Ma znam al pitao sam jer im je postarina narasla za skoro 100% pa za svaki slucaj...
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.944
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo samo da prenesem negativno iskustvo, u vezi ebay pošiljke, naručio usb3 eksternu ladicu, iz UK, pošiljka stiže peti dan na obavijesti, prošlo 15 dana, prijavim da pošiljka nije stigla i tražim refund, prodavatelj ne pravi problem, nego vraća ukupan iznos, sutradan pošiljka stiže, naoko uredno zapakirana, ali kasnije vidim da je otvarana i zaljepljena ljepljivom trakom, u pošiljci usb kabel, odvijač mali križasti, paketić vita, ali nema ladice. Gdje bi to moglo nestati, mislim da ovo iz UK ne ide na carinu i ne bi se trebalo otvarati ili možda neko ipak pregleda, pa "zaboravio" vratiti ladicu? Valjda je mislio, da je disk unutra.
Ovo drugo je puno vjerovatnije....
Ma znam al pitao sam jer im je postarina narasla za skoro 100% pa za svaki slucaj...
Koliko sam primijetio da poštarine nisu iste za sve zemlje, znam da sam za mobitel trebao platiti dodatnih 25€ osiguranja ili nešto slično, samo zato što je Hrvatska. S obzirom kako pošiljke nestaju u Hrvatskoj, i kad ti u pošti kažu, nemoj salti mobitel u kutiji od mobitela, niti navoditi da je mobitel unutra, jer može se dogoditi da ga netko otuđi, neće uopće slati u Hrvatsku
Eto, zato ja naručujem uglavnom samo bezličnu elektroniku, tj. elektroničke komponente. To nikoga tko barata s paketima ne zanima.
Koliko sam primijetio da poštarine nisu iste za sve zemlje, znam da sam za mobitel trebao platiti dodatnih 25€ osiguranja ili nešto slično, samo zato što je Hrvatska. S obzirom kako pošiljke nestaju u Hrvatskoj, i kad ti u pošti kažu, nemoj salti mobitel u kutiji od mobitela, niti navoditi da je mobitel unutra, jer može se dogoditi da ga netko otuđi, neće uopće slati u Hrvatsku
nisam preko ebaya neko jedne tvrtke i bilo je 40 a sad 75 kn
Možda je glupo pitanje no ipak ću pitat..ima neko da bi naručio za nekog iz Zagreba jednu masku,glupo mi se registrirat zbog jedne maske
Možda je glupo pitanje no ipak ću pitat..ima neko da bi naručio za nekog iz Zagreba jednu masku,glupo mi se registrirat zbog jedne maske
Maska danas, screen protector sutra, punjač prekosutra... Imaš inače i profesionalce koji se time bave, tipa monika posredovanje ili e.bay.hr.
Ne bi ja tak ;) niš pogledat ću ovo kaj si stavio,hvala.
Dok si ovo napisao mogao si se registrovati....
Nije to bas neki mentalno i fizicki naporan posao ;)
jucer sam trebao dobiti zuti (bijeli) papiric. nisam dobio niti posiljku niti papiric.
vjerojatno je posiljka u postanskom uredu.
mogu li ja danas otici po posiljku u postanski ured bez papirica kojeg nisam ni dobio.
Pozz pročitao sam cijeli FAQ i tamo piše da u purchase history-u pored svakog itema piše koji je rok za otvaranje case-a sad neznam jesam ja lud ili šta nigdje nema ništa osim datuma kad je item poslan.
Nisi citao dobro. Pise ti ocekivani rok isporuke i rok za otvaranje case je 30 dana poslije tog roka a ako ne pise ocekivani rok isporuke onda je 30 dana od dana placanja. To ti je za ebay. A ako promasis roka onda imas rok za otvaranje case na paypalu od 180 dana od dana placanja
Pozz pročitao sam cijeli FAQ i tamo piše da u purchase history-u pored svakog itema piše koji je rok za otvaranje case-a sad neznam jesam ja lud ili šta nigdje nema ništa osim datuma kad je item poslan.
Sad više ne piše. Nekad je pisalo, pa je eBay to ukinuo.
A vidis ja se toga uopste ne sjecam. Samo da su u zadnje vrijeme uveli ocekivano vrijeme isporuke a to prije nije bilo a ovog roka se ne sjecam...
A vidis ja se toga uopste ne sjecam. Samo da su u zadnje vrijeme uveli ocekivano vrijeme isporuke a to prije nije bilo a ovog roka se ne sjecam...
Valjda si kasnije počeo eBayirati.
pa mislim od 2005 godine ili tako nesto ;)
pa mislim od 2005 godine ili tako nesto ;)
Onda si valjda zaboravio ili nisi obraćao pažnju na to. Ako se dobro sjećam, to nije bilo cijelo vrijeme prikazano, nego tek nakon što je prošao rok za dostavu. Ne znam. U svakom slučaju, to je postojalo u vrijeme prvog pisanja FAQ-a, jer da nije, to nikad ne bi ni ušlo u FAQ.
Ne znam jeste li i vi ovo primjetili ali već duže vremena, čini mi se, kada odem na checkout pošto se promijenio izgled više mi se ne nudi Conversion Options kao prije. Sad ne znam da li mi paypal uzima proviziju iako sam na njemu postavio da mi on ne vrši konverziju jer sam prije na ebayu bez obzira što sam tako postavio na paypalu trebao izabrati onu drugu opciju.... ako me razumijete o čemu pričam
Ma nema više conversion options, ali trebalo bi ti uzimat kak ti je i prije. A meni i dalje već 2-3 tj jede govna i neda da kupim, a svi podaci se poklapaju na paypalu i ebayu.
edit: da sad ne pljujem dalje po ebayu i paypalu, očito neki problem s mojom karticom. Znači imam oko 10$ računu, idem platit 3,26$ na aliex i sad ni tam neće. Odem na netbanking, prebacim si 3,3$ i uspijem kupit. Zakaj s ovih 10-ak koje imam od prije nisam mogao, to mi nikak nije jasno
Jel možda netko zna, da li postoji kartica koju mogu kupiti (npr kao bon za mobitel)? Trebao bi obaviti samo par kupnji al ne može preko paypala
Djeco, nikad ne kupujte ovako nešto.
Osim ako nemate tih par dolara viška i vremena za kasnije natezanje sa ebayom oko povrata love. Ja imam
Tko zna, možda i dođe...
I da ti dođe, to ugradi u auto samo ako se ne bojiš zapaljenja.
Ovakva neprovjerena kineska elektronika se nikada ne stavlja u auto, to nije prošlu nikakvu kontrolu kvalitete.
Djeco, nikad ne kupujte ovako nešto.
Osim ako nemate tih par dolara viška i vremena za kasnije natezanje sa ebayom oko povrata love. Ja imam
Tko zna, možda i dođe...
Ja naručio malo bolji za cca 20$, a takvi su oko 16-17$ čim je u pola cijene zna se da je prevara u pitanju.
I da ti dođe, to ugradi u auto samo ako se ne bojiš zapaljenja.
Ovakva neprovjerena kineska elektronika se nikada ne stavlja u auto, to nije prošlu nikakvu kontrolu kvalitete.
Je li misliš na sve Kineske radio uređaje za auto ili samo na ovaj ?
Ja kupio sebi punjač sa dva 5V USB porta(1 i 2.1A) dovedu se samo žice na njeg 12V(+ i -) i on to pretvara na 5V. Još se nikad nije desilo ništa, još nije planulo, ali ja za svaki slučaj izvadim osigurač navečer jer su me mnogi isprepadali sa tim kao vidjet ćeš kad ti to jednom plane. Na istom osiguraču je i radio, pa ću nastaviti to i dalje kad mi stigne ovaj radio sa ebaya što sam naručio, tako da će to bit dvije muhe sa jednim udarcem.
Još se nikad nije desilo ništa, još nije planulo
A jel ti se mora nešto zapaliti da bi se ti uvjerio da je opasno ili?
Pa nije to običan kineski komad elektronike koji radi samostalno, ovaj ti je integriran u auto i spojen na struju auta, ako ti ne vidiš opasnost u tome onda no comment.
Novi Kenwood auto radio košta 400 kn i znaš šta kupuješ: https://www.svijet-medija.hr/gg/224/auto-radio?sort_by=custom_price_sort&sort_order=ASC&items_per_page=16
Znači, uštedjet ćeš 250 kn i izvlačit osigurače, lol.
Bolje kupi polovno, a brend ako već nemaš 400 kn.
Nekakav neklasičan tracking broj.
Pratiti ga možeš ovdje trackitonline.ru