IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 541.653
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ima Apple nedostataka i to ajme, nije savrsen kao ni drugi ali s druge strane vecina korisnika je zadovoljna. Ja koristim Outlook kao glavnu mail app mada je i Apple mail jako dobar. Outlook cisto zato sto push radi normalno i bez zezanja.

Safari je na iOS-u ok, samo se treba malo naviknuti a i ovisi sto ocekujes od njega. Recimo Firefox je isto tako ogoljen za iOS dok ga na androidu mozes lijepo podesiti, cak mozes instalirati i addonse.

0 0 hvala 0
14 godina
IPhone 7, rasprava!

dal se kome dešava da se želi spojit na wifi te mu ne pronalazi mrežu s prvog puta a kada je drugi puta pronađe onda se kad kad i automatski odspoji pa se za sec, dve ponovno spoji,

koristim silikonsku maskicu...

sestra mi ipa iPhone 6 te se to kod nje također dešava...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
robee1 kaže...

Ima Apple nedostataka i to ajme, nije savrsen kao ni drugi ali s druge strane vecina korisnika je zadovoljna. Ja koristim Outlook kao glavnu mail app mada je i Apple mail jako dobar. Outlook cisto zato sto push radi normalno i bez zezanja.

Safari je na iOS-u ok, samo se treba malo naviknuti a i ovisi sto ocekujes od njega. Recimo Firefox je isto tako ogoljen za iOS dok ga na androidu mozes lijepo podesiti, cak mozes instalirati i addonse.

Upravo ovo boldano... Ja očekujem da se 2017. godine mogu prebaciti s PC-a na mob i obrnuto i nastaviti browsati u potpuno istom obliku. Jedino gdje se to može je u Operi na Androidu jer se može postaviti da prikazuje desktop sajtove po defaultu i ima text wrapping. Da sam htio gledati mobilne sajtove s fontom takvim da mi stane 10 redova teksta na je*enom 5.5" ekranu kao što me forsiraju smeće od Chromea ili smeće od Safarija, koristio bih još uvijek SE K800. Ustvari, čak je tamo Opera bila bolji browser nego ova smeća danas. 

A third-party browseri na iOS-u su kao i tipkovnice... Tek tako da izgleda kao da se može zamijeniti. Dok na ovom stvarno mogu zamijeniti smeće od Chromea i živjeti u 21. stoljeću. 

12 godina
IPhone 7, rasprava!

ako napraimjer na iphonu siurfan na safariu i odlucim nastaviti surfati na ipadu samo pokrenem safari i dolje imas stranice koje si gledao na iphonu.  Mislim da malo previse dramis oko svega.

PSN:Tomislav025

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

ako napraimjer na iphonu siurfan na safariu i odlucim nastaviti surfati na ipadu samo pokrenem safari i dolje imas stranice koje si gledao na iphonu.  Mislim da malo previse dramis oko svega.

Ne dramim nego mi je debilno pristati na to da me browser na telefonu od 'iljadu evra ograničava na retardirane okljaštrene mobilne sajtove i da za svaku iole zahtjevniju "zadaću" moram paliti PC. Ako su to mogli mobiteli prije 10 godina, sam bih sebi ispao glup da gledam na nazadovanje kao normalnu pojavu i plaćam nešto novo da radi manje i lošije nego staro.

12 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
robee1 kaže...

Upravo ovo boldano... Ja očekujem da se 2017. godine mogu prebaciti s PC-a na mob i obrnuto i nastaviti browsati u potpuno istom obliku. Jedino gdje se to može je u Operi na Androidu jer se može postaviti da prikazuje desktop sajtove po defaultu i ima text wrapping. Da sam htio gledati mobilne sajtove s fontom takvim da mi stane 10 redova teksta na je*enom 5.5" ekranu kao što me forsiraju smeće od Chromea ili smeće od Safarija, koristio bih još uvijek SE K800. Ustvari, čak je tamo Opera bila bolji browser nego ova smeća danas. 

A third-party browseri na iOS-u su kao i tipkovnice... Tek tako da izgleda kao da se može zamijeniti. Dok na ovom stvarno mogu zamijeniti smeće od Chromea i živjeti u 21. stoljeću. 

Kao prvo mobilne verzije stranica postoje sa razlogom, ne jer je developerima dosadno pa si zadaju vise posla, a kao drugo mozes ucitati desktop verziju stranice na Safariju te ce ti Safari dok ne zatvoris sesiju za tu domenu ucitatvat stranicu u desktop obliku. Takodjer Safari ima ugradjeni text wrapping.

15 godina
neaktivan
tLeon kaže...

1) Kao prvo mobilne verzije stranica postoje sa razlogom, ne jer je developerima dosadno pa si zadaju vise posla, a kao 2) drugo mozes ucitati desktop verziju stranice na Safariju te ce ti Safari dok ne zatvoris sesiju za tu domenu ucitatvat stranicu u desktop obliku. 3) Takodjer Safari ima ugradjeni text wrapping.

1) Kakve to veze ima sa mnom? Ja želim vidjeti stranicu onako kako ona izgleda pod normalno i ne zanimaju me nikakve okljaštrene verzije gdje fali pola funkcija. Mobitel od 'iljadu evra bi trebao biti više nego sposoban omogućiti mi da koristim normalni internet. Ako je 2008. bio na Operi na Windows Mobile, mora i danas.

2) Pa nisam idiot da svaki put kad otvorim browser ručno radim nešto za što u normalnom svijetu postoji opcija koju podesiš kao default.

3) Ne, nema. Čini mi se da ti ni ne znaš što je text wrapping.

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

dal se kome dešava da se želi spojit na wifi te mu ne pronalazi mrežu s prvog puta a kada je drugi puta pronađe onda se kad kad i automatski odspoji pa se za sec, dve ponovno spoji,

koristim silikonsku maskicu...

sestra mi ipa iPhone 6 te se to kod nje također dešava...

A je li ti to samo tipa s mrežom doma (pa da nije možda u njoj problem?) ili s bilo kojim Wi-Fijem?

10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Nekad te male sitnice dovedu do ludila ali kako god okrenes i7 radi odlicno i po velicini je taman za ugodno koristenje. Danas sam malo cackao P10 koji je ajmo reci ok fon ali kada vidim trzave animacije i zastajkivanje trenutno mi tlak skoci. Ocito da samo nekoliko android telefona radi koliko toliko normalno :)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Nekad te male sitnice dovedu do ludila ali kako god okrenes i7 radi odlicno i po velicini je taman za ugodno koristenje. Danas sam malo cackao P10 koji je ajmo reci ok fon ali kada vidim trzave animacije i zastajkivanje trenutno mi tlak skoci. Ocito da samo nekoliko android telefona radi koliko toliko normalno :)

Vidiš, tako je meni kad mi mobitel otvori mobilni sajt... Ili kad ja zumiram malo, a on mi ne reflowa tekst na širinu ekrana... Ili, možda i najgore, kad ga natjeram napokon da otvori desktop sajt i onda mi onako debilno velik glavni dio stranice, jel, da se može pročitati bez zumiranja, kao na ranije spomenutim Chromeu i Safariju. Dođe mi instant da mobitel u zid bacim. 

S druge strane, mikrotrzaja i da ima i da nema svejedno, nije me baš briga za njih. 

16 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Zvučat će smiješno ali me Huawei P10 "natjerao" da uzmem iPhone 7, kada sam uzeo u ruku P10, odlično mi je ležao u ruci a kako nisam htio više Android radi promjene i kako ja osobno smatram da je P10 čista kopija izgleda iPhonea 7 a na žalost na poslu NE smijemo otvarat Appleove uređaje tako da nisam imao prilike uzet u ruku iPhone 7 ali eto ta "kopija izgleda" iPhonea mi je dala ideju kakav je iPhone u ruci. Možda je kopija preteška riječ ali Huawei je inspiraciju barem 80% preuzeo od Applea. Moram priznat da sam za sad super zadovoljan s iPhoneom. Ne znam da li sam ikad u životu nakon factory reseta brže postavio neki mobitel od iPhonea. Doslovno 20 minuta za sve što mi je trebalo.

14 godina
IPhone 7, rasprava!
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Prava kopija iphone-a je definitivno Oppo i njihov ColorOS :) a onda tek P10 no daleko su oni od i7.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Jučer sam se prvi put našao u patnjama s iPhoneom, a to je punjač, Samsung (općenito Android mobiteli) je majka s te strane, ako zafali baterije gdje god dođeš možeš ga napunit, ovo gdje god dođem, rasporedi bateriju i budi pametan, a puni se cijelu vječnost. Na kraju kad sve zbrojim i oduzmem, više sam izgubio nego dobio iPhoneom.

Dobio: -brzinu rada koja je malo brža od S6 (u real world radu vjerovatno u odnosu sa S8 koji bi vjerovatno uzeo niti nema razlike, benchmark me ne zanima), neznatno jer je i S6 letio

-dobio sam podršku i jednostavnost

-kvalitetnije aplikacije (neke koje koristim vidi se veća ispoliranost)

Izgubio: -najbitnije- display (malo sam se priviknuo na iPhoneov ali ne do kraja, ta oštrina se jednostavno osjeti i vidi)

-punjenje i dostupnost samog punjenja. Ja ne mogu vjerovat da se S6 (koji je sad već i star) sa većom baterijom i bez fast chargea brže napuni nego iPhone sa manjom baterijom, i to je razlika gotovo sat vremena od 10% do 100%. Sa Samsungom me nikad nije bilo strah izaći iz kuće sa 20,30% baterije jer znam gdje god dođem da ću ga moć napunit ovdje ispod 90% ne izlazim. Svi će reći nosi punjač sa sobom, to nikako nije rješenje jer kabel bi se brzo uništio a drugo original kabel za iPhone košta 200 kn ee 200kn, zamjenski su provjereno smeće i ne traju dugo. Moram priznat da mi kod kupovine iPhonea kabel punjač nije niti bio u glavi. Kad vidim koliko kabel i punjač koštaju jasno mi je zašto je Apple bogata firma, kad sam vidio cijenu moram priznat da sam tražio na ovom koji sam dobio sa mobitelom možda ima zlata na tom punjaču da opravda cijenu ali nisam ništa našao.

Moja poruka onima koji razmišljaju u prelasku s Androida na iPhone, dobit ćete podršku, brzinu, kvalitetu aplikacija, izgubit ćete kvalitetu prikaza, dostupnost i brzinu punjenja, dobro procijenite šta vam je bitnije od ovoga, mrvicu lošije aplikacije i podrška u vidu update-a, ili vam je ipak bitniji sam display, punjenje i sama dostupnost istog. Mislim da za današnje smartphone više naginje na ovu drugu stranu. Nema mobitela koji može izdržat više od jednog dana intenzivnijeg rada. Jedini takvi koji mi padaju na pamet su 7 Plus i Lenovo P2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.5.2017 10:48 (PlayMaker10).

7 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Jučer sam se prvi put našao u patnjama s iPhoneom, a to je punjač, Samsung (općenito Android mobiteli) je majka s te strane, ako zafali baterije gdje god dođeš možeš ga napunit, ovo gdje god dođem, rasporedi bateriju i budi pametan, a puni se cijelu vječnost. Na kraju kad sve zbrojim i oduzmem, više sam izgubio nego dobio iPhoneom.

(...)

Nema mobitela koji može izdržat više od jednog dana intenzivnijeg rada. Jedini takvi koji mi padaju na pamet su 7 Plus i Lenovo P2.

E, vidiš, meni se baš neki dan obrnuto dogodilo, u društvu od 10 ljudi svi imaju iPhone i čak ni u kući frendice ne postoji micro USB kabel. Bogata firma pa se samo iPhonei dijele zaposlenicima... 😄

Što se tiče sporog punjenja, uzmi si neki punjač s 2+ A struje, trebalo bi pomoći.

Inače, da, prilično je loš battery life na iPhoneu, ali to si mogao saznati i prije nego si ga uzeo. Rekoh ja prije par stranica da treba uzeti BlackBerry KEYone ako hoćeš nešto drugačije i poštenu bateriju za dva dana korištenja, pa nitko neće da sluša. 😄

Btw, ne mogu vjerovati da nisi znao koliko iPhone kabel košta... Pa šta si ti mislio otkud Appletu toliko para nego od prodavanja magle? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.5.2017 11:10 (Mirko935).
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
PlayMaker10 kaže...

(...)

Nema mobitela koji može izdržat više od jednog dana intenzivnijeg rada. Jedini takvi koji mi padaju na pamet su 7 Plus i Lenovo P2.

E, vidiš, meni se baš neki dan obrnuto dogodilo, u društvu od 10 ljudi svi imaju iPhone i čak ni u kući frendice ne postoji micro USB kabel. Bogata firma pa se samo iPhonei dijele zaposlenicima... 😄

Što se tiče sporog punjenja, uzmi si neki punjač s 2+ A struje, trebalo bi pomoći.

Inače, da, prilično je loš battery life na iPhoneu, ali to si mogao saznati i prije nego si ga uzeo. Rekoh ja prije par stranica da treba uzeti BlackBerry KEYone ako hoćeš nešto drugačije i poštenu bateriju za dva dana korištenja, pa nitko neće da sluša. 😄

Btw, ne mogu vjerovati da nisi znao koliko iPhone kabel košta... Pa šta si ti mislio otkud Appletu toliko para nego od prodavanja magle? 

Kao što sam i rekao, o punjaču stvarno nisam razmišljao, to mi je bilo zadnje, u mojoj ekipi nitko nema iPhone zato mi je punjač i nedostupan, izgleda da ću morat kupit kabel ako ništa drugo u autu ga imat i punit. A dobro htio sam probat nešto novo. Možda u skorije vrijeme prijatelji pređu na iPhone pa mi neće bit problem punjač, to je trenutno stanje i moj dojam. Za sve treba vremena tako i za ovo. Razočaralo me punjenje koje je poprilično sporo i tu nema opravdanja za mobitel od 5000 kn. Tu smo da pišemo iskustva, dojmove, prednosti i mane. Da drugi korisnici znaju sve šta ih čeka. Sve u svemu zadovoljan sam sa mobitelom, standby time je bez konkurencije. Legao sa 100% probudio se sa 100%, to vjerujem nema niti jedan mobitel.

9 godina
odjavljen
Sto je drasticno bolje nego da legnes sa 100 a probudis se sa 98 kao ja jutros a napuni se za sat 😀
Da ne spominjem da je veliko pitanje jel to 100 ujutro stvarno 100...
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ne postoji mobitel koji će imati jednak sot ako ga se troši maksimalno od onog trenutka kad je skinut s punjača i 24 sata nakon punjenja, bez obzira koliko % "imao"... Postoje androidi koji poput iphonea neće spustiti niti 1% za noć, ali u stvarnosti baterija se više potroši nego na iphoneu. Ovo je izrazito lako primjetiti na galaxy s7.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Kao što sam i rekao, o punjaču stvarno nisam razmišljao, to mi je bilo zadnje, u mojoj ekipi nitko nema iPhone zato mi je punjač i nedostupan, izgleda da ću morat kupit kabel ako ništa drugo u autu ga imat i punit. A dobro htio sam probat nešto novo. Možda u skorije vrijeme prijatelji pređu na iPhone pa mi neće bit problem punjač, to je trenutno stanje i moj dojam. Za sve treba vremena tako i za ovo. Razočaralo me punjenje koje je poprilično sporo i tu nema opravdanja za mobitel od 5000 kn. Tu smo da pišemo iskustva, dojmove, prednosti i mane. Da drugi korisnici znaju sve šta ih čeka. Sve u svemu zadovoljan sam sa mobitelom, standby time je bez konkurencije. Legao sa 100% probudio se sa 100%, to vjerujem nema niti jedan mobitel.

I onda kad nakupuješ bolesno preskupe opreme za iPhone, bit će ti žao preći na drugo jer si dao hiljadu kuna samo za kablove. Uvijek oni na tu kartu igraju. 😄

Torent kaže...
Da ne spominjem da je veliko pitanje jel to 100 ujutro stvarno 100...

Naravno da nije, ali čovjeka veseli. 😄

13 godina
IPhone 7, rasprava!

Ja sam se veselio npr Airpodsima.

Dok nisam vidio cijenu. Užas.

Btw gdje na ebayu kupiti jeftin, a jači od dva ampera punjalec za iphone 7?

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
guls kaže...

Ja sam se veselio npr Airpodsima.

Dok nisam vidio cijenu. Užas.

Btw gdje na ebayu kupiti jeftin, a jači od dva ampera punjalec za iphone 7?

Pogledaj si Blitzwolf, ja imam od njih dual port QC+2.4 A punjač za 12 dolara. Radio sasvim dobro sa ženinim iPhoneom 6.

9 godina
neaktivan

Mirkec,jel to ovaj?

Čini se sasvim ok za tu lovu.

I puna kompatibilnost s iPhoneom.

Btw, za takve visokorizične stvari uvijek pogledati review na lygteu ili neki drugi disassembly, poželjno s neke stranice s reputacijom, ili nekog Youtubera s reputacijom.

Previše je opasno zajebavati se s kineskim smećem.

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Mirkec,jel to ovaj?

Čini se sasvim ok za tu lovu.

I puna kompatibilnost s iPhoneom.

Btw, za takve visokorizične stvari uvijek pogledati review na lygteu ili neki drugi disassembly, poželjno s neke stranice s reputacijom, ili nekog Youtubera s reputacijom.

Previše je opasno zajebavati se s kineskim smećem.

Takav, ali starija verzija s QC2.0, ne 3.0. Brijem da i jesam gledao neke reviewe, nešto, ali dosta davno je bilo pa se ne sjećam točno gdje... 

14 godina
IPhone 7, rasprava!

Od danas se aplikacije mogu kupovati u Hrvatskim Kunama !!!!! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Opet Apple debelo kasni... 

😜

Realno, mene vrlo iritira to... Nemam nikakav osjećaj za cijene u kunama, tako da mi je više štete nego koristi od toga. Nadam se da su napravili to samo kao opciju koju možeš promijeniti.

14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

Opet Apple debelo kasni... 

😜

Realno, mene vrlo iritira to... Nemam nikakav osjećaj za cijene u kunama, tako da mi je više štete nego koristi od toga. Nadam se da su napravili to samo kao opciju koju možeš promijeniti.

Utvaram si da je krivica ipak, možda negdje drugdje! 

Uzmeš li u obzir kako je Hrvatska mikro tržište, ktome još i sa kompliciranim sustavom koji nešto usvaja i/ili dozvoljava, ma i mene bi zabolio tuki, hoće li netko urediti svoje zakone i propise! 

Možda geiješim, ali mi je nekako još teže za povjerovati u to da bi moglo biti istina! 

Apropos plaćanja u Kunama, tu se ne slažem, ako se ispostavi da možeš aplikaciju uzeti na način da ju otplatiš kroz mjesečni račun, što je je, ispada da ti više ne treba nikakav AMERICAN i slična plastika! 

Za neke aplikacije mi nebi bilo žao na taj način istovariti pokoju Kunu, makar sam uočio da kada gledam aplikaciju na Store-u, koja košta recimo 5$, ja kada ju pikiram na listi želja ona košta 6$, ili kada ju pronađem preko "Flipboard" aplikacije na AppPicker-u, gdje je to eklatantan primjer ne fer cijena, "za Hrvatsko tržište" !!!! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Utvaram si da je krivica ipak, možda negdje drugdje! 

Uzmeš li u obzir kako je Hrvatska mikro tržište, ktome još i sa kompliciranim sustavom koji nešto usvaja i/ili dozvoljava, ma i mene bi zabolio tuki, hoće li netko urediti svoje zakone i propise! 

Možda geiješim, ali mi je nekako još teže za povjerovati u to da bi moglo biti istina! 

Apropos plaćanja u Kunama, tu se ne slažem, ako se ispostavi da možeš aplikaciju uzeti na način da ju otplatiš kroz mjesečni račun, što je je, ispada da ti više ne treba nikakav AMERICAN i slična plastika! 

Za neke aplikacije mi nebi bilo žao na taj način istovariti pokoju Kunu, makar sam uočio da kada gledam aplikaciju na Store-u, koja košta recimo 5$, ja kada ju pikiram na listi želja ona košta 6$, ili kada ju pronađem preko "Flipboard" aplikacije na AppPicker-u, gdje je to eklatantan primjer ne fer cijena, "za Hrvatsko tržište" !!!! 

Sorry, ali ovaj prvi dio te uopće nisam shvatio...

Pa i možeš... Ne znam za druge, ali već to koristim na tomatu. No svejedno bi mi bilo draže da mogu podesiti da u storeu vidim cijenu u jUeS Dollars ili Ojro, a neka on naplati na računu u HRKu.

Interesting...

HR HR

US US

DE DE

NL NL

Po tečaju po kojem konvertira Googlet 145 HRK je 19.50 EUR ili 21.91 USD. Znači, s plaćanjem u kunama smo dobili to da plaćamo 30 % veće cijene. Pa to je krasno.

9 godina
Apple zaracunava premiju od 10% tako da bi trebale biti 10% više cijene.
Ali eto apple ko apple a ovaj se raduje jer su stavili u kunama haha

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AudioGorilla kaže...
Apple zaracunava premiju od 10% tako da bi trebale biti 10% više cijene.
Ali eto apple ko apple a ovaj se raduje jer su stavili u kunama haha

Ako si mislio na moj post... Ovo su sve cijene s Play Storea. U dolarima i eurima su otprilike iste, u kunama 30 % više. Pljačka.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice