Žični + LTE internet

poruka: 5
|
čitano: 1.296
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Žični + LTE internet

ukratko...sada imam brzinu 8mbs(tako je vec godinama) i nisam imao nikakvih problema s njime,ping također uvijek odličan (što je bitno za online igre) i provider mi nudi brzine od 30,50,100mbs...ali je stvar da je to onda internet neka mješavina između žičnog i LTE interneta (mobilni internet)?
kažu kao to je žični internet koji ima samo dodatak taj LTE internet i vuče internet i preko žice i iz zraka i onda ih spaja i šalje iz routera..ako sam dobro skuzio...

jel imao netko iskustva s time,koliko je to uopće dobro? kakav tu ping bude? (kad sam zvao i pitao rekoše mi,ping se kao neće mjenjat..al jbg nevjerujem ja njima previše)...a zidovi u zgradi su mi uzasno debeli da nekad ni signala na mobitelu nemam...kad sam prije imao neki mobilni internet to je zbog tih zidova vise neradilo nego radilo...

još jedna stvar,koliko je to uopće štetno zračenje? zbog tog ponajviše sam i izbjegavao bilo kakve takve internete...

o ovome je riječ

[url]https://www.a1.net/hybrid[/url]

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Žični + LTE internet
Jel to od tcoma? Ak da, onda ce prebacivat na mobilni internet kad nema signala preko zice, bar je tak serviser objasn kad je u uredu stavljal svoj ruter

0 0 hvala 0
16 godina
Mortiis kaže...

..

još jedna stvar,koliko je to uopće štetno zračenje? zbog tog ponajviše sam i izbjegavao bilo kakve takve internete...

..

-da, zračenje je vrlo opasna stvar, npr gamma ray.. izbjegavati!

mada ne vidim kako u ostatku života izbjeći internete, em.zračenje.. pa i prirodno. Možeš pobjeći na pusti otok, no tamo je čak gore (ameri obožavaju zveknuti nuklearku..).

tehnologija, ovisno o parici-žici, optika-bakar, + udaljenost od centrale, + gustoća korisnika.. tad operater radije koristi neki od bežičnih standarda. Hoće li pri tome bežični bit rezerva (što kaže serviser.. zapravo blesava stvar osim u slučaju da npr netko prereže kabel.. jer ako je problem u centrali tad opet nema razlike) ili će se koristiti za nove-više brzine koje današnja teh. omogućuje (a recimo loš bakar ne).. tko zna, treba vidjeti što su napravili, kako je zamišljen sistem, kako si pokriven signalom.. jer na papiru je jedno, u stvarnosti možda drugo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 10:53 (ihush).
13 godina
neaktivan
Žični + LTE internet

blackeagle29 

nije rijec o t-comu..ne zivim u hrv

ihush 

ma prije par godina sam imao nekakav web-cube..konkretno ovo http://www.4gltemall.com/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/h/u/huawei_b183_webcube_home_broadband.jpg

i to je bilo (malo reći ) katastrofa...brzina užasna,ping katastrofalan,pucanje veze non stop itd itd...vjerojatno signal nije bas dobar u nasoj zgradi,jer i ostali stanari imaju slicnih problema sa mobilnim internetom..u pola prostorija im internet na mobitelima neradi...

meni tamo u hodniku gdje stoji router nekad nema ni signala namobitelu uopce...maloprije isao mjerit brzinu interneta na mobitelu tamo i bila 1-2mbs...a zna biti negdje i 15 ili vise...

tako da mislim da to bas i nece ici...

ma cijela stvar zasto bi mjenjao je sto sam uzeo novi tv kojeg cu prebacit dolje u dnevni pa neznam kakav ce mi biti internet signal i brzina na njemu...pa neznam oce mi netflix,youtube itd itd radit u 4k rezoluciji...

0 0 hvala 0
16 godina

brzinu koju ćeš imati bi ja trebao zanti iz čarobne kugle? :) .. za razliku od kocke...

problem bilo kojeg signala su smetnje (pa onda opterećenje itd..), kao kad na tranzistoru slušaš radio, može biti čisto, može krčati.

u pravilu bežični-mobilni, mada kroz LTE može dati veliki transfer, nije baš stabilan-konstantan.. lag-ping-prekidi.. žica je žica (+optika).

naravno, operateru je lakše-jeftinije postaviti odašiljač i pokriti grad, nego kopati i postavljati infrastrukturu..

s druge strane, imaš mobitel (ne preko routera nego njegov internet..), možeš vidjeti kao radi npr YT.. i tad znaš kakav je trenutno signal u tvom stanu. S time da ako je sad dobro/loše sutra može biti obrnuto.

edit: ako je za TV, ako imaš problema sa žicama (dostupnost) tad je logičnije razmisliti o npr satelitskom ako nemaš kabelski ili mogućnost optike..

usputna zanimljivost nekad je čak postojao i internet-download (jednosmjerno) koji se koristio uz klasičan dailup-modem..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 11:12 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice