pozdrav svima!
postavio sam pitanje u davno otvorenu temu, ali nitko ne odgovara, pa da pokušam ponovno....
naime, zadnjih par dana imam problema s netom. klasični benchmark (speedtest/carnet speedtest)
"kažu" da ima određenih problema s vezom jer ona nije 3 megabita koliko bi trebala biti (i koliko je do sada bila)
rezultate koje dobijem mjerenjem su od 0,7 do 2,2 megabita (drastično variraju čak i unutar 5 minuta mogu dobiti ovako suprotne vrijednosti).
e sad, problema ne bi bilo da mi hakometar pokazuje rezultate slične ovima gore.
hakometar pokazuje da je sve ok :(
primjerice, pokrenem carnet speedtest - pokaže 1,7 Mbit/s, pokrenem hakometar pokaže: "Download brzina vaseg linka: 2.899653 Mbit/s"
napravim istu stvar ponovno - pokrenem speedtest, pa carnet speed test i dobijem identičan rezultat koji je 1,9 megabita!
pokrenem hakometar - opet pokaže da je sve ok i da je brzina 2,9
za popyzdit
ne mogu ništa bez hakometra!
operater (optima) kaže da prijavljuje kvar i šalje tehničara tek nakon sedmodnevnih mjerenja :(
a po hakomovim mjerenjima je sve ok (a znam da nije)
može neki savjet? šta napraviti?
i kako je moguće da hakometar i carnetov speedtest daju toliko različite rezultate (pretpostavljam da "kontaktiraju" isti server)?!
thx na pomoći!
jure
p.s. zadnje mjerenje prije no što postam:
carnet speedtest - 1.44 Mib/s
hakometar: 3,05 Mib/s
p.p.s virusi i ostala gamad kao uzrok problema isključeni jer alati kažu da ih nema. probano s dva računala unutar lan-a i rezultati identični.