

Valentin17 kaže...

- Naljepnice nema, to je tvoje računalo i ti možeš s njime radit što god želiš.

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hvala :D

14 godina
Futura it - iskustva

Prije par trenutaka doslo mi je PSU iz Future, odlicno osigurano, radi bez problema, nemam nista drugo za reci osim svaka cast i samo tako nastavite.

Lijep pozdrav svima.

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Naručio računalo prekjučer oko podne, nakon 30ak minuta stiže mail kako nemaju trenutno 2x Adata RAM pločice od po 8GB koje sam naručio nego samo jednu, pa bi mi dali Kingmax dvije pločice (koje su 40ak kuna skuplje po pločici i kojima 12 mjeseci duže vrijedi jamstvo) za iste novce kao i ove koje sam naručio ako želim. Naravno da želim. :)

Do kraja dana sastavljeno računalo i poslano, a sutra ujutro u 10:30 Overseas je već isporučio doma. Dakle prošlo je 20-22h od plaćanja narudžbe i računalo je već bilo meni u rukama.

Prezadovoljan sam sa svojim novim ljubimcem, inače 6-jezgrenim AMDovcem FX6300.

Naravno dobio sam i sva originalna pakiranja, račune, garancije itd...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 15:07 (kokum20).

13 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Evo, samo da javim da sam kupio komp koji su mi forumasi slozili i zahvaljujem vam se, a sto se tice future {#}, dosao sam prosli utorak u 5, a sljedeci dan vec sve gotovo, rade do 6, a covjek me pricekao do pola sedam da dodem do komp, a sljedeci dan je bio praznik tako da samo rijeci hvale, mogao je komotno ostaviti komp i nazvati u petak da je gotovo da dodem preuzeti, ali nije nego me je jos cekao poslije radnog vremena. Zato sve pet i samo tako nastavite i jos da javim da komp savrseno radi i jos su mi dali sve kutije od dijelova.

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Naručio konfiguraciju iz Future u srijedu oko 10, došlo sutra u oko 15 sati. Super zadovoljan s dostavom i nemam nikakve primjedbe Futuri. Izgleda da Corsari H105 ipak ne stane u Define R4 {#}. Eto prodajem ga, novo košta min. 800 prodam ga za malo manje. Samo je otvoreno i naravno nije korišteno kad ne stane u Define R4... Javite se u PM. Uglavom ovaj i7 leti nasprama starom Pentiumu E2140!

0 1 hvala 0
12 godina

Zašto bi ga prodavao pod silu kada po zakonu imaš 8 ili 15 dana pravo na povrat neoštečene robe pod zamjenu ili povrat sredstava. Samo mi nije jasno kak se stane, vjerojatno se sudara sa hladnjacima od matične ?

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Zašto bi ga prodavao pod silu kada po zakonu imaš 8 ili 15 dana pravo na povrat neoštečene robe pod zamjenu ili povrat sredstava. Samo mi nije jasno kak se stane, vjerojatno se sudara sa hladnjacima od matične ?

Hvala. Sudara se s RAMom i još se onda ne može priključit napajanje za procesor na matičnoj ili kako se već to zove.

14 godina
Ivan77Ever kaže...

Izgleda da Corsari H105 ipak ne stane u Define R4 {#}.

Prvo, pretpostavljam da si ti to sam slagao, šteta, trebao si to prepustiti njima koji su iskusniji,

ja bih to probao kontaktirati njih za pomoć, RAM se lako zamjeni sa istim takvim samo low profile,

a sad dodatno napajanje za ploču treba pogledati, pa vidjeti što i kako postupiti,

možda samo taj naponski kabel treba malo jače savinuti i to je sve, a i redosljed slaganja je kod takvih stvari bitan.

Drugo, di piše da voda mora ići na vrh, može ona ići i naprijed bez problema, pa CPU hladiš friškim zrakom, unutarnje

komponente bi imale nešto višu temp., ali to je zanemarivo, gornji kavez za diskove ide van,

a donji se pomiče unatrag prema napajanju.

Eto, sve se može, samo treba malo snalažljivosti, iskustva i to je sve, jebga, najlakše je odustati i reć

"ne ide".

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 8:31 (Valentin17).
13 godina
Futura it - iskustva

Potpis na valentinov post, prvo složi to kako treba. Ugrađuje se prvo matična i sve popika osim memorije na ploču. Zatim onda ideš ugrađivati vodeno

Tako ti kabel od cpu-a nece smetati

Ili ugradi naprijed vodu ;)

A onda ako to ne bu šljakalo, kontaktiraj Futuru, objasni im situaciju i vidi s njima da zamjenis vodeno za neko drugo ili za neki zračni hladnjak. To je Futura, tako da nece biti nikakvih problema ;)

Moj PC  
5 2 hvala 2
12 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Probao sam sve, ne ide gore sigurno, a ne ide ni naprijed osim ako ne maknem potpuno donju ladicu, a kamo ću onda s HDD i SSDom.

0 0 hvala 0
13 godina
Futura it - iskustva

daj uslikaj to da vidimo, jer ne kuzim kako gore ne ide. Ventove si ugradio dolje ili gore izmedju hladnjaka i kucista, pull?

btw hdd ispod prze, ssd iza ploce, bude ljepse  :-D 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:07 (FakeDeath).
Moj PC  
2 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Izgleda da sam bio u krivu {#}. Pomaknuo sam donju ladicu malo lijevo i instalirao hlađenje tako da vuče zrak unutra. Temperature sa stock coolerom bile su oko 40 - 75°C, sad ćemo vidjeti kakve će biti s ovim. Hvala svima!

Malo mutna slika Malo mutna slika
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 20:55 (Ivan77Ever).

2 1 hvala 2
14 godina
Ivan77Ever kaže...

Izgleda da sam bio u krivu {#}. Pomaknuo sam donju ladicu malo lijevo i instalirao hlađenje tako da vuče zrak unutra. Temperature sa stock coolerom bile su oko 40 - 75°C, sad ćemo vidjeti kakve će biti s ovim. Hvala svima!

A mogao si ostavit bočnu stranicu skinutu za slikanje, pa bi nešto i vidjeli možda. {#}

Rekao sam ti da donji kvaz za diskove ide unatrag prema napajanju.

13 godina
Futura it - iskustva

malo mutna slika... :S daj to uslikaj da vidimo....

Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

evo,i ja da napišem par riječi,jer sam htio uzet komp,i tako sam več naručio gotovu konfu,ali 5 dana unaprijed,dok stigne lova..slijedečih dana sam pokušao saznati točnu konfiguraciju,skupa s cijenama,što se ispostavilo nemoguća misja 4 s menom u glavnoj ulozi...da ne navodim trgovinu ili da blatim nekog,samo pričam svoje iskustvo,posljednje je bilo kad sam htio mjenjat 120gb u 240gb SSD,pa je njihov prijedlog bio osjetno skuplji od moji želja za 350kn,i da ne spominjem,da su mi nudili "stari" model corsaira,dok je pored njega po istoj cijeni nudio se "novi" model,po istoj cijeni??to je bio signal za promjenom,jer nakon toliko nekih pitanja,sve je bilo tipa::bičete zadovoljni,poštovanje,LP...ili ne može se znat koliko košta pojedina komponenta??krasno..

stoga,uz pomoc kolega,da ne spominjem poimence,uzeta je konfa u Futuri,dosada je bilo nekih problema s brzinom neta(još nisan riješio),te da se komp nije htio ugasiti(valjda neki Win 8.1 problemi),što sam promptno pisao njima na mail....za početak prodaje sam razmijenio otprilike 36 mailova...kad smo sve dogovorili,ponovno sam poslao konfu,da provjerim {#},nisan dobio odbijajući odgovor,kao prije u trgovini,več su promptno odgovarali i pokušali ponuditi neko rješenje,tako da ih s te strane mogu samo pohvaliti,jer su se trudili odgovoriti na svako moje malo pitanje na najbolji mogući način {#}

također,nadam se da neče dolaziti do nekih kvarova u budučnosti,ali dosada sam stvarno zadovoljan s njihovim pristupom prvenstveno,za razliku od druge trgoovine gdje sam orginalno htio uzeti konfu...imam još nekih planova,ali pomalo,kad dođe momenat,njih ću zvati vjerovatno...jer nemam nikakvih primjedbi na njih,stvarno su pokušali biti na usluzi maksimalno,čak i za dosadnjakoviće kao ja...izbor je kvalitetan i cijene su povoljne,kad se gleda ukupna slika,jer treba spojiti cijenu s kvalitetom,lako je uzimati najjeftinije,to zna svaki idiot,ali da uz to dobije kvalitet,nije baš jednostavno,jer imam priku koji je kupio komp za 15k kn u toj nekoj "najjeftinijoj" trgovini,pa je slijedečih 6 mjeseci,proveo mijenjajuci dijelove i šaljuči komp na popravak i to...stoga,samo cijena nije jedini razumni uvjet...eto,par riječi i od mene {#}

Moj PC  
5 3 hvala 2
17 godina
Futura it - iskustva

eo da i ja iznesem svoje dojmove

nakon sto sam citao temu o sklapanju konfi do 3-5k kn ranije ove godine preporucih futuru dvojici frendova koji su unatoc slabijem znanju o informatici bili zadovoljni te se odlucih i ja posavjetovati na toj temi i kupih svoju pilu (nisam jos azurirao MOJ PC)

uglavnom, da trazim zamjerku kao dlaku u jajetu, ne bih nasao!

narucih u utorak oko 8, u 9 mi javljeno da svih komponenti ima, par minuta nakon toga platih i danas oko 12 konfa stigla...

dosao s posla, pregledao pilu, ubacio dodatne diskove i eo sve radi savrseno

konfa poslozena besprijekorno, komunikacija sazeta i konstruktivna, problemima ni traga (za sada :D)

sve brzo i efikasno, cak mi se i zena ne moze nacuditi - to dovoljno? :)

svaka cast deckima na profesionalnosti i moje iskrene preporuke!

and the heavens shall tremble
Moj PC  
13 0 hvala 6
11 godina
Futura it - iskustva

Samo ću reć da ljudi u toj firmi odrađuju jako kvalitetno svoj posao i šteta što u našem Hrvatistanu nema više takvih firmi.

steam: bevis6
Moj PC  
8 2 hvala 1
11 godina
Futura it - iskustva

Još jedno dobro iskustvo s Futurom, stigao naravno paket u 1 dan. Sve preporuke, još ako bude reklamacija pa da i tu vidimo kakvi su, neću nigdi nego u njih. Svaka čast.

steam: bevis6
Moj PC  
4 1 hvala 0
11 godina
Futura it - iskustva

Poz. svima

Pošto je to bila moja prva online naruđba ja sam zadovoljan sa uslugom Fututre. Poslo mail ,nakon izmjenjenih par mailova paket je bio poslan u petak 16:58. U poned. otprilike u isto vrijeme samo ga dobio. Tako da Futura od mene ima {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
Futura it - iskustva

Da i ja jos jednom pohvalim Futuricu :)

Obnavljali smo jednu ustanovu u slavoniji te nam je zafalilo nekih dijelova. Naruceno u četvrtak sve iz future, u petak stiglo sve. Trebalo je samo u tu kutiještinu natrpati papira ili nečega, da ne skakuta sve po kutiji ali ok, sve je došlo živo i zdravo :D

U žurbi nismo naveli da trebamo R1 pa smo naknadno zamolili da nam naprave, bez ikakvih problema su nakon 2 dana prepravili račune i poslali nam poštom.

Moj PC  
3 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Futura it - iskustva

Evo i mog komentara!

Nakon što su mi forumaši pogli da sastavim konfiguraciju (HVALA: Valentin17, Zuper, Texpi, Kenan.M...) narčena konfa iz Future, sa ispunjenim svim napomenama stigla je unutar 24h.

Konfu su sastavili tako da imam samo pohvale, te su poslali i svu pripadajuću ambalažu.

Doista, mogu služiti kao primjer svima koji rade. 

Učinkoviti, cijenom pristupačni i suradljivi!

Svaka čast!

6 1 hvala 2
11 godina
neaktivan
Futura it - iskustva
Pozdrav svima, javljam se u ime Future IT. Neki me vjerojatno znaju sa drugog foruma, a sada sam se silom prilika morao registrirati i ovdje.  Naime, javilo mi se dosta ljudi da preko BUG oglasnika dobivaju od "nas" razne reklamne mailove i SMSove u kojima ih se potiče da kod nas kupuju i koji im se konstantno šalju i maltretiraju ih cijele dane i noći. Odmah da svima kažem da to ne šaljemo mi nego se netko lažno predstavlja kako bi nas na taj način ocrnio. Već smo se čuli i sa uredništvom BUGa te su nam rekli da se javimo ovdje kako bi svi znali da takve stvari ne šaljemo mi.  Molim da svi koji su takve mailove dobili, proslijede iste na našu mail adresu: info@futura-it.hr Unaprijed se ispričavam svima koji će dobiti takav mail i onima koji su ga već dobili.  P.s. hvala svima koji su nas ovdje pohvalili, samo letimično sam sve prošao i vidim da je većina ovdje zadovoljna sa nama. Truditi ćemo se da takvi ostanemo i dalje.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 10:52 (Futura_IT).

30 1 hvala 11
13 godina
protjeran
Futura it - iskustva

Sve imam neki filing o kojim tipovima se radi i nije da sam baš šokiran... {#}

http://www.pohrani.com/f/1I/hO/1a3dgIsH/capture.png

1 4 hvala 0
13 godina
Futura it - iskustva

Ne radi se o tipovima, već o jednom debilnom idiotu koji nema ni para, ni pameti niti života. Već cijeli dan i noć sjedi na svom usranom računalu i šalje mailove kako bi ne znam što postigao, ali očito smanjio frustraciju koju ima u svojem životu kako ne bi počinio samoubojstvo i završio na banderi ispred kuće.

Eto o takvom tipu stvorenja se radi...

{#}

p.s. ne šalju se mailovi samo sa bug-a već idiot šalje i preko njuškala!

A sada budem dobio još koji mail...

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 11:30 (FakeDeath).
Moj PC  
11 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice