A na jednoj stavci pod ovim "protiv" se radi... ;))
Evo budem ja nadodal malo u rubriku protiv:
Hoću kupiti klincu memoriju, nekakvu nabrijanu, uber super duper, kratke latencije sim tam. Klinac kojem kupujem se potrgal da mi objasni taktove, način rada, funkciju svake stavke vrijeme kašnjenje, realni dobitci u postotcima i mali bormeč sve objasnio točno i u tančine koliko postotaka dobiva i onda mi zaključi da "nije to tak puno, ali mene jako veseli" Pa si mislim, zakaj ne i tak ne košta puno, a mali se fakat potrudio i još točno.
Zovem ADM, ima li ta memorija -
ADM: Da gospodine ima:
Dajte mi 4 komada - nije skupa.
ADM: Joj znate što, iskreno tu memoriju vam ne kupuje nitko normalan!
Rekoh, ma nije problem jasno mi je, želim to kupiti.
ADM: Joj ma znate evo sad gledam i mogu vam ponuditi istu ali Kingston
Kako mislite istu, pa lijepo piše da su latencije posve drugačije
ADM: ali stvarno to vam ništa ne znači, ja ću vam naručiti tu memoriju biti će sutra, plaćanje unaprijed, ali preporučam Kingston istu.
Ok, budem razmislio, hvala pozdrav
Ako netko ne vidi glupost. Nazvao me je nenormalnim jer želim proizvod kojeg on zapravo nema na skladištu i želi mi prodati ono što ima i to vrhunski balkanski glupo.
Ako želim kupiti nakon što sam ti rekao da razumijem što kupujem tvoje je da mi prodaš, a ne da mi nudiš nešto što NIJE isto jer nije imalo niti slična vremena kašnjenja na danim frekfencijama i još me uvjeravaš da nisam normalan .
Na kraju sam to isto naručio izvana i čekao da dođe na adresu doma i to je bio zadnji pokušaj da tamo potrošim pare, jer bilo je još.
Sjećam se, kupio sam ženi laptop, nekakvu šljuku Dellovu sa i7, 16GB RAM, 17" super bright 1080p i tak, oko 8kkn plus, windoze, plus SSD pa je na kraju cijena bila oko 10 ili nešto više, nakraju me koštalo skoro ko pravi laptop
Ponude se oni meni "budemo vam to besplatno instalirali", windoze, SSD.
Ja reko super, i tak mi se ne da gnjaviti sa time.
Pokupim laptop dođem doma i laptop "windows did not shutdown properly"
Ok, ne da mi se, ženo tu je laptop.
Super, žena koristi, prozori se u IE raspadaju, pikseli idu sim tam, koma.
Ma reko evo ti ženo Chrome, sad je ok.
I bude ok neko vrijeme raspadanje se vrati ali puno blaže - hmm praviti ću se glup, budem ženi rekel da to tak mora biti i nadati ću se da mi neće nešto baciti u glavu.
Žena mrmljajući poklopi laptop i sutradan kod startanja "windows did not shutdown properly"
Pored toga problema, nasumični restarti ili jednostano nemreš upaliti laptop ako si ga poklopio.
Pokušaj ciljanog restarta ili gašenja računala rezultira UVIJEK smrzavica ili "windows did not shutdown properly"
Da skratim odgovor servisa nakon mojeg detaljnog opisa simptoma - donesite na servis, a ja si mislim, da su ga znali složiti složili bi ga od prve.
Izgubio sam par dana napipavajući problem koji se sastojao od toga da je trebalo pročitati Dell support i vidjeti da postoje problemi sa upravljačkim programima za grafičke kartice, kako za AMDovu tako i za Intelovu jer laptop ima dvije.
Korištenje provjerenih upravljačkih programa sa Dell supporta i sprečavanje windows nadogradnji rješava problem, no kako to da ADM servis takve banalnosti ne zna i da mi to nisu odmah sredili. tj kako to da su pustili laptop van sa porukom "windows did not shutdown properly". Morali su ga resetirati bar jednom, morali su to vidjeti. Očiti šlamperaj, ne znam zašto su mi se onda nudili sa uslugom? Nema mi gore od usluge koja to nije, jer na kraju su windoze završile sa hrpom SFC grešaka koje se nisu dale baš tak popraviti pa sam opet moral sve isponova,što je meni čisti gubitak vremena, davljenje i jednostavno mi je od toga zlo.
Onda sjeetih se još jede zgodne scene, želim kupiti stanovitu ploču i procesor
Zovem ima te li to to i to?
ADM: Da imamo.
Sigurno?
ADM: Evo idem pogledati, da imamo tu je.
Rekoh sad sam u vašem dijelu grada pa mi je zgodno.
Samo ploča i procesor ceh oko 4,5kkn, dobar dan, želim ploču i procesor
ADM: Ok.
ADM: Ok
ADM: Ok
ADM: joj, gdje je ploča
Digli se oni na noge,
ADM: pa evo piše na stanju da ima, dvije, tu je
ADM: Ej Slavko, Pero, Jurica (izmišljena imena da naglase dovikivanje) gdje je ploča
ADM: Pa tu je
ADM: Gdje je ploča,
ADM: Jesi gledao tamo
ADM Gdje je ploča, ej alooo
ADM: Gledao sam ih 15tak minuta i reko NWM, budem drugi puta, hvala.
Kupio sam na drugom mjestu
Evo pade mi još jedan zgodan primjer na pamet
Kupio ja za staru kantu HDD Samsung, htio sam Samsung jer je Spinpoint onomad bio nešto friško, ali falio mi je i SATA kontroler pa sam kupio i ono jeftino govno koje su imali sa VIA SATA drekićem. Bilo je davno.
Dođem doma, ugradim HDD, HDD škljoca
Ma reko mora da kontroler sere.
Probam na modernoj stvari, HDD škljoca
Donesem ADMovcima, bili su na Pešćenici, ljudi HDD nov škljoca
ADM: Vi ste njega razbili ---drvlje i kamenje
Pa reko imate alate testirajte
ADM: Ne, vi ste njega logički sjebali krenuli ste raditi particiju i .....
Reko ljudi, ja nisam uspio uopće inicijalizirati disk, kakva particija.
ADM testirali smo disk disk je ok, evo sve je OK, reklamacija riješena.
Dođem doma probam disk, škljoca, probam na svim računalima, škljoca. Disk očito sjeban.
ADM: Donesite vi računalo.
Ok, evo vam kanta
ADM: Ugradili smo sad je ok, tu je račun za servis jer ste donesli računalo.
ha, ok, dobro :)))
Dođem doma HDD u računalu opće ne radi :))), Ljudi disk ne radi nema ga.
ADM: Vi ste u transportu šutali računalo.
Rekoh nisam evo sve je kak ste ostavili ima gore i naljepnicu koju ne znam zašto ste stavili računlo nije vaše.
Dođem opet kod njih
ADM: disk nije spojen na napajanje, sad je ok.
Pa tko ga nije spojio? disk ima samo molex napajanje nemre se to sam tak odposjiti, stavli st enaljepnicu?
ADM: Sad je ok.
Odem doma, upalim računalo, a disk opet škljoca :))) Zovem ih nazad, donesite računalo :)
ADM: Da disk škljoca
Uf mislim se, napokon.
Dajte mi Segate 320GB, evo ga disk radi dan danas :)
a pare nazad za servis :)
ADM: "#$#"$!#"$#!"
Ma dobro, zemite si i odem smijući se.
Ste izbrojali koliko sam puta bio u ADMu zbog pišljivog diska :)
Ovu sam putešestviju imal sa onim mršavim napuhanim pametnjakovićem dok su ADM bila dva lica iz prodaje, jedan sa velikim madežom preko većeg dijela lica, smiren, profesionalan nikad ništa neprimjereno od njega nisam vidio ili doživio i ovaj mršavi "sveznadar" i prošao sam je samo zato jer mi je bila, vjerovali ili ne zabavna :). Gledal sam i smijal se onomad jer nešto godina prije sam se bavio istom branšom, ali na puno profesionalnijem nivou pa je od tuda dolazila "zabava".
Uglavnom ADM je običan speceraj konzumne IT opreme, kao takvoga ga treba gledati i ne treba puno očekivati. Kako je ovo tema o ADMu neću pisati gdje sam imao dijametrano suprotna iskustva i to svaki puta kod njihove direktne konkurencije.
ADM nema uslugu koja bi meni ili možda nama malo starijima bila dovoljno dobra pa sam se odlučio poštediti, jer mi već jaaako dugo nije zabavno kad se ne mogu osloniti na dućan ili kad mi "spuštaju" i očekuju da ostavim novac. Hvala lijepo.
Nisam kod njih puno para ostavio možda ukupno oko 40kkn kroz višegodišnje povremeno kupovanje kojekakvih IT potrepština i sitnica to je to.
Recimo u Harvey Normanu koji nije njihova konkurencija, sam kupovao Sony sluške za malih 1600kn. Koju sam tamo ljubaznost doživio, od probajte, spojim vam prije kupnje, slobodno vratite ako kada dođete doma zaključite da niste zadovoljni!?!?!? tilt, ono, molim, pa nije ovo kupnja na daljinu.
Harvey: "Da znamo, to je naša želja da Vi budete zadovoljni kupnjom samo molimo da ih ne oštetite ako ih imate namjeru vratiti" -
Šok i nevjerica - pitam ženu, jesmo mi u HR ili samo sanjam? . Mislim si kak bi bilo u ADMu "Ej budalo, pa koji ti je kuki da kupuješ sluške za 1600kn kad imaš ove ISTE za 500kn"
Uvijek ću ja osobno rađe platiti više za proizvod, ako će mi dućan biti prijatelj i pristojan u domeni u kojoj oni to mogu biti.
Nedavno sam imao i iznimno ugodno iskustvo kupnje u Sancta Domenici u WesteGateu. Iznimno pristojan mladić. Samo sam ušao pogledati čega to sve ima, baš je Netflix počeo biti dostupan u HR, jer mi je bilo dosadno dok sam čekao ženu i njeno beskrajno zagledanje po cipelama, na kraju kupio TV - go figure kako pristup kupcu čuda čini. Dan danas nisam požalo što sam kupio novi TV, jedna od boljih kupnji igrački za po doma.