Extreme Digital - iskustva

poruka: 2.398
|
čitano: 1.088.827
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Čitam tu Vaša iskusutva, pa ovaj ED se ponaša ako da jedini na planeti prodaju IT opremu, pa ti rokovi isporuke su i više nego žalosni, a da ne spominjem reklamacije, slanje u Mađarsku i slično, wtf.

Trebaš imat tonu živaca i strpljenja za takve imbecile.

Očito kod njih kad kupiš konfiguraciju, sigurno je jedna u kvaru, i još onda da čekaš mjesece dok ne dobiš natrag.

Ovakav način poslovanja bi ih na zapadu zatvorio u roku dok si rekao keks. Al očito da ovdje kod nas mogu navlačit kupce kako im padne na pamet.

Uz XY provjernih IT trgovaca nebi kod ovih ED uzeo ni žvakaču, a kamoli što skuplje.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

mene samo zanima na koju foru oni opstaju ovoliko s takvom uslugom!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Extreme Digital - iskustva
neznalica90 kaže...

mene samo zanima na koju foru oni opstaju ovoliko s takvom uslugom!?

Imaju prilično dobre cjene, a 90% ljudi ne čita forume da se informira. 

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
14 godina
neaktivan
markymark099 kaže...

16.07. narudžba ujutro potvrđena, tek danas dobio mail da je narudžba "isporučiva"

što mi zvuči kao da ništa od toga bar još 3-4 dana.

znači više od tjedan dana za jedan pišljivi pc gamepad. 

Narudžba bi ti trebala biti poslana danas o čemu češ također dobiti mail do 19h, bar je u više navrata tako kod mene bilo.

@kostolomac - Extreme Digital ima povoljne cijene, za robu se čeka doduše nešto duže, što meni osobno nije problem. Ono što je zbilja problem kod njih jesu reklamacije jer se većina robe šalje u Mađarsku u njihovu centralu u Budimpešti odakle je ovi otpremaju u servisni centar proizvođača.

Najgore je to što se čeka i više mjeseci na izvršavanje servisne usluge, odnosno prihvat reklamacije i izdavanje zamjene.

Update mog slučaja: Rekli su mi da će po hitnom postupku ponovo poslati uređaj u Mađarsku na servis. Prvi put mi je  servis napravio van jamstveni popravak bez mog pristanka te isti pokušao naplatiti nakon što sam gotovo 90 dana bio bez uređaja, ali je ED snizio cijenu nakon prigovora. Nadam se da će hitna obrada zaista i imati nekog efekta. Jedino što mi stvarno nije jasno kako mi je servis mogao poslati uređaj s novim nedostatkom nakon servisne obrde. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 18:56 (ivek095).
13 godina
neaktivan

Da se ja nadovežem sa svojim problemom

Kao što znate,kupio grafu kod njih(izgleda defektnu)i poslao ju nazad.Sad je na servisu(iako ne kužim šta uopće možeš popravit na grafi-ili radi ili ne)

Prošlo 2 tjedna otkako sam ju poslao nazad,danas ih zvao.Nemaju pojma kad bih ju mogao očekivat nazad

Dajem im 2 mjeseca da mi vrate ispravnu grafu.Ako u ta dva mjeseca ne vrate grafu ili ako ju vrate sa istm problemom,ja tražim povrat novaca

Jer nema teorijske šanse da(nakon što ću čekat 2 mjeseca)i oni vrate grafu sa istim problemom,da mi ti genijalci iz eD-a kažu da ju ponovo šaljem u servis(taj film sigurno neće gledat)

Znači,imaju 2 mjeseca fore da mi ispljunu ispravnu grafu.Ako ne,ja uzimam svoje novce nazad,a oni nek se gone u tri...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam dao slusalice na garanciju 2.7. i dosad mi nisu nista javili pa sam im danas poslao mail pa cemo vidjet sto ce bit, mada mi se 20 dana vec samo po sebi cini puno, a prema tome da nista ne javljaju trajat ce to i puno dulje.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Ja sam dao slusalice na garanciju 2.7. i dosad mi nisu nista javili pa sam im danas poslao mail pa cemo vidjet sto ce bit, mada mi se 20 dana vec samo po sebi cini puno, a prema tome da nista ne javljaju trajat ce to i puno dulje.

nemoj na mail-zovi jer ti na mail najvjerojatnije nikada neće odgovorit

@partwish

ako mi možeš reći koji su to forumi gdje ih brane,registirao bih se na njih i malo pomutnje doneo(počeo srat po eD){#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 21:36 (ericsneo).
14 godina
Moram priznat da su me iznenadili i odgovorili u roku 3 sata sto je po meni uredu. Ali odgovor je nazalost bio da su jos uvijek na servisu.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
16 godina
ericsneo kaže...
gamer34 kaže...

Meni su na mailove odgovarali uredno, u roku od nekoliko minuta ako sam slao u radno vrijeme i odmah ujutro ako sam slao nakon zatvaranja. Samo ti mailovi nisu bili baš korisni, svaki tjedan su govorili idući tjedan sve dok se nisam pozvao na zakon xy.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
ericsneo kaže...
gamer34 kaže...

@partwish

ako mi možeš reći koji su to forumi gdje ih brane,registirao bih se na njih i malo pomutnje doneo(počeo srat po eD){#}

Ovo nije baš neki savjet...kod slučajeva gdje očekuješ ikakve probleme dobro je koristiti mail jer imaš "pisani" trag.

Nema onoga rekao si-nisam rekao i slično...evo ti prepiska mailapa gledaj šta si rekao i kad.

Tako da mail je preporuka, pa i ako ne odgovaraju budeš uporan. A ako ne odgovaraju nikako imaš mob i snimač razgovora, pa samo kažeš na početku da se razgovor snima da i oni znaju i to je to.

13 godina
neaktivan

Tek sam sada vidio(nisam bio na njihovim stranicama)

Jel bih mogao imati kakvih problema pošto dotičnu grafu više nemaju?

Sa njihove stranice:

Asus R9280X-DC2T-3GD5

kraj distribucije:

18.07.2014

Nije raspoloživo

Više ne distriburiramo taj proizvod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ericsneo kaže...

Sa njihove stranice:

Asus R9280X-DC2T-3GD5

kraj distribucije:

18.07.2014

Nije raspoloživo

Kod njih proizvodi znaju nestati i opet se pojaviti. Ali kada bi išli na zamjenu, a nemaju tu grafu, mogli bi di dati neku sličnu.

15 godina
partwish kaže...
ericsneo kaže...

Sa njihove stranice:

Asus R9280X-DC2T-3GD5

kraj distribucije:

18.07.2014

Nije raspoloživo

Kod njih proizvodi znaju nestati i opet se pojaviti. Ali kada bi išli na zamjenu, a nemaju tu grafu, mogli bi di dati neku sličnu.

S tim da ako se ne varam, obaveza im je dati proizvod jednakih ili bojih specifikacija. A nikako ne sličnu ali mrvu slabiju.

A s druge strane ako nemaju čime to zamijeniti osim s nečim što bi bilo njima neisplativo onda ti mogu odobriti i povrat novca.

13 godina
neaktivan

Koje bi to grafičke bile-samo onako otprilike?Da znam

Koliko se ja razumijem u grafe,dolaze u obzir samo druge 280X(i to samo jači modeli-ne referentni) ili eventualno od nvidije 770(jer 760-icu 280X pojede za doručak)

Ali otom-potom,prvo da vidimo šta je sa mojom grafom koja je kod njih

@partwish

bio na forumu koji si mi poslao.

Par usera te stvarno ispljuvalo što se buniš oko eD.Stvarno imaš osjećaj kao da su plaćeni od strane eD da ih brane po forumima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da rezimiramo

eD je super trgovina AKO trebaš nešto,to naručiš,dobiješ i za vrijeme trajanja garancije nemaš apsolutno ništa više sa eD

Ali ako kojim slučajem trebaš reklamirat(jer stvari se kidaju-jel)nešto ili ako,ne daj bože,želiš povrat novca,onda su jedna od najgorih trgovina na kugli zemaljskoj

Onda se pripremi da će te zavlačit mjesecima-te se ne javljaju na telefon,te ništa ne znaju(ako ih uspiješ dobit na telefon od par stotina puta što ih ljudi zovu),te obećaju da će zvat i javit šta je sa dotičnom stvari,ali ne zovu i tako do kraja svijeta-općenito učinit će sve da ne dobiješ ispravan proizvod ili,ne daj bože,svoje novce nazad

A ja?

Ja bih ih digao u zrak,jer takvim ljudima ne vrijedi zatvor(eventualno možda Dugi Otok kao što je bio u bivšoj državi)

I onda još imaš ljudi koji brane takvo ponašanje-i njih bih digao u zrak zajedno sa eD

Jer po meni,po reklamacijama se prepoznaju poštene trgovine,a ne po prodaji totalno ispravne robe(to moja baba može super radit)

A na tom polju(reklamacije)jedna su od najgorih firmi(što se elektroničke robe tiče)u Hrvatskoj

Sad ja čekam da vidim šta će biti sa mojom grafičkom,ali jedno je sigurno:

MOJE NOVCE VIŠE NIKADA NEĆE VIDJETI!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 14:10 (ericsneo).
Moj PC  
7 0 hvala 3
14 godina
Donekle se slazem s tobom. Ja sam imao jedno iskustvo da su mi zamijenili mob na licu mjesta dan ili dva nakon kupnje, a sada za oce slusalice cekam 22 dana i nema bas nekih vijesti. Sad mi je zao sto nisam dao koju kunu vise jer sve mi se vise cini da cu ili na more bez slusalica ili cu morat uzimat nove. Za mobitel mi nije zao sto sam uzeo kod njih jer je stvarno bila vrhunska cijena, a ove slusalice su valjda bila razlika 10ak kn izmedu eD i Svijeta Medija kat ispod njih.
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Donekle se slazem s tobom. Ja sam imao jedno iskustvo da su mi zamijenili mob na licu mjesta dan ili dva nakon kupnje, a sada za oce slusalice cekam 22 dana i nema bas nekih vijesti. Sad mi je zao sto nisam dao koju kunu vise jer sve mi se vise cini da cu ili na more bez slusalica ili cu morat uzimat nove. Za mobitel mi nije zao sto sam uzeo kod njih jer je stvarno bila vrhunska cijena, a ove slusalice su valjda bila razlika 10ak kn izmedu eD i Svijeta Medija kat ispod njih.

Ti si onda jedan od rijetkih sretnika(doslovno prsti jedne ruke su dovoljni),ali pokazuju svoje pravo lice sa tvojim slušalicama

Edit

O čemu mi uopće pričamo-o poštenju dotične firme?!?

Vozat nekog ko majmuna 22 dana zbog {#} slušalica?!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 16:57 (ericsneo).
14 godina
Ah jbg ovaj put izgleda nisam imao srece. Mislim preko 20 dana je stvarno puno, reklamaciju maticne u ADM-u sam rijesio za duplo manje, a tu je sigurno bilo i testiranja, a ovdje nema sta, il rade il ne rade. Najvise mi je zao ako cu morat opet pljunut nekih 120kn za slusalice jer su mi stvarno potrebne.
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Ah jbg ovaj put izgleda nisam imao srece. Mislim preko 20 dana je stvarno puno, reklamaciju maticne u ADM-u sam rijesio za duplo manje, a tu je sigurno bilo i testiranja, a ovdje nema sta, il rade il ne rade. Najvise mi je zao ako cu morat opet pljunut nekih 120kn za slusalice jer su mi stvarno potrebne.

Najveći problem je što ljudi 99.99% nemaju sreće sa eD-om.Mislim imaju,ali samo ako sve radi-ali ekspresno riješe reklamacije se mogu nabrojat na ruke radnika u pilani

A i kažeš da si otišao do njih po zamjenski mob,što znači da živih relativno blizu.

Šta da ja radim-kad su 293 km udaljeni?

Edit:

A i ti si prošao jako jeftino-120 kuna za nove sluške?Šta bih ja trebao-ispljunit još minimalno 2500 kuna za novu grafu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 17:30 (ericsneo).
11 godina

Ko kupi u ed sam je kriv,nisu sigurno 30posto jeftiniji od pouzdanih trgovina.daj te tih 100kn vise za grafu

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Spacecraft kaže...

Ko kupi u ed sam je kriv,nisu sigurno 30posto jeftiniji od pouzdanih trgovina.daj te tih 100kn vise za grafu

De,molim te,reci mi,kako da su ljudi znali da su iz eD tolika govna?!?

Jer većina ljudi,tek nakon što nešto krene krivo,ode pročitat iskustva sa njima,i sam sam kriv za tu situaciju.A i nemaš nekog izvora-2(dva) foruma).Na jednom ga pljuju(ovom),na drugom ga hvale.

I sad kako ocjenit jel trgovina valja ili ne?

A i šta,ako ljudi žele proći jeftinije,pošto nam je država u tolikom kurtzu da nije za vjerovat.Nismo se svi rodili sa zlatnom žlicom u ustima

I još,za tvoju informaciju,moja konkretna grafička je koštala između 400-500 kuna skuplje u svim trgovinama,tako da ti tih "100 kuna više" pada u vodu

Hoćeš mi ti dati tu razliku u cijeni???

14 godina
A gle eD se isplati kod nekih skupljih stvari, naprimjet taj mobitel je bio preko 500-600kn jeftiniji, ali mi je stvarno zao sto sam se ciganio za 10-20kn na tim slusalicama.
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
A gle eD se isplati kod nekih skupljih stvari, naprimjet taj mobitel je bio preko 500-600kn jeftiniji, ali mi je stvarno zao sto sam se ciganio za 10-20kn na tim slusalicama.

Istina za skuplje stvari,ali onda moli boga,isusa,alaha,manitua,vishnu,krishnu i sve ostale svece i božanstva da je sa konkretnom stvari sve u redu,jer inače...

17 godina

Nakon ove horror teme sam stvarno u strahu. Naručio sam monitor kod njih i još mogu poništiti i najradije bi, jedino što se taj model samo kod njih može uzeti {#}

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A gle na tebi je, ako zelis bas taj monitor nemas drugog izbora u HR mada ja se iskreno nebi zahebavao iako mi se do sada monitori (ni televizori) nisu kvarili u garantnom roku.
17 godina
Lovac kaže...

Nakon ove horror teme sam stvarno u strahu. Naručio sam monitor kod njih i još mogu poništiti i najradije bi, jedino što se taj model samo kod njih može uzeti {#}

A nemaš kaj bit u strahu fučkaj ga,Izlanuo se kolko ja znam Extreme Digital ne vode Gebels niti Hitler tak da nema frke. Samo treba prihvatit njihov način poslovanja, dakle da im je sjedište te servis(dost toga se može servisirat i kod nas) u Mađarskoj a kolko ja znam ta država nije na Plutonu jel.Ti bokca pa ljudi naručuju tehnikalije iz Kine, recimo neki jeftini 4K monitor za malo love ili neki mobitel pa kad se nekaj pokvari a di je tu onda garancija. Ako garancije i ima eto onda šalji monitor ili bilo kaj drugo nazad u Kinu pa drži fige itd.

Ja sam isto kod njih uzel monitor, jer niko drugi nema taj model i uopče se ne brinem oče se pokvarit ili neče ja štedim živce za puno bitnije brige.Uostalom klasični PC monitori su visoko precizna tehnologija, pa ako se eventualno nekaj pokvari to je naponski dio(lako se popravi i ne košta puno oko 200kn) a ostalo ionako traje godinama to sigurno.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
neaktivan
rambox kaže...

A nemaš kaj bit u strahu fučkaj ga,Izlanuo se kolko ja znam Extreme Digital ne vode Gebels niti Hitler tak da nema frke. Samo treba prihvatit njihov način poslovanja, dakle da im je sjedište te servis(dost toga se može servisirat i kod nas) u Mađarskoj a kolko ja znam ta država nije na Plutonu jel.Ti bokca pa ljudi naručuju tehnikalije iz Kine, recimo neki jeftini 4K monitor za malo love ili neki mobitel pa kad se nekaj pokvari a di je tu onda garancija. Ako garancije i ima eto onda šalji monitor ili bilo kaj drugo nazad u Kinu pa drži fige itd.

Ja sam isto kod njih uzel monitor, jer niko drugi nema taj model i uopče se ne brinem oče se pokvarit ili neče ja štedim živce za puno bitnije brige.Uostalom klasični PC monitori su visoko precizna tehnologija, pa ako se eventualno nekaj pokvari to je naponski dio(lako se popravi i ne košta puno oko 200kn) a ostalo ionako traje godinama to sigurno.Cool

{#}legitimne i poštene kupce NIJE način poslovanja

@Lovac-ja se iskreno ne bih za{#} sa njima.

Mislim,jel taj dotični monitor toliko specijalan ili je kao i kod drugih što su se opekli sa ED-puno jeftiniji nego drugdje?

Osobno,kao što sam rekao,moje novce više nikada neće vidjeti,taman da daju sve u pola cijene

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 1:41 (ericsneo).
17 godina

@ericsneo
Da, dugo sam analizirao koji uzeti. Na žalost osim ED-a ima ga samo još jedna trgovina i to za 500kn više, a i ovo mi je na rubu budžeta. Ima eventualno nešto lošiji Samsung u Futuri, ali opet za cca 200kn više u totalu (a za njega nisam siguran da je flicker free pri svim razinama osvjetljenja iako se deklarira kao takav).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
rambox kaže...
Lovac kaže...

Samo se ti tješi... A računalne komponente kupljene u Edigitalu ne prihvaća niti jedan naš servis.

12 godina
partwish kaže...
rambox kaže...
Lovac kaže...

Samo se ti tješi... A računalne komponente kupljene u Edigitalu ne prihvaća niti jedan naš servis.

Mislim da smo malo previše preplašili ljude na ovoj temi, jer nije baš sve tako crno.

Ja sam npr. kupio dosta komponenti kod njih (2 kompletna PC-a po komponentama+još štošta) i imao sam problem (neispravnost) sa samo jednom (video capture kartica). A i za to sam dobio povrat, ali je trebalo mjesec dana, a pritom je prodavač preko e-maila bio ažuran i korektan. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice