Gdje Chrome drži privremne datoteke

poruka: 3
|
čitano: 671
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Zanima me da li Chrome preglednik na disk sprema video koji pregledam na Youtubu s ubačenim titlovima, dakle kada se na Youtube videu uključi cc. Titlovi moraju biti ubačeni u video kao na televiziji, jer na svom TV-u ne mogu drugačije gledati titlove. Video lako mogu skinuti s interneta preko raznih web servisa, ali nema titlova koji su ubačeni u sliku. Da li mi netko može pomoći.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gdje Chrome drži privremne datoteke

Ni jedan web preglednik ne sprema videe koje gledaš u punoj veličini jer isti zauzimaju puno prostora. Ako ih i spremaju, oni su u privremenoj memoriji sve dok ne napustiš web stranicu ili osvježiš sadržaj (onda se briše i ponovno skida te sprema u memoriju).

Kod YouTubea je malo drugačije jer isti ne prikazuje sadržaj kao druge web stranice već se video reproducira kao HLS stream. Video se skida dio po dio (svaki taj dio se zove chunk i traje cca. 5 sekundi), to omogućuje YouTube-u da ti pruža uslugu bez zastoja. Jesi li ikada primjetio da ti video starta s niskom rezolucijom koja se kasnije automatski poveća? E to je zbog tih chunkova odnosno, kada YouTube primjeti da imaš veću brzinu interneta, automatski te prebacuje na veću rezoluciju. Da kojem slučajem YouTube ne koristi takav način dostave videa, video bi ti startao u lošoj kvaliteti i ista se ne bi mijenjala jer bi to onda značila promijena cijelog videozapisa i ponovno skidanje kompletnog. Što se titlova tiče, YouTube ne lijepi titlove u video već se isti učitavaju iz drugog izvora tj. datoteke tako da i ako nađeš video u cacheu, titlova neće biti nego samo video.

Ono što možeš napraviti jest skinuti video i titlove zasebno i onda si ih sam pomoću nekog komada softvera sam zalijepiti na video. Odmah da te upozorim, ovisno o veličini i trajanju videa, to može trajati jako jako dugo.

Btw o kojem se televizoru radi? Ako je neki LCD/LED/Plasma, oni bi trebali moći čitati titlove iz datoteke i nije potrebno titlove lijepiti u sam video. U uputama ti pišu formati videa i titlova koje tvoj TV podržava. Isto tako, važno je da se video i titlovi zovu isto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 0:15 (Marko :D).
17 godina

Što se tiče TV-a imam Panasonic TX P42X60E, koji ima podršku za titlove u .srt, .sub i .txt formatu. Međutim imam nekoliko filmova u AVI i MKV kontejneru i titlove u .srt formatu u istom folderu u kojem je i vidodatoteka s istim nazivom kao i film, ali titlove ne vidim ni u MKV ni AVI formatu, dok slika i ton idu normalno. Ne znam u čemu je problem, a ako netko zna rješenje bio bih mu zahvalan na informaciji.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice